soğan kürünü 15 gün uyguladım ilk adetim bittikten 5gün sonra başladım.
neyse kür bitti 2gün sonra adet oldum.
şu an adetimin 5.günü ve hala kanama yoğun olmakta ,pıhtılar geliyor.
miyomumda da bir sertlik ve büyüme var gibi,göğüslerimde hala dolgunluk var
doktorumu aradım hemen bugün.ostrojen hormonu artmış olabilir dedi .adet bitiminde gelin kontrol edelim dedi.
miyom için 2ay önce kontorle gitmiştim '2ayda byümez o kadar ama aşırı östrojen yüklemesi mi oldu vücudunuzda dedİ''
diyemedim doktora ben bu ay soğan kürü uyguladım diye.
ACABA SOĞAN KÜRÜ östrojeni mi arttırdı die içime şüphe düştü.
ibrahim saraçoğlu nun sitesine yazdım cevaben soğan kürünü miyom ve kistler için öneriyoruz die sıradan bir cevap gelmiş.
böyle bir durum yaşayanlar oldu mu?yani soğan küründen sonra adet döngüsünde göğüslerde şişkinlik karında büyüme.
çünkü normalde adet zamanında bu belirtiler zaten azalıyordu.
acaba doğru mu yapıyoruz arkadaşlar lütfen cevap yazar mısnız?
Arkadaşım yanlış yapmışsın çünkü
bu küre adet bitiminden 7 ya da 8 gün sonra başlanır
Adetltin ilk gününden olmak üzere yumurta oluşur ve adet bittikten yaklaşık bir hafta içinde olgunlaşır ve çatlar
Yanin ortalam 14. güne denk gelir
Çünkü o zamana kadar yumurta olgunlaşır ve çatlar.
Takribi 28 günde adet olan kadınlar için yumurtanın olgunlaşıp çatlaması 14. güne denk gelir
bu yüzden kür adet bitiminden 7 yada 8 gün sonra uygulanır her adtte yumurta resetlenir yani yeni yumurta oluşumu başlar.
Yumurta çatladıktan sonra progestron hormonu salgılanır ki
(bunun salgılanabilmesi için yumurtanın çatlaması gerekir zaten yumurtanın oluşumunu da östrojen sağlar yani bu iki hormon birbiriyle bağlantılı) işte rahim kalınlaşsın ve bebeğin yerleşmesi için uygun ortam olsun
Şayet gebelik olursa zaten bu süreç içinde rahme yerleşir
ama gebelik olmazsa progestron hormonu ile kalınlaşan rahim bebebk olmadığı için dökülmeye başlar
İşte bu da bizim adet kanamamızdır
Böylelikle yeniden yumurta oluşur yeniden bu süreç işlemeye başlar
İşte saraçoğlunun verdiği bu kür adetle atılabilen miyomlar ve kistler için uygundur
Çünkü birçok kist adetle atılır veya erir.
ama yanlış uygularsanız böyle, gününden önce rahmi kalınlaştırıp erkenden adet olursunuz.
Lütfen biraz araştırıp uygulayın bazı şeyleri
Herşeyin bir zamanının veya belli miktarının olmasının sebebi var değil mi????