Benimde adetlerim hep gecikirdi 4 ay olmazdi ama 2 ayda bir falan olurdum adet.Sogan kürüne basladim ilk iki adetim tam 28. günde geldi cok sevindim yani ise yariyor. ama sonradan 2 ay sonra bende iste yaramadi iste suan adetim 2 hafta gecikti karnim ve gögüslerim agriyor ama hala gelmedi niyetide yok gibi.Ya yanlis uyguladim sonradan yada sogan kürüne bile alisti bu reglimin inadi benneyaptımki
Ama sen yap düzgün uygularsan bence ise yarar insallah.Allah sifa versin hepimize
Ben de uzun zamandır -bir buçuk yıl falan sanırım- âdet düzensizliği yaşıyorum. Bir aydan uzun aralıklarla oluyor hep.
Bundan altı sene önce (18 yaşındaydım) yine böyle bir durumdaydım ama aylarca olmamıştım hiç. Sonra anneme söylemiştim ya böyle böyle diye, ne kadar kızmıştı ben de seni bilinçli bir kız zannederdim, bu zamana kadar nasıl beklersin falan filan diye. Doktora gitmiştik. Yapılmadık tahlil kalmamıştı ama Allah'ıma çok şükür annemin korktuğu gibi kist falan da yoktu. Psikolojikmiş bebeğim dediler, doğum kontrol hapı verdiler oldu bitti.
Hapları kullandım, adet görmeye başladım, bu arada 34 bedenden 38 bedene terfi ettim zaman içinde. Gerçi ilaçlara da çok devam etmedim, ilaçlı tedavilerden hep nefret ermişimdir, neyse. Kilolarımdan da nefret ediyorum bu arada.
Belki bu sefer de psikolojiktir diye kendimi avutup duruyorum ama ara tatilde memlekete gidince gidip yine muayene olmak istiyorum. Bir kadın bu âdet döngüsü işini ciddiye almalı. Fiziksel hiçbir rahatsızlık olmasa da bu tür düzensizlikler veya uzamalar olabiliyormuş ama emin olmak ya da üreme organlarında bir sorun varsa erkenden fark edip tedavi olmak elbette en güzeli. Kurulu saat gibi 28 günde bir âdet olan kadınlara çok özeniyorum.
Bu soğan suyu kürünü bugün uzun uzun okudum. Şansıma âdetim yaklaşıyor, göğüslerimin sancısından belli. Sonrasında hemen uygulamayı düşünüyorum. Hani bilirdim de, soğanın bu derece mucizevî olduğunu bilmezdim. Umarım benzer sorunları yaşayan hemcinslerimiz bir şekilde bundan haberdar olup evde çok düşük bir bütçe ile kendi kendilerine bu kürü uygulayabilirler. Allah hepimize şifa versin:Saruboceq:
Son düzenleme: