• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğan Kürlerini Kullananların,Adeti Düzene Girenlerin Paylaşım Alanı

lemanket bak bende ayni durumdayim seninle bir aralar cok dikkat ettim cok ustume gittim kendimin anca ole zorla adet oldum erken menopoz gibi dr degil diyor ole sinir oldumki hayita devam et sogan suyunuda gergun 3 yada 4 kez ic arada maydonoz suyu kaynat ic malesef sende ben gibisin bende yaptiklarimi soluyorum seni anliyorum adacayi ic adacayi bana ise yaradi gunde 2 bardaktan fazla icilmemesi gerekiyormus papatya cayida ic yani dokunur falan diye korkarak azar azar alma malesef bize ve bizim gibi hastalara fazla alinca yariyor bole bir durum ne yapalim bak dediklerimi unutma zamanin varsa surekli yap bu dediklerimi sogan suyu tarifini bilemem ama ben mor sogan suyu iciyorum beyaz bana pe yaramiyor yani az kaliyor etkisi mor sogan suyu daha yariyor ama surekli iciceksin gunde 3 4 defa bazi bunyelerde ibrahim saracoglunun dedigin gibi icsende ise yaramiyor uzgunum ben kendimden ornek verdim bende gecen 3 ay icinde cok iyi adet goruyordum her ay ve biraktim herseyi herbelist dr gittim o bana ilaclar verdi sonuc fis gelen adetim gitti verdigimiz muayne paralari cabasi diyorum neden bastan kendi kendime yapmayi biraktim salak gibi simdide duzenlemeye calisiyorum

bende soğan kürüne başladım 3 gün kullandım o da sadece sabahları ama 3 günde bile koyu renkte akıntım gelmeye başladı işim yüzünden devam ettiremedim ama yarın sabahtan itibaren tekrar başlicam izine girdim inş bu sefer bırakmicam Allah herkeze şifalar versin

daha önce soğan kürüyle beraber incir kürüde mutlaka beraber uygulanmalı demişti doktor tv'de, şimdi de sitesinde önce soğan kürü, bitince de incir diyo ya! ben yaklaşık 15 gündür ikisini beraber yapıyorum. nolucak şimdi, kafam iyice karıştı.:uhm:

daha önce soğan kürüyle beraber incir kürüde mutlaka beraber uygulanmalı demişti doktor tv'de, şimdi de sitesinde önce soğan kürü, bitince de incir diyo ya! ben yaklaşık 15 gündür ikisini beraber yapıyorum. nolucak şimdi, kafam iyice karıştı.:uhm:

hiç sorma tatlım bende yumurta çatlama sorunu var çatlamıyo yumurtam kist oluyo hep
bu soğan kürünü yumurta çatlamsı içinde vermişti prof.
inciride yumurtaları geliştirsin diye
bende incir kürünü yapıyım yumurtam gelişsin soğan suyunuda içiyim yumurtam çatlasın diye düşünmüştüm ve soğan suyunu 15 gün inciride 10 gün yaptım 2 tane yumurtam gelişti ama bilmiyorum doğrumu yaptım yanlışmı
rabbim sifanı bol bol versin inşşşşşş canım

Bendede pkos vardı 1.5 yıl adet düzenleyici ilaç kullandım..Uzun zamandır kontrole gitmiyorum evlilikte yaklaştı çok korkuyorum bebişim olmaz diye..senağlama Bu aralar maşallah adetlerim günü gününe oluyo ama yinede bende başlıcam bu soğan ve incir kürüne inşallah hepimize iyi gelir :Saruboceq:

ya kafam karıştı kimi farklı kür uyguluyor sitelerde farklı yazıyor anlamadım doğrusunu bilen varsa lütfen yazsın

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'dan Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:

Yarım litre kaynayan klorsuz suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktantan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.

Bu kürün uygulama şekli:

Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.

Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.

Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.

Kuru İncir kürünü yumurta çatlatmak için kullanmak isterseniz:

Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda,taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.

*** Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over 'den de koruyacaktır.

ben 3 gün önce başladım şu an bile karnımda hafif sancılanma var maşşaallah inanılmaz bile hakkaten akıntı ve iltihap söküyo

bende polikistik over hastasıydım prolaktinim yüksek dostinex ve soğan kürü içiiyorum inşşş bebeğim olur

hiç sorma tatlım bende yumurta çatlama sorunu var çatlamıyo yumurtam kist oluyo hep
bu soğan kürünü yumurta çatlamsı içinde vermişti prof.
inciride yumurtaları geliştirsin diye
bende incir kürünü yapıyım yumurtam gelişsin soğan suyunuda içiyim yumurtam çatlasın diye düşünmüştüm ve soğan suyunu 15 gün inciride 10 gün yaptım 2 tane yumurtam gelişti ama bilmiyorum doğrumu yaptım yanlışmı
rabbim sifanı bol bol versin inşşşşşş canım

İnşallah sebep olmuşturda bebişin gelmiştir canım. herkes birşeyler yapıyo işte, umutlar tükenmesin.a.s.

bnde buay sogan kurune başladım arkadaşlr ben yarım litre suya 1soğanı 3 4 de bölum dogruyom sabh akşam içiyorum baklaım onuda deneyelım denemedık demeyelım dedım :)

ya kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bu soğanın kabuğunu soycazmı soymıcazmı nasıl yapcaz yaaaaaaa nasıl yapıyonuz siz bilgi verin

Hayat ben senı tanıyorum sende gorsen tanırsın benı dıdem vardı hatırlıyormusun ben hep onun yanındaydım sımdı ben yurtdısındayım tabı suraya bak ya gorunce hemen tanıdım sende mutlaka gorsen tanırsın benı bırde bır arkadas sormus ben kabuklarını soymadan kaynatmıstım bılmıyorum bana yaramıstı ama su 3 aydır hıcbırsey banamısın demıyor bana neden bılmıyorum sureklı yapmıyorum sanırım ondan

Hayat ben senı tanıyorum sende gorsen tanırsın benı dıdem vardı hatırlıyormusun ben hep onun yanındaydım sımdı ben yurtdısındayım tabı suraya bak ya gorunce hemen tanıdım sende mutlaka gorsen tanırsın benı bırde bır arkadas sormus ben kabuklarını soymadan kaynatmıstım bılmıyorum bana yaramıstı ama su 3 aydır hıcbırsey banamısın demıyor bana neden bılmıyorum sureklı yapmıyorum sanırım ondan

YESIMMM görsem kesin tanırım ama resmin yokki :) Napıyosun sen gurbet ellerde :)

kader iste :) ne yapalim 2 yil once geldim buraya bakalim bana kalsa donelimde esim iste evlendim burda falan filan :) simdide dil ogrenmeye basliyorum seher hoca falan nasil rustu evet sen kesin tanirsin beni ben tanidigima gore eger gorursen hepsine slm sole ben resmimi koysam heralde daha yasamam :) benim esim cins biraz sanki senin yanindaki cocukta bizim okuldan gerci suratinin yarisi cikmis ama sanki ole gibi hatirliyorum :)

soğan suyunu 15 gün içtim. adet de gördüm. ikinci kür için bir sonraki adet tarihinden 10 gün önce başlanması gerekiyordu galiba. ama ya o sırada hamile kalmışsak, soğan suyunun bebeğe zararı olmaz mı?

Back
X