• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Poğaçalar Sodalı Pastane Poğaçası - Dr. Oetker Maya Sponsorluğunda

Yaaaa çok sevindim inan beslemeye başladın mı un hangini kullanıyorsun bir ara tam buğday al beyaz unla kabarıp sönüyor tam buğdayla geç ama güzel kabariyor
Burak siyez unu demiş ama tam buğday da olur demiş. Tam buğday ile beyazı karıştırdım. Ben size onu soracaktım aslında; mesela tam buğday ile başlayıp siyez ile devam edilebilir mi yoksa en baştan ayrı bi maya mı kurmak gerekiyor ?

Burak siyez unu demiş ama tam buğday da olur demiş. Tam buğday ile beyazı karıştırdım. Ben size onu soracaktım aslında; mesela tam buğday ile başlayıp siyez ile devam edilebilir mi yoksa en baştan ayrı bi maya mı kurmak gerekiyor ?
Tam buğday mayasıyla yada beyaz un mayasıyla siyez ekmek yapabilirsin takıntılı değilsen niye mayam varken bir daha yapayım ki

Hangisi daha faydalı ise onunla besleyeyim mayayı dedim ama pek fark yok galiba..
Organik tam buğday aldığında sorun yok canım bence ben beyaz unla beslenmiş mafyayla tam buğday tam buğday beslediğim mafyayla tam tahilli çok yaptim

Başarılar dilerim öncelikle. Poaça konusunda basarisizimdir genelde. Uzun zaman sonra ilk kez bu poaçayi denedim şu an hamur kabariyor. Yalnızca hamuru birleştirirken biraz zorluk çektim ama en sonunda birleşti.
Umarım güzel bir sonuç elde ederim ve sizinle de paylaşırım.

Benim de bir poğaça tarifim var demek istiyorum :)

Başarılar dilerim öncelikle. Poaça konusunda basarisizimdir genelde. Uzun zaman sonra ilk kez bu poaçayi denedim şu an hamur kabariyor. Yalnızca hamuru birleştirirken biraz zorluk çektim ama en sonunda birleşti.
Umarım güzel bir sonuç elde ederim ve sizinle de paylaşırım.

Benim de bir poğaça tarifim var demek istiyorum :)
Yaa denemenize çok sevindim :))
Birleştirmek derken yoğurma aşamasında mı zorlandınız ? Poğaçanın püf noktası hamurunu çok yoğurmaktır aslında. Unu 7-8 bardak yazdım, un markasına göre değişiyor çünkü. Direk 8 bardağı döktüyseniz fazla gelmiş olabilir. Tarifteki gibi unu 3 aşamada, 8. bardağı ölçülü döktüyseniz ve 10-15 dk yoğurduysanız pamuk gibi olur.

Bir de poğaçalar resimdeki gibi kızardığı anda hemen alıp üzerine bez örtüp dinlendirmenizi tavsiye ederim. Ben ikinci tepsiyi fırında unutunca biraz çok kızardı ve sert oldu :)) onu da yedik gerçi ama bu fotoğraftaki haliyle pamuk gibi oluyor. Hatta yarısını buzluğa attım h.sonu ısıttığımda yine pamuk gibiydi, çok gelirse buzlukta saklayabilirsiniz.. Ellerinize sağlık :KK200:

Yaa denemenize çok sevindim :))
Birleştirmek derken yoğurma aşamasında mı zorlandınız ? Poğaçanın püf noktası hamurunu çok yoğurmaktır aslında. Unu 7-8 bardak yazdım, un markasına göre değişiyor çünkü. Direk 8 bardağı döktüyseniz fazla gelmiş olabilir. Tarifteki gibi unu 3 aşamada, 8. bardağı ölçülü döktüyseniz ve 10-15 dk yoğurduysanız pamuk gibi olur.

Bir de poğaçalar resimdeki gibi kızardığı anda hemen alıp üzerine bez örtüp dinlendirmenizi tavsiye ederim. Ben ikinci tepsiyi fırında unutunca biraz çok kızardı ve sert oldu :)) onu da yedik gerçi ama bu fotoğraftaki haliyle pamuk gibi oluyor. Hatta yarısını buzluğa attım h.sonu ısıttığımda yine pamuk gibiydi, çok gelirse buzlukta saklayabilirsiniz.. Ellerinize sağlık :KK200:
Nasıl da detaylı yazmışsınız çok teşekkür ederim. ❤
Unu 7 bardak koydum , dediğiniz gibi çok yogurmak gerekiyormuş daha önce çok poaça yapmadığım için bilemedim tabi.
Şimdi tepsiye aldım 30 dk kadar orada bekletilem. Tam 18 adet çıktı tek tepsi yaptım .
Bir - iki tane yiyip kalanını buzluga atmayı düşünüyorum ben de.
Daha sonra da aynı tarifle peynirli deneyeceğim.
Çok teşekkürler tekrardan sonucu muhakkak bildiricem :)

Nasıl da detaylı yazmışsınız çok teşekkür ederim. ❤
Unu 7 bardak koydum , dediğiniz gibi çok yogurmak gerekiyormuş daha önce çok poaça yapmadığım için bilemedim tabi.
Şimdi tepsiye aldım 30 dk kadar orada bekletilem. Tam 18 adet çıktı tek tepsi yaptım .
Bir - iki tane yiyip kalanını buzluga atmayı düşünüyorum ben de.
Daha sonra da aynı tarifle peynirli deneyeceğim.
Çok teşekkürler tekrardan sonucu muhakkak bildiricem :)
Ben de bazılarına peynir koymuştum ama tabi yarışmaya katılırken 'peynirli poğaça' diye belirtmediğim için buraya eklemedim.. Peynir, zeytin, patates hepsiyle olur tabi, nasıl seviyorsanız :) Afiyet olsun, umarım beğenirsiniz ❤

Enfes oldu poaça.❤
Elinize sağlık gerçekten, birebir uyguladım tarifi puf puf ve çok güzel oldu.
Tekrar başarılar dilerim.

Enfes oldu poaça.❤
Elinize sağlık gerçekten, birebir uyguladım tarifi puf puf ve çok güzel oldu.
Tekrar başarılar dilerim.
Beğenmenize çok sevindim :)) Sizin de ellerinize sağlık. Teşekkür ederim, sevgiler ❤

Back