Merhaba kızlar bu konuyla ilgili bir sayfa açılmıştı, ancak devamı çok net belirtilmemiş bende konuya tekrardan gündeme getirmek istedim. Benim yaptırdığım 3. smear testimdi evleneli 2 yıl oldu. ilk smearim evlendikten 2 ay sonra ikincisi 1. yılın sonunda ve üçüncüsüde bir buçuk hafta önceydi. sonucumda ASC_US çıktı. Tabiki çok korktum doktorum adet dönemin geçsin onun ardından Kolposkopi yapalım dedi. (ilk defa duyduğum bir terim; vajinaya boyama yapılıp mikroskopla bakılması eğer boyanmayan beyaz alanlar varsa HPV den şüphelenilmesi sonucu o bölgeden biyopsi alınıp patolojiye gönderilmesi ve sonucuna göre tedavi uygulanan bir işlemmiş)
Ben ağlamaklı dönemimden sağolsun burda yazan arkadaşlar sayesinde biraz daha rahatladım.Bu sonuç HPV bile olsa erken tedaviyle atlatılabilecek bir durum, çoğu arkadaş kolposkopi yaptırmadan 2. 3. smearlerinde normal sonuç almışlar çok rahatladım bunu duyduğumda sizlerde korkmayın sakın.
yanlız benim doktorum kısa sürede sonuç almak adına kolposkopiyi hemn yapmayı tercih etti açıkçası bende beklemek istemedim.Dün kolposkopiyi yaptırdım.Şimdi sizlerle asıl paylaşmak istediğim bu. Ben çok araştırdım bu yaptıran kimseyi bulamadım o yüzden yazmak istedim.
Bende bir sağlık çalışanı olarak sizlere tavsiyelerde bulunmak istiyorum (kendi eksiklerimide anlatıcam)
1-Kesinlikle yanınızda birini bulundurun (Arkadaşınız annenz eşiniz)
2-Önesinde doktorunuzdan işlemi ayrıntılı olarak anlatmasını isteyin
3-İşlem bitiminde ağrı kesici isteyin (mümkünde iğne yapsınlar ben öyle yaptırdım)
4-Eğer uyutup yapmıyorlarsa (Genelde uyuttuklarını duymadım zaten) aç gitmeyin benim tansiyonum düştü
5-En önemlisi doktorunuzun size karşı yaklaşımı sizi anlamalı ve anlaşılır açıklamalar yapmalı
Şimdi kendi yaşadıkalrımıda anlatayım dün gittim aç karnına yanımda kimse yoktu.Doktor zaten çok tatlı bir bayan ondan asla vazgeçmem ilk muayenemden beri ona gidiyorum o olmasaydı dayanamazdım diye düşünüyorum. (tabi işleme giderkenki psikolojiniz çok etkili)
1.Önce spektrumu rahime yerleştiriyor dr.
2.sonra boyama yapmaya başlıyor 2 veyaz 3 defa farklı maddelerde boyuyor ilacı steril gazlı beze döküp vajinanızın içini siliyor her seferinde bu cı veriyor zaten
3.Sonrasında mikroskopla bakıyor eğer şüphelendiği bir yer varsa (bende küçük bir yara gördü onun yanında emin olamadığı bir yerden yinede biyopsi almak istedi)
4.En can sıkıcı olan da bu uyşturmak için iğne yapıyor vajenin içine (ben orda gittim tansiyonum düştü)
5.Sonra biyopsiyi alıyor aletle ve tekrar steril sıvıyla temizleyip en sonunda spektrumu çıkarıyor içinden işlem bitti (Artık inşallah hayırlı sonuçlar alırız Hepimiz )
Şimdi burada hem işlemini yaşadıklarını ve sonuçlarını paylaşalımmı arkadaşlar diğer kızlara yol gösterici olsun....