ılk çocuğumda sürekli tatlı yedim.. En çok çileğe ve yeşil bibere aşerdim... Çikolatayı kaşık kaşık yerdim... Tatlının her türlüsünü çok severdim... Et ve et ürünlerinden tiksindim ama ilk aylarda... Su ve süt dışında bütün içeceklerden özellikle çaydan çok tiksindim... Çaydanlıkları ortadan kaldırmıştım.. Eşim de evde çay içmeye hasret kalmıştı... Ekşi ve tuzlu çok yemedim... Canım istemezdi hiç... Sonuç olarak bir kızım oldu Allah'ın izniyle...
Şimdi ikinci bebeğimizi bekliyoruz... Cinsiyeti henüz belli değil... Ekim sonu gibi öğreneceğiz... Ama aşermelerim ve yediğim-yemediğim şeyler çok farklı... Elmayı bile tuzlayıp yiyorum... Limonun kabuğunu soyup tuzlayıp yiyorum... 2 kere çok kuvvetli aşermem oldu... ılki pastırmaya, ikincisi çiğ köfteye... Aşermenin nasıl bişey olduğunu bu hamileliğimde anladım... Normal bi can istemesi değil... Sanki biri boğazıma yapışmış ve canımın istediği şeyi yemezsem o el boğazımdan hiç gitmeyecek gibi bir şey... Abcak böyle anlatılır :)) Son zamanlarda ise narı çok yer oldum... ışim gücüm ekşi ve tuzluyla... Tatlı yiyeceklerden o kadar çok tiksindim ki halsiz düşüyorum çoğu zaman şeker eksikliğinden midir nedir?... Çünkü acayip tatlı yiyen biriydim... Çikolatanın adını bile anmak midemi bulandırıyor... Hiç bir günümü çikolatasız geçirmeyen ben 3 aydır ağzıma koymadım... Ayrıca çaydan hiç tiksinmedim... Günde 2-3 bardak açık olmak kaydıyla içiyorum...
Bu arada bu sabah kahvaltıda taze fasulye ve acı biber yedim... Rüyamda gördüm sabah da yaptım yedim... Hayatta kahvaltıda çorba bile içemeyen ben koca bir tabak taze fasulyeyi indirdim mideye :)) Özellikle son 2 haftadır acıya düşkünleştim iyice....
Ayrıca mide bulantısı olayım iki hamileliğimde de aynı... Bir kere bile istifra etmedim ikisinde de... Sabahları hiç bulanmadı midem sadece akşamları çok az bulandı... Bulantı yaşamadım desem yalan olmaz o derece az...
Yani sözün özü iki hamileliğimde aşermelerim de canımın istedikleri ve istemedikleri uç noktalarda farklı... Eğer bu bebeğim de kız olursa tatlı - ekşi tezini çürüteceğim kendimce :))
Cinsiyeti ne olursa olsun sağlıklı ve hayırlı bi evlat olsun... Allah hepimizin hakkında hayırlı olanı versin inşallah...