- 12 Temmuz 2006
- 2.209
- 18
slm arkadaşlar daha öncede yazmıştım belki okuyanınız oolmuştur bende kortizon kullandıgım için kalça kemigimde erime olmuş ve şuanda bana bayag bi rahatsızlık ve acı veriyor doktor ve bana ameliyat dedi protez takacaz dedi aranızdaa bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı bilmiyorum ama bilen varsa lütfen bana cvp yazssın gerçi ben doktora soracaktım ama unutuum doktor bana sana 20 senelik protez takacam dedii peki 20 sene sonra ömrüm olurda yaşarsam tekrara protez koyma şansım varmı aranızada bu konuda bilgisi olna varsa lütfen cvp yazın şimdiden teşekkür edrim herkeze rabbim acil şifalar dilerim..
geçmiş olsun bende daha önceden yazmıştım kortizondan dolayı sol kalça kemiğimde erime olduğunu ve o zaman sadece doku temizleme ameliyatı yani foraj yapıldığını(2001 yılında) ama ilerde benimde oraya protez konulacak,şimdiki protezler eskilerden çok daha uzun ömürlü oluyormuş ve tabiikide protez eskidiğinde bi takım hasarlar olduğunda ameliyatla değiştiriliyor; bunun içinde dikkat etmek gerekiyor protez olunca yere çömelme,düşme,bacak bacak üzerine atarak oturma vs kesinlikle proteze zarar veriyor, bence böle çok ağrılar çekmektense protez takılıp en fazla bi kaç ay ağrı çekip daha sonrası rahatlamak,normal hayata dönmek daha iyi tekrar geçmiş olsun arkadaşım...