- 20 Mayıs 2009
- 1.032
- 4
- 37
ben 23 yaşındayım.yaklaşık 12 senedir falan lupusluyum.allaha şükür hiçbiyerimi tutmadı.eklerimde var bazı zamanlar yüzüm kızarıyo şu ara yok mesela.kortizonu devamlı kullanıyorum.kalçamda bi ağrı bişey hissetmiyorum birşey yok sanırsam kalçamda falan.kullandığım ilaçlar mahvetti beni kortizon gözümde katarak yaptı mesela ımuran kanımı ve bağışıklığımı düşürdü.onuda kestim kullanmıyorum.
canım yağ doktor kontrolünde nasıl katarakt oldu? anlaşılmadımı önceden? birde seninki erken teşhis galiba? eşimin böbreğini vurdu öyle anladık biz mesela. belki baskıladılar erkenden seninkini? kendine dikkat ediyormusun? mesela eşim grip oldu. hemen bronşit oldu? grip veya zatürre olmamak için aşı oluyomusun? birde beyin kanamasından ölen kişinin lupustan dolayımı vefat ettğini sormuştum?
katarktı ben farkettim göz doktoruna gittim.çokda erken teşhis sayılmaz doktor doktor gezdim.allaha şükür öyle grip falan olduğumu bilmem.şu dönemde bağışıklığım düşük olduğu için zona çıktı bacağımda.arkadaşımın teyzesinin kesin ölüm nedeni sadece lupustan diyememiş doktorlar.muallakta kalmış yani.