Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

mrb ablalarım. bu sitede daha yeniyim. Allah'ım hepinize acil şifalar versin. benim annem 2003'ten beri sle hastası ve suan hastanede yatıyor. geçen sene 4 ay kadar yattı çıkmıştı. ama gene 2 aydır hastanede. anacığımın tek bir şikayeti var bulantı kusma. ve bundan ileri gelen potasyum magnezyum ve kalsiyum eksilmesi. çok şükür başka birşeyi yok. doktorlar düzelir diyorlar ama adı üzerinde ana. ana hayatta bulunabilecek tek varlıktır. bu yüzden çok üzülüyorum. internette sle'yi araştırırken bu siteyi buldum ve konuşmalarınızla burada bir dostluk arkadaşlık kardeşlik yapıldığını gördüm. hemen üye oldum. banada destek olmanızı rica ediyorum. inşallah anacığım çıkınca buradan onunla sağlıklı sıhhatli olduğunuzun muhabbetini yaparsınız. hepinize çok dua ediyorum. hepiniz iyi olacaksiniz. çünkü sizler anne ve anne adaylarısınız. hepinize çok içten saygılarımı sunuyorum.

canım inşallah anneciğinde bir an önce iyileşip sağlığına kavuşur ve burada senden anneenin iyi haberlerini alırız ALLAH acil şifalar versin...

mrb ablalarım. bu sitede daha yeniyim. Allah'ım hepinize acil şifalar versin. benim annem 2003'ten beri sle hastası ve suan hastanede yatıyor. geçen sene 4 ay kadar yattı çıkmıştı. ama gene 2 aydır hastanede. anacığımın tek bir şikayeti var bulantı kusma. ve bundan ileri gelen potasyum magnezyum ve kalsiyum eksilmesi. çok şükür başka birşeyi yok. doktorlar düzelir diyorlar ama adı üzerinde ana. ana hayatta bulunabilecek tek varlıktır. bu yüzden çok üzülüyorum. internette sle'yi araştırırken bu siteyi buldum ve konuşmalarınızla burada bir dostluk arkadaşlık kardeşlik yapıldığını gördüm. hemen üye oldum. banada destek olmanızı rica ediyorum. inşallah anacığım çıkınca buradan onunla sağlıklı sıhhatli olduğunuzun muhabbetini yaparsınız. hepinize çok dua ediyorum. hepiniz iyi olacaksiniz. çünkü sizler anne ve anne adaylarısınız. hepinize çok içten saygılarımı sunuyorum.

merhaba
aramıza hoşgeldin.Annene çok geçmiş olsun ve bu sitedeki paylaşımlardan çok rahatlatıcı destek alacagına inanıyorum. ;Buarada kaderimiz ilginç benimde kızım (95 dogumlu) SLE hastası ve inan bana o olacagına ben olmalıydım demediğim hiç bir gün yok inanılmaz üzülüyorum.Anne olmak çok farklı bişi...:KK43:(

merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir bugün çok mutlu oldum paylaşmak istedim kontrolüm vardı tahliller çok iyi çıktı herşey yolunda doktorum da iyiydi samimi geldi bana kafama takılan herşeyi rahatlıkla sordum ve cevap aldım inşallah sizlerde hep güzel haberler alıp benim gibi mutlu ayrılırsınız hastaneden hepinize sağlıklı mutlu günler diliyorum kendinize iyi bakın allaha emanet olun kaderden kucak dolusu sevgiler hoşşkalın...

cok buyuk gecmiş olsun. inanın hepinize cok dua ediyorum anneleri evlatlarına evlatlarıda anne babalarına bağişlasın Allahım. insallah bu hastalığı yenen %2-10 gibi kucucuk rakamların içerisine anam ve sizler girersiniz. hepinize acil şifalar diliyorum. saygılar sunuyorum

ana oyle tatlıki tadı ne sekerde nede pekmezde var
ana oyle kokarki kokusu ne gülde nede karanfilde var
ana oyle sıcakki sıcaklığı ne sobada nede guneste var
ana oyle güzelki güzelliği ne yerde nede gökte var

ana öyle içtenki içtenliği ne dostta nede akrabada var
ana oyle oğretirki oğrettiği ne hocada nede profesörde var
ana oyle severki sevgisi ne seni sevende nede sevecek olanda var
ana oyle degerliki degeri ne zumrutte nede yakutta var
( butun annelere anne adaylarına içimden gelenleri yazdım ) HEPıNıZE ACıL SıFALAR DıLıYORM

arkadaşlar ben bişey sorucam arnızda endol kullanan var mı endol kullanırken hamile kalınması durumunda ne oluyor. beni bilgilendirir misiniz.

arkadaşlar ben bişey sorucam arnızda endol kullanan var mı endol kullanırken hamile kalınması durumunda ne oluyor. beni bilgilendirir misiniz.

slm samsak, ben endol kullanmiyorum ama sana netde bilgi buldum umarim sorun böylece cevaplanmisdir.

Ağrı kesiciler ,
Hamilelerde Minoset, Parol ve Tamol gibi ağrı kesiciler kullanılırken, Aspirin ve Apranax, Aprol, Endol tercih edilmez.(Bebek suyunda azalma, bebekte kalp sorunları)

kendin tekrar okumak istersen sayfasida budur
hamile.cc/hamilelik-donemi/hamile-ve-ilaclar.html

ah canım çok teşekkür ediyorum nasıl makbule geçti anlatamam.
sevgiler

merhaba arkadaşlar bu siteyi bulduğum için çok sevindim benimde teşhisim 2 gün önce kondu ürtiker diye gittim sle dendi ama crp bile negatif çıkmamış tahlillerimde var anti tpom 1000 üstü ama aynı zamanda haşimato hastasıyım ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

arkadaşlar antiferez denilen bir işlem var duyan ve bilgisi olan varmı diyaliz makinasına bağlanır gibi bağlanıp 10 12 seans şeklinde kötü hücrenin plazmadan ayrıştırılması sağlanıyormuş dr ma sorup cvp yazarım

arkadaşlar antiferez denilen bir işlem var duyan ve bilgisi olan varmı diyaliz makinasına bağlanır gibi bağlanıp 10 12 seans şeklinde kötü hücrenin plazmadan ayrıştırılması sağlanıyormuş dr ma sorup cvp yazarım

Merhaba Ebru Hemşire,öncelikle geçmiş olsun, aramıza hoşgeldin.Bildiğim kadarıyla o işlemin adı plazmaferez. Bende yaklaşık 10 seans aldım.diyalize bağlandım.Hatırlamak bile istemediğim korkunç bi tecrübe.Gerçi diyalize katlanan bunada katlanır yaklaşık 1 saat sürüyor.Eğer bahsettiğimiz aynı şeyse her kim alacaksa Allah yardımcısı olsun.Lupus o sıralarda benim beynimede saldırmaya çalışıyordu,benim için çok acı bi tecrübe oldu ...Umarım kimse benim yaşadıklarımı yaşamaz..
Facebook hesabım :Lupus SLE

Merhaba Ebru Hemşire,öncelikle geçmiş olsun, aramıza hoşgeldin.Bildiğim kadarıyla o işlemin adı plazmaferez. Bende yaklaşık 10 seans aldım.diyalize bağlandım.Hatırlamak bile istemediğim korkunç bi tecrübe.Gerçi diyalize katlanan bunada katlanır yaklaşık 1 saat sürüyor.Eğer bahsettiğimiz aynı şeyse her kim alacaksa Allah yardımcısı olsun.Lupus o sıralarda benim beynimede saldırmaya çalışıyordu,benim için çok acı bi tecrübe oldu ...Umarım kimse benim yaşadıklarımı yaşamaz..
Facebook hesabım :Lupus SLE

merhaba Bethany
öncelikle geçmişolsun. merak ettiğim şey çok zahmetli olarak anlattıgınız bu işlemden sonra aldığınız sonuç ne oldu. boşamı gitti bu emek yoksa faydası oldumu şu anki durumunuzu da anlatırsanız sevinirim.

benim de pazartesi kontrolüm var,cuma sabahıyaptırdım tüm tahlillerimi inşlh iyi çıkarda kortizonu keserler şuan 2mg alıyorum

benim de pazartesi kontrolüm var,cuma sabahıyaptırdım tüm tahlillerimi inşlh iyi çıkarda kortizonu keserler şuan 2mg alıyorum

merhaba royall dualarım seninle insan sonuç beklerken panik oluyo inşallah tahlillerin temiz çıkar iyi haberlerini bekliyorum mutlaka bildir birde şu plazmaferez diye bir şey diyo arkadaşlar bu yöntem lupus için çözümmüdür? bilen bir arkadaş varsa lütfen bizide aydınlatsın hepimize şifa diliyorum hoşşkalın....

merhaba arkadaşlar bu siteyi bulduğum için çok sevindim benimde teşhisim 2 gün önce kondu ürtiker diye gittim sle dendi ama crp bile negatif çıkmamış tahlillerimde var anti tpom 1000 üstü ama aynı zamanda haşimato hastasıyım ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

hoşgeldin ebru hemşire keşke bu hastalık olmasaydı da gelmek zorunda kalmasaydın yinede allah yardımcımız olsun diyelim bahsettiğin plazmaferez işlemiymiş heralde peki sonuç olarak kesin çözümmü bu yöntem lupus için cevabını dört gözle bekliyorum hoşşkal...

hocaya sordum japonların bulduğu bir yöntemmiş ama işe yaramaz dedi bu arada antidna m negatif çıktı teşhis konulamadı daha dermatologla görüşeceğim inş iyi çıkar herkese tşk

Merhaba MELODY,bu plazmaferez ciddi böbrek tutulumu olanlarda kullanılıyor diye biliyorum.Ben hastanedeyken böbreklerim iflas etmek üzereydi hemen diyalize ertesi gün plazmafereze aldılar.Başka bi amacı varmı bilmiyorum ozamanlar yoğun bakımdaydım.Doktorlarımın gördüğü en ağır 2. lupus vakasıymışım,doktorların araştırma,öğrencilerin ödev konusu,ayın hastası oldum :) 2.5 sene oldu o günlerin ardından.1 sene de ancak toparlanabildim.Diğer değerlerin düzelmesi 2 seneyi buldu sayılır.Çok şükür yorgunluk dışında bi sıkıntım yok.ılaçlarımı alıyorum hayat iyisiyle kötüsüyle devam ediyor.Kızım için güçlü olmaya çalışıyorum.Bu benim 2. hayatım....:)

herkesse tekrardan geçmiş olsun bende yarın tahlillerimi yaptırıcam.salı günüde kontrolüm var kendimi bayadır iyi hissediyorum.umarım bş aksilik çıkmaz.herkese acil şifalar.bide çok iştahsızım canım bişey yemek istemiyo iyice zayıfladığımı hissediyorum.doktora danışıcam iştah açıcı bişey verebilirimi acaba diye.kortizon içerken gayet güzel yeniyoda,şimdide baya düşük dozda içiyorum.5mg.heralde ondan azaldı iştahım.

canım cok gecmiş olsun benımde 14 yaşinda makıneye bağlı oğlum var
bilmiyorumkismileturkbayragi

sanırım benim hastalık alevlenme dönemine girdi ilaçlara rağmen yataktan kalkamayacak kadar zorlanıyorum. doktora gitmeye bile mecalim yok. bakalım hayırlısı rabbim hepimize yardım etsin

X