Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

merhaba yeni lupus hastası oldugumu ögrendim konuşmak isterim

Geçmiş olsun.Bende 14 senedir bu hastalıkla yaşıyorum.İlaçlarımı düzenli kullandığımı sürece çok büyük problemlerle karşılaşmadım.İlk 4 sene böbrek tutulumu için tedavi oldum.Şuan çok büyük bi problemim yok.Ağrısız günler

canım quensyl, endol, emtatex kullanıyorum tabi bunun yanında bol bol ağrı kesici:)

Samsak mrb.Sonda yazdığın ilcı ne kadar zamandır kullanyorsun?Benim 1 sene oldu.Haftada bir 4 tane içiyordum.Acılarım arttığı iiçin arttırdık ilacı.Sende yan etkisi oldumu yazarsan sevinirim.Geçmiş olsun.

merhaba,
quensyl kullanan arkadaşlar, hala quensyl bulabiliyor musunuz yoksa artık eczanelerde satılan eşdeğer ilacı mı kullanıyorsunuz?

Samsak mrb.Sonda yazdığın ilcı ne kadar zamandır kullanyorsun?Benim 1 sene oldu.Haftada bir 4 tane içiyordum.Acılarım arttığı iiçin arttırdık ilacı.Sende yan etkisi oldumu yazarsan sevinirim.Geçmiş olsun.

ben haftada birgün 2 tane içiyorum bi yan etkisi olmadı. ben de 1 senedir kullanıyorum ilerde nasıl olur hiç bilmiyorum.

merhaba herkese lupus oldugumu yeni ögrendim benimle dertleşin arkadaşlar

cok gecmis olsun rabbim sifalar versin
benimde annem bu hastaliktan
sene 85 lerde falan bu hastaligin tanisi konmus
halada devam ediyo simdi 6 senedirde diyalize bagli yasiyor
sana tavsiyem sakin kontrollerini ihmal etme
insallah duzelirsin

merhaba,
quensyl kullanan arkadaşlar, hala quensyl bulabiliyor musunuz yoksa artık eczanelerde satılan eşdeğer ilacı mı kullanıyorsunuz?

Merhaba
Muadil ilaç çıktığı gün kızıma hemen aldırdı doktorumuz quensly raporumuza ragmen ve aynı olduklarını söyledi.Hiç bir problem yaratmadı bizde.

arkadaşlar benim qensyl bitmek üzere ve raporumun süresi doldu bu ilaç için rapor almaya gerek var mı bir de illaki uzman doktor tarafından mı yazılması gerekiyor

arkadaşlar benim qensyl bitmek üzere ve raporumun süresi doldu bu ilaç için rapor almaya gerek var mı bir de illaki uzman doktor tarafından mı yazılması gerekiyor

merhabalar,
artık quensyl yurtdışından gelmiyor.eczanelerden onun eşdeğerini alıyorsun.eşdeğeri içinde rapora ihtiyaç yok.

arkadaşlar
birşay öğrenmek istiyorum.lupus hastalığı sırasında hamile kalan ve sağlıklı bir cocuk dünyaya getiren varmı aranızda?ben 8 haftalık hamileydim ama hastalığımdan dolayı bebeğin diyelim gelişimi durmuş,o yüzden aldılar benden.yardım ederseniz cok sevinirim

Merhabalar Baynuu, Ben lupus hastası olduğumu bilmeden hamile kaldım, ılk bebeğim düşük olmuştu.2. gebeliktede hasta olduğumu bilmiyordum. Çok zor bir hamileliğin ardından kızıma kavuştum.Kızımda bir sorun yok ama ben doğumdan sonra çok zor günler geçirdim. Doktorlar birdaha asla hamile kalma dediler. Bildiğim kadarıyla bu hastalığın alevlenmediği ,ilaç kulllanmadığın zamanlarda hamile kalabiliyorsun ve sorun olmuyor ,sadece kontrol altında oluyorsun ve bebegi diğer bebeklerden erken alıyorlar..Umarım Allah sana ve tüm bebek isteyenlere bu güzel duyguyu nasip eder inşallah...

tüm arkadaşlara merhaba ve acil şifalar diliyorum
siteye az önce üye oldum hasta olduğumu yeni öğrendim bu nedenle psikolojim pekde iyi değil şu an alevlenme dönemindeyim nefes alamıyorum ağrılarım var geceleri ateş,müthiş bir halsizlik
doktorum ege üniversitesinde sanırım ilaç ismi veremiyoruz 3 ilacım var
deneyimlerinizi paylaşmak isterim

arkadaşlar
birşay öğrenmek istiyorum.lupus hastalığı sırasında hamile kalan ve sağlıklı bir cocuk dünyaya getiren varmı aranızda?ben 8 haftalık hamileydim ama hastalığımdan dolayı bebeğin diyelim gelişimi durmuş,o yüzden aldılar benden.yardım ederseniz cok sevinirim

var canımm... sakın umutsuzluğa kapılma... bu topikte de var.. şu an girmiyorlar ama hamile kalıp sağlıkla kucağına olanlar var... bunun la ilgili bir kaç defa daha yazmıştım, önceki sayfalarda... doktor kontrolünü ihmal etme... hamilelik konusunu da romotoloji dr la konuş, onun izni olmalı...
bir şey soracağım, kan pıhtılaşma tesleri yapıldı mı sana? ilaç olarak ne kullanıyorsun?

siteye az önce üye oldum hasta olduğumu yeni öğrendim bu nedenle psikolojim pekde iyi değil şu an alevlenme dönemindeyim nefes alamıyorum ağrılarım var geceleri ateş,müthiş bir halsizlik

merhaba
alevlenme döneminde yogun alınan ilaçlar şikayetlerin azalması alevlenmenin kontrol altına alınmasıyla azaltılıyor.Biraz sabredin kontrol altına alınınca herşey çok daha iyi devam ediyor inanın.Çok geçmiş olsun..

Merhaba moralini lütfen bozma ilaçlar etkisini gösterdikçe kendini daha iii hissedeceksin.Bende egede tedavi oluyorum.Doktorun kim öğrenebilirmiyim. Elimizden geldiğince yardımcı oluruz.Geçmiş olsun

var canımm... sakın umutsuzluğa kapılma... bu topikte de var.. şu an girmiyorlar ama hamile kalıp sağlıkla kucağına olanlar var... bunun la ilgili bir kaç defa daha yazmıştım, önceki sayfalarda... doktor kontrolünü ihmal etme... hamilelik konusunu da romotoloji dr la konuş, onun izni olmalı...
bir şey soracağım, kan pıhtılaşma tesleri yapıldı mı sana? ilaç olarak ne kullanıyorsun?

Öncelikle cok teşekkür ederim.ilk bebeğimi yeni kaybettim.ama umutsuzluğuda kapılmak istemiyorum.Ankarada özel doktorum var.onunla telefonlaşıyoruz.15 tatilde görüşecegim.
sedimantasyonu soruyorsun yanılmıyorsam.her kontrole gittiğimde yapılıyor.ilaç olarak coraspin kullanıyorum.ve kortizonda alıyorum.

Merhabalar Baynuu, Ben lupus hastası olduğumu bilmeden hamile kaldım, İlk bebeğim düşük olmuştu.2. gebeliktede hasta olduğumu bilmiyordum. Çok zor bir hamileliğin ardından kızıma kavuştum.Kızımda bir sorun yok ama ben doğumdan sonra çok zor günler geçirdim. Doktorlar birdaha asla hamile kalma dediler. Bildiğim kadarıyla bu hastalığın alevlenmediği ,ilaç kulllanmadığın zamanlarda hamile kalabiliyorsun ve sorun olmuyor ,sadece kontrol altında oluyorsun ve bebegi diğer bebeklerden erken alıyorlar..Umarım Allah sana ve tüm bebek isteyenlere bu güzel duyguyu nasip eder inşallah...

Çok teşekkür ederim.bebeği erken alıyor derken 7 aylıkken mi alıyorlar sezeryanla.birde hamilelikten sonra hastalık tekrarmı alevlendi sizde ve ne kadar sürede atlatabildiniz ve bebeğinizi emzirebildinizmi?

X