Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

bende sle hastasıyım 7 yıldır hepınıze gecmıs olsun sadece hayata guzel yanından bakın mutlu olmak ıcın ekmek parcasını aramayın kırıntılarla bıle mutlu olun yoksa bu sle cekılmıyo :)

Aramıza hoşgeldin canım geçen gece senle msn de de konuştuk:)tanıştık, bundan sonra msn de ve forumda ğörüşecez umarım hepimizin herşeyi yolunda gider aksilikler olmadan süre gideriz bu hayatı ---mutlu olmak ıcın ekmek parcasını aramayın kırıntılarla bıle mutlu olun yoksa bu sle cekılmıyo :)-- sözün çok hoşuma gittii..kendine ii b ak...:teselli::teselli:a.s.

nihayet döndüm.sağlık gibisi yok arkadaşlar.en son yazdığımda yine de işimin başındayım demiştim ama geçen haftadan beri bırakın işi yatamadım bile;şükürler olsun ki Allaha şimdi iyiyim ve döndüm.ama hala kırmızılıklarım var,geçecek ama.sağol royalciğim geçm,iş olsun dileklerin için.ya sen nasılsın,geçmedi mi canım.byeeeee
yaşamak çok güzel...

asena9 hem hoşgeldin aramıza,hemde çok geçmiş olsun.pasif durumdaki arkadaşlar için kontrol mesela benim için yılda bir.ama bu doktor ve hastanın durumuna göre değişir.ve inanın pozitif diye bişey yok,kendimize hep dikkat etmeliyiz.sevgi ve sağlıkla kalın...

Merhabalar sizede çok geçmiş olsun anladığım kadarıyla uzun süredir rahatsızsınız benimde anneme 2 yıl önce bu hastalığın teşhisi kondu ama şu 2 aydır kötüye gitme var aşırı halsiz , çarpıntı 2 hafta önce doktorumuza tahlillerimizi verdik dalakta büyüme var buda kan yıkımına sebeb oluyor doktorumuz azda olsa kan değerlerinde düzelme var dedi bu arada annemin 2 göğüsünde de şişlik aynı zamanda karnında da şişlik ve sertlik oluştu doktorumuz annemi görmedi ama acil olaraj Genel Cerrahi görsün dedi ama anneyi pek ikna edemedik doktora gitme konusunda ilaçlar yapıyor dedi size sorum bu hastalıkta bunun gibi durumlar oluyı-ormu hiç duydunuzmu moralim çok bozuk teşekkürler

Merhaba nasıl vücudunuzda iltihap oluyor nasılbelirtiler var annem 2 senedir sle hastası çok geçmiş olsun

hepinize çok teşekkür ederim iyiki varsınız ama ben artık güçlü olamıyorum canım çok acıyor bu hastalık hiç yatışmıyor bir ay ağrılar hafifliyor doktor kortizonu azaltıyor bi bakmışım tekrar sonuçlar yükselmiş bakmışım gene en baştayım.allahıma dua ediyorum ya bu hastalığa care bulunsun ya da ölüyüm diye ama ikiside olmuyor ben artık bu ağrıları çekmek istemiyorum çok yoruldum dayanamıyorum.kapana sıkıştım ne yapacağımı bimiyorum.inşallah benim yaşadıklarımı siz asla yaşamassınız.hepiniz allaha emanet olun nolur bana da dua edin ihtiyacım var hepinizi seviyorum

size ulaşmayı çok istiyorum yeni üye oldum annem sle hastası şu aralar çok halsiz aşırı çarpıntı ve göğsünde ve karnında sertlikler oluştu bu sizinde söylediğiniz gibi iltihap olabilirmi sizde nasıl belirtiler var göğsünde şişlik ve kızarılklık olunca çok korkuyorum acil cvb nızı bekliyorum şifalar diliyorum

canım anne doktora gıtsın herkesde farklı olabılır belırtıler bende oyle bır belırtı olmadı

merhaba arkadaşlar yazılarınızı sürekli okuyorum.yeni tahlillerimi yaptırdım ve doktoruma gittim.sle nin ve ilaçların getirdiği problemlerden başka çok büyük bir sorun çıkmadı allaha şükür.arkadaşlar doktorum imuranı kesip yerine başka bir ilaç vardi.METHOTREXATE 2.5 mg ve folbiol.bunları haftada bir içecekmişim.Ve 1 ay sonra tahlil yaptırıp vücuduma özellikle karaciğere tahribat verdimi diye bakılacak.bu ilaca başlayan varmı aranızda?benimle paylaşırsanız sevinirim.Buarada prednol ve quesyl kullanmaya devam ediyorum.Ayrıca sanırım bendede sedef hastalığı var.enazından doktorum sedef olduğunu söledi.Onun için dermatolojiye görünmemi önerdi.benim sadece göbek deliğim de ve göğsümün alt kısımlarında kırmızılıklar ve deri döküntüsü var.Ve özelliklede göbeğimin tam üstünde karın ağrısı var.iyiki böle bir site var.herkese acil şifalar.

kızlar herkese gecmıs olsun.benımde ablam hasta. bu hastalıkla hamile kalan var ve doguran varmı?bırde sıgara kullanıyormusunuz?ablam kullanıyor ve hamılleık ıstıyor

Msn de konuşan var mı eğer konuşan varsa ben de aranıza katılmak istiyorum:)

size ulaşmayı çok istiyorum yeni üye oldum annem sle hastası şu aralar çok halsiz aşırı çarpıntı ve göğsünde ve karnında sertlikler oluştu bu sizinde söylediğiniz gibi iltihap olabilirmi sizde nasıl belirtiler var göğsünde şişlik ve kızarılklık olunca çok korkuyorum acil cvb nızı bekliyorum şifalar diliyorum

Canım benim göğsüm de şişlik ve kızarıklık olmadı ama şiddetli ağrı oldu evet iltihabi bir durum olabilir.DR cerraha gidin dediyse anneni bir an önce ikna et ve dr gidin .Doktorunuzun dediklerinden asla çıkmayın .Allah yardımcınız olsun.şifalar diliyorum

Son düzenleme:
Canlarım inşallah hepiniz çok iyisinizdir bende bacaklarım da ve sırtım da kırmızı çatlaklar oluştu acba neden oluştu kontrolüm de yok bu aralar dr soramadım siz d böle bir sorunu olan var mı hepiniz sağlıklı günler diliyorum sizi çok seviyorum

Herkese Merhabalar uzun zamandır yoktum.Çünkü araya 1 ameliyat 1 biopsi birde defalarca doktor kontrolleri girdi.Fundalale öncelikle bende SLE hastasıyım 2 yıl önce hastalığımı öğrendim ve çok düzenli olmasada Quensly kullanıyorum günde 2 defa.Ben Ekim 17 de sağ göğsümden ameliyat oldum.kitle vardı ve o kitle göğsümün tamamını şişmesine ve ağrıya neden oldu.en son 6 ay önce baktırmış göğsüme kitle aynı büyüklükte duruyordu.Ama son 6 ayda hızlı bir büyüme olmuş.Doktorum ameliyat olmamın en mantıklısı olacağını söyledi ve ben ameliyat oldum.Şimdi diğer göğsümde de kitle var onu takipe alıcaz.Bunları senle paylaştım çünkü ya tesadüf benim de 2 göğsümde kitle olması yada gercekten bunlar sle hastalarında olabiliyor.Bu arada ameliyatı yapan doktor kadın doğumcuya da gitmemi söyledi çünkü 2 göğüste kitle olması bazen rahimle ilgili bir sorununda işaretcisi olabiliyormuş.Bende ameliyattan sonra kadın doğumcuya gittim.Nerden gittiysem bir süprizde ordan cıktı.Ben 33 yaşındayım ve malesef menepoza giriyormuşum.Kadın doğumcum son senen dedi eger bebek düşünüyorsan.Ama bu söz bile yetti bana.Benim çok şükür bir oğlum var eşimden de ayrı olduğum için tekrar anne olmak benim için hayaldi.Şimdi bir hayalimin daha benden öylece çekip gittiğini gördüm.Onla kalmadık tabi bitermi bendeki hastalıklar senede 2/3 farklı hastalıklar ekleniyor sle ile ilgili yada şu berbat quensly ile ilgili.Şimdide akciğer tutulumu şüphesiyle bugün ilaçlı emara girdim.Ne olur anneni ikna et ve onu doktora götür.Gercekte ben 10 yıldır Sle hastasıyım ama hastalığımın teşhisini ancak 2 sene çnce koyabildiler.şimdi bir çok organımda sorun var ve hergecen sene yenileri çıkıyor ve ben artık hepsiyle birden uğraşamıyorum

merhaba songulalp çok geçmiş olsun tüm hastalıklarının sle den kaynaklandığını sanmıyorum ama kesin bişey de diyemem benimde kadınhastalıklarıyla ilgili sorunum var romatoloji dr kadınhastalıkları sle yi tetikler tedavi ol demişti fakat kullandığım ilaçlar böbreklerime iyi gelmedi ve ilaçları kestim tedavini yarım bırakma dr ne diyorsa yap ve ilaçlarını kullanmaya devam et sağlıkla kal

songülalp çok geçmiş olsun,ama inatla savaşmaya devam,pes etmek yok.yaşadıklarımız çok zor şeyler ama inan mutlaka bu hayat birgün bize de gülecek.bak ne güzel bir oğluşun var,tadına kokusuna çocuk duygusuna doyabildiğin,yine de binlerce şükür.sağlıkla kal.

X