Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

canım benim bende ilk hastalandığımda 24 yaşındaydım ve kızım 4 yaşındaydı inan seni çok ii anlıyorumm ilk zamanlar istanbula hastaneye giderken bi daha asla dönemem geriye diyecek kadar kötüydü dururmum ama şimdi herşeye rağmen iiyim ailemin kızımın başındayım elimden geldiğince işlerimi kendim yapabiliyorum bazı aksaklıklar olmuyo değil ama beterin beteri var hayattaa bu kadar karamsar olma neyin ne zaman kime olacağı hiç belliiolmaz ailenlede durumunu konuş böle zamanlarda aile en büğük desteği veriyor msn de görüşmek istersen görüşelim her şey yoluna girecek zaman herşeyin ilacıdır sevgielirmle....

sakın umutsuzluğa kapılma hayalerini gerçekleştirmemen için bi sebep yokki yeter ki sen istee evleniceksinde doktor kontrolünde çocuğunda olucak çok var sle hastası çocukları olan gerekirse psilojik yardım alarak atlatabilirsin şimdiki bu durumunu..sevgilerimle..a.s.

merhaba arkadaşlar hepinize sevgilerimi gönderiyorum
bu yazıyı senin için yazıyorum ilsecim bayadır girmiyodur girdim ve seni gördüm daha çok küçüksün 19 yaşındasın hayatın başındasın şuan böyle düşünürsen zaten hayata bir sıfır başlamış olursun Allah sana nasıl güzel günler nasip edicek sen bile şaşıracaksın hayat insanları dener bitanem bizde bu şekilde deneniyoruz Allahtanki bizim hastalığı frenleme gibi bi yolumuz var nice hastalıklar varki çaresi olmayan öyle bi durumda değiliz seni şuan çok ii anlıyorum kendini ii hissetmeye çalışsanda kafanda bir şeyler sürekli kötü düşünmeni sağlıyor kendinde engel olamıyosun buda hastalığı kabul etme evreleri bunları aşacaksın bana inan geçmişe dönüp baktığında niye bu kadar sıktım kendimi diyceksin bunların hepsi geçicek zaten bu hastalık insanda depresyon yapıyo doktorum öyle söylemişti bana ben mesela yarın gidicem kontrole bakalım ne durumda benim hastalığım bende 1 yıl önce öğrendim sle olduğumu aynı senin gibiydim ama şuan inan takmıyorum ilacımı alıyorum gerisini Allaha bırakıyorum çünkü bunlar hep vesile ilaçlarda doktorlarda yüce Allah bizi iyileştirmek isterse iyileştirir sonuçta internette araştırdıysan hastaların %2 de iyileşme olur diyo bunu açıklayamıyo doktorlar ne şekilde iyileştiklerini işte budad yaradanın mükemmelliği sonuçta hepimiz bi sınavdayız şuna dua edelimki slenin yanında daha başka hastalıklarımız olmasın Allah bizi bununla sınasın çünkü bizden çok daha kötü hallerde olan insanlar var yinede halimize çok şükür Allah bu günlerimizi aratmasın sende şuna inan sen evleneceksin çocuklarında olacak Allah istedikten sonra mesela burda okudunmu bilmiyorum songulalp diye bi arkadaşımız var doğum yapmış sleyken üstelik kalbide doğuştan delikmiş bunu daha yeni öğrendi sonuçta kalbi delik olanlar anne olamaz ama Allah isterse herşey olur benden sana bir tavsiye yaradana sığın sana yardım edebilecek tek varlık o hepimize yardım edebilecek tek varlık mühim olan bu hastalıklara isyan etmeden sabırla dayanabilmek kendine çok ii bak ve kendini dinlemeyi bırak çünkü ne kadar dinlersen o kadar ağrın oluyo doktora git ilaçlarını al ve yaradana sığın bitanem hepinizi öpüyorum yürekten kader ortaklarım ...

çk teşekkür ederim sizin sayenizde moral buluyorum iyiki bu siteyi bulmuşum inşallah herşey dediğiniz gibi olur ve bir gün hepimiz bu hastalığı yeneriz

teşekkür edrim ablacım inşallah dediğin gibi olur ama ben bu hastalıktan ziyade ya böbreklerime vurursa diye korkuyorm o yüzden bu kadar tedirginim olur msn de konuşabiliriz hepinizi iyiki tanımışım kendinize iyi bakın

hepinize bir sorum olacak sizinde çok ağrılarınız var mı ağrı olduğunda ne yapıyorsunuZ.Birde gökçek iksir diye bir şey okudum acaba iyi olurmuyum alıp kullansam.KENDİNİZE İYİ BAKIN

Son düzenleme:
ilse'ciğim merhaba.geçmiş olsun öncelikle.niçin öyle düşünüyorsun tatlım.daha çok gençsin,ilk önce olayı kafanda bitirmen gerekiyor.olay immun sistemle ilgili,yani bağışıklık sistemimizle.sen güçlü olasın ki,bağışıklık sistemin güçlü olsun.ne yapalım,bu hastalık bizi buldu,olayları geçmişe döndüremeyiz,ağlasak da faydasız.o zaman ne yapalım!!hastalığın bizi yenmesine izin vermeyelim.bende de böbrek tutulumu var.kortizon kullanıyorum,ayrıca endoksan da yapılıyor.olsun.ne ki yaşadımsa faydadır bana.ne diye gelecekte şu olacak,bu olacak diye şimdiki zamanımı zehir edeyim.belki de komplikasyonların hiç biri gerçekleşmeyecek,bu nedenle tatlı canını hiç sıkma.ve unutma ki yalnız değisin,senin gibi yüzlerce insan var lupuslu,ağrıları olan binlerce insan var(biri de benim).tıp sürekli gelişiyor inan.yeni tedaviler kullanılmaya başlandı.eminim herşey çok daha güzel olacak.yeterki umudunu kaybetme.genceciksin,evleneceksin de,çocuğun da olacak inşallah.şimdilik bunları düşünme bence.hayatın keyfini çıkarmaya bak,durumları bizden kötü hastalar da var.tamam mı canım.kendine iyi bak.

Bütün iyi dilekleriniz için çok teşekür edrim.artık pozitif düşünmeye karar verdim.yanlızolmadığımı bilmek beni teselli ediyor.hepiniz çok iyisiniz pazartesi doktora gideceğim ne gerekiyorsa yapıp bir yerlerden başlayacağım artık üzülmeyeceğm inşallah hepimiz iyi oluruz çok iyisiniz sağolun

Merhaba ilsecim öncelikle geçmiş olsun canım ben 15 yıldır sle hastasıyım 11 yaşında bu hastalıkla tanıştım ne çocukluk ne okul hayatım oldu ama herşeyin üstesinden geldim şuanda evliyim canım sakın şöyle düşünme bu hastalık heryerimi kaplıcak diye Allah'ın izniyle morelin düzgün olursa tedavini düzenli bi şekilde sürdürürsen ağrıların azalacaktık zamanı geldiğinde evleneceksin çocuklarında olacaktır şuna inan ben iyiyim hasta deyilim canım kendi adıma konuşayım şuanda ağrım yok ama zamanında çok ağrılar acılar çok şeyler yaşadım ama şuanda çok iyiyim işallah sende herşeyin üstesinden geleceksin kendini üzme bi sıkındın olunca bizlere yaz kendine çok iyi bak yüzünün hep gülmesi dileğiyle hoşçakal

a.s.ilse gecmiş olsun öncelikle ben mutsuz küçük artık mutluyum diebilirim o kadar kötü günler gecirdim o kadar agladımki kendimi mahfettim doktorlarım böyle yaparsan yaşamazsın bile sen kendine zarar veriyosun dedi psikolog psikolog dolaştım hergün hastanede bi beynim için bi böbreklerim için bi hastalıgım için gittim geldim bir ayın 30 gününün yarısını hastanede gecirdim cok agladım yasamak istemedim ölümü bekliyomuşum gibi geldi ama hepsi gecti benim sinir damarlarımda ezilme vardı sürekli nöbet geciriyodum ama artık yok hemen hemen 3 aydır hiç gecirmiyorum doktor böyle giderse kesicek ilacımı tabi bi müddet sonra böbreklerimde tutulma vardı endoksan tedavisi görüyodum bi nevi düşük düzeyde kemoterapi 6 ay gördüm şimdi imuran diye bi ilac alıyorum artık hastaneye sadece kontrole gidiyorum sonuclarım cok mükemmel mükemmelinde ötesinde cünkü morelimi sürekli yüksek tuttuyorum bu nasıl oldu biliyomusun denize gitmiştim ailemle beraber denizin kenarında top oynuyoruz denizin kıyısındayım ama sandalların ucuna halatla baglanan taşlar oluyo bu taş denizin kıyısından denizin içine düşmüş ve benim ayagıma dolandı beni denizin ortasına sürüklemeye başladı bir anda denizin ortasında dibinde buldum kendimi çok korktum kimse yok cırpınamıyorum yüzme bilmiyorum bilsem ne fayda ayagımda agırca bi tas istesemde yukarı cıkamam cankurtaranların gelmesi ve beni cıkarmaları 3 dakikayı buldu bir cankurtaran beni tutarken digeri ayagımdaki ipi kesti taştan kurtardı ben artık hayattan ümidimi kesmiş dua etmeye baslamıstım orada o şekilde tek başıma canımla cebelleşirken hayatın yaşamanın ne kadar güzel oldugunu anladım yukarı cıkmak için savaş verirken aslında insan canının ne kadar kıymetli oldugunu hayatın ne kadar tatlı oldugunu anladım ve bu hastalıktan degil Allah'ın ecelimi yazdıgı gün ölücemi anladım ben orda bogularak ölücektim oysaki ben bi sle hastasıydım ve birgün bu hastlalık yüzünden ölücem diye kendimi kahrediyodum oysaki unuttugum bişey vardı eceli gelen ölür sudan cıktıgım an öyle bi nefes cektimki o nefesle hayata yeniden başladım sanki yeni dogmus bebegin ilk nefes aldıgı gibi yarıda bıraktıgım egitimime gitar kursuma ve hayallerime dogru kosuyorum şimdi doktorlarım son durumlarımdan gayet memnun arada agrılarım oluyo tabi ama o an gözüme geldiginde agrılarım hafifleşiyo herşeye ragmen gülüyorum hayat inan cok güzel yaşamaya deger ben 18 yasındayım akranız yani senide cok iyi anlıyorum inanki herşey sende bitiyo hani diyolar ya herkes kendi hayatının başrolünü oynar sevinçlerde senin acılarda diye aynen öyle ve hayatı güzelleştirmek için türlü türlü şeyler buluyorum kendime hiç boş durmuyorum hiç düşünmüyorum hastlıgımı ama kendime dikkat etmek içinde her zaman bilincindeyim benim bir tek annem var babam vefat etti tekim baska kardesimde yok annemede benden baska bakıcak kimse yok annem için okumaya kazanmaya kendim için yaşamaya başladım inanki ölmekmi daha zor kalmakmı arasındaki bi kararsızlık varya ölmek cok zor yaşamak herşeye rağmen cok güzel her yaşta güzel ve biz daha cok genciz öptüm canım kendine cok iyi bakkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
a.s.ablalarım sizlerede merhabalar kusura bakmayın su sıralar sürekli koşuşturma içerisindeim okul dershane kurslar felan hiç vakit bulup yazamadım ben cok iyiyim umarım sizlerde iyisinizdir sürekli takip edemiyorum ama bakmaya çalışıyorum ve hepimiz için hep dua ediyorum sizleri çok seviyorum sizlerin ve öncelikle Allah'ımın sayesinde bugünlere geldim çok şükürki çok iyiyim öpüyorum Allah'a emanet olunkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
canım mutsuz küçüüm çok teşekkür ederim sana gercekten o kadar güzel şeyler yazmıssın ki okurken ağladım akranız evet inşallah günün birinde hepimiz iyi oluruz sağlıgımıza kavuşuruz.Arkadaşım sende çok zor günler atlatmışsın gerçekten beni anlayan olması çok güzel.Burda o kadar iyi ablalar arkadaşlar var ki iyi ki bu siteyi bulmuşum hepinize çok teşekkür ederim sizin sayenizde kendimi toparlamaya başladım her şey çok güzel olacak .sende kendine çok iyi bak mutsuz küçüğüm ama artık mutlu küçük inşallah bende mutlu olurum

Son düzenleme:
dilek64 bende vanda yaşıyorum ve öğretmenim sen nerde çalışıyorsun görüşmeyi çok isterim nerde tedavi oluyorsun sana soraçak çok sorum var

ilse'ciğim merhaba.pazartesi doktora gidecekmişsin.inşallah herşey yolunda gider ablacığım.moralinin düzeldiğine sevindim bu arada.hep böyle güçlü ol,bırakma kendini.bu arada bir sakıncası yoksa tahlil sonuçlarını da yazabilir misin kontrolden sonra?

ilsecim inanki cok kötü zamanlar gecirdim artık yaşamak istemedim ama şükürler olsunki çok iyiyim hepimizde iyi olucaz buna inanıyorum ben burdaki ablalarım sayesinde toparlandım aynı sıkıntıları paylasınca rahatladım şimdi hersey süper :lepi:istersen msndede görüşebiliriz öptüm:1hug:

sağol ablacım inşallah tahliller güzel çıkar tamam tahlil sonuçlarını yazarım beni düşündüğün için teşekkür edrim kendine iyi bak.kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…