- 5 Ağustos 2008
- 47
- 0
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba angelvet.sanırım yeni lupus tanısı alıyorsun.ANA titren yüksek,ama tam tanı alabilmen için lupusun 11 tanı kriterinden en az 4 tanesinin pozitif olması gerekiyor.ANA bunlardan sadece biri.ama sana şunu söyleyebilirim ki lupus eklemleri çok seviyor.yani eklem ve kas ağrıları çok oluyor.ayrıca yüzde kelebek tarzı kırmızı döküntü oluyor.güneş(uv ışığı )hastalığı alevlendiriyor.güneş bize yasak.en azından güneş koruyucu kullanmamız gerekiyor.lupusta kan tablosu da önemli.kansızlık sık görülen bir durum.hastalığı sana şöyle tanımlayabilirim aslında;kendi savunma hücrelerimiz diğer kendi hücrelerimize karşı savaş açmış durumda,onları yabancı olarak algılıyor.kan hücrelerimize,böbreğimize,eklemlerimize..vs karşı iltihabi bir durum var.kullandığımız ilaçlarda bu iltihabı baskılamak amaçlı.(iltihap derken olay mikrobik bi olay değil.sadece vücudun verdiği bir cevap)lupus ömür boyu süren kronik,sistemik bir hastalık,alevlenme ve iyileşmelerle sürüyor.peki nasıl yaşarı lupusla?pek kolay değil.ama stresten uzak durmak gerekiyor.güneşten de.arıca enfeksiyonlara karşı da dikkatli olmamız gerekiyor.çünkü bağışıklık sistemini uyaran her türlü stres,enfeksiyon hastalığın alevlenmesine neden olabilir.bir de doktor kontrolünü asla aksatmamak gerekiyor.olay ciddi yani.geçmiş olsun arkadaşım.
4 ayda bir doktora gidemiyorum ben çok zor oluyo çünkü ankarada tedavi gördüğüm için resmen işkence gibi 8 yıldır gidiyorum ben de
teşekkür ederim bir sene oldu ama ben bu bir sene içinde çok fazla acı çektim prednol ve klokin kullanıyorum fayda etmiyor bütün iç organlarım ağrıyor panik yapmamaya çalışıyorm ama ben çok kötü durumdayım çok teşekkür ederim dertleşecek arkadaşlara ihtiyacım var çok sağol royall
ben eda 19 yaşindayım ağrılarım çok arttı kendimi çok kötü hissetiyorum bana yardım edin çok ihtiyacım :teselli::teselli::teselli:
teşekkür ederim eftalya ama ben ne kadar moralimi düzgün tutmaya çalışsamda olmuyor çok kötüyüm hepimizin Allah yardımcısı olsun
canım gülüm ne demek kötüyüm lütfen etrafına bak bir çok insan göreçeksin çaresiz sen onlardan daha iyisin ben sle olduğumu öğrenince evliliğimi bitirdim yani hayata yeniden başladım şimdi ayaktayım ve dimdik direniyorum hayata ve sleye eminimki seninde etrafında tutunaçağın bir çok şey vardır lütfen hayata tutun hemde sımsıkı tutun
inadına yaşa hemde doyasıya yaşa çünkü senden daha önemli ve kıymetli hiç bir şey yok istersen msn dende görüşebiliriz lütfen kendine iyi davran
tedavini nerede oluyorsun,doktorunla konuştunmu bu sorunlarını canım mutlaka bi açıklaması vardır sana, zamanla düzelecektir o ağrılarında kendine ii bak a.s.
doğru söylüyorsun ama ben daha 19 yaşindayım benide hayallrim vardı ama bir anda hepsi yok oldu ben hiç bir zaman evlenemeyeceğim çoçuğum olmayacak belki bu hatalık iç organlarıma vuracak ben bunların hiç biri ile başa çıkabileceğime inanmıorum biliyorm daha kötü rahatsızlıklar var ama beb gene de kendimi teselli edemiyorum biliyor musun eftalya ailemin bu hastalıktan haberi yok sadece romatizma olarak biliyorlar kendim üstesinden gelemiyorum çünkü çok fazla acı çekiyorm.sen bu hastalığı duyunca neden ayrıldın çok üzüldüm çok sağol kendine iyi bak :senağlama