Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

Gözde sana katılıyorum.Bu hastalığa yakalandıktan sonra insan hayata farklı bakıyor bazı şeylerin değerini anlıyor sağlıklıyken bazı konularda bu kadar ince düşünemiyordum ama şuanda farklı oldu birçok şeye bakış açım değişti.Dışarda daha zor durumda olan insanları gördüğümde gerçekten şükrediyorum onlarda kendilerine göre başka şeylere şükrederek hayatlarına devam ediyorlardır eminim.

Merhaba Spinoza ben ilk kez romatoloji doktoruna gittim.bende 2 sayfalık tahlil istediler.Bu iki sayfalık tahlilin bi sayfasının yarısı idrarla ilgili diğer 1,5 sayfada kan tahlilinin (seroloji) (romatoloji) (nefolometre) (klinik Biyokimya) ve kansayımı olarak farklı alanlarda yapıldı.Bu testlerin içeriği çok fazla bunların ismini tek tek yaz dakikalarca sürer.Özetle ben kendi tahlilimden örnek veriyim benim sadece idrar tahlilimde 2 değer yüksek çıktı,biri (eritrosit) diğeride (dansite).Bunun dışındaki tüm kan tahlillerim normal değerdelerdi.Ben ilk sonuçları elime aldığımda inanamadım.çünkü bu tahlillerin içinde ANA ve anti DNA testleri negatifti.Ben sle hastalarının ANA testlerinin Pozitif olduğunu biliyordum.Kendi kendime acaba sle değilmiyim dedim.Bana randevu olarak 2 eylül gününe gün verdiler.Çok saçma ama benden doktor deri tutulumu var diye akciğer röntgeni gözlerimde görme kaybı ve göz tansiyonu var diye tekrar göz testleri istedi o yetmiyor gibi 2 sayfalık kan testi iste ve sonuçları yorumlamak içinde 2 eylüle gün verdi.Ben nasıl bekliyim elimde kan testimde Ana ve Anti Dna negatif acaba sle değilmiyim diye kendi kendimi yedim ve en son öğle tatilinde doktoru buldum.Siz benden bunları istediniz ben yaptırdım.Ve eylül ayına gün verdiniz ben sle değilmiyim dedim.Cevap olarak hayır sen sle sin ama şuanda tahlillerin sle nin uyuma döneminde olduğunu gösteriyor dedi.Ben gene Quensly kullanıcakmışım.Eylüle kadar ama 16 temmuzda tekrar marmara üniversitesi hastanesinde göz testine tabi tutulucam.Göz tansiyonu ve gözün arkasında ki sinirlerde kayıp var o kesin ama yapılan teste göre ben artık quensly kulllanmalımıyım yoksa bırakılmalımıyım bu kararı vericekler.Umarım seninde lupusun uykudadır ve hiç uyanmaz.Durumun hakkında bilgi verirsen sevinirim arkadaşım.Bende deri tutulumu varmış bu teşhis 24 haziranda kondu ve akciğer röntgeni çekildi.şimdi asıl korkutan beni deri tutulumuna bağlı akciğer sorunları.Çünkü 2 haftadır gece yatarken cigerlerimin agrıdı hissetmem.Farklı bir bölüm doktoruna sordum.Röntgeni göstermek için Eylülü bekleme dedi.Mutlaka bir genel cerraha görün dedi.Bakalım 16 temmuzdan sonrada cigerler için doktora gidicem umarım korktuğum gibi kötü bi haber almam.Bu arada arkadaşım bana Göz doktoru Kareli kağıt testi verdi göz için.Bunu quensly kullananan bütün hastalara veriyoruz dedi.Her gün bu testi yapıyorum.Eğer Göz doktoru size bu testi vermediyse ihmal etmeyin ve isteyin.Kendine iyi bak.Sağlıcakla kal.İyi haberlerini bekliyoruz arkadaşım

Merhaba Spinoza ben ilk kez romatoloji doktoruna gittim.bende 2 sayfalık tahlil istediler.Bu iki sayfalık tahlilin bi sayfasının yarısı idrarla ilgili diğer 1,5 sayfada kan tahlilinin (seroloji) (romatoloji) (nefolometre) (klinik Biyokimya) ve kansayımı olarak farklı alanlarda yapıldı.Bu testlerin içeriği çok fazla bunların ismini tek tek yaz dakikalarca sürer.Özetle ben kendi tahlilimden örnek veriyim benim sadece idrar tahlilimde 2 değer yüksek çıktı,biri (eritrosit) diğeride (dansite).Bunun dışındaki tüm kan tahlillerim normal değerdelerdi.Ben ilk sonuçları elime aldığımda inanamadım.çünkü bu tahlillerin içinde ANA ve anti DNA testleri negatifti.Ben sle hastalarının ANA testlerinin Pozitif olduğunu biliyordum.Kendi kendime acaba sle değilmiyim dedim.Bana randevu olarak 2 eylül gününe gün verdiler.Çok saçma ama benden doktor deri tutulumu var diye akciğer röntgeni gözlerimde görme kaybı ve göz tansiyonu var diye tekrar göz testleri istedi o yetmiyor gibi 2 sayfalık kan testi iste ve sonuçları yorumlamak içinde 2 eylüle gün verdi.Ben nasıl bekliyim elimde kan testimde Ana ve Anti Dna negatif acaba sle değilmiyim diye kendi kendimi yedim ve en son öğle tatilinde doktoru buldum.Siz benden bunları istediniz ben yaptırdım.Ve eylül ayına gün verdiniz ben sle değilmiyim dedim.Cevap olarak hayır sen sle sin ama şuanda tahlillerin sle nin uyuma döneminde olduğunu gösteriyor dedi.Ben gene Quensly kullanıcakmışım.Eylüle kadar ama 16 temmuzda tekrar marmara üniversitesi hastanesinde göz testine tabi tutulucam.Göz tansiyonu ve gözün arkasında ki sinirlerde kayıp var o kesin ama yapılan teste göre ben artık quensly kulllanmalımıyım yoksa bırakılmalımıyım bu kararı vericekler.Umarım seninde lupusun uykudadır ve hiç uyanmaz.Durumun hakkında bilgi verirsen sevinirim arkadaşım.Bende deri tutulumu varmış bu teşhis 24 haziranda kondu ve akciğer röntgeni çekildi.şimdi asıl korkutan beni deri tutulumuna bağlı akciğer sorunları.Çünkü 2 haftadır gece yatarken cigerlerimin agrıdı hissetmem.Farklı bir bölüm doktoruna sordum.Röntgeni göstermek için Eylülü bekleme dedi.Mutlaka bir genel cerraha görün dedi.Bakalım 16 temmuzdan sonrada cigerler için doktora gidicem umarım korktuğum gibi kötü bi haber almam.Bu arada arkadaşım bana Göz doktoru Kareli kağıt testi verdi göz için.Bunu quensly kullananan bütün hastalara veriyoruz dedi.Her gün bu testi yapıyorum.Eğer Göz doktoru size bu testi vermediyse ihmal etmeyin ve isteyin.Kendine iyi bak.Sağlıcakla kal.İyi haberlerini bekliyoruz arkadaşım

merhaba songülalp benim de ANA negatif fakat ati ds DNA hala pozitif benim de kafam karıştı biri negatif biri pozitif olunca acaba hastalığım devam mı ediyor yoksa uyku döneminde mi diye randevuma da uzun bir süre olduğu için merak ettim aslında ağrılarım özellikle de baş ağrım sürekli devam ediyor.beni aydınlattığın için çok teşekkürler arkadaşım hoşçakal sağlılklı günler...a.s.

arkadaşlar çok kötüyüm durumdayım kendımı hiç bir yere sıgdıramıyorum 20.hazıranda tehsıs kondu 25.hazıranda ılaclarımı kullanmaya basladım bugun tam 20 gun oldu baslayalı ama hala bir duzelme yok ılaclar ne kadar içerısınde tesır edıyo ne olur yardımcı olun doktorum sabır dıyo 6 aydır hastanelerde tehsıs ıcın gıdıp geldıgım donelerde cok yıprandım ılaclara baslayınca bıraz umutlanmıstım ama onlarda daha fayda etmedıler napıcam bılmıyorum çalışmakta zorlanıyorum işi bırakma luksum hiç yok hergun bir işkence gıbı oldu :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: gunde 3 tane kortızon - 2 tane qensly - 3 tane ımuran ıçıyorum buna ragmen daha bır ıyılesme yok bende

arkadaşlar çok kötüyüm durumdayım kendımı hiç bir yere sıgdıramıyorum 20.hazıranda tehsıs kondu 25.hazıranda ılaclarımı kullanmaya basladım bugun tam 20 gun oldu baslayalı ama hala bir duzelme yok ılaclar ne kadar içerısınde tesır edıyo ne olur yardımcı olun doktorum sabır dıyo 6 aydır hastanelerde tehsıs ıcın gıdıp geldıgım donelerde cok yıprandım ılaclara baslayınca bıraz umutlanmıstım ama onlarda daha fayda etmedıler napıcam bılmıyorum çalışmakta zorlanıyorum işi bırakma luksum hiç yok hergun bir işkence gıbı oldu :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: gunde 3 tane kortızon - 2 tane qensly - 3 tane ımuran ıçıyorum buna ragmen daha bır ıyılesme yok bende

geçmiş olsun arkadaşım.daha çok yeni bir hastasın.ama bu hastalık herkeste farklı seyrediyor.ama moralin düzgün olursa ilaçlardan daha çok faydalı oluyor.ben sinirli olunca ağrımayan hiçbir yerim kalmıyor.lütfen umudunu kaybetme.alternatif yönden bazı denemelerim var eğer iyi sonuçlar alırsam herkese yazacağım.çünkü çok umutluyum.çünkü bu hastalıktada önemli olan bağışıklığı düzene sokabilmek.kendine dikkat arkadaşım.hoşçakal.

geçmiş olsun arkadaşım.bu kadar endişelenme bence.hepimiz bu hastalıkla uğraşıp duruyoruz.ama şükretmek lazım çünkü daha nebeter hastalıklar var.en azından kimsenin bakımına muhtaç değiliz.sakin ol bence çünkü insanın psikolojisi iyi olursa hastalık aniden yavaşlıyor.ben artık önce kendim için yaşamalıyım diyorum.çünkü benim çektiklerimi benden başkası anlayamıyor.herkes kendi havasında.ilaçların faydasını görmeye başlarsın umarım.dikkat et kendine.hoşçakal.

geçmiş olsun arkadaşım.bu kadar endişelenme bence.hepimiz bu hastalıkla uğraşıp duruyoruz.ama şükretmek lazım çünkü daha nebeter hastalıklar var.en azından kimsenin bakımına muhtaç değiliz.sakin ol bence çünkü insanın psikolojisi iyi olursa hastalık aniden yavaşlıyor.ben artık önce kendim için yaşamalıyım diyorum.çünkü benim çektiklerimi benden başkası anlayamıyor.herkes kendi havasında.ilaçların faydasını görmeye başlarsın umarım.dikkat et kendine.hoşçakal.

çok teşekkur ederım. kötü olmamak için elımden gelını yapmaya açlısıyorum ama o kadar hayat tan gucum tukenmıskı yetmıyo gayretım yanlız degılım bu hastalıklar bu sıteyı buldugum ıcın mutluyum allah hepımıze acıl sıfalar versın canım arkadasım . alternatfı tıp 2 gun oldu bende denıyorum umarım faydası olur ve faydası olursa bunu herkesle paylasmak benı çok mutlu edecek. Umarım hepımız en kısa zamanda sağlığımıza kavusuruz . allah emanet ol sağlıkla kal.

L U P U S H A S T A L I Ğ I ( SLE)
· SLE NEDİR ? :

LUPUS’ un kelime kökleri kurt ve kırmızılıktır. Yüz bu hastalık halinde genellikle kurt yüzüne benzer.

LUPUS’ un SLE diye adlandırılan türü kronik seyreder ve çok ciddi rahatsızlıklar yol açar. LUPUS bağlantı dokularına hücum ederek vücudun bağışıklık sistemini zayıflatır. Bu durum vücudun bir çok organında kendisini gösterir.( deri,böbrek, eklemler, ciğerler, kalp gibi)
LUPUS Kanserin bir türü değildir. Özellikler tahmin edilemez ve insandan, insana değişir. Hastalık çok yumuşak ( hafif) seyrettiği gibi çok ağırda seyredebilir ve hayati organlarda hasara yol açabilir. LUPUS tahmin edilemeyen alevlenmelere (şiddetlenmeye) meyillidir. Ne zaman artacağını veya azalacağını tahmin etmek kolay değildir. Hastalığın şiddetlenmesi genellikle, enfeksiyonlardan, doğumdan ve stresli olaylardan sonra görülür. LUPUS’ un şiddetlenmesinin yoğunluğu değişmektedir. Yılda birkaç kere görüldüğü gibi, birkaç senede bir defa da şiddetlenebilir. SLE doğumdan sonra veya düşük olayından sonra şiddetlenebilir.

SLE genellikle diğer hastalıklara benzer. Diğer hastalıkları çok güzel taklit ettiği ( benzediği ) için “BÜYÜK TAKLİTÇİ” diye isimlendirilir. Modern tip ta teşhis testi ve tedavisi yoktur. Bununla beraber bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçlar ve hayat standartlarını yükselterek gelişme sağlanabilir. Amerika’ da ki LUPUS kuruluşlarına göre hastaların % 90’ ı normal hayat standartlarına göre yaşayan insanlardır.

Sebebi
· LUPUS’ UN SEBEPLERİ :

LUPUS’ un sebepleri bilinmemektedir. Güneş , yorgunluk ve stres , genetik gerekçeler SLE’ yi tetikler . Kan testleri SLE hastalarının muhtemelen gerçek virüslere maruz kaldıklarını göstermektedir. Saç boyaları ve vücuda alınan silikon

LUPUS hastalığına neden olduğu tespit edilmesine rağmen bunlar hastalığın artma sebebi olarak görülemez.

Hastaların çoğunda güneş ışınlarının ve röntgen ( vs.) ışınları SLE’ yi alevlendirir. Işınların reaksiyonları genellikle iç bölgelere sızar fakat ateş, yorgunluk , eklem ağrıları ve SLE hastalığının diğer belirtilerine de sebep olurlar.

Bazı hastalar güneşe aşırı duyarlıdır , bunlarda birkaç saat güneş altında kalma bile ateş, yorgunluk ve hastalığın diğer belirtilerinin ortaya çıkmasına sebep olur. KİMYASAL ve ULTRAVİYOLE ışınları da aynı zamanda hastalık ile kuvvetli bir şekilde bağlantılıdır.

Bazı ilaçlarda SLE belirtilerinin çıkmasına neden olurlar, bunlardan en çok bilinenler:

- PRONESTYL (PROCAİNAMİDE) : ARRHYTHMİAS hastalığının tedavisinde kullanılır.( kalbin normal ritimde çalışmadığı hastalık)

- APRESOLİNE (HYDRALANİZE) : Yüksek tansiyonda kullanılır.

- INH ( ISONİAZİD) : Tüberküloz tedavisinde kullanılır.

Diğer ilaçlar : penisilin , antibiyotikler , SULFA, BETABLOKERLER, TRİCY ANTİDEPRASYONLAR ve doğum kontrol haplarını da sayabiliriz.

İlaçlar kesildiğinde LUPUS’ un belirtileri genellikle kaybolur.

Belirtisi
· BELİRTİLERİ:

1. Eklem yerlerinde acı ve şişme olur.

2. Nefes alınca göğüs’ de acı duyulur.

3. Kan sayısı düşer.

4. Güneşe karşı duyarlılık olur.

5. Tuhaf bir şekilde saç dökülmesi olabilir.

6. Hamile kadınlarda düşükler olabilir.

7. Sebebi anlaşılamayan ateşlenmeler olur.

8. Uzun süreli aşırı derecede yorgunluk meydana gelebilir.

9. Yüzde renk değişimi ve kırmızı isilikler meydana gelebilir.

10. El ve ayak parmaklarında soğuk ve stresten dolayı solukluk ve morluk oluşur.

kızlar size benim hastalığım olan lupus u yazdım sitede merak eden arkadaşşlar için

allah şifalarından versin. geçmiş olsun canım...

allahım acil şifalarından versin inşallah çoook geçmiş olsun balım..........

merhaba arkadaşlar ben dün doktora gittim ve aklıma gelen herşeyi doktoruma sordum
bu my klinik diye bi yer var internette bağışıklığı düzelten yok öyle bişey dedi sonra Almanyada lupusu %100 tedavi eden bir klinik var diye okumuştum burda öyle bir şey yok dedi olsa bizim haberimiz olur dedi kolanın peynirin bir zararı yokmuş boyayı sordum bitkisel boya önerdi normalde zaten iyi değil tiroid kanserini çoğaltıcı etkisi varmış ve biliyosunuzdur ben bi yerde okumuştum yılda 9 dan fazla saç boyamak kan kanseri yapabiliyo sleye iyi gelen vitamin sordum henüz neyin iyi geldiğini bilmiyoruz dedi ama omega3 yani balık yağı önerdi ve ben kendisine bebek sahibi olabilecekmiyim diye sordum yani etkilermi normalde 3/2 etkiliyomuş yani düşükler olabiliyomuş ama artık doktor kontrolleriyle bu bile yüksek bi oran dedi bide şey dedi yalnız bebekte kalple ilgili problem olabiliyomuş onun testini yaptırıyorum şimdi bakalım ne çıkıcak ve lupusun değişik etkileri var kimi eklemlere kaslara kimi böbreğe kimi iç organlarda tutulumlar yaparmış özelliklede böbrekte bilmiyorum arkadaşlar Allah büyük ya napalım buna şükür diyelim moralim bozulunca her yerim ağrıyo zaten o zaman kötü oluyorum şimdi yarın gidip çıkan tahlillerime bakıcak bakalım hastalık 10 ayda ne gibi değişiklikler göstermiş bide ece ayşe ve spinoza alternatif tıp olarak neyi deniyosunuz çok merak ettim burdan açıklarsanız sevinirim

Arkadaşlar bu görme alanı testinden bıktım artık.Beş kez yapılırmı ya.Bir şey ya vardır ya yoktur.Şimdi de göz tansiyonu yok.Göz arkasındaki sinirlerde çukurlaşma varmış dediler.Bu yüzden de gene glokom bölümünde tedavi olmam gerekmiş.Bu testi tekrar yaptırmalarındaki amaç Qensly kaynaklımı bu ilacı devam etmelimiyim yoksa bırakmalımıyım.Mart ayından beri hala cevap yok.Şimdide 1 Ağustosta tekrar göze gidicem.Ben öylesine bir gözlerimi kontrol ettiriyim dedim.Bir türlü kurtulamadım ve hala quensly kullanıyorum.Eğer bırakmam gerekliyse şuanda riske girmiş bulunmaktayım.Hala glokomda tedaviye başlayamadım.Dünde doktorum yıllık izne cıkmış.Gene o berbat teste girdim.İnanın romatoloji doktoruna gitmekten çok bu göz doktoru beni strese sokuyor.Bu arada arkadaşlar ne olur göz doktoruna giderseniz kareli kağıt testini isteyin onlar unutabilir.Çünkü quensly kullanan hastaların bu testi hergün düzenli evlerinde yapmaları gerekliymiş.Hepiniz kendinize iyi bakın.Sağlıcakla kalın.Ve her zaman kendi kendimize gene moral vermeye devam edelim.Her zamanki gibi

Çok geçmis olsun canim umarim enkisa zamanda agrilarindan kurtulursun.Her hastada lupus farkli seyrediyor ama kortizon miktarini doktorunla konusmani tavsiye ederim söyledigin agrilara göre kortizon miktari bana az gibi geldi.Benim agrilarimin siddetli oldugu zamanlarda 12 tane kortizon aliyordum tabi doktorun konturolunde birgun alip bir gun almiyordum.Su anda lupusum sakin döneminde gunde iki tane kortizon aliyorum.Doktora sormadan kortizon miktarini sakin degistirme.Acil sifalar diliyorum

cok gecmıs olsun bal-balım cok uzuldum
ama sabır zamanla ılaclar etkısını gosterırı normale donersın sabret ve moralını yuksek tut
tabı tutabıldıgın kadar

selam gözdecim umarım tahlillerin iyi çıkar.alternatif tedaviyi sormuşsun ama benimde 10gün sonra falan tahlil yaptırmam lazımki uygulamalar fayda ediyormu bileyim.ama ben çok umutluyum o zaman yazdığımda herkes okur buradan.tabi kimi inanır kimi inanmaz o başka.allah insana şifasını verme zamanı geldiğinde birşeyleri bahane kılıyor.sadece kader kısmet işi bunlar aslında.insanlar bazı süreçlerden geçmek zorunda kalıyorlar.bizlerde bunu lupusla yaşıyoruz belkide.sabır ve şükür önemli olan.iyi bak kendine hoşçakal.

sevgili spinoza sana kesinlikle katılıyorum hayat bi sınav bizde lupusla sınanıyoruz kimi evladıyla kimi kocasıyla kimi herşeyiyle bizde hastalıkla hem hastalıklar kefarettir umarım Allah bizim günahlarımızı affeder.Sonuçta biz bişeyleri deniycez yüce yaradanda kısmetse bizi iyileştircek sonuçta alternatif tıbba inanıyorum ben, mesela bende guatrda var şuan dere otunu deniyorum bakıcam tahlillerim ne durumda onlarıda yaptırıyorum belkide lupus olmamın sebebi guatr bilmiyorum artık ama dere otuna dr.saraçoğlu %90 veriyo nodülleri eritiyomuş yapıyorum bakalım eriycekmi bilmiyorum yani aslında ben çok kuvvetli bi insanım herşeyi içime ata atada bu hale geldim napalım bizler içinde hayırlısı buymuş ...

mrhb arkadaşlar...
ben kontrole gitmiştim güzel ve kötü haberlerimi getirdim
güzel haber; sonuçlarımın çok ii çıkmış olması... :) :) ilaçlara devam edecem hiç bi değişiklik yapılmadı aynı ilaçlar ve aynı doz :)...
kötü haber ise :KK43:; çekilen ultrasonografi de sol yumurtalığımda 25*35*30 mm boyutlu bi kist var ve bunu kadın hastalıkları uzmanına giderek halledilecek inşallh. bakalım yarın gidip sonuç ne olacak diye bakacam...
kistin sle ile bi alakası yokmuş bunun için sevindim aslında, ama yinede çok kötü oldum :KK43: çünkü ben çok güzel haberler bekliyordum. ama bu kistle karşılaştım işte :KK43: bunun için yeni ilaçlar verilir büyük ihtimalle, yada ameliyat gerektirir bunu öğrenecem. açıkcası ameliyattan korkuyorum :KK43:
yine de çok şükür herşey yolunda...
Allah hepimize sağlıklı günler nasip etsin...

sevgili gözde ortak yönlerimiz çok seninle.herşeyi içine atmak mesela.zaten otoimmün hastalıkların çoğu bizim gibilerde çıkıyor.benimde nodüllerim vardı.takipler biyopsiler ilaç derken bayağı bir oyalandıktan sonra ameliyat sonucunda kötü çıktı.bir yıl sonra lenflerimde görüldü.oyüzden dikkat et nodüllerine.ultrason sonucunda lenflerde küçülme var.alternatif tedaviden dolayı.lupusuda geçireceğini biliyorum.çünkü buna çok inandım.ozaman tüm arkadaşlara müjde veririm inşallah.herkes kendine çok iyi baksın.hoşçakalın arkadaşlar.

alternatif tedavi olarak ne denedin guatrda bende deniyim şimdi tahlillerimi aldım guatr gayet normal anlamıyorumki yalnız böbreklerde bakteri çıktı ama Allahtan lupusla alakası yokmuş bakalım antibiyotik verdi nolcak bide tekrardan idrar kültürü verdi salı günü gitcem bu arada bol su içmeye başladım ki hiç içmiyodum belki faydası olur Allah büyük ama spinoza bana guatrla ilgili alternatif tıpta naptını söylersen sevinirim şimdiden teşekkür ederim

mrhb arkadaşlar...
ben kontrole gitmiştim güzel ve kötü haberlerimi getirdim
güzel haber; sonuçlarımın çok ii çıkmış olması... :) :) ilaçlara devam edecem hiç bi değişiklik yapılmadı aynı ilaçlar ve aynı doz :)...
kötü haber ise :KK43:; çekilen ultrasonografi de sol yumurtalığımda 25*35*30 mm boyutlu bi kist var ve bunu kadın hastalıkları uzmanına giderek halledilecek inşallh. bakalım yarın gidip sonuç ne olacak diye bakacam...
kistin sle ile bi alakası yokmuş bunun için sevindim aslında, ama yinede çok kötü oldum :KK43: çünkü ben çok güzel haberler bekliyordum. ama bu kistle karşılaştım işte :KK43: bunun için yeni ilaçlar verilir büyük ihtimalle, yada ameliyat gerektirir bunu öğrenecem. açıkcası ameliyattan korkuyorum :KK43:
yine de çok şükür herşey yolunda...
Allah hepimize sağlıklı günler nasip etsin...

geçmiş olsun muhtemelen ilaçla eritmeye çalışırlar sonrada olmazsa ameliyat olsun ama bunada şükür dimi ama bence şükretmeliyiz inan şuan öyle kötü psikoloji içindeyimki yeni bi haberle eve geldiğinin için seni çok iyi anlıyorum işte bu sitenin en güzel tarafı birbirini anlayan insanların bir arada olması en çok bunu seviyorum ya sonuçta herkesin bir kaderi var ve bunu yaşamak zorunda bizde bunu yaşamak zorundayız napalım buna şükür diyelim bu anın tadını çıkaralım gerisi zaten yine Allahtan gelicek ...

selam gözde.guatırla ilgili birşey yapmıyorum çünkü tiroit falan kalmadı .alındı hepsi kanser çıktığı için lenf bezlerindede görüldüğü için ben kanser ve lupus için alternatif tedavi deniyorum.bağışıklık düzenleyici olarak.tahliller düzgün çıkar inşallah.ozaman yazarım.hoşçakalın.

X