Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

www.Tcmtreatment.com
www.organichope.com
ingilizcesi olan arkadaşlar bu sitelere bakabilirmi lupusla ilgili siteler ne yazıyo çok merak ediyorum

bende çok merak ettim yaa hakkatten ing'si olan baksın benim ing'm yok. bitki bizim buralarda var babamla beraber gidip alacaz bişekilde yararı olacağına inanıyorum ama yinede türkçeye çeviren arkadaşlar olsa, bize de açıklasalar daha yararlı olur...

http://www.organichope.com/english/lupus.php arkadaşlar burda ne yazıyo çok merak ediyorum

merhaba arkadaşlar ınşaallah herkes ıyıdır uzun zamandır sıteye gıremedım bu konu hakkında bıraz bılgı edındım EĞRELTI OTU dıye bılınen bıtkıden yapılan KALAWALLA ısımle satılan bır yan ürün destekleyıcı hap bağışıklık sıstemını güçlendırıyor.2 aydan sonra etkısını gösterıyor doktor tarafından kullanımına ızın verılıyor. Tanıtım amaçlı bılgı vermışler romatolojı doktorlarımıza danışmalıyız. Sağlıkla kalın

demekki hiç böyle sitelere bakmamak lazım aynen doktora gitmeye devam onlar nasılsa daha iyisini bilir ben artık sleyede çok kötü bir hastalık olarak bakmıyorum galiba hastalığıma alıştım yani insanoğlu herşeye alışıyo önceki kadar üzmüyo niye ben dedirtmiyo ne var sonuçta kendi ihtiyacımı kendim karşılıyorum doğuştan sakat olan insanlar ne yapsın onlarıda düşünüp biraz şükretmek lazım Allah hepimize hayırlı huzurlu ömürler nasip etsin hepinizde teşekkür ederim arkadaşlar kendinize ii bakın

slm, arkadaşlar ben 2 yıl önce 2 defa düşük yaptım şu an 38 yaşındayım son düşükden 1 ay sonra rahatsızlandım, eklem ağrıları yüksek ateş, yediğimi sürekli çıkardım,14 gün hastanede yattım tahliller sonucunda (sle lupus) teşhisi koydular. ege üniversitesi hastanesi, romotoloji ve iç hastalıkları, bölümünde prof dr. gökhan keser tarafından tedaviye başlandım, kortizon qansyl verdi. tedavi iyi gidiyor, yalnız doktorum çocuk doğurmak riskli olduğunu söyledi. 12 yaşında 1 kızım var, çocuğuma kardeş istedik ama olmadı önerileriniz varmı, bana yazarsanız memnun olrum.. herkese sağlıklı günler dilerim..

slm, arkadaşlar ben 2 yıl önce 2 defa düşük yaptım şu an 38 yaşındayım son düşükden 1 ay sonra rahatsızlandım, eklem ağrıları yüksek ateş, yediğimi sürekli çıkardım,14 gün hastanede yattım tahliller sonucunda (sle lupus) teşhisi koydular. ege üniversitesi hastanesi, romotoloji ve iç hastalıkları, bölümünde prof dr. gökhan keser tarafından tedaviye başlandım, kortizon qansyl verdi. tedavi iyi gidiyor, yalnız doktorum çocuk doğurmak riskli olduğunu söyledi. 12 yaşında 1 kızım var, çocuğuma kardeş istedik ama olmadı önerileriniz varmı, bana yazarsanız memnun olrum.. herkese sağlıklı günler dilerim..

aramıza hoşgeldin
geçmiş olsun Allah şifa versin hepimize...1 çocuğun var Allah bağışlasın... kendini hiç üzme... :)

aramıza hoşgeldin sanada çok geçmiş olsun...benimde bu hastalığım 2. hamilelliğimde çıkmıştı sonrası kürtaj vs hastalığımın daha ne olduğu bile bellii değildi ,kematorapi tedavim bittikten sonra çapa dan bi hocayla konuştuğumda eğer başka bir çocuğum daha varsa kendimi riske atmamamı sölemişti bana Allaha şükür şu an 15 yaşında bir kızım var bak seninde ne ğüzel bir kızın varmış ALLAH onlara sağlık hoşluk versin ,sende kendini riske atma canım bu hastalık hamilelik ve doğum dönemlerinde tekrardan nüksedebiliyor...sevgilerimle.a.s..

merhaba arkadaşlar,
daha yeni üye oldum siteye, beni de aranıza alırsanız memnun olurum
yaklaşık 3 senedir romatoid artrit hastasıyım, daha doğrusu küçük bir şehirde olduğum için daha önce romatoid artrit deyip geçiyorlardı şimdi istanbuldayım daha önce cerrahpaşada tahlillerim yapıldı, ANA pozitif çıktı, SLE den şüphelenilmeye başlandı yazılan yorumları okudumda endişelenmeye başladım, yarın Çapaya gidiyorum Doç. Dr. Sevil Hanımla randevum var, gerçekten çok endişeliyim, bakalım zaman neler gösterecek:KK43: moralimi bozmamaya gayret ediyorum ama bugün nedense içimden hıçkıra hıçkıra ağlamak geliyor:KK43:

merhaba arkadaşlar,
yaklaşık 3 senedir romatoid artrit hastasıyım, daha doğrusu küçük bir şehirde olduğum için daha önce romatoid artrit deyip geçiyorlardı şimdi istanbuldayım daha önce cerrahpaşada tahlillerim yapıldı, ANA pozitif çıktı, SLE den şüphelenilmeye başlandı yazılan yorumları okudumda endişelenmeye başladım, yarın Çapaya gidiyorum Doç. Dr. Sevil Hanımla randevum var, gerçekten çok endişeliyim, bakalım zaman neler gösterecek:KK43: moralimi bozmamaya gayret ediyorum ama bugün nedense içimden hıçkıra hıçkıra ağlamak geliyor:KK43:

selamlar hoşgeldin aramıza moryel ; Doç:Sevil Hn benim doktorumdur Çapa dan ona muayane ve kontrol olman çok iyi kendisi gerçekten çok iyi bir insan ve çok iyi bir doktordur,.moralini bozma kendine kuruntu yapma, iyi haberlerini bekliyoruz..sevgilerimle..

moryel 82 seni o kadar ii anlıyorumki ama inan bunlar geçecek bu zamanlarda hep böyle olur hıçkıra hıçkıra ağlamak ister insan ama bunu başaramaz ailem görmesin vs vs herşeyi içine atar ama inan bu kadar korkmana gerek yok Allah bize ne yazdıysa o olacak bundan fazlası değil hem insan zamanla alışıyo ben alışamam diyodum napcam diyodum ama gerçekten kendine inanamıyorum bu durumlarda kendi kendinin psikoloju olacaksın en iyisi bu bu arada ben hiç ağlamadım hastalığım boyunca ki lupusa ben şükrettim çünkü sürekli başka şeyler düşünüyodum kendimi en kötüsüne hazırlıyodum şimdiki psikolojiye sahip olsam bunu yapmazdım ama halime şükürler olsun diyorum Allah bugünlerimizi aratmasın bide en büyük morali Yüce ALLAH a sığınmakla buldum çünkü ondan başka kimse bize yardım edemez bol bol dua et ve umutlarını sakın kaybetme. hepinize sevgiler arkadaşlar iyiki varsınız ve iyiki birbirimize destek oluyoruz inan bu çok iyi geliyor .

merhaba arkadaşlar,

mrhb aramıza hoşgeldin
bana da once romatoid artrit dediler ve bacağımda da damar tıkanıklığı vardı...2002 de 1 ay hastanede yattıktan sonra sle olduğum açığa çıktı, inan bende o kadar ağladım ki anlatamam hep ''neden bende böyle bişey çıktı'' diyordum ben o kadar şanslı değildim çünkü ne bu siteyi bilmiyordum nede böyle bi hastalığı, ilk defa duymuştum sadece bende olan bişey sanıyordum taki bı siteyi buluncaya kadar...şimdi ise o günleri kendime zindan ettiğim için kendi kendime kızıyorum o kadar da zor durumda değilmişim ben kendimi zor duruma sokmuşum sadece...şuan 7. yıldayım hiç bişeyim yokmuş gibi hissediyorum moralimi hep yüksek tutuyorum ki bu; bu siteye üye olup arkadaşlarla paylaştığımdan beri böyle. destek çok önemli bunu hem ailemden hem de burdaki aarkadaşlardan aldım hepsine çok çok tşkkr ederimm
sana da çok geçmiş olsun emin ol herşey yoluna girecek sende hiç bişeyin yokmuş gibi hissedeceksin. sadece kendine dikkat et, ilaçlarını düzenli kullan ve moralini yüksek tut...

teşekkür ederim arkadaşım, sanada büyük geçmiş olsun allah seninde çocuğunu bağışlasın, şuan hastalığım iyiye gidiyor, doktor kontrollerimi 9 aya çıkardı, ama tabi gebeliğe izin vermiyor, bunada şükür. allah sanada acil şifalar versin, çocuğunu bağışlasın. sizin rahatsızlık ne durumda.. saygılar.....

Merhaba arkadaşlar,
İki gündür foruma yazılanları okuyorum, aranızdaki dayanışmaya inanın hayran oldum. Öncelikle bunun için sizleri kutlamak istiyorum. Ve hastalığınızla mücadelenizdeki azminizi, mücadelenizi, moralli olmanızı o kadar doğru buluyorum ve yürekten destekliyorum ki. Gerçekten hepinize bravo. Sizler zaten hastalığı yenmişsiniz...
Bu forumu okuma nedenim, en sevdiğim komşum ve arkadaşım olan biriyle ilgili...
Kendisi de forumu okumuş kısmen, yazmaya çalışmış, sonra problem olmuş, ama tekrar üye oldu, yazar yakında...
Arkadaşımın omuzunda minik kelebek şeklinde koyu renkli benler vardı. Yıllardır benin dediler kendisine. On yıl önce oluşmaya başlamış... Hatta bir kaçını ameliyatla aldılar... Sonunda beş altı ay önce Agop Katogyan sayesinde ki Allah binlerce kez razı olsun. Arkadaşımın lupus olduğu ortaya çıktı çeşitli testler sonucunda. Kendisine guensly ilacı verildi. İlk zamanlar ishal olduğu için sürekli ilacı kesmek zorunda kaldı. Şimdilerde doktor doktor dolaşıyor. Boyun düzleşmesi var, göz tansiyonu tanısı kondu, ellerinde güçsüzlük hissediyor. Romatoloji doktoru ile çok geç randevu verdikleri için hala onunla görüşemediler. Marmara Üni. ne gidecek.. Sizlerden öğrendiğim her şeyi ona da anlattım, Pamir beyin iyi olduğunu da söyledim... Umarım ona düşer... Bu arada doktorlar lupus olduğunu söyleyince arkadaşıma çok yardımcı oluyorlarmış, bu da beni çok sevindiriyor arkadaşım da çok mutlu oluyor...
Daha ayrıntılı yazacağım ama çok uzattım galiba... Buraya yazış nedenim, arkadaşıma birazcık da olsa yardımcı olabilmek... Sizden öğreneceğim her yeni şey onun için en güzel hediye olur, hem de gecikmemiş olur öğrenmekte. Gerçekten de bu hastalık hassas insan hastalığı, söylediğiniz her özellik arkadaşımda da var... Üstelik çok güzel beş yaşında bir oğlu var, lupus olduğunu bilmeden doğurmuş... Belki de çok başlarıydı...

Hepinize şifalar diliyorum...
Görüşmek üzere...

Sizlere aslında öncelikle sormak istediğim, nelere dikkat etmesi gerektiği, çünkü şu an tam tedavinin başlangıç aşamasında... Unutmaması gerekenler olabilir, hiç bir şeyi atlamasın istiyorum. Romatoloji doktoru yönlendirir sanıyorum.. Şimdi kan tahlillerinde iltihap oranı müthiş yüksek çıkıyor... Acaba kortizon bunun için mi kullanılıyor, bu iltihabı kurutmak için... Göz tansiyonu otuz, bunun sebebi de lupus mu, yoksa kullandığı ilaç guensly den mi kaynaklanıyor... Bunları merak ediyorum... Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar bende Sle hastasıyım ve bu kulübe yeni üye oldum.Benim 10 sene önce omzumda çıktı ama her biopsi sonucunda kansere dönen ben diye bilgi verdiler.Gecen sene omuzumda yayılmalar başladı Agop Katoğyana gittim.Cerrahpaşada ki biopsi sonucunda hastalığım ortaya cıktı.Yaklaşık 6 aydır Quensly kullanıyorum.Başlangıçda çok düzenli içemedim ilacımı çok rahatsızlıklar verdi ama şimdi iyiyim.Gözlerimde göz tansiyonu ve görme kaybı var ama ne kadar zamandır bunu bilemiyorum teşhis yeni koydu:Boynumda düzleşme var buna bağlı ellerim de güç kaybı var bazen bi ekmegi bölemediğim zamanlar oluyor.Ama ben umutsuz değilim.Dünya tatlısı bi oğlum var henüz 5,5 yaşında eşimden de oğlum henüz 7 aylıkken ayrıldım.Moralim de yerinde her şeye ragmen mücadele vericem.Bizler allahın sectiği özel insanlarız.Asla umutsuz olmayın

Merhaba arkadaşlar,
İki gündür foruma yazılanları okuyorum, aranızdaki dayanışmaya inanın hayran oldum. Öncelikle bunun için sizleri kutlamak istiyorum. Ve hastalığınızla mücadelenizdeki azminizi, mücadelenizi, moralli olmanızı o kadar doğru buluyorum ve yürekten destekliyorum ki. Gerçekten hepinize bravo. Sizler zaten hastalığı yenmişsiniz...
Bu forumu okuma nedenim, en sevdiğim komşum ve arkadaşım olan biriyle ilgili...
Kendisi de forumu okumuş kısmen, yazmaya çalışmış, sonra problem olmuş, ama tekrar üye oldu, yazar yakında...
Arkadaşımın omuzunda minik kelebek şeklinde koyu renkli benler vardı. Yıllardır benin dediler kendisine. On yıl önce oluşmaya başlamış... Hatta bir kaçını ameliyatla aldılar... Sonunda beş altı ay önce Agop Katogyan sayesinde ki Allah binlerce kez razı olsun. Arkadaşımın lupus olduğu ortaya çıktı çeşitli testler sonucunda. Kendisine guensly ilacı verildi. İlk zamanlar ishal olduğu için sürekli ilacı kesmek zorunda kaldı. Şimdilerde doktor doktor dolaşıyor. Boyun düzleşmesi var, göz tansiyonu tanısı kondu, ellerinde güçsüzlük hissediyor. Romatoloji doktoru ile çok geç randevu verdikleri için hala onunla görüşemediler. Marmara Üni. ne gidecek.. Sizlerden öğrendiğim her şeyi ona da anlattım, Pamir beyin iyi olduğunu da söyledim... Umarım ona düşer... Bu arada doktorlar lupus olduğunu söyleyince arkadaşıma çok yardımcı oluyorlarmış, bu da beni çok sevindiriyor arkadaşım da çok mutlu oluyor...
Daha ayrıntılı yazacağım ama çok uzattım galiba... Buraya yazış nedenim, arkadaşıma birazcık da olsa yardımcı olabilmek... Sizden öğreneceğim her yeni şey onun için en güzel hediye olur, hem de gecikmemiş olur öğrenmekte. Gerçekten de bu hastalık hassas insan hastalığı, söylediğiniz her özellik arkadaşımda da var... Üstelik çok güzel beş yaşında bir oğlu var, lupus olduğunu bilmeden doğurmuş... Belki de çok başlarıydı...

Hepinize şifalar diliyorum...
Görüşmek üzere...

arkadaşınıza çok çok geçmiş olsun inşlh en kısa zamanda muaneye ve tahlillerin sonucunda tam olarak bellii olur tedavi şekli..söleyeceğim tek şey asla moralini bozmaması ve doktorun tavsiyelerine uyması...gelişmeleri bizlere de bildirin sevgilerimle...

Merhabalar bende Sle hastasıyım ve bu kulübe yeni üye oldum.Benim 10 sene önce omzumda çıktı ama her biopsi sonucunda kansere dönen ben diye bilgi verdiler.Gecen sene omuzumda yayılmalar başladı Agop Katoğyana gittim.Cerrahpaşada ki biopsi sonucunda hastalığım ortaya cıktı.Yaklaşık 6 aydır Quensly kullanıyorum.Başlangıçda çok düzenli içemedim ilacımı çok rahatsızlıklar verdi ama şimdi iyiyim.Gözlerimde göz tansiyonu ve görme kaybı var ama ne kadar zamandır bunu bilemiyorum teşhis yeni koydu:Boynumda düzleşme var buna bağlı ellerim de güç kaybı var bazen bi ekmegi bölemediğim zamanlar oluyor.Ama ben umutsuz değilim.Dünya tatlısı bi oğlum var henüz 5,5 yaşında eşimden de oğlum henüz 7 aylıkken ayrıldım.Moralim de yerinde her şeye ragmen mücadele vericem.Bizler allahın sectiği özel insanlarız.Asla umutsuz olmayın

aramıza hoşgeldin songul sanada çok geçmiş olsun ,böle yeni gelen arkadaşlarımızla tanışıp yazışmak gerçekten çokgüzel ben quensly i kullanamıyorum görme kaybım olduğundan dolayı belki ilerde gözlerim düzelince tekrar başlanır bilemiyorum,bizim hastalığımızda morla çok önemli her şeye rağmen hayatla ve kendimizle barışık olmayılız,seninde dediğin ğibi bizler seçilmiş,özel insanlarız canımyerimseniben...sevgilerimle....

sevgili songül alp bu hastalığın tek tedavisi var oda kafaya birşeyi takmamak zaten bu hastalığa yakalanan insanlar herşeyi kendilerine dert eden insanlar bence narin insanlar kendilerinden çok başkalarını düşünen başkaları üzüleceğine ben üzüleyim diyen insanlar senin için önemli olan hastalığının tanısının konulmuş olması inan daha çabuk yol alacaksın hem sen şanslısın biliyosundur inşallah bunu 5,5 yaşında bi oğlun var bir meleğin var o sana her zaman güç verecektir onun için mücadelen çok daha fazla olacaktır ben mesela sırf ağrım olmasa bunun farkında bile olmayacktım ağrım yoktu hiç bişeyim yoktu sadece çok irdeledim sırf ağrımı doktorlar beni tatmin etmedi bulamadı dedim diğerine gittim vs sonuçta lupus tanısına ulaştım belkide bu hastalığı olupta farkında olmayan bir sürü insan var ben buna gerçekten inanıyorum .. sonuçta benim ilerde çocuğum olacakmı bunu bile bilmiyorum inan bu hastalığı kafama takmamdaki tek neden acaba ilerde çocuk sahibi olmama engel olacakmı ben senin yerinde olcam hayata yapışır dururdum oğlun için bi çoğumuz bekarız belkide hep bekaar kalıcaz ve gözdeki problemler sadece lupusla alakalı değil bu her normal insanda olabilir boyunda düzleşmede aynı şekilde bende pamir beye gidiyorum inan çok pozitif biri insana güven veriyo ben marmarada özel bölüm var oraya gidiyorumrandevulu gidiyosun zaten onun bana söylediği sözleri sürekli kafamda tekrarlayarak bu duruma geldim bana çok yardımcı oldu inşallah sende memnun kalırsın şunu sakın unutma en büyük destekçin gene sensin çünkü kimse bu hastlığı çok iyi anlamıyo zaten sende anlatmak istemiyosun farklı şeyler algılıyola moralin bozuluyo bu yüzden en büyük destekçn gene sensin zaten her insan yalnızdır bunu kabullen bence bide senin arkadaşınıda takdir ettim gerçekten özel biri olsa gerek neyse çok uzattım umarım bunun bir tedavisi bulunur bir gün bu güzel haberi alırız foruma geldiğimizde hepinize sevgiler sağlıkla kalın arkadaşlar .....a.s.

X