Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

Sevgili arkadaşlarım,

uzun zamandır siteye giremedim. Hem yoğun hastane ziyaretleri yaşadım, böbrek biyopsisi oldum, 2 gece yattım, izmire ege üniversitesinede gittim geldim, sonra 1 hafta boyunca ömrümde gördüğüm en yoğun bacak ağrılarını çektim kıvrandım, bu arada bir de internette sorunlarım vardı giremedim... Ama artık burdayım yine!
Biyopsi sonucum iyi çıkmış, yani Nefrit derecesi 2. Nefrit var ama derecesi düşük. Böyle olunca artık doktorum rahat rahat Imuran isimli ilaca başlattı beni. Hayırlısı bakalım, menüme bir ilaç daha eklendi, bakalım ne olacak. 1 hafta sonra tekrar tahlil vermeye gidecem.
ROYAL'im seni de çok özledim... umarım msn de karşılarız bir an önce.
Polyanna... seninde msn adresini istiyorum. Aynı şehirde yaşıyoruz, birlikten kuvvet doğar dimi ama.

Şu an için bende 2 tane tanımlayamadığım sorun var... hiç geçmeyen boğaz ağrım ve sol elim uyuşuk. Ağrı yok ama uyuşuk, sanki anestezi yemiş gibiyim. Birde sık sık ellerime ayaklarıma kramp giriyor. Bilen varmı? Bu neye işaret? Ekstra dan başka bir yerime baktırmam gerekiyormu?

Kadınlar günü geçti ama, yine kutlu olsun hepimizin günü.

Lupinemmm seni gördüğümeee çok mutluu oldumm çıkan sonuçlarında çok iyi tekrardan çok geçmişolsun,seni çok merak ettimmm en kısa zamanda görüşmek dileğiyle...a.s.a.s.

arkadaşlar bişey söyleyimmi bende 1,5 yıllık SLE Hastasıyım ve şuan 5,5 aylık hamileyim gayet bebek sağlıklı şuana kadar bişey yok ilaç kullanıyorum bide hergün inne vuruluyorum bebek üzerinde 1 risk oldugunu biliyorum ilaçların ama düşük bi ihtimal diye düşünüyorum doktorda öyle söyledi herkeze geçmiş olsun iyi günler

Gulay 1984 merhaba, claxane dışında başka ilaç kullanıyor musun? birde bebişinin ultrasonda ilk kaçıncı hafta da gördün? iğneyi bacağına mı yoksa kolunamı yapıyorsun? ve yaptığın yerlerde morluk oluşuyor mu? ne çok soru sordum değil mi? eğer sen de istersen msn de görüşmek isterim. özel mesaj kısmım açık, adresini yazarsan ulaşırım sana.
bir şey daha soracağım, amniyosentez yaptırmaya neden gerek duydun? lupustan dolayı mı yapıldı? yoksa siz mi istediniz?
görüşmek üzere...

Sevgili arkadaşlarım,

uzun zamandır siteye giremedim. Hem yoğun hastane ziyaretleri yaşadım, böbrek biyopsisi oldum, 2 gece yattım, izmire ege üniversitesinede gittim geldim, sonra 1 hafta boyunca ömrümde gördüğüm en yoğun bacak ağrılarını çektim kıvrandım, bu arada bir de internette sorunlarım vardı giremedim... Ama artık burdayım yine!
Biyopsi sonucum iyi çıkmış, yani Nefrit derecesi 2. Nefrit var ama derecesi düşük. Böyle olunca artık doktorum rahat rahat Imuran isimli ilaca başlattı beni. Hayırlısı bakalım, menüme bir ilaç daha eklendi, bakalım ne olacak. 1 hafta sonra tekrar tahlil vermeye gidecem.
Polyanna... seninde msn adresini istiyorum. Aynı şehirde yaşıyoruz, birlikten kuvvet doğar dimi ama.

Şu an için bende 2 tane tanımlayamadığım sorun var... hiç geçmeyen boğaz ağrım ve sol elim uyuşuk. Ağrı yok ama uyuşuk, sanki anestezi yemiş gibiyim. Birde sık sık ellerime ayaklarıma kramp giriyor. Bilen varmı? Bu neye işaret? Ekstra dan başka bir yerime baktırmam gerekiyormu?

merhaba lupine
geçmiş olsun;böbrek biyopsisi olmak zor yaaaaaaaaa,offf kıyamam.inşallah bir daha gerekmez.sle nin ağrıları çekilmez,ama bizde öyle bir dayanma gücü varki dayanıyoruz yoksa normal bir insanın çekebileceği türden değil.herşey için geçmiş olsun canım.ilkini bilmiyorum ama ikinci de bahsettiğin kramplar calsiyum eksikliğinden mi acaba;dokrorum öyle zamanlarda mevsimine göre taze siyah üzüm,şeftali yada muz yememi öneriyor.şimdilerde çok örgü örmedikten sonra olmuyor.canım tekrar geçmiş olsun,Allah tekrar yaşatmasın bunları.sevgilerimle...a.s.

Sevgili arkadaşlarım,

sonuçlarının ii çıkmasına çok sevindim umarım hep ii sonuçlar alırsın ve alırız :)...
Allah şifa versin....

----------

tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.

:nazar:merhaba ablalarım nasılsınız ben yine bişey danışıcam ben hastalığım boyunca hiç regl olmamıştım kadın doğuma falanda gittim ilaçlardan dollayı demişti ama ben şimdi regl oluyorm aynı eskisi gibi ama bi yandanda korkuyorm acaba regl diilde başka bişeymi diye bide ben perşembe yada cuma endoksan almak için hastaneye yatıcam ama reglken endoksan uygulanırmı acaba doktorumu arasam dün söyledim ama bişey demedi off ne yapim bilmiyorum:sm_confused: bi akıl verirmisiniz lütfen:çok üzgünüm:

:nazar:merhaba ablalarım nasılsınız ben yine bişey danışıcam ben hastalığım boyunca hiç regl olmamıştım kadın doğuma falanda gittim ilaçlardan dollayı demişti ama ben şimdi regl oluyorm aynı eskisi gibi ama bi yandanda korkuyorm acaba regl diilde başka bişeymi diye bide ben perşembe yada cuma endoksan almak için hastaneye yatıcam ama reglken endoksan uygulanırmı acaba doktorumu arasam dün söyledim ama bişey demedi off ne yapim bilmiyorum:sm_confused: bi akıl verirmisiniz lütfen:çok üzgünüm:

canım küçüğümüz sen hiç endişelenme;inan herşey yoluna giriyor demektir bu!benimde uzun zaman olmamıştı,doktorumla her konuştuğumda sorardı ve regl olduğumda yavaş yavaş herşey yoluna giriyor demek oluyor.ama öyleyken ilaç almanın bir sorun yaratıp yaratmayacağını bilmiyorum.çünkü bana o ilacı hiç vermediler.canımsın kendine iyi bak.ve merak etme herşey yoluna girecek.byeŞeniz

slm küçüğüm bende 8ay boyunca rengli olmadım doktoruma sordum ilaçlarlardan oldugunu söyledi son 3aydır olmaya başladı hormonların ilaçlardan dolayı bozuluyo ilaçlar bünyeye alışana kadarbazı degişiklikler oluyo ama sonra düzene giriyo onun için korkma ama yinede doktoruna sor ilaç alabilirmiyim diye bence hem için rahat eder
hemde başka sorun çıkmasın canım saglıklı kal

slm küçüğüm bende 8ay boyunca rengli olmadım doktoruma sordum ilaçlarlardan oldugunu söyledi son 3aydır olmaya başladı hormonların ilaçlardan dolayı bozuluyo ilaçlar bünyeye alışana kadarbazı degişiklikler oluyo ama sonra düzene giriyo onun için korkma ama yinede doktoruna sor ilaç alabilirmiyim diye bence hem için rahat eder
hemde başka sorun çıkmasın canım saglıklı kal

zamanla düzene girecektir kafana takma bunu, doktorlar kesinlikle adet söktürücü ilacı vermiyorlar sonuçta o da hormon ilacı çok tehlikeli sonuçlar olabilir sakın kullanma.....

merhabalar arkadaşlar ben çok ama çok mutluyum antalyaya konturole gittim tahlillerimi yaptırdım ve sonuçlarım çok güzel çıktı 3 ay sonraya gün verdi doktorum uzun zaman dan sonra ilk defa 3 aydan sonra gideceğim anlıyacağınız çooook mutluyum bu mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim işallah sizlerde güzel haberler alırsınız kendinize çok ama çok iyi bakın olurmu morelinizide hiç bişey için bozmamaya çalışın

küçüğümüz korkma regl olurken endoksan vuruna bilirsin çünkü ben 7 yıl önce bi çokkez regl olurken endoksan vuruldum yanı sıra kematopiri aldım hiç bi problem olmadı sen kalbini ferah tut kafana takma bunları sen kendine çok iyi bak olurmu merak etme herşey çok güzel olacak işallah görüşmek üzere byeee

merhabalar arkadaşlar ben çok ama çok mutluyum antalyaya konturole gittim tahlillerimi yaptırdım ve sonuçlarım çok güzel çıktı 3 ay sonraya gün verdi doktorum uzun zaman dan sonra ilk defa 3 aydan sonra gideceğim anlıyacağınız çooook mutluyum bu mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim işallah sizlerde güzel haberler alırsınız kendinize çok ama çok iyi bakın olurmu morelinizide hiç bişey için bozmamaya çalışın

3 ayda bir kontrole gideceğine göre; herşey yolunda demektir, buna çok ama çok sevindim... paylaştığın için de tşklr... zaten hepimiz burada paylaşım için bulunuyoruz ve inan ben bu siteyi bulup sizlerle paylaşmaya başladığımdan bu yana kendimi çok daha ii hissediyorum...hepinize tşkr ederim...
ben ilk sene her ay kontrole gidiyordum, sonra 3 ayda bir gitmeye başladım hala da öyle...
umarım çok daha ii oluruz :dance::dance:
Allah hepimize şifa versin....

----------

tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.

a.s.a.s.a.s.
zamanla düzene girecektir kafana takma bunu, doktorlar kesinlikle adet söktürücü ilacı vermiyorlar sonuçta o da hormon ilacı çok tehlikeli sonuçlar olabilir sakın kullanma.....

tşkler royal ben onun için hiçbi ilaç kullanmıyorum doktorumda vermedi zaten ilaçlardan oldugunu ve düzelecegini söyledi bende kimseye tavsiye etmem öyle bişey sen hangi ilaçtan bahsettin anlamadım ben doktorumum verdigi ilaçlardan başka ilaç kullanmıyorum saglıcakla kal

a.s.a.s.a.s.

tşkler royal ben onun için hiçbi ilaç kullanmıyorum doktorumda vermedi zaten ilaçlardan oldugunu ve düzelecegini söyledi bende kimseye tavsiye etmem öyle bişey sen hangi ilaçtan bahsettin anlamadım ben doktorumum verdigi ilaçlardan başka ilaç kullanmıyorum saglıcakla kal

adet söktürücü ilaç olarak belirtmiştim canım ,tabii ki doktorlarımızın dedikleri dışına çıkmamız kulaktan dolma şeyler yapmamamız bizlerin menfaati içindir...a.s.

yıldızca tahlil sonuçlarının çok iyi çıktığına sevindim inşaallah tüm arkadaşlardan sevinçli haberlerini alırız herkes kendine çok iyi baksın

ben bugün dünüme keş ke demektense yarınıma belki demeyi öğrendim ve nasılmı anlatayım sabah uyanır uyanmaz aynaya bakıp kendime merhaba dedim daha sonra gayet özenle giyindim kahvaltımı yaptım darsaneye gitmek için yola çıktım önce şöyle durdum ve gökyüzüzne baktım allahım ne kadar güzeldi daha sonra önüme çıkan tanıdığım veya tanımadığım herkese günaydın dedim vegülümsedim dersaneye vardığımda ne kadar güçlü olduğumu ve kendimi sevdiğimi farkettim yoğun bir günün ardından ben hiç bir ağrı hissetmedim ben bunu yarında yapacam ondan sonraki günde ben yaşamaya ve mücadeleye yeniden başladım noktalama işaretlerini kullanmadım böyle kabul edin sonuçta ben matematik öğretmeniyim kimse kusura bakmasın idare edin

Geçmiş olsun ilk defa duyduğum bir hastalık.Rabbim tez zamanda şifa versin.

Gulay 1984 merhaba, claxane dışında başka ilaç kullanıyor musun? birde bebişinin ultrasonda ilk kaçıncı hafta da gördün? iğneyi bacağına mı yoksa kolunamı yapıyorsun? ve yaptığın yerlerde morluk oluşuyor mu? ne çok soru sordum değil mi? eğer sen de istersen msn de görüşmek isterim. özel mesaj kısmım açık, adresini yazarsan ulaşırım sana.
bir şey daha soracağım, amniyosentez yaptırmaya neden gerek duydun? lupustan dolayı mı yapıldı? yoksa siz mi istediniz?
görüşmek üzere...

slm cananla evet clexane kollarımdan eşim bacağımdan da ben değişer vuruyorum hergün morarma oluyo o ilaç dan fazla sıkamatın vururken bu arada özel mesaj yerini bilmiyom tarif edersen yazarım msn mi başka ilaçlar quensyl, prednol 4 mg aspirin demir hapı kullanıyom hamilelik boyunca kullanıyom sen hamilemsin kaç aylık

nasılsın,sonuçların nasıl çıktı?inşallah sonuçların çok iyi çıkar.nisanda da ben gideceğim.kontrol zamanları benim için çok eğlenceli geçiyor,ankara nın tadını çıkarıyorum,doya doya geziyorum.ve birde sonuç iyi çıkınca işte o zaman süper oluyor.inşallah senin sonuçlarda çok iyi çıkar ve hepimizin...sağlıkla kala.s.

X