hayır canım ne kendi kadın doğum doktorum ne de gittiğim perinatolog kontrollerimde damarlara bakmadılar bebekte gelişme geriliği olmadığından sanırım. Birde ultrason cihazları onlarda damarlardaki kan akışını görmede uyumlu değil. Renkli doppler usg de görünüyor. 20. haftada gittiğim perinatolog ayrıntılı ultrason için gitmiştim orda da bakmadı. Özellikle bakılması gerekiyordu ben bu durumu Kent hastanesinde 16. haftada gittiğim Serkan hoca sayesinde öğrendim direnç çok yüksekmiş damarlarımda keşke o doktora devam etseydim ama o hastane çok pahalı diye devam edemedim. Diğer gittiğim perinatologda Ege üniv. ona da 200 TL verdim muaynelerine. Ama kan tahlili bile bakmadı bana kullandığım ilaçları sormadı en son sen iyisin bana gelmene gerek yok dedi. Önceki kadın doğumcuna devam et dedi sonra herşey biranda gelişti 1 hafta önce gittiğim kontrolde bebek çok iyiyken 1 hafta sonra bebek 2 hafta geri kalmış karın çevresi yani kan akımı bitmiş ve beni bebeğim karnımda öldükten sonra radyolojiye gönderdi doktor önce gönderseydi belki görecektiler damarlardaki sorunu. Belki de çok tecrübeli bir doktor değildi. Benim hamileliğim planlıydı o doktora hamile kalmadan önce gittim durumumu anlattım bana burda bakılır mı diye bana biz burda bypaslı anneyi bile doğurttuk diye hava attı. Ama bebeğim karnımda ölünce de beni başından savdı yok burda hayati tehliken olur vs. başında hekimler olması lazım diye. Ama Ege üniv. doğumuma asistan hekim girdi ve 1 tane doktor bile yoktu yanımda. İğne konusunda da günde 3 defa vurulanı bile gördüm tabi riskli ama yapacak birşey yok en azından doktorun sana söylediği gibi bana da söyleyebilirdi riskli ama kullanmalısın diye. Çok araştırdım gerçekten sonradan da. Dediğin gibi herşeyi Allah bilir elbet. Ama kocaman insanlarda ölüyor yani doktor ihmali yüzünden bunların hepsi alın yazısı değil ne yazıkki her meslekte işini iyi ve kötü yapan var.Dediğin gibi bu hastalık ne yazıkki böyle şeylere sebep oluyor dün de boş gebelikten kürtaj oldum
Yani önceki kaybım bana yol gösterici olacak belkide bilemiyorum canım....
Bu hastalığı 5 yıldır yaşıyorum ilk defa bu kadar sarstı beni. İnşallah bu son olur.
İnşallah sende hep böyle iyi olursun canım senin adına gerçekten çok sevindim. Bebeğin ile hep mutlu ol :) bu hastalığı stres çok etkiliyor uzak durmaya çalış . çok sağol desteğin için ayrıca:)