onla gecmıs olsun canım ben senı korkutmamamk ıcın kotu seyler yazmadım ama benımde parca alındıktan sonra uyusukluk hastanenın kapısından cıkarken gectı ve ınanırmısın acıdan kıvranmıstım nesterle resmen ıkı tane parca kestıler dudagımdan sonrası bır ıkı gun cok agrım oldu helekı uyusuklugu gectıgı ılk saatlerde acıdan hungun hungur aglamıstım neysekı atlatmısın cok sukur onunla gecmıs olsun canım evet bendede sjögren tanınsı desteklenmektedır yazıyor pekı sen sımdı primermısın sekondermı onu nasıl kara verıyolar bende göz kurulugundan baska hastalık belırtısı olmadıgı ıcın prımer dendı ama senın eklem agrılarında cok oluyo sanırım romotoıt artrıt tanısıda kondumu sana
Çok sağol canım sana da çok geçmiş olsun...Romataid artrid kanda çıktı ama titresi verilmediği için tekrar baktırıyorum. O daha sonuçlanmadı henüz. Doktorum muhtemelen ikisi de var dedi, ama kesin değil. Plaquenile devam ediyorum ama doktorum metoject iğne de vermişti, ona daha başlamamıştım ama sanırım ona da başlanacak...
ra tanısı için hangı testlere bakılıyor cnm benım romotoit faktorum pozıtıf ANA ve anti ssa(anti ro) testlerım pozıtıf cıkıyor ve bu sonuçlarla artı dudak bıyopsısıyle sjogren tanısı aldım
https://www.facebook.com/pages/Sjögren-Sendromu-Türkiye/173399612861204
Arkadaşlar Sjögren ile ilgili paylaşımlarda bulunabileceğimiz bir sayfa açtım beklerimGüncel bilgiler, tedaviler hakkındaki gelişmeler, hastalık hakkında videolar bu sayfada paylaşılacaktır. Buyrun
Nikitasu geçmiş olsun. hastalığın ne olduğunu öğrenmekte insanı rahatlatıyor biraz aslında. teşhis koyma aşaması bunaltıcı. umarım ilaçların tedavin için iyi gelir. sağlıklı günler...
Kesinlikle kelebek şeklinde yüzde leke kızarıklık vs olacak diye bir şey yoktur
Bilgilerinize,
onla gecmıs olsun canım ben senı korkutmamamk ıcın kotu seyler yazmadım ama benımde parca alındıktan sonra uyusukluk hastanenın kapısından cıkarken gectı ve ınanırmısın acıdan kıvranmıstım nesterle resmen ıkı tane parca kestıler dudagımdan sonrası bır ıkı gun cok agrım oldu helekı uyusuklugu gectıgı ılk saatlerde acıdan hungun hungur aglamıstım neysekı atlatmısın cok sukur onunla gecmıs olsun canım evet bendede sjögren tanınsı desteklenmektedır yazıyor pekı sen sımdı primermısın sekondermı onu nasıl kara verıyolar bende göz kurulugundan baska hastalık belırtısı olmadıgı ıcın prımer dendı ama senın eklem agrılarında cok oluyo sanırım romotoıt artrıt tanısıda kondumu sana
canım bu dikişlere ne oluyor, iki dikişim çıkmış biri duruyor normal mi?
ruhefzan haklısın herkeste farklı belirtiler var...Aynen bende de mide bulantısı sürekli, hatta hep hamilelikten şüpheleniyorum tabii yanılıyorum. Bu arada çocuk düşünmeye başlamıştık ama nasıl olacak bu şekilde şuan için bilemiyorum.
ruhefzan Güneşe karşı nasıl bir hassasiyetiniz var, yani hiç yara oldu mu? Yani ben de sürekli güneş kremi kullanırım ama benimki bir alışkanlık korunma amaçlı yıllardır yaparım.
mrb arkadaşlar sırf bu konu için foruma üye oldum.bu hafta lupus hastası olduğumu öğrendim moralim çok bozuk.ilaçlardan mı yoksa hastalığı kabullenemeyişimden mi yerli yersiz ağlama krizlerine tutuluyorum.benim rahatsızlıklarımın hepsi son bir ayda gerçekleşti anlayacağınız pek çekmedim daha bu hastalıktan.ama yaşayacaklarım beni çok korkutuyor ve bu duyguyla başedemiyorum.bana tavsiyeleriniz neler.Anladığım kadarıyla hastalığın kimyası henüz çözülmemiş.ne sebepten oluyor ne yapınca ataklar başlıor ....kesin bilgiler yok.en çok da bu yüzden üzülüyorum aklım çok çok karışık..
teşekkür ediyorum cevap yazdığın için.ilaçları ömür boyu kullanmamız lazım değil mi.Sanki bu agrılar hiç geçmeyecek gibi.Sen hangi ilaçları kullanıyorsun.yan etkileri kendini gösterdi mi.
evet başladım plaquenil 200 ve prednol kullanıyorum.midemde agrı ve gözlerimde yanma oluyor ilacın yan etkisi sanırım.agrılarım ilaç saati gelene kadar yok ama ilaç saati gelince kötü oluyorum ve sürekli halsiz ve yorgunum.inşallah daha iyi olurum senin için de aynı dileklerim.Plaquenil 200 birde coraspin kullaniyorum. Evet ilaclarin bir omur ama bilemeyiz bunu tabi. O agrilar ilaclarla kesildi bende. Umarim sende de ayni etkiyi gosterir. Ilaclarin yan etkisi olarak bir tek sac dokulmem artiyor ara ara. Bi sure sonra kendiliginden duruyo ama. Sen basladin mi ilaclara ?
evet başladım plaquenil 200 ve prednol kullanıyorum.midemde agrı ve gözlerimde yanma oluyor ilacın yan etkisi sanırım.agrılarım ilaç saati gelene kadar yok ama ilaç saati gelince kötü oluyorum ve sürekli halsiz ve yorgunum.inşallah daha iyi olurum senin için de aynı dileklerim.
mrb arkadaşlar sırf bu konu için foruma üye oldum.bu hafta lupus hastası olduğumu öğrendim moralim çok bozuk.ilaçlardan mı yoksa hastalığı kabullenemeyişimden mi yerli yersiz ağlama krizlerine tutuluyorum.benim rahatsızlıklarımın hepsi son bir ayda gerçekleşti anlayacağınız pek çekmedim daha bu hastalıktan.ama yaşayacaklarım beni çok korkutuyor ve bu duyguyla başedemiyorum.bana tavsiyeleriniz neler.Anladığım kadarıyla hastalığın kimyası henüz çözülmemiş.ne sebepten oluyor ne yapınca ataklar başlıor ....kesin bilgiler yok.en çok da bu yüzden üzülüyorum aklım çok çok karışık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?