Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

pıhtılaşmanın okadar cok testlerı varkı canım lupus antılioganıda buna dahıl ben lupus hastası degılım sjogren var bende ama dusuk yapınca doktorum bu lupus antılıoganına artı baska testlerede bakmıstı kadın dogumcumda genetıkle ılgılı olan testlerı ıstemıstı bırde canım sadece lupus antılıoganının pozıtıf cıkması sende lupus hastalıgı oldugunu göstermez bu tanı ıcın baska testlerede bakıyolar antı dna,anti nükleer(ana)testı gıbı....guzel haberlerını beklıyorum canım...

canım ben sonuçlarımı aldım lupus yokmuş :) sadece böbrekde iltihab çıktı ilaç verdi dr kullanıcam :KK16::KK16::KK16:

canım ben sonuçlarımı aldım lupus yokmuş :) sadece böbrekde iltihab çıktı ilaç verdi dr kullanıcam :KK16::KK16::KK16:

Çok sevindim canım lupus olmadığına bobrekteki iltihapta biran evvel gecer inşallah antibiyotikle tedavi edilir önemli Bişey değil okadar....öpūyorum kendine iyi bak

Çok sevindim canım lupus olmadığına bobrekteki iltihapta biran evvel gecer inşallah antibiyotikle tedavi edilir önemli Bişey değil okadar....öpūyorum kendine iyi bak

teşekkürler canım allahım hasta olan herkese şifa versin sende kendine iyi bak öpüldünn:KK16::KK16::KK16:

Adım erkan ankarada yasıyorum benim annem 1978 yılında teşhisi konulan bir lupus hastasıydı.annem ankara hacettepe hastanesinde meral çalgünerinin hastasıydı.annemi daha 4 gün öncesine lupus atağı sonucu kaybettim. Annem 1955 doğumluydu. Yıllardır bu hastalığın anneme vermiş olduğu zararlarda uğraştık her türlü mücadele ettik ama allah ın taktiri ilahisi buymuş bir gün herkes allah a kavusacak elbetki eger bana bu hastalık hakkında soru sormak isteyenler var ise tüm gönlümle elimden gelen yardımı ve bilgiyi vermeye hazırım allah tüm lupus hastalarına şifa versin.bir bilgi olarakta ileteyim dünyaca unlü mıchael jackson da bir lupus hastasıydı 51 yaşında lupus atağı yüzünden vefat etmişti.

sizi yeni gördüm forumda okudum evet sormak istediğim cok sey var bu konu ile ilgili.En dogru bilgiyide yasayan verir.Lütfen sesimi duyun...

Merhaba. Oncelikle hepinize gecmis olsun. Ben sle hastasi oldugumu yeni ogrendim ve istanbul da bu konuda uzman tedavimi surdurebilecegim bi doktor ariyorum. Bu konuda oneride bulunabilir misiniz??

Merhaba. Oncelikle hepinize gecmis olsun. Ben sle hastasi oldugumu yeni ogrendim ve istanbul da bu konuda uzman tedavimi surdurebilecegim bi doktor ariyorum. Bu konuda oneride bulunabilir misiniz??

prof.vedat hamuryudan a gıdıyorum ben türkıyenın sayılı romotologlarından bırısı.ıyı bır doktor memnunum ben nişantaşınta muhayenesı.....zeten internettende aratırınca adresı telefonu çıkıyor

mrblar, bende 7 aydır lupus hastasıyım ve prof. dr vedat hamuryudan nın hastasıyım. kendisinden çok memnunum tavsiye ederim gerçekten. fazlaca kortizon yüklemesi yapmak istemeyen nasir doktorlardan...

Merhabalar,
Adım İbrahim,Annem için hesap açtım.(Pek fazla bilgisayar bilmediği için ben yazıyorum)
Annem 2006 yılında kürek kemiği ve omzunda şiddetli ağrı ve halsizlik şikayetiyle 1.5 sene boyunca hastahane hastahane dolaştı.
Ve sonunda Cerrahpaşa tıp fakültesi hastanesinde SLE Teşhisi konuldu.Kortizon 5mg ve Quensyl 200mg kullandı.
2008 yılından 2012'nin ilk yarısına kadar ağrısı fazla yoktu fakat genede ev işlerini dinlenerek yapıyordu.Ağustos ayından beri her iki kürek kemiği ve omuzu ağrımakta,boynundan itibaren uyuşma ve kürek kemiklerinde yanma hissediyor.Kan testlerinde CRP ve Sedimatasyon çıkmıyor.SSA ve ANA pozistif çıkıyor.Bu şikayetler SLE şikayeti değil mi?Çünkü forumda okuduğumuz bir kaç sayfada benzer şikayetler göremedik.ÇOK HASTA.Hiç iş yapamıyor.kendiside çok sıkılıyor bu duruma.sizde de atak döneminde böyle şikayet oluyor mu?oluyorsa hangi doktora gidiyorsunuz ve ilacı kullanıyorsunuz.Lütfen Yardım Edin Artık Dayanamıyor...!
Şimdiden Teşekkürler...

mrblar, bende 7 aydır lupus hastasıyım ve prof. dr vedat hamuryudan nın hastasıyım. kendisinden çok memnunum tavsiye ederim gerçekten. fazlaca kortizon yüklemesi yapmak istemeyen nasir doktorlardan...

prof.vedat hamuryudan a gıdıyorum ben türkıyenın sayılı romotologlarından bırısı.ıyı bır doktor memnunum ben nişantaşınta muhayenesı.....zeten internettende aratırınca adresı telefonu çıkıyor

Cok tesekkur ederim. Vedat hamiryudan i ben de duymustum, sizlerde faydasini gorduyseniz bende bir randevu alayim. İnsallah bana da yarari olur :KK43:

Merhaba arkadaşlar ben de SLE hastasıyım:kızım doğduktan sonra (2 SENE oluyor) ortaya çıktı hastalığım.Benimkisi böbrek tutulumuymuş.Geçen sene 3 gün yoğun bakımda kaldım ciğerlerim su toplamış.3 ay diyalize girdim ama Allahıma binlerce şükür kurtuldum.Lupus'u çok araştırdım ilk öğrendiğim günden beri.Çok zor günler geçirdim.Çook uzun zaman hastanede yattım.Ama hep moralimi yüksek tutmaya çalıştım.Şu anda iyiyim çok şükür.Kızıma bakabiliyorum.Tuz hiç yemiyorum.Beslenmeme çok dikkat ediyorum ve de en önemlisi moral.Lütfen hiç bi şeye üzülmeyin ve bol bol dua edin.Herkese acil şifalar diliyorum arkadaşlar

mrblar, ya bir sorum olacaktı. benim kan değerlerim herşeyim normal ama bu ara bacaklarımda çarpıklık farkettim acaba lupusdan kaynaklı mı yoksa spor yapmadığımdan mu böle olmuştur?kafama takıldı cvp verirseniz çok sevinirim

merhaba arkadaşlar ,ben bu steyi sle hastlığını araştırıken buldum ve bende sle hastasıyım 12 yıldır on yaşımda tanıştım bu hastalıkla çok skıntılı günlr yaşadım ama şimdi çok şükür iyim kontrollerime gidiyorum ilaçlarımı düzenli alıyorum .dört ay önce evlendim ve inş bi bebeğimiz olsun istiyoruz ama henüz doktorumla görüşmedim ve bu stedede bi çok aynı hastalıkta olan bayanların iyi bir gebelik dönemi geçirdğini okudum ve içim biraz rahatladı ama yinde doktorumla görüşücem ama kafamda bi çok soru işareti var benimle aynı durumda olan deneyimli olanlar varmı yardımcı olursanız çok sevinirim ...

Sahmaran merhabalar, oncelikle gec cevap yazdigim icin lutfen kusura bakma. Siteye doktor onerisi almak icin uye oldum ve kullanmayi da cok bilmiyorum mesaj geldigini yeni fark edebildim:) ozel
Meska da henuz gonderemiyormusum. O yuzden bu sekilde ulasmaya calisiyorum.
haner hocayi bir defa gorme sansim oldu kanada da yasayan lupus hastasi bir arkadasim var. Muhakkak ona ulas demisti. Fakat muayeneyi o kadar gecistirdi ki, ne sikayetlerimi sordu ne sorularima cevap verdi :KK43: hastaligimi ilk ogrendigimde ona gitmostim, bi sonraki musyeneyi subat ayina verdiler. Yine de mutlaka gidicem ama iletisimi o kadar negatifti ki kendimi cok kotu hissettim :KK43:

kızlar bugün dr gittim idrarda 4000mg oranında protein kaçağı olduğunu ve böbrek biyopsisi olmam gerketiğini söyledi içinizde böbrek biyopsisi yada böbrekte protein kaçağı olanlar var mı nasıl bir tedavi uygulndı tedaviden sonra kaçak bitti mi cevap bekliyorummm

merhaba,

benim de uzun zamandır protein kaçağım var ama o değerlere çıkmadı hiç. En fazla 900 mg/gün olmuştu. O dönemde kortizon yüklemesi ile çözüldü sorun. Şu anda 300 mg/gün altında değerlerim. Tamamen çözülemiyor ama belli bir noktaya kadar indirilebiliyor diye doktorlar söylemişti. Tamamen sıfırlanmadı bende ama beni rahatsız eden bir durum yok. Tabi ki kendinize dikkat etmeniz çok önemli , tuzu çok kısıtlı kullanıyorum ben.

ssrebb seninde dediği gibihaner beyin iletişimi pek iyi değil ben baya bigittim ama marmarayagittiğimde söylediklerinden farklı bir şey yoktu
bu arada yeni katılan bebek düşünen arkadas ben yeni anne oldum 8 aylık bir oğlum var merak ettiğin birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım

Bakalim nasil olucak...

Bu arada hayirli olsun bebeginizi Allah bagislasin sahmaran :) hamileligini riskli gebelik uzmani olan bi doktor mu takip etti?

ssrebb seninde dediği gibihaner beyin iletişimi pek iyi değil ben baya bigittim ama marmarayagittiğimde söylediklerinden farklı bir şey yoktu
bu arada yeni katılan bebek düşünen arkadas ben yeni anne oldum 8 aylık bir oğlum var merak ettiğin birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım

mrblar adım ümmühan tebrik ediyorum allah analı babalı büyütsün sağlıkla inş ben 10 yaşımdan beri sle hastasıyım çok kötü günler senler geçirdim ama son beş yıldır rutin senelik kontrollerime gidiyordum hiç bir sorunum yoktu taki 2 ay önce ana anti dna sonucum pozitif çıktı ve doktorum ilacımı deiştirdi bu ayın 28 inde tekrar gidicem bide benim gittiğim hastane çcuk hastanesi malum çocukken hasta olduğum için ama bu gidişimde sevk edicekler bende sivasta devam etmeyi düşünüyorum kontrollerime çnkü sivasta yaşıyorum ve eğr hamile olunca herhngi bir sorun olursa hemen ulaşabileyim diye doktoruma ,siz ne zamndır hastalığınız var benim kullandığım ilaçlar delta kortril ve celcept doktorun çocuk sahibi olamazsın demesinden çok korkuyorum ,hamilelik ürecinde sorun çıkıyormu ,yada o dönemi doktorma belirliyor bana biraz bilgi verirseniz çok sevinirim sevgiler..

merhaba ümmühan bende cumhuriyet üniversitesindn meznum yarısivaslısayılırım:))

öncelikle geçmişolsun ben ilaç olarak prednol,plaquenyl,imuran kullandm gebelik süresince ilaçlarımı kullanmaya devam ettim gebelik süreci riskli bunu dr un aten sana söyleyecektir hastalığın atakyapma ihtimali var ama bu mutlaka olacak anlamında değil benim gebeliğim çok şüküriyi geçti sadece kan değerlerim düşüktü baya doğum 20 gün erken oldu doğumdan sonra kan verdiler su an kan değerlerim iyi ancak benimde gebelik sonrası sanırım hastalığımda biraktivasyonoldu su an böbrekte potein kaçağı var yapılan biyosi sonucuna göre 2 gündür kortizon yüklemesi yapılıyor pazartesi de kortizon birde endoksan uygulanacak ve bebeğimi emziremeyeceğim malesef . endoksan gibi celseptte bildiğim kadarıyla celceptte emzirmeye engel bir ilaç ama gebeliğede engelmi bilmiyorum drun o ilacı bıraktırabilir büyük bir ihtimal umarım hersey gönlünce ve sağlıklı bir şekilde olur

bu arada endoksan kullanan arkadaşlar sizler drunuzdan endoksanın emzirme de kullanımıile ilgilii birşeyler öğrendinizse paylaşırsanız sevinirim bir kaç drdan fikir almakta fayda var dimi:)) bilgilendirirseniz yada drlarınıza sorma şansınız olursa sevinirim
endoksanvücuttan nekadar sürede atılıyor falan gibi...

Son düzenleme:
merhaba ümmühan bende cumhuriyet üniversitesindn meznum yarısivaslısayılırım:))

öncelikle geçmişolsun ben ilaç olarak prednol,plaquenyl,imuran kullandm gebelik süresince ilaçlarımı kullanmaya devam ettim gebelik süreci riskli bunu dr un aten sana söyleyecektir hastalığın atakyapma ihtimali var ama bu mutlaka olacak anlamında değil benim gebeliğim çok şüküriyi geçti sadece kan değerlerim düşüktü baya doğum 20 gün erken oldu doğumdan sonra kan verdiler su an kan değerlerim iyi ancak benimde gebelik sonrası sanırım hastalığımda biraktivasyonoldu su an böbrekte potein kaçağı var yapılan biyosi sonucuna göre 2 gündür kortizon yüklemesi yapılıyor pazartesi de kortizon birde endoksan uygulanacak ve bebeğimi emziremeyeceğim malesef . endoksan gibi celseptte bildiğim kadarıyla celceptte emzirmeye engel bir ilaç ama gebeliğede engelmi bilmiyorum drun o ilacı bıraktırabilir büyük bir ihtimal umarım hersey gönlünce ve sağlıklı bir şekilde olur

bu arada endoksan kullanan arkadaşlar sizler drunuzdan endoksanın emzirme de kullanımıile ilgilii birşeyler öğrendinizse paylaşırsanız sevinirim bir kaç drdan fikir almakta fayda var dimi:)) bilgilendirirseniz yada drlarınıza sorma şansınız olursa sevinirim
endoksanvücuttan nekadar sürede atılıyor falan gibi...

merhaba bende cumhuriyet üniv mezunuyum bu arada :) aslında bende ımuran kullanıyordum ama iki ay önce doktorum ilacı deiştirdi celcepte başladım .bu ayın 28 inde gidicem doktora inş güzel haberler verir dualarınızı esirgemeyin ,bide gittiğin kadın doğum uzmanı kim tavsiye edebileceğin doktor varmı ? aslında hepsi bahane allahın dediği olur rabbim yardım eder inş cümlemize çok teşekkür ediyorum bebeğinede sanada rabbim sağlıklı ömürler versin .görüşmek üzere..

X