merhaba ümmühan bende cumhuriyet üniversitesindn meznum yarısivaslısayılırım:))
öncelikle geçmişolsun ben ilaç olarak prednol,plaquenyl,imuran kullandm gebelik süresince ilaçlarımı kullanmaya devam ettim gebelik süreci riskli bunu dr un aten sana söyleyecektir hastalığın atakyapma ihtimali var ama bu mutlaka olacak anlamında değil benim gebeliğim çok şüküriyi geçti sadece kan değerlerim düşüktü baya doğum 20 gün erken oldu doğumdan sonra kan verdiler su an kan değerlerim iyi ancak benimde gebelik sonrası sanırım hastalığımda biraktivasyonoldu su an böbrekte potein kaçağı var yapılan biyosi sonucuna göre 2 gündür kortizon yüklemesi yapılıyor pazartesi de kortizon birde endoksan uygulanacak ve bebeğimi emziremeyeceğim malesef . endoksan gibi celseptte bildiğim kadarıyla celceptte emzirmeye engel bir ilaç ama gebeliğede engelmi bilmiyorum drun o ilacı bıraktırabilir büyük bir ihtimal umarım hersey gönlünce ve sağlıklı bir şekilde olur
bu arada endoksan kullanan arkadaşlar sizler drunuzdan endoksanın emzirme de kullanımıile ilgilii birşeyler öğrendinizse paylaşırsanız sevinirim bir kaç drdan fikir almakta fayda var dimi:)) bilgilendirirseniz yada drlarınıza sorma şansınız olursa sevinirim
endoksanvücuttan nekadar sürede atılıyor falan gibi...