Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

kan pıhtılaşma sorunun vardı sanırım .o yüzdenmi iğne oldun.bide hangi ilaçlarını kullandın
*?

Herkese Merhabalar...

Bende Sle hastasıyım... 14 yıldır doktor doktor dolaştım. Eklem romatizması, romotoid artrit derken son 6 yıldır sle teşhisi konuldu...
Benim daha çok eklem yerlerime vurduğu için romotoid artrite yakın olduğunu ve lupusun daha düşük seyrettiğini söyledi doktorum...
Teşhiş konulduğundan beri ilaçlarımı aksatmadım ki ben uzun yıllar koruyucu iğne kullandım ve acısı felaketti tek isteğim o iğneden kurtulmaktı zaten pek bi işe de yaramıyordu benim gözümde çünkü ağrılarım dinmiyordu... Şu an takibinde olduğum doktorum sle dedi ve ilaçlara başladık önce sevindim o aylık işkenceden kurtulduğuma ağrılarımda dinmişti ama sonra hastalık hakkında bilgi edinince endişeye kapıldım tabi düzenli takip, düzenli ilaç kullanımı ve egzersizler çok önemli... Ve en en en önemlisi pozitif düşünce...

2010 temmuz ayında evlendim ve tek korkum evlat sahibi olamamaktı... Doktorumla konuştum. Hastalığımı tanıyordum herşeye o kadar hazırlıklıydım ki kan sulandırıcı iğneler, düşükler ama o bebeği kucağıma alıncaya kadar direnecektim. Rabbim o kadar büyük ki ondan dileyince olmayacak bir şey yok. 2011 Mart ayında ilaçları kestik ve 3 aylık korunma sürecine girdim. 3 ay sonunda hamile kalabilmek için dualar ettim ilk ay olmadı ikinci ay yine olmadı üçüncü ay derken sonunda hamile olduğumu öğrendim... Neredeyse 1 yıldır hiç ilaç kullanmıyorum ve şu an 28 haftalık hamileyim herşey yolunda gidiyor. Çok şükür bebeğimde bende iyiyiz...

Her ay aylık kontrollerimde "yine iyiyim o sonuçlarda hiç bişey çıkmayacak" diyorum ve her defasında da herşey daha iyiye gidiyor.
Umutsuzluğa kapıldığım zamanlar oldu elbet ama her defasında yüce Allah'a sığındım. Hep iyi düşünmeye çalıştım...
Stres ve endişeyi uzaklaştırın... Her zaman umutla bakın ve iyi şeyler düşünün... Kontrolleri aksatmayın ve bol bol dua edin....
Rabbim inşallah sizinde dualarınızı kabul eder ve bu duyguyu sizlerede tattırır...
Yeter ki siz umudunuzu kaybetmeyin...

öncelikle geçmiş olsun.Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.biz aşağı yukarı ayne şeyler
yaşamışız.ben 25 yaşındayım 13 senedir tedavi görüyorum.ilk başta romatoid artrit teşisi kondu.bi süre
iğne vuruldum senin gibi.felaketti o iğneler.kabusum olmuştu.daha sonra atak yaptı hastalığım ve sle teşhisi
kondu bu sefer.16 yaşımdan beri sle tedavisi görüyorum.ama r.a belirtileride çok fazla.el eklemlerimde
şekil bozukluğu başladı.normalde sle de olmaz.bçbrek tutulumu falan olması.sle de genelde böbrekler tutulur.bende de o yok.bende r.a ya daha yatkınım bazı doktorlar ikisi bi arada var diyo.bilmiyorum .
bu arada çok şanslısın.ilaçsız bi gebelik geçiriyorsun.benim 6 yaşında bi kızım var.allaha şükür rahat bi
hamilelik ve sağlıklı bi bebek dünya ya getirdim.ama ilaçlarımı hiç kesmedim.
bide kızımı hiç emziremedim ilaç kullandığımdan dolayı.
şimdi 2.bebeğimi istiyorum nasipse..
görüşmek üzeree

merhaba arkadaşlar bugün nasılsınız yagmurlu havada benim agrılarım artıyor ve daha yorgun hissediyorum ve malum istanbulda yaşamak her yönden zor bir şehir.bugün karaciger enzimlerime baktırdım ve biraz yüksek cıktı üzüldüm sonra dr. konuştuktan sonra çok yüksek olmadığını söyledi ve şimdi kendimi çok iyi hissediyorum .sizler neler yapıyorsunuz iyi akşamlar

merhaaba bugün bembeyaz bi yalovaya uyandım.ve ellerim ayaklarım şiş ağrıyor.havaylamı alakalı bilemiyorum.karaciğer enzimleri benim korkulu rüyam.benim lupusum 2 kere atak yaptı.ikiside karaciğerime vurdu.enzimlerim fırladı.senin değerlerin kaçtı.benimki ilk atağımda 1000lere çıkmıştı.Allah o günleri bidaha yaşatmasın.geçen seneki atağım da da 100lerdeydi.ona erken müdahale edildide daha yükselmedi.

merhabalar arkadaşlar ben bu hafta ikinci defa kontrole gittim hastalığı kabullenme aşamasındayım.doktorum kötü durumda olmadığımı söyledi ve çok şükürki kortizona şuan için gerek olmadığını söyledi. 2 yaşında bir bebeğim var aslıda onu biraz büyüttükten sonra kardeş istiyordum ama hastalık kötüye gitmeden biran önce kardeş istiyorum. bir arkadaş hamilelikte ilaçlarını kestiğini söyledi bende illaç kullanmadan bir hamilelik ğeçirmek istiyorum.
Bu arada yirmilik dişim çımıştı ama tekrar yükselmeye başladı her halde yanağıma oturdu ve yüzüm şişti ve bütün vücudumu etkiliyo şu an kendimi hiç iyi hissetmiyorum.şuda aklıma takıldı acaba hatalığın etkisiyle şimiş olabilirmi

teşekkürler fbetuly,hamileliğim çok rahat geçti.sadece hergün iğne olmak zordu.

arkadaşlar merhabalar. giremedim işlerin yoğunluğundan ve malum bebişim beni yoruyor biraz. Çok şükür iyiyim. Ramatoloji ve kadın doğumda randevularım vardı. güzel geçti.tahlillerim çok iyi . çok şükür. kan pıhtılaşması yok bende . ama önlem olsun diye kan sulandırıcı iğne başladılar. Claxane diye. akşamları onu yapıyorum. kullanan arkadaşlar oldumu siz nasıl kullandınız?
kafama takılıyor aslında biraz. kan pıhtılaşması yok. boşuna kullanmış olmıyayım diye.

Bursa 'da aynen bembeyaz. Kendini fazla yorma bol bol dinlen . Benim ellerim ayaklarım şiş,yorgun olunca genelde öyle yapıyorum, kafana takma, çok düşünmemeye çalış. Ne kadar düşünürsek olumsuz etkileniyoruz. İnşallah hepimize ataksız günler diliyorum canım. Amin.. Ben bu aralar çok dua ediyorum bütün hastalara, hepimize. Gebelik beni dahada duygusal yaptı. Bebeğimi sağlıklı sıhhatli kucağıma alayım inşallah. Ben hamilelikle hastalığımı unuttum sanki Sende ikinci bebeğini istiyorsun. İnşallah tez zamanda gönlüne göre olur.

Moralini yüksek tut herzaman. bu hastalıkta moral çok önemli. Kendime dikkat ediyorum her zaman ama hastalık hastası olmammaya çalışıyorum, vucudumu çok dinlemiyorum. Kolay olmuyor kabullenmek . ama zamanla alışıyor insan. acın, üzüntün,neden ben deyişlerin zamanla azalıyor. Sadece sen değilsin başına gelen. bak burada ne kadar çok kişiyiz. ve daha neler var hayatta. Her zaman şükredelim halimize. O zaman daha kolay alışyorsun. Bak ne kadar şanslısın. kortizon bile kullanmıyorsun . ne güzel. İnşallah hiç gerek kalmaz. normal insanlarında dişi ağrıyor . hastalıktan değildir. ama sle de diş önemli enfeksiyon olmamması lazım. doktorunla görüş. diş doktoruna göster ben sle hastasıyım diye belirt.

Bemde 10 haftalık gebeyim. Herşey iyi gidiyor. allahıma şükür. ben palaquenil ve 5mg deltacortil kullanıyorum . Doktorlarım kesmedi bunları, şu an çok iyi olmama rağmen. Hastalık hamilelikte atak yapabilirmiş. Bunun için kesmiyorlar yani. Bizim sağlığımız iyi olsun ki bebeğimizde iyi olsun diye.

merhaba fbetuly;evet istanbuldada sabah lapa lapa kar yagıyordu.benimde daha cok yagmurdan etkileniyor zonklar tarzda eklem yerlerinde ağrım oluyor. şuanda iyiyim ast 45, alt 62 romatolog doktoruma sordum şuanda iyi dedi tekrar 15 gün sonra tekrar baktırmamı söyledi .kullandığım antibiyotikten olabilir dedi (20'lik dişimi çektirmek zorunda kaldım antibiyotiği onun için kullanmıştım)ona göre tekrar degerlendirecek.ben size özelden mj atamıyorum ama beni msn den eklersen görüşmek isterim sizinle. iyi akşamlar görüşmek üzere

çok sagol leylak bende elimden geldiği kadar moralimi iyi tutmaya çalışıyorum.Zaten bu sayfada arkadaşların hamilelikleri ile ilgili verdikleri bilgiler sayesinde bende ikinci bebeğimi düşünmeye başladım ve karar verdim önümüzdeki hafta tekrar sonuç için gidicem ve doktoruma bebek istediğimi söylicem ve ne tedavi verirse uyucaz artık ... iyiki bu kulube katılmışım yoksa kendi kendime düşünüp duracaktım burda yazmasan bile paylaşımları okumak ve yalniz ben değilmişim benim gibi insanlar varmış ve tedaviyle iyi yaşayabiliyormuşsun demek iyigeliyo insana.ben ilk hastalığımı öğrendiğimde bebek yapmaktan vazgeçmiş ve karamsarlığa kapılmıştım paylaşımda bulunan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum alah hepimize şifa versin inşallah bende sizin sayenizde ikinci çocugumu allahın izniyle istiyorum....

merhaba leyllak ben 4 haftalık düşük yaptım sonra tekrar hamıle kaldım ve bebek gelismedı kürtaj olmak zorunda kaldım bendede romatizmal hastalık var ana pozitif bende doktorum ana poitiflıgıne bagladı yaşadıklarımı ve tekrar hamıle kaldıgımda bende hergün kan sulandırıcı iğne yapılacakmısım bıde hamıle kalana kadar coraspın kullanacaksın dedi doktor bende kan pıhtılaşması varmı yokmu bakmadı bıle kafamı çok karıştırmıstı bu eger pıhtılaşma yoksa iğneler zararlı olurmu acaba dıye aklımdan gecırmıyo degıldım senın yazınıda okuyunca rahatladım bıraz demekkı sadece pıhtılaşma olanlara yapılmıyo sende pıhtılasma yokmus bu iğneleri senınde dedıgın gıbı önlem olsun dıye yapıyolar demekkı sen hangı hastaneye gıdıyosun canım allah ın izniyle inşallah sagsalım alırsın bebeğini kucagına

Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın. Moralini hiç bozma. Doktorunun dediklerini uygula. Coraspirini içmeye başla hamile kalınca kan sulandırıcı iğne kullanırsın. Bende sordum iğneyi hem kadın doğuma hem ramot. doktoruma hiç bir yan etkisi zararı yok dediler.Bebeğe kan akışı sağlıklı olsun garantiye alalım dediler. Benim lupusla ilgili ana dna negatifti ve antüogülan testimde (kan pıhtılaşması) normal değerler içindeydi. Buna rağmen önlem olarak başladılar.Bakalım iğneyi olmak her akşam zor olsada, bebeğim için herşeye değer. Sen doktorundan antiogülan testinide iste, hemen sonuçlanmayan bir test ve randevuyu hemen vermiyolar yoğunlıktan belkide, benim öyle olmuştu. 1 ay sonraya randevu verdiler, kan verdim sonucumda 1 ay sonra gibi çıkmıştı . Ben gebelik düşünüyorum dediğimde bana hemen yaptılar bu testi. Sende iste yapsınlar. Ben bursa tıp fakültesine gidiyorum. Bu gün inşallah bebeğimi görücem, kontrolüm var. Bana dua edin arkadaşlar, bebeğimi sağlıklı göreyim inşallah.Pazartesiye görüşürüz artık. Kendinize iyi bakın
;

Bende evlendiğimde yıllarca gebeliği isteyemedim,korktum hep. Sürekli araştırdım. Bizim gibi arkadaşların yazdıklarını okuyunca daha çabuk karar verdim. Kendimi hazır hisstetim ve ben Allahın izniyle başaracağım dedim ,İnşallah sağlıklı sıhhatli hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız. Burada birbirimize destek olmak çok güzel. Senin ilk gebeliğinde rahatsızlığın varmıydı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…