Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

merhabalar bugün nasılsınız ,ben kendimi kötü hissediyorum şimdilik dr bana bebek için izin vermedi tahlillerimin biraz daha düşmesini bekliyecekmişim ve benimde canım sıkıldı ALLAH HERKES İÇİN HAYIRLISINI VERSİN iyi akşamlar

merhaba 49sirius9,öncelikle sanada geçmiş olsun evet biraz var bildiğim kadar bende ilaçlardan sonra kilo adım bana arkadaşlarım hep sanki hava basmışlar gibi olmuşum ama daha sonra bu moralimi çok bozdu ve şimdi yediklerime dikkat ediyorum özellikle günde 2.5 lt suiçmeye ve tuzu azalttm çünkü ben çok tuzlu yiyordum.şimdibiraz kilo verdim ve mutluyum ve kimse bana artık aaa kilo almışım yoksa hamilemisin diyolar o zaman bende üzülüyorum .özellikle kortizon kullanıyorsan tuza dikkat etmelisin....

hangi değerlerin yüksek,organ tutulumu varmıydı?üzülme canım çünkü seni en iyi yine bi lupuslu anlar.moralimiz yüksek olsunki hastalığımızı kolayca alt edelim.bu laf klişe bi laf ama gerçekten doğruluk payı çok yüksek.tecrübeyle sabit.

merhaba fbetuly teşekkür ederim bugün daha iyiyim Allaha şükür şuanda organ tutulumum yok ama IgG IgM ve bunun gibi degerler ve antifosfolipid sendromun var ama dr dediğine iyi gidiyormuş herkese sağlıklı günler dilerim.....

evet dogru söylüyorsun insanın yüksek moralle yapamıyacagı hiç bişey yok......

bahsettiğin sendromu internetten biraz araştırdım.gebeliği etkilediği için sanırım doktorun değerlerin düşmesini bekliyor.hayırlısı olsun canım geç olsun ama güç olmasın.allaha şükürki organ tutulumumuz yok bu çok avatantaj .iyi yönden bakalım.nerde oturuyosun,kaç yaşındasın
*ilk kezmi anne olucaksın

Son düzenleme:
sevgli hercev ben yıllarca kartal araştırmaya gittim oradaki doktorum beni hep biraz daha bekle biraz daha bekle diye 4 yıl oyaladı kendimi iyi hissettiğim bir dönem olmasına rağmen sonra akciğer tutulumu yaşadım ve imuran kullanmaya basladım imuranla ilgili çok olumusz konuşuyordu sakın bebek düşünme diyordu ben bu sitede imuran kullanıp bebeklerini sağlıklı dünyaya getireen arkadaşları fark eder etmez hastanemi değiştirdim marmara araştırma hastanesine geçtim ordaki doktorlar yeni gelişmelerden daha çok haberdar ve bana kontrol altında üstelik imuranıda kullanarak aannne olabileceğimi söylediler ben bir doktorun fikrine güvenmediğim için 3-4 doktorl a görüştüm hepsi olumlu cevap verince bebek sahbibi olmaya karar verdik şu an 19 haftalık hamileyim şu ana kadar çok şükür iyi gitti inşallha böyle devam eder benimde senin söylediğin değerlerimden biri 17 oranında pozifti bunun için kansulandırıcı veriyorlar ama benimki çok yüksek olmadığı için gerek görülmedi
uzun lafın kısası demek istediğim tek bir doktorla kalma birkaç doktorun fikrini al sevgiyle kalll :))

merhaba sahmaran öncelikle nasılsın inşallah Allah tamamını erdirir saglıklı bir şekilde kucagına almayı nasip eder .şuan benim daha yeni 1 yıl oldu fakat benim artı olarak tabiki birde epilepsim var antifosfolipid sendromunda hiç düşme olmadı 1 senede ama digerleri imuranı kullanmaya başlayınca biraz düşmeye başladı şimdilik en azından 4 aya daha ihtiyacım varmış hep iyi şeyler düşünüyorum ve iyi olacagına eminim ve dr sordum onlar imuranla birlikte tavsiye etmiyorlar bakalım daha ben yolun başıda sayıyorum kendimi.kendine ve bebeğine iyi bak

kahvelokumdan alıntı, plaquenil (günde 2), prednol 4 mg, folbiol, b vitamini ve cleaxane iğne kullanıyorum. rom doktorum sedat kiraz, kadın doğum doktorum sinan beksaç, hacettepe ünv. de..

merhaba kahvelokum nasılsın bebeğin nasıl bende şuanda hacetepe aynı dr gidiyorum 1 yıl oldu tedavi başlıyalı seninle görüşmek isterim şuanda nerdesin bilmiyorum ben ist ankaraya geliyorum dr a bana özelden mj yazarsan cok mutlu olurum gerçi bu earalar bebişten pek vakit bulamazsın herhalde sağlıklı ve mutlu yıllar

iyi pazarlar iyisinizdir inşallah bi şey soracağım hiç kahvelokum ile görüşen varmı ben onunlada görüşmek istiyorum da teşekkür ederim iyi günler

iyi pazarlar iyisinizdir inşallah bi şey soracağım hiç kahvelokum ile görüşen varmı ben onunlada görüşmek istiyorum da teşekkür ederim iyi günler

bende ankarada rom sedat kiraza gidiyorum ve suan tedavi goruyorum siz de mi rom gidiyorsunuz?

merhaba aeskigün siz ne zaman tekrar dr gideceksiniz eger belki aynı zamana rastlarsa görüşebiliriz insanın kedini anlayan birilerini olması ne güzel şey kendinize iyi bakın.iyi akşamlar

bende lupus hastasıyım ve bunu bir ay önce ögrendim bu yüzden biraz tedirginim tam olarak ne yapmam gerekiyor bilemiyorum? ilaç tedavisine başladım ve yan etkileri oldugunu öğrendim.gözleri etkiliyomuş galiba.

bende lupus hastasıyım ve bunu bir ay önce ögrendim bu yüzden biraz tedirginim tam olarak ne yapmam gerekiyor bilemiyorum? ilaç tedavisine başladım ve yan etkileri oldugunu öğrendim.gözleri etkiliyomuş galiba.

öncelikle geçmiş olsun.ilaç tedavisine başladım demişsin.hangi ilaçları alıyorsun.plaquenil den bahsediyosun muhtemelen çünkü gözleri etkileyen ilaç bu.ben bu ilacı uzun süredir kullanıyorum.6 ayda bir görme alanı muayenesi yaptırman yeterli.doktorunda seni yönlendirir zaten.ayrıca kortizon da gözleri etkiler ama uzun vadede.benim olduğu gibi.kortizon kullnımına bağlı katarak oluştu .bide kortizon alırken tuzu oldukça azaltmalısın.bide kiloluysan bu ilaç iştahını açaçağı için biraz az yemelisin
lupus her insana özgü bi hastalıktır.herkesin ayrı bi yerini etkilemiştir.o yüzden herkesin lupusu kendine:)senin organ tutulumun varmı
?ne gibi etkiler yaptı nasıl teşhis edildi?

öncelikle geçmiş olsun.ilaç tedavisine başladım demişsin.hangi ilaçları alıyorsun.plaquenil den bahsediyosun muhtemelen çünkü gözleri etkileyen ilaç bu.ben bu ilacı uzun süredir kullanıyorum.6 ayda bir görme alanı muayenesi yaptırman yeterli.doktorunda seni yönlendirir zaten.ayrıca kortizon da gözleri etkiler ama uzun vadede.benim olduğu gibi.kortizon kullnımına bağlı katarak oluştu .bide kortizon alırken tuzu oldukça azaltmalısın.bide kiloluysan bu ilaç iştahını açaçağı için biraz az yemelisin
lupus her insana özgü bi hastalıktır.herkesin ayrı bi yerini etkilemiştir.o yüzden herkesin lupusu kendine:)senin organ tutulumun varmı
?ne gibi etkiler yaptı nasıl teşhis edildi?

aslında ben öncesinde ıtp(trompostopeni) hastasıydım.5 yıl öce dalak ameliyatı oldum ve ıtp hastalarının%90 ı sonrasında lupus olurmuş.ben iki yıl önce dogum yaptım ve bebeğimi emzirdi yaklaşık 6 ay önce eklem agrıları yünden önce ortopediye sonra fizik tedaviye daha sonrada romotolojiye gittim ve orada öğrendim şu anda organ tutulumu olmadıgını söyledi doktorum.bu hastlıktan tamamen kurtulan varmı birde ben şunu düşündüm eklem ağrılarım başladığında bebeğim hastaydı ve çok emmek istiyodu yemek yemediği içinde ben sürekli emziriyodum ozaman çok şiddetli ağrılarım oluyodu kollarımda.fizik ve ortopedi doktorum artı emzirmememi söyledi ve sonrasında bırakınca ağrıları geçti şu anda pekbi şikayetim yok aslında...birşey sormak istiyorum ayrıca plaquenil den dolayımı güneş koruyucu krem kullanılıyo yoksa hastalıktan dolayımı

aslında ben öncesinde ıtp(trompostopeni) hastasıydım.5 yıl öce dalak ameliyatı oldum ve ıtp hastalarının%90 ı sonrasında lupus olurmuş.ben iki yıl önce dogum yaptım ve bebeğimi emzirdi yaklaşık 6 ay önce eklem agrıları yünden önce ortopediye sonra fizik tedaviye daha sonrada romotolojiye gittim ve orada öğrendim şu anda organ tutulumu olmadıgını söyledi doktorum.bu hastlıktan tamamen kurtulan varmı birde ben şunu düşündüm eklem ağrılarım başladığında bebeğim hastaydı ve çok emmek istiyodu yemek yemediği içinde ben sürekli emziriyodum ozaman çok şiddetli ağrılarım oluyodu kollarımda.fizik ve ortopedi doktorum artı emzirmememi söyledi ve sonrasında bırakınca ağrıları geçti şu anda pekbi şikayetim yok aslında...birşey sormak istiyorum ayrıca plaquenil den dolayımı güneş koruyucu krem kullanılıyo yoksa hastalıktan dolayımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…