Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

evet 1omg kortizon ve günde 2 tane ımuran kullanmıştım.çok rahattı hep pozitif düşünmüştüm öylede olmuşu tek aksilik 1 ay erken doğumun dışında.bide o zamanlar 18 yaşındaydım çok ince düşünmüyodum demekki,şimdi daha temkinliyim daha çok sorularıma cevap arıyorum.hayırlısı bakalım.hangi ildesin
?

mehaba,
benim iki düşüğüm var diye doktora düşüklerin nedenini araştırmak istediğimi söyledim. kan pıhtılaşmasını duymuştum testlerin ismini yazıp ünv. sevk vermesini istedim. bana Antifosfolipid antikor, AntiNükleer antikor(ANA), Antilupus antikor testlerini ve genetik testlerini yazdı. üniversiteye genetik bölümüne gittiğimde anti ile başlayan testlerin onların bölümüne girmediğini ama pıhtılaşma ile ilgili Kardiyo vasküler hastalıklara yatkınlık paneli(CVD) testlerini yaptırdılar.anti ile başlayan testler romotolojiye girebilir dediler bende testleri araştırırken burayı gördüm genetiğin testlerini yaptırınca gerek kalmayacağını düşünmüştüm ama yazılarınızı okuyunca sanırım bunlarıda yaptırmam gerekecek belirtilerin çoğu var çünkü ve hamilelik için de riskli. bakalım daha neler duyucaz. gece gece yazılarınızı okuyunca korktum. bu testler için dahiliyeye mi romotolojiye mi görünmem gerekecek kadın doğum doktorum yazdı testleri çokda açıklamadı.

merhabalar bende sjögren senromu hastasıyım lupusla benziyo biraz 1 haft önce hamile oldugumu öğrendim ama bugun kanamayla beraber düşük başladı 3 yaşında bir oglum var bu ikinci gebeliğimdi ama sürmedi fazla acaba hastalığımlamı alakalı bu düşük diye düşünmüyo değilim allah hakkımızda herşeyin hayırlısını nasipeylesin allah herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin

mehaba,
benim iki düşüğüm var diye doktora düşüklerin nedenini araştırmak istediğimi söyledim. kan pıhtılaşmasını duymuştum testlerin ismini yazıp ünv. sevk vermesini istedim. bana Antifosfolipid antikor, AntiNükleer antikor(ANA), Antilupus antikor testlerini ve genetik testlerini yazdı. üniversiteye genetik bölümüne gittiğimde anti ile başlayan testlerin onların bölümüne girmediğini ama pıhtılaşma ile ilgili Kardiyo vasküler hastalıklara yatkınlık paneli(CVD) testlerini yaptırdılar.anti ile başlayan testler romotolojiye girebilir dediler bende testleri araştırırken burayı gördüm genetiğin testlerini yaptırınca gerek kalmayacağını düşünmüştüm ama yazılarınızı okuyunca sanırım bunlarıda yaptırmam gerekecek belirtilerin çoğu var çünkü ve hamilelik için de riskli. bakalım daha neler duyucaz. gece gece yazılarınızı okuyunca korktum. bu testler için dahiliyeye mi romotolojiye mi görünmem gerekecek kadın doğum doktorum yazdı testleri çokda açıklamadı.

öncelikle geçmiş olsun.üniv. hastanelerinde benim bildiğim direk romatolojiye gidemiyosun.önce dahiliye ye orasıda seni gerek görürse romatolojiye gönderiyor.hangi belirtilerin var ,lupustanmı şüpheleniyosun.

merhabalar bende sjögren senromu hastasıyım lupusla benziyo biraz 1 haft önce hamile oldugumu öğrendim ama bugun kanamayla beraber düşük başladı 3 yaşında bir oglum var bu ikinci gebeliğimdi ama sürmedi fazla acaba hastalığımlamı alakalı bu düşük diye düşünmüyo değilim allah hakkımızda herşeyin hayırlısını nasipeylesin allah herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin
geçmiş olsun öncelikle.bizde var olan bi hastalık olunca bazen herşeyi ona bağlayabiliyoruz.sapasağlam insanlarda düşük yapıyo.kan pıhtılaşma sorunun varsa düşüğün sebebi bu olabilir.yada sebepsizde olabilir.

öncelikle geçmiş olsun.üniv. hastanelerinde benim bildiğim direk romatolojiye gidemiyosun.önce dahiliye ye orasıda seni gerek görürse romatolojiye gönderiyor.hangi belirtilerin var ,lupustanmı şüpheleniyosun.
canım ben lupusun ne olduğunu doktor bu testleri verince araştırırken öğrendim. Şüpheleniyorum diyemem ama bu testleri yaptırsam iyi olacak. kan pıhtılaaşmadı sonuçlarım 2 hafta içinde çıkacak olmazsa gidince dahiliyeyede bakayım. benim annemde romatizma var. ben lisedeyken parmaklarım şişiyor ağrı yapıyordu doktor ünv. göndermişti sanırım romatoloji demişti ama ilgilenmedik vediği ilaçlarla geçiştirdik. sonrada ağrım kalmadı o zamanki kadar. ama yinede ilk sayfadaki belirtilere bakınca aşağıdakiler var. sen ne durumdasın

1. Eklem yerlerinde acı ve şişme olur.
4. Güneşe karşı duyarlılık olur.
5. Tuhaf bir şekilde saç dökülmesi olabilir.
6. hamile kadınlarda düşükler olabilir.
8. Uzun süreli aşırı derecede yorgunluk meydana gelebilir.
9. Yüzde renk değişimi ve kırmızı isilikler meydana gelebilir.
10. El ve ayak parmaklarında soğuk ve stresten dolayı solukluk ve morluk oluşur.

geçmiş olsun öncelikle.bizde var olan bi hastalık olunca bazen herşeyi ona bağlayabiliyoruz.sapasağlam insanlarda düşük yapıyo.kan pıhtılaşma sorunun varsa düşüğün sebebi bu olabilir.yada sebepsizde olabilir.

canım kan pıhtılaşmasına hangi tahlillerde bakılıyo biliyomusun

canım ben lupusun ne olduğunu doktor bu testleri verince araştırırken öğrendim. Şüpheleniyorum diyemem ama bu testleri yaptırsam iyi olacak. kan pıhtılaaşmadı sonuçlarım 2 hafta içinde çıkacak olmazsa gidince dahiliyeyede bakayım. benim annemde romatizma var. ben lisedeyken parmaklarım şişiyor ağrı yapıyordu doktor ünv. göndermişti sanırım romatoloji demişti ama ilgilenmedik vediği ilaçlarla geçiştirdik. sonrada ağrım kalmadı o zamanki kadar. ama yinede ilk sayfadaki belirtilere bakınca aşağıdakiler var. sen ne durumdasın

1. Eklem yerlerinde acı ve şişme olur.
4. Güneşe karşı duyarlılık olur.
5. Tuhaf bir şekilde saç dökülmesi olabilir.
6. hamile kadınlarda düşükler olabilir.
8. Uzun süreli aşırı derecede yorgunluk meydana gelebilir.
9. Yüzde renk değişimi ve kırmızı isilikler meydana gelebilir.
10. El ve ayak parmaklarında soğuk ve stresten dolayı solukluk ve morluk oluşur.

sen emin olmak için baktır tabi,inşallah değilsindir,öyleysende tedavini olursun bi an önce.benim lupusum biraz garip özelliklee sahip.romatoid artirite de benziyo.lupusta böbrek tutulur genelde,benim 2 kere karaciğerimi tuttu.allahtan karaciğer kendini yeniliyo da yırtıyorum:)eklemlerim ağrıyo şişiyo en çok ellerimde var 2 senedir şekli bozulmaya başladı,daha yaşım 24.1 tane kızım var 6 yaşında.şuan ikinciyi düşünmeye başladım.lupusla yaşamayı öğrendim 12 yaşından beri uğraşıyorum

Ben Hacettepede Takip edilen ve tedavisi devam eden bir SLE hastasıyım SLE hastası olan ve hamilelikte tedavi almış olan anne adaylarından ve annelerden bilgi almak istiyorum tedavi acısından

Ben Hacettepede Takip edilen ve tedavisi devam eden bir SLE hastasıyım SLE hastası olan ve hamilelikte tedavi almış olan anne adaylarından ve annelerden bilgi almak istiyorum tedavi acısından

öncelikle geçmiş olsun.ben 6 yıl önce doğum yaptım.hamileliğimde bütün ilaçlarımı aynen kullandım.ımuran plaquenil prednol.tabi bu kriter her hasta için farklı olabilir.benim hastalığım hamile kaldığımda biraz aktifti,yani şöyle diyeyim.anti ds dna değerim pozitif 90'dı.doktorumun dediği bu değerinin daha düşükken hamile kalmanı isterdik.ama hamilikte büyük ölçüde iyileşme oldu.çok rahat geçirdim.1 ay erken doğum yaptım.bebeğim gayet iyiydi küveze bile girmedi.bide emziremedim hiç.kızım allahıma şükür sağlıklı.doğar doğmaz herşeyini araştırdılar.
bide şunu belirteyim.böbrek tutulumum yok.Allah gönlüne göre versin

sen emin olmak için baktır tabi,inşallah değilsindir,öyleysende tedavini olursun bi an önce.benim lupusum biraz garip özelliklee sahip.romatoid artirite de benziyo.lupusta böbrek tutulur genelde,benim 2 kere karaciğerimi tuttu.allahtan karaciğer kendini yeniliyo da yırtıyorum:)eklemlerim ağrıyo şişiyo en çok ellerimde var 2 senedir şekli bozulmaya başladı,daha yaşım 24.1 tane kızım var 6 yaşında.şuan ikinciyi düşünmeye başladım.lupusla yaşamayı öğrendim 12 yaşından beri uğraşıyorum

cnm daha yaşın gençmiş inş. ikinci bebeğinide kucağına alırsın zor bir hastalık anladığım kadarıyla allahım şifasını versin benim önce genetik sonuçlarım çıksın bir doktora görüneyim sonra dahiliyeye giderim. ikisi biden karışmasın şimdi. senin anlattığın gibi bir durumum yok şimdilik. yardımcı olduğun için teşekkürler

arkadaşlar merabalar.ben mikst konnektif bağ doku hastasıyım.nelere dikkat etmem gerekiyor ilaca başlayacağım.hiç beklemiyordum böyle bişeyi önce ellerimi ısıtamadım sonra ellerim ve ayaklrımda beyazlaşma morarma oldu bunun üzerine gittim reyno dediler daha sonraki tahlillerdede bu teşhis kondu.neler yapmam gerektiğini bilmiorm tecrübelerinize ihtiyacım var

arkadaşlar merabalar.ben mikst konnektif bağ doku hastasıyım.nelere dikkat etmem gerekiyor ilaca başlayacağım.hiç beklemiyordum böyle bişeyi önce ellerimi ısıtamadım sonra ellerim ve ayaklrımda beyazlaşma morarma oldu bunun üzerine gittim reyno dediler daha sonraki tahlillerdede bu teşhis kondu.neler yapmam gerektiğini bilmiorm tecrübelerinize ihtiyacım var
öncelikle geçmiş olsun.bendede reyno var soğukta morarma oluyo.bana kan sulandırıcı verdiler bunun için.kışın eldivensiz çıkma buzdolabından özellikle buzluktan bişe alıcağında direk tutma.daha fazla bişiy bilmiorum.soğukta damarlar büzüşüyo ve kan gitmiyo bu yüzden morarma oluşuyo.

merhaba,
ben yeni doğum yaptım. oğlum 18 günlük :) ben çok rahat bir hamilelik geçirdim... doktor kontrollerini aksatmadan ve onların onayı ile rahat bir hamilelik geçirmek mümkün... kendinizi hazır hissediyorsanız hiç beklemeyin bence :) her çocuğun kardeşi olmalı diye düşünüyorum ben :) sağlıklı günler...

gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün galiba sizdede sle var geçmiş olsun Sle için ne kadar süre tedavi süreciniz oldu ve gebelik için izin verildi merakediyorum bende sle old için bebeğinizi güle güle büyütün

merhaba arkadaşlar öncelikle allah herkese acil şifalar versin burdan çocuk istiyenlere sesleniyorum bende sizler gibi hamile kalmadan çok tedirgindim.doktorlar düşük yaparsın,bebeğin kalbinde problemler olur,hastalığın ilerler demelerine rağmen ikinci bebeğime hamile kaldım kendi açımdan çok problemler yaşadı[yani ağrılarım fazlalaştı] ama bebeğim hep sağlıklıydı çok şükür şu an bebeğimi dünyaya getirdim ve yirmi günlük gayette sağlıklıtabiki ağrılarım oluyo ilaç kullanamadığım için çocuğu emzirmeyi bırakıp ilaçlarımı kullanmam gerektiğini söylüyolar ama ben bebeğime kıyamıyorum ağrılarımada dayana biliyorum allah sabrını veriyor diyeyim.her güzel şey için fedakarlık etmek gerekmezmi zaten bunu annelik ise fazlasıyla gerektiriyor sizlere diyeceğim allaha sığının allah yardım ediyor allah herkesin muradını versin.yardımcınızolsun banada dua edin

merhaba arkadaşlar öncelikle allah herkese acil şifalar versin burdan çocuk istiyenlere sesleniyorum bende sizler gibi hamile kalmadan çok tedirgindim.doktorlar düşük yaparsın,bebeğin kalbinde problemler olur,hastalığın ilerler demelerine rağmen ikinci bebeğime hamile kaldım kendi açımdan çok problemler yaşadı[yani ağrılarım fazlalaştı] ama bebeğim hep sağlıklıydı çok şükür şu an bebeğimi dünyaya getirdim ve yirmi günlük gayette sağlıklıtabiki ağrılarım oluyo ilaç kullanamadığım için çocuğu emzirmeyi bırakıp ilaçlarımı kullanmam gerektiğini söylüyolar ama ben bebeğime kıyamıyorum ağrılarımada dayana biliyorum allah sabrını veriyor diyeyim.her güzel şey için fedakarlık etmek gerekmezmi zaten bunu annelik ise fazlasıyla gerektiriyor sizlere diyeceğim allaha sığının allah yardım ediyor allah herkesin muradını versin.yardımcınızolsun banada dua edin[/QU

çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun inş.bebeğinle birlikte sağlık dolu uzun bi ömür dilerim.

X