Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

arkadaşlar bende sürekli yorgunluk eklem ağrıları sabah kalktığımda bütün eklemlerim şişiyor ve ağrıyor çaydanlığı kaldırmakta bile güçlük çekiyorum.bütün gece taş taşımışım gibi yorgun uyanıyorum.bu şikayetlerim uzun süredir vardı.fakat geçen bahar aylarında nefes sıkışmasından dolayı bööle diafram sıkışması gibi nefesim kesiliyordu bi anda bu sebepten doktora gittim kan tahllilleri filan istedi trombositlrim plt 109 çıktı.daha sonra ara ara hep bu tahlilleirmi yaptırdım trombositim hep sınırın altında.çok sık hasta olurum.ağzımda sürekli aft çıkıyor bazen o kadar çok aft oluyorki yemek yiyemiyorum günlerce.ateşim çıkıyor hastalanıyorum fakat doktor bakteriyel birşey yok diyor.yani antibiyoikler fayda etmiyor.zaten 2 gece ateşleniyorum sadece ateş düşürücü kullanmamla geçiyor.fakat ben hiç güneşe çıktıktan sonra ateşim çıkığının farkına varmamıştım burayı okuyana kadar ne zaman tatile gitsem orda hastalanıyorum.bunu doktorumasöylemedim bi de ağzımdaki yaraları.yeni gittim doktora bunları anlattım benden sle şüphesiyle tahlilistedi.yarın kan vericem cerrahpaşada aslında çok korkuyorum bu gece uyuyamıcaam.bilmiyorum sizde nasıl belirtiler vardı ben mi abartıyorum.ama geçen hafta bütün vücudumun eklemlerinin sızlaması yattoğım yerden ağladım sonrada ateşimçıktı zaten acaba ondan mı oluyor ben anlayamıoyrum artık.çoğu doktor bişeyin yok diyor yolluyor ama o ağrıları ben çekiyorum.gencim yaa hastalık hastası muamelesi yapıyorlar ama şimdi gittiğim romatolog benim derdimi anladı en azından.heran dizlerin ayklarının ellerinin sızlaması öldürüyor.hele ara ara tek bi bölgeye giren ağrı.bilmiyorum sizinde böyle mi.bana biraz yardımcı olun lütfen biraz yaşadıklarınızı anlatın yalvarıyorum....

arkadaşlar bende sürekli yorgunluk eklem ağrıları sabah kalktığımda bütün eklemlerim şişiyor ve ağrıyor çaydanlığı kaldırmakta bile güçlük çekiyorum.bütün gece taş taşımışım gibi yorgun uyanıyorum.bu şikayetlerim uzun süredir vardı.fakat geçen bahar aylarında nefes sıkışmasından dolayı bööle diafram sıkışması gibi nefesim kesiliyordu bi anda bu sebepten doktora gittim kan tahllilleri filan istedi trombositlrim plt 109 çıktı.daha sonra ara ara hep bu tahlilleirmi yaptırdım trombositim hep sınırın altında.çok sık hasta olurum.ağzımda sürekli aft çıkıyor bazen o kadar çok aft oluyorki yemek yiyemiyorum günlerce.ateşim çıkıyor hastalanıyorum fakat doktor bakteriyel birşey yok diyor.yani antibiyoikler fayda etmiyor.zaten 2 gece ateşleniyorum sadece ateş düşürücü kullanmamla geçiyor.fakat ben hiç güneşe çıktıktan sonra ateşim çıkığının farkına varmamıştım burayı okuyana kadar ne zaman tatile gitsem orda hastalanıyorum.bunu doktorumasöylemedim bi de ağzımdaki yaraları.yeni gittim doktora bunları anlattım benden sle şüphesiyle tahlilistedi.yarın kan vericem cerrahpaşada aslında çok korkuyorum bu gece uyuyamıcaam.bilmiyorum sizde nasıl belirtiler vardı ben mi abartıyorum.ama geçen hafta bütün vücudumun eklemlerinin sızlaması yattoğım yerden ağladım sonrada ateşimçıktı zaten acaba ondan mı oluyor ben anlayamıoyrum artık.çoğu doktor bişeyin yok diyor yolluyor ama o ağrıları ben çekiyorum.gencim yaa hastalık hastası muamelesi yapıyorlar ama şimdi gittiğim romatolog benim derdimi anladı en azından.heran dizlerin ayklarının ellerinin sızlaması öldürüyor.hele ara ara tek bi bölgeye giren ağrı.bilmiyorum sizinde böyle mi.bana biraz yardımcı olun lütfen biraz yaşadıklarınızı anlatın yalvarıyorum....

oncelikle cok gecmis olsun arkadasim kendi kendine evham yapma ins ciddii bisiyin cikmaz:doktorunun yapacagi tahlillere ve muayene ye gore teshisin cikicaktir sonucu aldiginda bizlerle paylas tekrar gecmis olsun

oncelikle cok gecmis olsun arkadasim kendi kendine evham yapma ins ciddii bisiyin cikmaz:doktorunun yapacagi tahlillere ve muayene ye gore teshisin cikicaktir sonucu aldiginda bizlerle paylas tekrar gecmis olsun

teşekkür ederim bugün kan ve idrar tahlillerimi verdim.ama dün gecede hiç uyuyamadım ağrıdan ilaçta içemedim tahlillerimi etkiler diye direk uyumadan gittim hastaneye bakalım 20 gün sonra çıkacak sonuçlar umarım bişey yoktur.

teşekkür ederim bugün kan ve idrar tahlillerimi verdim.ama dün gecede hiç uyuyamadım ağrıdan ilaçta içemedim tahlillerimi etkiler diye direk uyumadan gittim hastaneye bakalım 20 gün sonra çıkacak sonuçlar umarım bişey yoktur.

''nerede yapildi tahlillerin ;insallah ciddii biseyin cikmaz bol bol dinlen yorma kendini guzel sonuclarini bekliyoruz....

kusura bakma geç girdim geç gördüm mesajını cerrahpaşadan istedi doktor.aslında memorıalda prof.izzet freskoya gittim birtek cerrahpaşanın tahlilleirne güveniyorum dedi.ama bu 20 gün nası geçicek bilmiyorum hastalığı da okudukça şöylemiydi böylemiydi abartıyomuyum neyim ama ağrı olunca dayanamıyorum.inş.çıkmaz bakalım zorlu 20 gün:)

çok geçmiş olsun canım.hayırlı sonuçlar alırsın inş.
merhaba kızlar daha öncede paylaşmışdım abimin eşi yengem 9 10 senedir lupus hastası ara ara girip yorumlarınızı şikayetlerinizi okuyorum.
Rabbim şu mübarek günlerin hürmetine sizlere tüm hastalara şifa versin inş.
bu aralara yengem iyi değil .rahatsızlığı alevlenme atagı gösteriyor.doktoru tahlil degerleri iyi çıkınca kortizonu düşürmüş.ilacı düşürdükden sonra rahatsızlandı baya.kusma midesinde ağrı çarpıntı acile sürekli gidiyor.serum alıp çıkıyor iki üç güne toparlanıyor.ama çok kez bu böyle oldu o esnada doktoru yurtdışındaydı.dr.geldikden sonra gittiler hemen böbrek usg si istemiş safra kesesinden şüphelenmiş sonuç temiz çıkdı.bu arada ilaçlarını tekrar yükseltti.beyinle alakalı deyip psikoloğa yönlendirdi ve gitti bir sürü ilaç vermiş oda.sürekli uyku halinde.ara ara yine rahatsızlanıyor acile gidip serum alıyor.çok üzülüyoruz oda öyle çok takıyor kafasına üzülüyor ve iyi olamıyor.sizde böyle ataklar görüyormusunuz.özellikle arabaya binip uzun yolculuk yapıncada oluyor kusma.bide midemin ortasına bir şey çöküyor diyor.doktoru midesiyle ilgili birşey istemedi bense midesine baktırmayı çok istedim.bilgilerinizi yaşadıklarınız paylaşırsanız çok sevinirim.
Rabbim şafi ismiyle şifa versin herkeze..

Son düzenleme:
yine aynı hastanede prof.gülseren yücesoydu sanırım.6 sene oldu ben gideli.emekli falan olmamışsa tabi.sen ne durumdasın neye karar verdin.bende 2.bebek istiyorum ama bi başımı kaldıramadım şu hastalıktan böyle oluncada bebek hayallerim suya düşüyo.elimden ameliyat oldum.kortizon başparmak tendonumu kopardı.sağolsun doktorlarım anlamadı .hemen müdahale edilsydi kurtarabilirdik belki.ama şimdi eklem oynamıyo.parmak sabitledi doktorum.oldukça zor bi ameliyatmış.bide ameliyattan önce akciğer filmi çekildim ciğerlerde küçük nodüllere rastladılar.hiç bi şikayetim yoktu.daha sonra birazda psikolojik sanırım nefes alırken ağrı çekmeye başladım bi kaç gece ateşlendim.kendi kendime kanser olduğumu düşündüm.daha sonra tomugrafi çekildim.göğüs hastalıkları doktorum ciğerinde hiç bişey yok lupusun yaptığı bişey bile yok dedi.ciğerimin kendi yapısıymış.nasıl rahatladım anlatamam.ağrılarımda geçti.bu hastalıkta psikoloji o kadar önemliki işte en basit örneği..

sevgili fbetuly sen imuran kullanırken bebğini emzirebildin mi acaba

Bende sle hastayım 2 düşük yaptım ilk hamileliğimde ikiz bebek kaybettim 2. de hastalığım atak yaptı ve o bebeğide kaybettik ama şanslıydım hastalığıma teşhis konabildi 3 hamileliğimde dr larım çok iyiydi ilaçlarımı içtim kan sulandırıcı iğneyide vurdum Allahıma şükürler olsun kucağıma alabildim yavrumu Rabbim herkese evlat nasip etsin sağlıkla sihatla Kimse ümitsizliğe düşmesin inanıyorum ki hastalığa veren dermanınıda veriyor

sevgili amnenur sen hamileliğinde imuran kullandınmı

sevgili fbetuly sen imuran kullanırken bebğini emzirebildin mi acaba

hayır canım bebeğimi hiç emzirmedim.göğüslerime sıkı sıkı bandaj yaptık sütlerim geri gitsin diye.ama allaha şükür kızım hiç anne sütü almamasına rağmen çok sık hasta olan bi çocuk değil.beslenmesine çok önem verdik doğal ve vitaminli şeyler yedirdik.bi anne için emzirememek kötü.ama yavrum sağlıklı olduğu için çokda kafama takmadım.

merhaba arkadaşlar bende lupus hastası berguza burdan bebek isteyenlere seslenmek istiyorum banada hamile kalmadan düşük yaparsın,hastalığın alevlenir,hamilelik sırasındada kortizon kullanmak zorundasın çocuk doğsa bile kalbinde problem olabilir dediler ama tamamen allaha sığınarak hamile kaldım şu an altıaylık hamileyim her şey normal gidiyo bazen dizlerimde ağrılar oluyo ama dayanabiiyorum kan değerlerim bile iyi gidiyo bebek şimdilik sağlıklı gözüküyo inşallah böyle devam eder allaha sığınınca allah yardım ediyo umarım isteyen herkes sağlıklı bebeğe sahip olur Allah bütün hastaların yardımcı olsun sizlerde benim için dua edin allaha emenet olun inşallah

berguzacım çok sevindim senin adına hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağına almayıda nasib eder Alllah darısı başımıza :) bu arada kadın doğum doktorun kim hangi hastaneye gidiyosun bir de hangi ilaçları kullanıyosun yazarsan sevinirim

merhaba arkadaşlar bende lupus hastası berguza burdan bebek isteyenlere seslenmek istiyorum banada hamile kalmadan düşük yaparsın,hastalığın alevlenir,hamilelik sırasındada kortizon kullanmak zorundasın çocuk doğsa bile kalbinde problem olabilir dediler ama tamamen allaha sığınarak hamile kaldım şu an altıaylık hamileyim her şey normal gidiyo bazen dizlerimde ağrılar oluyo ama dayanabiiyorum kan değerlerim bile iyi gidiyo bebek şimdilik sağlıklı gözüküyo inşallah böyle devam eder allaha sığınınca allah yardım ediyo umarım isteyen herkes sağlıklı bebeğe sahip olur Allah bütün hastaların yardımcı olsun sizlerde benim için dua edin allaha emenet olun inşallah

merhaba,
inş. sağlıkla devam eder hamileliğin... arkadaşlara moral olsun diye ben de yazayım istedim... gerçi benim bundan önce 3 düşüğüm var ama bunun kupusdan kaynaklandığını kesin olarak söylemek zor. ben de şu an 24 haftalık hamileyim. Allah'a şükür her şey yolunda gidiyor... Rabbim isteyen herkese nasip etsin

berguzacım çok sevindim senin adına hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağına almayıda nasib eder Alllah darısı başımıza :) bu arada kadın doğum doktorun kim hangi hastaneye gidiyosun bir de hangi ilaçları kullanıyosun yazarsan sevinirim

öncelikle teşekkür ederim arkadaşlar.kadın doğum doktorum op.dr.aynur simur modern dünya hastanesinde görev yapıyo lupusla ilgili hiç bir ilaç kullanmıyorum sadece bütün hamilelerin kullanması gereken kan ilacı ve vitamin kullanıyorum.fakültedeki romatolog dotorum[prof.salih özgeçmen]hamileliğim sırsında kortizon kullanam gerektiğini söylemişti ben kullanmadım kontrollerede gitmedim sadece kadın doğuma gidiyorum.Allah hepinize inşallah hayırlı,sağlıklı evlatlar verir.

Berguzar Allah tamamına erdirsin ..
canım doktorunu ilaçlarını ihmal etme kulanmalısın ki hastalığın ilerleyip alevlenmesin..
kızlar benim abimin hanımı rahatsızlığından sonra iki kıızı oldu çok şükür ikiside sağlıklı kocaman kızlar oldular.
kendisi hamileliği sürecinden rahatsızlanmadı doktor kontrol altında doğumları gerçekleştirdi.
hatta gebelik ve sonrası rahatsızlığı daha iyiye gitti.
Rabbim bir canla birlikde veriyor kuvvetini hiç korkmayın. Allahın izniyle sizlerde, bebeklerle, sağlıklı olur..

Berguzar Allah tamamına erdirsin ..
canım doktorunu ilaçlarını ihmal etme kulanmalısın ki hastalığın ilerleyip alevlenmesin..
kızlar benim abimin hanımı rahatsızlığından sonra iki kıızı oldu çok şükür ikiside sağlıklı kocaman kızlar oldular.
kendisi hamileliği sürecinden rahatsızlanmadı doktor kontrol altında doğumları gerçekleştirdi.
hatta gebelik ve sonrası rahatsızlığı daha iyiye gitti.
Rabbim bir canla birlikde veriyor kuvvetini hiç korkmayın. Allahın izniyle sizlerde, bebeklerle, sağlıklı olur..

teşekkür ederim bu da benim ikinci hamileliğim ama ilk hamileliğimde hastalığım pek ortada yoktu inşallah bende kızımı sağlıklı bi şekilde kucama alırım allah bütün hastalara şifa versin

phirmist sen de imuran kullanmıştın sanırım gebeliğinde doktorların imuranla ilgili olumsuz birşeyler öyledimi bebeğini emzirebildin mi

ben imuran hiç kullanmadım sadece quensyl ile kortizon kullandım hamileyken, emzirirken de ilk 6 ay sadece kortizon kullandım imuranla ilgili bir bilgim yok canım

iyi ramazanlar
arkadaşlar ciltten sonra eklemlerim tutuldu.sağ dirseğimde 14 aydır şekil bozukluğu oluştu .tam açıp kapayamıyorum.plaq....,delt...meth.. kullanıyorum hala geçmedi.
böyle olupta geçen, şekli düzelen oldumu.

Yniden hrkese merabalaR....benım bobreklerde tutulum oldu proteın kacaqı yksek mıktrda dha once bhsetmstm..endoksan aldm 3 kere tedavı tam olarak yanıt vermedıgı ıcın doktorum ılac degısıklıgı yaptı suan nerdeyse 20 gundur SANDİMMUM Kullanıyrum...Bu ılacı kullanan arkadaslar warmı??? ... Birde sureklı duydugum sey quesyl dıye bı ılac soluorsunuz bu ılacı doktorum bana neden vermıo anlamıs degılım lupusa ozel bı ılac dıye bılıyorum ama hıc kullanmadım ..Kullandıgım ılaclar SANDIMMUM PREDNOL(64 TÜ ŞUAN 20 ALIYORUM) CALDVİTA LANSOR LEVAİTRON VE DELİX..kaçagım en son 5.079 cıkmıstı Salı günü kntrlum war umarm düşmüştür braz dha..ve kortızonu dhada dusuceqını solemıstı dktorum umarm öylede olur cnku cok zarr verdı kemıklrme falan..bide cellcept dusunuorlar sandımmla braber.. herkese allah acil şifalar versn...:kk77:

arkadaşlar size bir sorum olacak bende sle hastasıyım.düzenli olarak prednol, imuran, delix, Quencly vs kullanıyorum.şimdi tatile gideceğim adet geciktirici kullansam sorun olur mu bu konuda bilgisi olan var mı?

X