- 27 Ekim 2007
- 1.901
- 7
arkadaşlar size bir sorum olacak bende sle hastasıyım.düzenli olarak prednol, imuran, delix, Quencly vs kullanıyorum.şimdi tatile gideceğim adet geciktirici kullansam sorun olur mu bu konuda bilgisi olan var mı?
kahvelokum mrb sen hangi ilaçları kullanıyosun gebelik için doktorların nededi hangi hastaneye gidiyosun?
elif merhaba,
lupus da hormonların dengesini bozacak her şey yasak... hastalığını bile alevlendirebilir... sakın kullanma... evli misin bilmiyorum ama, evli isen de korunmak için hap kullanmaman gerekiyor.
slm kahvelokum ben sana ozelden yazamiyorum bende lupus hastasiyim 3 dusugum var vede sedat kiraza gidiyorum suan tedavi goruyorum.bana mail adresini verirsen seninle konusmak istiyorum.cok tesekkurler
Yniden hrkese merabalaR....benım bobreklerde tutulum oldu proteın kacaqı yksek mıktrda dha once bhsetmstm..endoksan aldm 3 kere tedavı tam olarak yanıt vermedıgı ıcın doktorum ılac degısıklıgı yaptı suan nerdeyse 20 gundur SANDİMMUM Kullanıyrum...Bu ılacı kullanan arkadaslar warmı??? ... Birde sureklı duydugum sey quesyl dıye bı ılac soluorsunuz bu ılacı doktorum bana neden vermıo anlamıs degılım lupusa ozel bı ılac dıye bılıyorum ama hıc kullanmadım ..Kullandıgım ılaclar SANDIMMUM PREDNOL(64 TÜ ŞUAN 20 ALIYORUM) CALDVİTA LANSOR LEVAİTRON VE DELİX..kaçagım en son 5.079 cıkmıstı Salı günü kntrlum war umarm düşmüştür braz dha..ve kortızonu dhada dusuceqını solemıstı dktorum umarm öylede olur cnku cok zarr verdı kemıklrme falan..bide cellcept dusunuorlar sandımmla braber.. herkese allah acil şifalar versn...
herkese merhabalar.uzun zamandır yazamadım.konuyu biraz okudumda hamile arkadaşlar vardı doğurmuşlardır heralde.nasıl geçti bu süreçleri.sağlıkla huzurla büyütsünler inşallah bebişlerini.bende niyetlenir gibi oluyorum 2.ye.napsam bilmiyorum kendimi hazır hissediyorum.en son böbreklerime baktırdım tutulum yok.allaha şükür şuan iyiyim.diyorumki iyiyken 2.yide yapayım zaten bebek özledim kızım 6yaşında oldu.bu hastalıkta ne olacağı belli değil.herkesin sağlığıda yerindedir inşallah.
merhaba,
ben yeni doğum yaptım. oğlum 18 günlük :) ben çok rahat bir hamilelik geçirdim... doktor kontrollerini aksatmadan ve onların onayı ile rahat bir hamilelik geçirmek mümkün... kendinizi hazır hissediyorsanız hiç beklemeyin bence :) her çocuğun kardeşi olmalı diye düşünüyorum ben :) sağlıklı günler...
çok sevindim sağlıkla büüyüt bebeğini.doğumunu hangi hastanede yaptın özelmi fakültemi devletmi?normalmi sezeryanmı
*?doktorların değişik önerileri yapman yapmaman gerekn şeyler
?ben doğuralı 6 yıl oldu belki değişik bilgiler eklenmiştir
hayırlı olsun canım allah analı babalı büyütsün gebeliğin boyunca başka hangi ilaçları kullandın birde neden sezeryan oldu lupustan dolayımı senin yaşadığın başka bir sorundan dolayı mı bende şu an 3 aylık hamileyim çarşamba 2li test randevum var şu ana kadar herşey normaldi inşallah oda iyi çıkar hekese sağlıklı günler...
36 haftalıkken almakmı istedi?ilk defa duydum ve şaşırdım doğrusu.bende kızımı 36 haftalık doğurdum fakat kendi erken gelmek istedi.hatta 34 haftadan beri hastanede yatmıştım doğumu 2 hafta engellediler.hatta başarabilselerdi daha da devam ettireceklerdi gebeliği.zaten o yüzden şaşırdım.benimde sezeryan yani mecburen,bebeğim tersti.sahmaran seninde bebeğein sağlıkla doğsun inşallah.Allaah banada nasip etsin inşallah.hangi ilaçları kullanıyosun.şahmaran, sağlıklı bir hamilelik yaşamanı dilerim...
lupus bebeklerin kalbinde probleme neden olabiliyormuş, o yüzden doktorum 36 haftalıkken almak istedi, o yüzden sezaryan oldum..
lupus ilaçlarımız aynı bende 4mg prednol 1 imuran 1 plaguenil.hamilelikten öncede aynımıydı ilaçların miktarı?böbrek tutulumun varmıydıtesekkür ederim fbetuy ben su an 4 mg prednol günde br tane plaquenl ve 1 tane iimuran tabi gebelikten dolayı kan sulandırcı innohep ğne corasprn vitamin ve demir ilacına da dün başladım ...