Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

moon83tşk rabbim hepimize şifa versin.

arkadaşlar sle için marmara üniversitesine giden var mı
ben doktorumu değiştirmek istiyorum marmaradan randevu aldım.inş iyi bir doktora rastlarım.

Arkadaşlar Günaydın,

İlaç hakkında Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğün'den bilgi alabilirmişiz.

moon83tşk rabbim hepimize şifa versin.

arkadaşlar sle için marmara üniversitesine giden var mı
ben doktorumu değiştirmek istiyorum marmaradan randevu aldım.inş iyi bir doktora rastlarım.

ben marmara üniversitesine göre lupus çapa hastanesine göre fmf'mişim. iki farklı teşhis olduğu için ilaçlarımada başlayamadım. doktorunuz nerde bilmiyorum ama marmara üniversitesine gitmeyin derim.

yinede çok geçmiş olsun hepimize

ben marmara üniversitesine göre lupus çapa hastanesine göre fmf'mişim. iki farklı teşhis olduğu için ilaçlarımada başlayamadım. doktorunuz nerde bilmiyorum ama marmara üniversitesine gitmeyin derim.

yinede çok geçmiş olsun hepimize

slm srplbzlk
cevabın için tşk.bana aslında lupus teşhisi kondu 7 aydır ilaç kullanıyorum
fakat tedaviye devam etmek için hastane arıyorum
zaten marmarada 2 hazirana gün verdiler........

peki şimdi ne yapacaksın ne tedavisi olacaksın allah allah şaşırtıcı....
3.doktora gitsen 3.teşhis çıkacak herhalde.

merhabalar,

öncelikle hepinize gecmis olsun.
bana dün lupus teshisi konuldu, agrilarimla, lekelerimle bas edebiliyorum, moral acisindan da kendime yetebiliyorum; en azindan simdilik. doktorum bunun cok onemli oldugunu söyledi. kortizon ve quensyl tedavisi uygulanacak. quensyl'e basladim fakat kortizon icin kendime, yemeklerle vedalasmak icin bir gün verdim :)
bugün tuzsuz ve yagsiz süt ürünleri, kefir, sebze ve meyve ve de tuzsuz ekmekten olusan alisveris listemi tamamladim. yarin sabah kortizona basliyorum. kilo alma ve sislikler her kiside, dozla da alakali olarak farklilik gösterse de ben sizin tecrübeleriniz merak ediyorum. kendimi biraz hazirlamak adina ki bu motivasyonum düsmesin.

ne kadar süreli, ne dozda kortizon kullandiniz; ne yiyip, ne ictiniz, ne kadar kilo aldiniz, benimle paylasirsaniz cok sevinirim.

simdiden tesekkür ederim.
hepinize huzurlu, mutlu günler diliyorum.

slm srplbzlk
cevabın için tşk.bana aslında lupus teşhisi kondu 7 aydır ilaç kullanıyorum
fakat tedaviye devam etmek için hastane arıyorum
zaten marmarada 2 hazirana gün verdiler........

peki şimdi ne yapacaksın ne tedavisi olacaksın allah allah şaşırtıcı....
3.doktora gitsen 3.teşhis çıkacak herhalde.[/QUOTE]

ne yapacağımı bende şaşırdım. son tahlillerimide yaptırayım özel bi dr a gitmeyi düşünüyorum bi hoca yada uzman bulabilirsem niyetim o çünkü kafam çok karıştı

Amerikata satışa çıkan benylista adlı ilaç umudumuz oldu.umarım bu hastalığı iyileştirecek bir ilaçtır

bende senin gibi 3 kez dusuk yaptim yeni ogrendim lupus oldugumu 3aylik tedavim bitmek uzere senin mesajin eski ins sen kucagina almisindircocugunu neler oldu tedavi gordunuz mu?tesekkurler

Bende sle hastayım 2 düşük yaptım ilk hamileliğimde ikiz bebek kaybettim 2. de hastalığım atak yaptı ve o bebeğide kaybettik ama şanslıydım hastalığıma teşhis konabildi 3 hamileliğimde dr larım çok iyiydi ilaçlarımı içtim kan sulandırıcı iğneyide vurdum Allahıma şükürler olsun kucağıma alabildim yavrumu Rabbim herkese evlat nasip etsin sağlıkla sihatla Kimse ümitsizliğe düşmesin inanıyorum ki hastalığa veren dermanınıda veriyor

bu yaziniz beni cok sevindirdi tedavi sureci nasildi hamilelik oncesi tedavi aldiniz mi hamilelikte ne kullandiniz?hamilelikte nelere dikkat ettiniz benimle paylasirsaniz cok sevinirim.bu konuda yeni teshis konuldu cok sukur deyimlerinizden faydalanmak istiyorum tesekkurler

harmonica öncelikle çok geçmiş olsun..

ben de 1,5 yıldır lupus hastasıyım..ben de kortizon kullanıyorum ama bu bünyeden bünyeye değişen bir şey sanırım ben hiç kilo almadım çok şükür..yediklerime de dikkat ediyorum ama böyle abartmadan sağlıklı beslenmeye çalışıyorum..o yüzden şartlamasın kimse kendini kortizon kilo aldırır diye..umarım sen de kilo almazsın..ben deltacortil kullanıyorum kortizon olarak ..onun yanında imuran ve plaquanil..ama sana tavsiye kendine mutlaka iyi bir özel doktor ayarla fakültede çalışan..çünkü tedavi süreci hiç bitmeyen bir hastalıkla karşı karşıyayız biliyosun ..o yüzden romatoloji de ve immunoloji de iyi olan bir hoca araştır derim sana..

bol şifalı günler diliyorum...

amine öncelikle çok geçmiş olsun ve biz lupus hastaları için çok güzel bir haber paylaşmışın..Allah bize de nasip eder inşallah..böyle örnekleri görmek umut veriyo bizlere...ailenle sağlıklı, mutlu güzel bir ömrü geçirmen dileğiyle..

Bende sle hastayım 2 düşük yaptım ilk hamileliğimde ikiz bebek kaybettim 2. de hastalığım atak yaptı ve o bebeğide kaybettik ama şanslıydım hastalığıma teşhis konabildi 3 hamileliğimde dr larım çok iyiydi ilaçlarımı içtim kan sulandırıcı iğneyide vurdum Allahıma şükürler olsun kucağıma alabildim yavrumu Rabbim herkese evlat nasip etsin sağlıkla sihatla Kimse ümitsizliğe düşmesin inanıyorum ki hastalığa veren dermanınıda veriyor

aminenur imuran adlı ilacı kullandın mı gebelik süresinde kullandıysan bu ilacın gebelikte kullanımıyla ilgili doktorun ne dedi?

amine nur imuran adlıı ilacı gebelikte kullandın mı kullandıysan bu ilacın gebelikte kullanımıyla ilgili doktor ne dedi?

Allah hepinizden razı olsun hastalığımda sadece plaquenil ve adını unuttuğum iğne kullandım kan sulandırmak için (ilk basta göbekten sonra bacak yada koldan vurdum ) birde levadrom denilen tiroit ilacı kullandım ilk başta düşük tehlikesi denildi hep yattım sonrada beş bucuk aylıkken erken doğum olabilir dedi dr um çünkü kasılmalar başlamıştı öyle denincede yatmaya devam ettim bu seferde başka bir ilaç aldım günde 4 sefer hamileliğimin başından beri hep korktum ama çok dua ettim ve edildi anladım ki Rabbimin dediği oluyor 38 haftayı bitirdiğimiz gibi sezeryanla bebek alındı İnşaAllah sizlerde bebeklerinizi kucağınıza alırsınız ben kadın doğumcumu aynı hastaneden buldum ikisi sürekli irtibat halinde oldular birde dr larım çok pozitifti dualarımdasınız hepiniz Rabbim tez vakit bebeklerinizi kucağınıza verir
Şunuda ilave edeyim hamilelğimden kısa bir süre önce küçük bir atak yaşadım kortizon kullandım 2 aya yakın sonra hamilelik gerçekleşti hamileliğimde yattım beslenmeme ve su içmeye çok önem verdim stresden uzak durdum bol bol kitap okudum ve hayal kurdum pozitif olabileyim diye

Son düzenleme:
merhaba 6 sene sonra hem böbrek hemde nörolojik lupus atağı geçiriyorum..
deltakortil imuran ve comadın başladım... daha çnce imuran saçlarımı dökmüştü ama ne kadar sürede olduğunu hatırlamıyorum şimdi günde 3 tane imuran alıyorum. imuranla saç dökülmesi yaşayan varmı ve ne kadar sürede dökülmeye başladı....

slm
6 sene boyunca ilaçsız günlermi geçirdiniz? Benim de kızım lupus ve böbregini tutmuştu 6 aydır ilaç kullanmıyor kestiler.Tüm tahlilleri normal geliyor diye bitti diye seviniyorum ama tekrar başlama ihtimalini sanırım unutmamam gerek. Çok geçmiş olsun.

ben de imuran saç dökülmesi yapmadı ama benim hastalığın alevli döneminde baya bir dökülmüştü..çünkü ben de imuran kullanıyorum.hastalığın belirtileri arasında var diye biliyorum saç dökülmesi ama bir süre sonra durdu...loreal'in aminexil serumunu kullandım 3 ay boyuncaa o baya iyi gelmişti bana...ondan sonra durdu bende..geçmiş olsun..

tşk ederim..
evet 6 sene hiç ilaç kullanmadım.. şimdi tekrar kullanıyorum
daha önce imuran kullandığım dönemlerde dökülmüştü saçım şimdi tereddütlüyüm aynısı olacak diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…