Skolyoz ve Meme Büyütme Operasyonu hakkında

Gigy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2013
105
43
Herkese merhaba, yaklaşık 19 yıl kadar önce skolyoz ameliyatı geçirdim. Bel bölgemde titanyum protez mevcut. Öte yandan uzun yıllardır Meme büyütme operasyonu düşünmekteyim. Fakat meme protezinin omurgaya olan baskısı, ağırlığı konusu beni düşündürmekte. Skolyoz hastası olup, meme büyütme ameliyatı olanlar varsa deneyimlerini yazarsa sevinirim.

Doktorunuza danıştınız mı? Bende de skolyoz vardı, yaklaşık 3 yıl tedavi gördüm ameliyat olmadan ve silikonlarla bir sorun olmadı. Mutlaka doktorunuza danışın. Konuyu en iyi o bildiği için size yarayacak bilgiler verecektir.

Doktorum kesinlikle tavsiye etmez diye düşünüyorum, bu operasyonun gerekliliğini sorgular öncelikle...

Doktorum kesinlikle tavsiye etmez diye düşünüyorum, bu operasyonun gerekliliğini sorgular öncelikle...
Baskilayacak duzeyde bir implant olmasa mesela? Ornegin 250cc vs olsa? Ben sorun olmayacak gibi dusunuyorum ya..ama tabi bilgim yok. Bence hekiminize dusuk gramli protez icin soru sorun

Baskilayacak duzeyde bir implant olmasa mesela? Ornegin 250cc vs olsa? Ben sorun olmayacak gibi dusunuyorum ya..ama tabi bilgim yok. Bence hekiminize dusuk gramli protez icin soru sorun

Evet bende o civarlarda bir protez istiyorum maksimum 300 cc gibi düşündüm. Bir de ameliyat olanlar hep sırt ve bel ağrısından şikayet etmiş, benim zaten varolan bir ağrım mevcut, bu operasyonun beni bu anlamda da zorlamasından tedirginim açıkcası 😔

Bendede skolyaz var hatta göğüslerimde asimetri olduğu için doktorum ona göre protezleri yerleştirdi ilk bir hafta ağrın oluyor sadece büyüklüğü olmalı ağırlık yapmaması gerekiyor

Size kaç cc takıldı? Ağrınız vs yok değil mi artık?

320 cc kas altı takıldı 7.günümdeyim hafif ağrılarım oluyor çünkü yan yada yüz üstü yatmak yasak haliyle hep sırt üstü yattığım için ilk zamanlarda dayanılmaz oluyor

Çok geçmiş olsun dilerim 🙏 ben zaten yüzüstüde yatamıyorum protezimden dolayı:/ tez zamanda toparlanın ve keyfini çıkarın güzel giysilerle :)

Bu mümkün olmadı güzelim 😞çıkarttırdım malesef
Olsun, üzülmeyin lütfen:KK43: bu riski taşıyor bu operasyon zaten. Üstelik proteze alışmanın ne denli zor olduğunu biliyorum. Önemli olan bizim mutlu ve sağlıklı olmamız gerisi boş aslında.

X