skolyoz hastalığım

öncelikle geçmiş olsun. skolyoz ameliyatı artık çok kolaylaşt. çok fazla bu ameliyatı olan var. iyi bi doktor bulmalısın ama.
benimde var skolyozum ama dışardan görüntüden hiç anlaşılmıyor. ağrılarımda pek yok ve şimdi hamileyim ilk başlarda çok korkmuştm ben nasıl doğururum diye doktor hiçbişey olmaz derecesi yüksek değil dedi.
internetten araştırdım birsürü ameliyat olan var.inşallah korseyle geçer.

Geçmiş olsun canım.
Bu sorun bir arkadaşın da belirtiği gibi aslında birçok insanda var ve çoğu da habersiz.
Ben de 16 yaşlarında böbrek röntgeni çektirdiğim zaman skolyoz hastası olduğumu tesadüfen öğrenmiştim, şu an da 27 yaşındayım.
Çok fazla doktora gittim Kayseri'de, hatta içime sinmedi öğrencisi olduğum Hacettepe Üniversitesi'nin hastanesine ve Ankara'daki birçok hastaneye gittim,
hiçbirinde de olumsuz-hayati tek bir söz duymadım ve hiçbiri de ameliyat olmam gerektiğini söylemedi.
Benimkinin derecesi 29, eğiklik hem sırtımda, boynumun hemen altında hem de belimde var, iki bölgeli skolyozum yani.
Derecesi çok yüksek değil çok şükür, 16 yaşımdayken de 29 dereceydi, şu an da 29 derece ilerlemiyor.

Benim sana tavsiyem öncelikle ameliyatı ve korkularını kafandan at kasma vücudunu,
değişik uzman doktorlara giderek herbirinin görüşünü al, eğiklik derecen ne kadar onu öğren.
Fizik tedavi uzmanları hastanın durumuna göre değişik egzersizler veriyorlar.
Kendine uygun olan egzersizleri öğren, o egzersizlere devam et, duruşuna, oturuşuna, ağır kaldırmamaya dikkat et gör bak ağrılara olan şikayetin azalacak hatta kalmayacak.

Eğer eğiklik 40 dereceleri aşmıyorsa; zaten doktorlar da ameliyat riskine girmek istemiyorlar,
seninki de inşallah 40 derece üzerine çıkmamıştır.
Egzersizlerini yaparsan ve her sene derecenin artıp artmadığını kontrol için röntgen çektirir,
skolyozu takip altında tutarsan; çok da hayati bir rahatsızlık olmadığını göreceksin.

Çok uzun zamandır egzersiz yapmıyorum ben, ihmal ediyorum
bu nedenle özellikle ev temizliği yaptığım, ağır kaldırdığım veya uzun yol yürüdüğüm günler 1 günü geçmemek kaydıyla bel ağrısı çekiyorum malesef,
egzersiz yaptğım dönemler bu ağrılar olmuyordu zaten.

ağrılar çok canımı acıtıyor tabi ama tek düşüncem ağrılarım değil görüntümde beni çok rahatsız ediyor sadece ağrılarımın geçmesini değil görüntümünde düzelmesini istiyorum bu skolyozun tamamen geçmesini istiyorum çünkü yamuk bir görüntüm var bu hiç hoşuma gitmiyor ilerde evlendiğim zaman eşim bunu problem ederse diye korkuyorum zaten hiç hoş olmayan bir fiziğim var bir de bu olmasın

biraz rahatladım kızlar az önce babamla konuştum beni yarın saat 4 de doktora götürebilecekmiş en azından cumartesiye kadar beklemek zorunda değilim yarın dananın kuyruğu kopacak keşke herşey istediğim gibi olsa keşke korseyle fizik tedaviyle falan geçse bu yaştan sonra olmaz diyorum ama bir yandan da içimde bir ümit var Allah'tan ümit kesilmez diye düşünüyorum çünkü nice hastalıklar hastalar var doktorlar iyileşmez ya da ölür diyor ama Allah bir sebep yaratıp o insanları iyileştiriyor işte böyle düşününce biraz rahatlıyorum sanki inşallah Allah'ım bana da şifa verir ona olan güvenimi inancımı ettiğim duaları boşa çıkarmaz şimdi yine dua edeceğim Allah'ım bana yardım et şifa ver ne olur

Benim skolyozum ergenlikten sonra geriledi. Doktor gerilemez dedi aynen, gerilesin diye diğer tarafa doğru yattım hep ben. Dizlerimde plak açılması vardı çok düzelmez dedi. Koşmam yasaklandı. Koşamıyordum zaten ağrıyordu. Ama eskiye göre baya düzeldi çok yorulduğumda veya kırık pozisyonda çok bekletirsem ağrıyor artık, doktorun görse inanmayacağı kadar da hızlı koşuyorum Sen umutlu ol bedeninden.
Yüzme de çok iyi geliyor rahatlatıyor sırtı. İmkanın varsa düşün derim çünkü mesela korse takanlar için yüzdükleri zaman korse takmış gibi sayılıyor. Korse de inan kolay değil. Günde 1-2 saat izin veriliyor çıkarmalarına genelde. Arkadaşım takıyordu okulda ayakkabıları çözülse falan ben bağlıyordum eğilemiyorsun çünkü.

Son düzenleme:
slm damacanasu....bende senin gibi skolyoz hastasıyım.bende geçen sene (22 yaşında) boyun ağrılarım için doktora gittiğimde doktorum boyun röntgenimden şüphelenmesi sonucu ortaya çıktı...hafif bi eğrilik var ilerlemez falan dedi.hareketler falan verdi ama ilerlemez rahat ol falan dedi.....1 yıl sonra oda 1 hafta önceye tekabul ediyo benim doktorum başka bi şehire taşındığı için mecbur yıllık kontrole başka bi doktora gittim. ve doktor 7-8- derece eğimin arttığını dahada ilerlerse dönüşümüm olmadığını derhal sıkı bi çalışmayla 6 ay için de ilerlemeyi durdurmamız gerektiğini söyledi........ bende çok kötü bi durumdayım.hangi doktorada inanacağımı şaşırdım. :S ilerlemez diyolar falan ama inanmamak lazım... bence bi doktora daha gitmekte yarar var bende gidicem. umarım hayırlı güzel haberler alırsın... sana da geçmiş olsun..yarın doktorunun söylediklerini buradan paylaş bizimle olur mu ? merak ederim ben.... :) tekrar geçmiş olsun ...

çok sağol canım sana da çok geçmiş olsun Allah şifa versin

merhaba,
öncelikle çok geçmiş olsun. ben bu hastalığı ilk kez pilates hocamdan duydum. o da skolyoz hastasıymış. pilatese başladıktan sonra çok rahatlamış. hatta sınıftaki birkaç kişide daha vardı bu rahatsızlık. eğer ameliyat gerektirecek durumda değilsen, doktora bunu da sor bence. pilates omurgayı gerçekten rahatlatan bir spor. belki sana da iyi gelir.

inşallah bu doktor sana yardımcı olur. kendine çok iyi bak.

biliyorum çok zor olduğunu ama böyle de hayatım çok zor artık bıktım yeter ki geçsin katlanırım hem geçici bir süre bu insanların kolu bacağı olmuyor protez takıyorlar hem de ömrünün sonuna kadar ya da koltuk değneğiyle gezen insanalr var benim çevremde de var böyle insanlar onların durumundan daha kötü olamaz herhalde ben Allah'tan sabırlı bir insanım çok şeye dayandım buna da katlanırım

çok sağol canım bu doktorla herşeyi konuşacağım zaten en son doktor bu yaştan sonra düzelmez kötüye de gitmez deyip çok kesin konuşunca hiçbir şey sormadım ama bununla konuşacağım

canım Allah acil şifalar versin sana umarım hemen iileşirsin.
tek doktorla sınırlı kalma konusunda uzman olan iyi doktorları araştır.
Allah düşmanıma hastalıkla ilgili sorun vermesin.hastanelerle doktorlarla uğraşmak çok zor.

çok sağol canım gerçekten çok zor hastalıkla uğraşmak hele bir de tedavisi zor yada imkansızsa daha zor

şükür sabah olduğunu gördüm gece saat dörde kadar uyuyamadım dönüp durdum yatakta sonra uyudum ama buna uyumak denirse tabi kafam sepet gibi hiç dinlenememişim sırtım daha çok ağrıyor bugünlerde sanırım stresten dolayı iyice arttı midem de kötü galiba o da bu gerginlikten nasibini aldı ne yapsam da sakinleşsem bilmiyorum sanırım dışarı çıkıp biraz yürüyüş yapmak iyi gelecek

Mutlaka başka doktorlardan da fikir alın. Eğer tek çare ameliyatsa da iyice araştırıp olun ameliyatınız. Daha çok gençsiniz yapılabilecek herşeyi araştırın. Çok geçmiş olsun.

çok geçmiş olsun Allah (c.c) şifa versin canım. Ameliyatin artılarını ve eksilerini doktorlara sorarak öğren.İnternette çok fazla araştırarak kafanı olumsuz bilgilerle doldurma.Çünkü her insanın bünyesi farklıdır ameliyat farklı sonuçlar verebilir. Bazen hastalığımız olunca internetten bulduğumuz gereksiz bilgilerle ani ve yanlış kararlar verip kendimizi strese sokuyoruz.

az önce eve geldim hemen oturdum bilgisayarın başına doktorum iyi bir doktora benziyor ilgilendi bayağı benimle önce beni bir muayene etti ve korse ve egzersiz tedavisi uygulayacağını söyledi sonra röntgen çektirdim röntgene baktıktan sonra fizik tedavi görmem gerektiğini söyledi 15 20 gün yada bir ay fizik tedavi göreceğim sonra yeniden röntgen çekilecek onun sonucunda ya egzersize devam edeceğim yada korse kullanacağım ya da ikisi birden egzersizle bir miktar düzelme olabiliyormuş bakalım ne olacak fizik tedaviye de maalesef hemen başlayamayacağım hiç boşluk yokmuş boşalınca beni arayacaklar bu arada eğer korse kullanmam gerekirse bunu ömür boyu kullanacakmışım çünkü düzelme ihtimalı pek yok ya eğer düzelme ihtimalı olsaydı yani ben daha küçük olsaydım korseyi sürekli kullanmama gerek olmayacaktı şimdi ise sürekli kullanacağım sadece geceleri çıkaracağım keşke düzelebilseydi ben kendimi çok hazırlamıştım düzelebileceğine ama sadece ağrılarım azalacak tabi bu da benim için çok önemli ağrılarım hayatımı zindan etti ama tabi ben çok büyük bir beklentiyle gittiğim için şu an çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum bir yandan hala Allah'tan ümit kesilmez diyorum mucize yaşayan bir çok kişi var sanki ben de onlar gibi iyileşirim diye düşünüyorum ama bilmiyorum ne yapsam şu an yine çok mutsuzum hem yaşadığım hayalkırıklığı hem acaba fizik tedavi işe yarayacak mı hiç değilse şu ağrılarımdan kurtulabilecek miyim düşüncesi bir de daha önce hiç fizik tedaviye falan gitmedim nasıl olur bilmiyorum bunun tedirginliği

canım dediğin gibi allahtan ümit kesilmez biz hareketlerimizi egzersizlerimizi yapalım en azından eğrilikler ilerlemesin...bak ne güzel korse kullanmayada başlıycaksın ağrıların azalıcak... bende öle yapıyorum artık umutsuzluk yok pozitif olalım :)) tekrar geçmiş olsun inş. iyi sonuçlar alırsın :)

kızlar bir şey soracağım bu konu hakkında hiçbir bilgim yok belki biraz saçma olacak ama sormak zorundayım fizik tedavi görülürken ne giyiliyor yani eşofman mı yoksa kotla falan da yapılabiliyor mu ayrıca eğer eşofman giyiliyorsa yanımda götürüp orada mı giymem gerekir yoksa giyip mi gitsem ayy ne yapsam kızlar ne olur bir akıl verin hiçbirşey bilmiyorum ne olur fizik tedavi göreniniz ya da bileniniz bir akıl verin valla bu tedavi yüzünden gerildim ne olcak nasıl bir şey hiç bilmiyorum

canım öncelikle geçmiş olsun ve ilk önce kendini bu kadar üzme ...bendede skolyoz var ama benimki ileri düzeyde değil bende 20 yaşımda öğrenmiştim skolyozum olduğunu ve ağrıların ne derece şiddetli ve sancılı olduğunu bilirim...benim derecem çok fazla değildi 15 dereceydi.
ben doktorun verdiği egzersizleri ve ayrıca plates yoga yapmıştım emin olki çok faydası oluyo..ve sonrasında röntgen çektiğimde doktor düzelmiş bi sorun yok demişti ama tabiki sürekli sırt kaslarını güçlü tutmak egzersiz yapmak gerekiyo.yoksa tekrara kayabiliyo..ben hamileydim 6-7 ay hiç egzersiz yapamadım 5. ayımda bebeğimi kaybettim ve şimdi gene ağrılarım başladı..2 defa fizik tedavi gördüm ama sadece ağrıları dindiriyo düzelme sağlamıyo fizik tedavi tabi egzersiz de varsa o zaman ayrı..
belimde eğiklik var demişsin derecesi kaç acaba ..fizik tedavide sırtına bi kaç cihaz takıyolar masaj falan yapıyolar ben işten çıkıp giderdim genelde çok fazla sorun olmaz giyim ama rahat bişiler giy sen genede..ve ameliyatı düşünmeden önce bi plates kursuna yazıl en azında 3-5 ay gidersen etkisini göreceksindir hatta düzelme bile sağlar.benim sana tavsiyem zaten fazla ilerlemez ama tabiki sırt kaslarının güçlü olması gerek buda yürüyüş,plates ve yüzmeyle oluyo eğer imkanın varsa ilk önce sporla başla derim ben...kafana çok takma ve umutsuz bir durum değil bu sadece ihmal etme kendini ..tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah...

canım birşey daha sormak istiyorum fizik tedavi yapılırken sana sadece masaj mı yaptılar yoksa egzersiz de yaptın mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…