- Konu Sahibi damacanasu
-
slm damacanasu....bende senin gibi skolyoz hastasıyım.bende geçen sene (22 yaşında) boyun ağrılarım için doktora gittiğimde doktorum boyun röntgenimden şüphelenmesi sonucu ortaya çıktı...hafif bi eğrilik var ilerlemez falan dedi.hareketler falan verdi ama ilerlemez rahat ol falan dedi.....1 yıl sonra oda 1 hafta önceye tekabul ediyo benim doktorum başka bi şehire taşındığı için mecbur yıllık kontrole başka bi doktora gittim. ve doktor 7-8- derece eğimin arttığını dahada ilerlerse dönüşümüm olmadığını derhal sıkı bi çalışmayla 6 ay için de ilerlemeyi durdurmamız gerektiğini söyledi........ bende çok kötü bi durumdayım.hangi doktorada inanacağımı şaşırdım. :S ilerlemez diyolar falan ama inanmamak lazım... bence bi doktora daha gitmekte yarar var bende gidicem. umarım hayırlı güzel haberler alırsın... sana da geçmiş olsun..yarın doktorunun söylediklerini buradan paylaş bizimle olur mu ? merak ederim ben.... :) tekrar geçmiş olsun ...
biraz rahatladım kızlar az önce babamla konuştum beni yarın saat 4 de doktora götürebilecekmiş en azından cumartesiye kadar beklemek zorunda değilim yarın dananın kuyruğu kopacak keşke herşey istediğim gibi olsa keşke korseyle fizik tedaviyle falan geçse bu yaştan sonra olmaz diyorum ama bir yandan da içimde bir ümit var Allah'tan ümit kesilmez diye düşünüyorum çünkü nice hastalıklar hastalar var doktorlar iyileşmez ya da ölür diyor ama Allah bir sebep yaratıp o insanları iyileştiriyor işte böyle düşününce biraz rahatlıyorum sanki inşallah Allah'ım bana da şifa verir ona olan güvenimi inancımı ettiğim duaları boşa çıkarmaz şimdi yine dua edeceğim Allah'ım bana yardım et şifa ver ne olur
Benim skolyozum ergenlikten sonra geriledi. Doktor gerilemez dedi aynen, gerilesin diye diğer tarafa doğru yattım hep ben. Dizlerimde plak açılması vardı çok düzelmez dedi. Koşmam yasaklandı. Koşamıyordum zaten ağrıyordu. Ama eskiye göre baya düzeldi çok yorulduğumda veya kırık pozisyonda çok bekletirsem ağrıyor artık, doktorun görse inanmayacağı kadar da hızlı koşuyorumSen umutlu ol bedeninden.
Yüzme de çok iyi geliyor rahatlatıyor sırtı. İmkanın varsa düşün derim çünkü mesela korse takanlar için yüzdükleri zaman korse takmış gibi sayılıyor. Korse de inan kolay değil. Günde 1-2 saat izin veriliyor çıkarmalarına genelde. Arkadaşım takıyordu okulda ayakkabıları çözülse falan ben bağlıyordum eğilemiyorsun çünkü.
merhaba,
öncelikle çok geçmiş olsun. ben bu hastalığı ilk kez pilates hocamdan duydum. o da skolyoz hastasıymış. pilatese başladıktan sonra çok rahatlamış. hatta sınıftaki birkaç kişide daha vardı bu rahatsızlık. eğer ameliyat gerektirecek durumda değilsen, doktora bunu da sor bence. pilates omurgayı gerçekten rahatlatan bir spor. belki sana da iyi gelir.
inşallah bu doktor sana yardımcı olur. kendine çok iyi bak.
canım Allah acil şifalar versin sana umarım hemen iileşirsin.
tek doktorla sınırlı kalma konusunda uzman olan iyi doktorları araştır.
Allah düşmanıma hastalıkla ilgili sorun vermesin.hastanelerle doktorlarla uğraşmak çok zor.
kızlar bir şey soracağım bu konu hakkında hiçbir bilgim yok belki biraz saçma olacak ama sormak zorundayım fizik tedavi görülürken ne giyiliyor yani eşofman mı yoksa kotla falan da yapılabiliyor mu ayrıca eğer eşofman giyiliyorsa yanımda götürüp orada mı giymem gerekir yoksa giyip mi gitsem ayy ne yapsam kızlar ne olur bir akıl verin hiçbirşey bilmiyorum ne olur fizik tedavi göreniniz ya da bileniniz bir akıl verin valla bu tedavi yüzünden gerildim ne olcak nasıl bir şey hiç bilmiyorum
canım öncelikle geçmiş olsun ve ilk önce kendini bu kadar üzme ...bendede skolyoz var ama benimki ileri düzeyde değil bende 20 yaşımda öğrenmiştim skolyozum olduğunu ve ağrıların ne derece şiddetli ve sancılı olduğunu bilirim...benim derecem çok fazla değildi 15 dereceydi.
ben doktorun verdiği egzersizleri ve ayrıca plates yoga yapmıştım emin olki çok faydası oluyo..ve sonrasında röntgen çektiğimde doktor düzelmiş bi sorun yok demişti ama tabiki sürekli sırt kaslarını güçlü tutmak egzersiz yapmak gerekiyo.yoksa tekrara kayabiliyo..ben hamileydim 6-7 ay hiç egzersiz yapamadım 5. ayımda bebeğimi kaybettim ve şimdi gene ağrılarım başladı..2 defa fizik tedavi gördüm ama sadece ağrıları dindiriyo düzelme sağlamıyo fizik tedavi tabi egzersiz de varsa o zaman ayrı..
belimde eğiklik var demişsin derecesi kaç acaba ..fizik tedavide sırtına bi kaç cihaz takıyolar masaj falan yapıyolar ben işten çıkıp giderdim genelde çok fazla sorun olmaz giyim ama rahat bişiler giy sen genede..ve ameliyatı düşünmeden önce bi plates kursuna yazıl en azında 3-5 ay gidersen etkisini göreceksindir hatta düzelme bile sağlar.benim sana tavsiyem zaten fazla ilerlemez ama tabiki sırt kaslarının güçlü olması gerek buda yürüyüş,plates ve yüzmeyle oluyo eğer imkanın varsa ilk önce sporla başla derim ben...kafana çok takma ve umutsuz bir durum değil bu sadece ihmal etme kendini ..tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?