• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

skolyoz hastalığım

allahı yardımcın olsun bende skolyoz hastasıyım hep içimde biryerlerde onun kompleksini yapıyorum çok tatlı bir çocuğum var ameliyatı casaret edemiyorum zaten artık fayda edermi bilemiyoru canımmm cesaretin varsa ameliyat ol çünki bunun sonu ameliyat erken olursan aha iii oluyormuş gliba çok üzücü bir şey bu yaa

canım öncelikle geçmiş olsun
benimde çok sık ve daayanılmaz belağrılarım vardıı doktora gittimm böyle bi hastalıktan bahsetti yaklaşık bir yıl önce gitmiştimm doktor çok hafif zaten ve bu saatten sonra ilerlemezz demiştii ama sen ara ara kontrol ettirmeyi ihmal etme dedii açıkçasıı o günlerdenn sonra bel ağrılarımı ve o acıyı yaşamdığımm için ihmal ettim yazdıklarını okuyunca hemen dr gitmeye karar verdim :)

canım öncelikle geçmiş olsun
benimde çok sık ve daayanılmaz belağrılarım vardıı doktora gittimm böyle bi hastalıktan bahsetti yaklaşık bir yıl önce gitmiştimm doktor çok hafif zaten ve bu saatten sonra ilerlemezz demiştii ama sen ara ara kontrol ettirmeyi ihmal etme dedii açıkçasıı o günlerdenn sonra bel ağrılarımı ve o acıyı yaşamdığımm için ihmal ettim yazdıklarını okuyunca hemen dr gitmeye karar verdim :)

sağol canım sana çok geçmiş olsun

Öncelikle gecmiş olsun..
Bende bebeklikten beri olan bir rahatsızlıktı bu, 6. sınıfta ameliyat oldum, ve biraz daha gecikilseydi felç olabilirmişm.
Ayrıca ameliyatımda %33 felç %33ölüm %33 felç risli vardı ama doktorumdan Allah razı olsun ki sağlam olarak çıktım ameliyattan. Şu an 20 yaşındayım boynumda platin var o sebepten sağa sola 90 derece çeviremiyorum ama buna da binlerce kez şükürler olsun, bu hastalığa sahip o kadar insan varki.. Moralinizi yüksek tutun. Geçmiş olsun tekrardan

Son düzenleme:
Öncelikle gecmiş olsun..
Bende bebeklikten beri olan bir rahatsızlıktı bu, 6. sınıfta ameliyat oldum, ve biraz daha gecikilseydi felç olabilirmişm.
Ayrıca ameliyatımda %33 felç %33ölüm %33 felç risli vardı ama doktorumdan Allah razı olsun ki sağlam olarak çıktım ameliyattan. Şu an 20 yaşındayım boynumda platin var o sebepten sağa sola 90 derece çeviremiyorum ama buna da binlerce kez şükürler olsun, bu hastalığa sahip o kadar insan varki.. Moralinizi yüksek tutun. Geçmiş olsun tekrardan

sağol canım senin eğriliğin derecesi kaçtı ve niye bu kadar riskliydi

Damacanasu ,

bende de skolyoz var göğüs bölgesinde 27 derece; bir başka hekimin ölçümüne göre ise 31 derece çıkmıştı ilk öğrendigimde neler vermediler ki sırt kaslarımı kuvvetlendirici egzersizler, fizik tedaviler... Hepsini yaptım ve sonunda öğrendim ki bu skolyozu yok edemem; bununla yaşamaya alışmam gerekiyor (yerli yabancı çok yayın okudum). Benim rahatsızlığım üniversitede mediko ya soğuk algınlığı şikayetiyle gittigimde akciğer filminde farkedilmişti. görüntüde bir şey farkedilmiyor( kollarımı yere dikeylemesine açıp eğilmediğim sürece)

Sana tavsiyem bol bol yüz sırt kaslarını kuvvetli tut. Ameliyatla düzelse de sonrasında bir dizi fizik tedaviye devam ediliyor diye biliyorum. Ameliyat olan bir arkadaşımdan doktor adı almıştım ve onun muayenehanesine gidip muayene olmuştum. O doktor kaygılanmamam gerektigini söyledi. İstersen sana ismini özelden gönderebilirim.

İçini lütfen ferah tut. Geçmiş olsun.

sağol canım senin eğriliğin derecesi kaçtı ve niye bu kadar riskliydi

canım inan o zamanlar çok küçük olduğum için derecesiymiş riskiymiş hiç bişey bilmiyordum ki bu riskleri de annemler bana daha yeni söyledi..
Benimki doğuştandı ve doktorum 6 yaşına gelince ameliyat olmam gerektiğini söylemiş, annemler de ben 6 yaşına gelince başka doktorlara getirmiş beni onlar da ameliyata gerek olmadığını söylemiş. Ve sonuç olarak o zman ameliyat olmadım, fakat sonrasında benim göz kararmalarım baş dönmelerim başladı, bebekken ameliyat olmam gerektiğini söyleyen dr.u bulduk ve gittik. Vücut geliiştikce boynumdaki kemiğin beyin damarına baskı yaptığını ve biraz daha gitmeseydik damarı tıkayacağı için felç olacağımı söylemişti. O dr.a da ameliyat oldum zaten. Anlayacağın benim ameliyatın işine beyin de girdiği için baya kapsamlı oldu canım.

ameliyat risklidir zaten son çare olarak önerilir bir doktorla yetinmedin dimi hepsi ameliyat dediyse en basiy apandist ameliyatıda risklidir önemli işin eylinde olman ameliyatları başarıyla geçmiş çok kişi var

tedavi oldunmu kaç derece ki artık iyileşmez dediler bende 25 yaşından sonra başladı egzersizle ilerlemesini durdurursun hatta düzeltebilirsin doğru şekilde ve atlamadan yaparsan dediler

canım 25 yaşından önce eğrilik olmadığına emin misin çünkü ergenlikten sonra bu eğrilik olmaz diyor doktorlar ve egrezsizle düzeltebilirsin diyorsun bunu sana doktor mu söyledi

canım 25 yaşından önce eğrilik olmadığına emin misin çünkü ergenlikten sonra bu eğrilik olmaz diyor doktorlar ve egrezsizle düzeltebilirsin diyorsun bunu sana doktor mu söyledi

evet çünkü yürüme bozukluğundan kaynaklanıyor bir çok doktora gittim henüz çok yeni hafif yani eğilme ondan bol bol egzersiz dediler heleki yürüşü düzeltemediğim için ilerlemesi hızlı olacakmış

Geçmiş olsun , bende de skolyoz var , o ağrıları iyi bilirim.
Türkiye'de 3 kişiden biri skolyozmuş bu arada ama farkında olanlar % 10 gibi az..
Ben de tesadüf eseri öğrendim ve tahmin edersin şok geçirdim desem yeridir..
Senin skolyoz derecen nedir?
Doktor bana da ilerlemeyeceğini söylemişti. Sadece kilo alımı , yanlış duruş , uzun süre masa başında oturma sonucu normal insanın yaşayacağı ağrının 3-4 katını hissedersin demişti , çokta haklıymış..
Korse dediğin konu basit bir çözüm değil bu arada , o korsenin içindeki demirlerle aylarca yaşamak demek..
Eğer derecen fazla değilse buna gerek olmadığını söylüyorlarsa , dinlemelisin..

Geçmiş olsun , bende de skolyoz var , o ağrıları iyi bilirim.
Türkiye'de 3 kişiden biri skolyozmuş bu arada ama farkında olanlar % 10 gibi az..
Ben de tesadüf eseri öğrendim ve tahmin edersin şok geçirdim desem yeridir..
Senin skolyoz derecen nedir?
Doktor bana da ilerlemeyeceğini söylemişti. Sadece kilo alımı , yanlış duruş , uzun süre masa başında oturma sonucu normal insanın yaşayacağı ağrının 3-4 katını hissedersin demişti , çokta haklıymış..
Korse dediğin konu basit bir çözüm değil bu arada , o korsenin içindeki demirlerle aylarca yaşamak demek..
Eğer derecen fazla değilse buna gerek olmadığını söylüyorlarsa , dinlemelisin..

canım derecesini hatırlamıyorum ama çok az değil ayrıca ben Allah'tan sabırlı ve güçlü bir insanım korseye katlanabilirim biliyorum çok zor ama böyle yaşamakda çok zor sende bunu biliyorsun bu arada sana da geçmiş olsun canım

Benim derecem gözle farkedilmeyecek kadar az , sırtım ufak zorlanmalarda ağrımasa aklıma bile gelmez.
Bu nedenle benim için böyle yaşamak zor diyemem..
İyi bir doktora görünürsen kafandaki sorulara net cevaplar alabilirsin , kaç derece olduğunu , nerede olduğunu sana bildirmesi gerekirdi doktorun..

Canım sana tek bir tavsiyem var:

Prof. Dr. Azmi HAMZAOĞLU

Azmi hocaya görünmeden ne tedavi ol ne de ameliyat. Kardeşim 2008 yılında skolyoz ameliyatı oldu Azmi hocaya, çok riskli bir ameliyattı ve omurgasına platin takıldı ama şuanda çok iyi.

Acelem olduğu için çok ayrıntıya giremiyorum simdi ama merak ettiğin bir şey olursa sorabilirsin

çok gerginim gece rahat uyuyamıyorum acaba ne olacak doktor ne diyecek diye sanırım ancak cumartesi gidebileceğim doktora daha çok var bu zaman nasıl geçer bu günler nasıl biter bilmiyorum başka zaman olsa göz açıp kapayıncaya kadar geçerdi şimdi sanki zaman hiç ilerlemiyor uyuyup zaman geçsin istiyorum ama sıkıntıdan pek uyuyabildiğim söylenemez ağrılarım da iyice arttı tabi bunda yaşadığım gerginliğinde de etkisi var çok bunaldım ruh gibi dolaşıyorum ortalıkta zaman su gibi akıp geçsin ne olur

Benim derecem gözle farkedilmeyecek kadar az , sırtım ufak zorlanmalarda ağrımasa aklıma bile gelmez.
Bu nedenle benim için böyle yaşamak zor diyemem..
İyi bir doktora görünürsen kafandaki sorulara net cevaplar alabilirsin , kaç derece olduğunu , nerede olduğunu sana bildirmesi gerekirdi doktorun..

kaç derece olduğunu doktor söylemişti ama ben hatırlayamıyorum eğrilik de hem sırtımda hem de belimde var

çok çok geçmiş olsun
tek doktorla kalama araştır fa<rklı doktorlara görün
inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun canım Allah yardımcın olsun

Back