- Konu Sahibi damacanasu
-
slm kızlar ben skolyoz hastasıyım bir sene öncesine kadar hiçbir şikayetim yoktu sonra ağrılarım olmaya başladı doktora gittim bu yaştan sonra ilerlemez ama düzelmezde de dedi şu an 20 yaşındayım ama bence ilerliyor çünkü bir sene öncesine göre çok daha rahatsızım çarşamba günü sabah çok feci bir ağrı yaşadım yerimden kalkamadım hiç böyle olmamıştım bu kadar canım yanmamıştı öyle bir acıydı ki bu bana lk defa ameliyatı düşündürdü ki ameliyat çok riskli ne yapsam bilmiyorum herşeyi yani felç riskini göze alıp ameliyet olsam mı olmasam mı bilmiyorum skolyozun ilerlemesinden korkuyorum hafta içi başka bir doktora daha gidip iyice konuşacağım acaba korseyle düzelir mi ameliyatın riskleri neler çok kötüyüm kızlar daha 20 yaşındayım ve ömrümün sonuna kadar böyle nasıl yaşarım bilmiyorum bu ağrılar kemiğin organlarıma batması görüntümün yamuk olması ameliyet olsam hepsinden kurtulacağım üstelik bu eğrilik düzelince boyum da uzayacak kafam çok karışık sürekli dua ediyorum ameliyata gerek olmadan korseyle düzelsin diye ne olur sizde bana dua edin buna çok ihtiyacım var
canım benimde tam senin yaşındayken skolyoz çıktı..omurga eğriliği..
fizik tedaviye gittim ve verilen egzersizleri uzuuun süre yaptım kontrollerimin sonunda röntgende omurgam düzelmişti..
ağrıları azaltmak için kas gevşetici hap ve masaj için jel de vermişti onlarıda kullandım..sende dikkat et bunlara inşallah geçer..bir daha yaşamadım o sorunu..çok şükür..ağrısı çok fena,sırtımın kemiklerini kırsalar sanki geçecek gibi hissediyrdum..
Canım sana tek bir tavsiyem var:
Prof. Dr. Azmi HAMZAOĞLU
Azmi hocaya görünmeden ne tedavi ol ne de ameliyat. Kardeşim 2008 yılında skolyoz ameliyatı oldu Azmi hocaya, çok riskli bir ameliyattı ve omurgasına platin takıldı ama şuanda çok iyi.
Acelem olduğu için çok ayrıntıya giremiyorum simdi ama merak ettiğin bir şey olursa sorabilirsin
canım benimde tam senin yaşındayken skolyoz çıktı..omurga eğriliği..
fizik tedaviye gittim ve verilen egzersizleri uzuuun süre yaptım kontrollerimin sonunda röntgende omurgam düzelmişti..
ağrıları azaltmak için kas gevşetici hap ve masaj için jel de vermişti onlarıda kullandım..sende dikkat et bunlara inşallah geçer..bir daha yaşamadım o sorunu..çok şükür..ağrısı çok fena,sırtımın kemiklerini kırsalar sanki geçecek gibi hissediyrdum..
slm kızlar ben skolyoz hastasıyım bir sene öncesine kadar hiçbir şikayetim yoktu sonra ağrılarım olmaya başladı doktora gittim bu yaştan sonra ilerlemez ama düzelmezde de dedi şu an 20 yaşındayım ama bence ilerliyor çünkü bir sene öncesine göre çok daha rahatsızım çarşamba günü sabah çok feci bir ağrı yaşadım yerimden kalkamadım hiç böyle olmamıştım bu kadar canım yanmamıştı öyle bir acıydı ki bu bana lk defa ameliyatı düşündürdü ki ameliyat çok riskli ne yapsam bilmiyorum herşeyi yani felç riskini göze alıp ameliyet olsam mı olmasam mı bilmiyorum skolyozun ilerlemesinden korkuyorum hafta içi başka bir doktora daha gidip iyice konuşacağım acaba korseyle düzelir mi ameliyatın riskleri neler çok kötüyüm kızlar daha 20 yaşındayım ve ömrümün sonuna kadar böyle nasıl yaşarım bilmiyorum bu ağrılar kemiğin organlarıma batması görüntümün yamuk olması ameliyet olsam hepsinden kurtulacağım üstelik bu eğrilik düzelince boyum da uzayacak kafam çok karışık sürekli dua ediyorum ameliyata gerek olmadan korseyle düzelsin diye ne olur sizde bana dua edin buna çok ihtiyacım var
Benim kardesim de skolyoz hastasi senelerdir de bu hastalikla ugrasiyoruz.. Bizimkinin 1 yasindayken ogrendik hastaligini ozaman ameliyat icin erken daha felan dediler alciya aldilar vucudunu cocugun aglaya aglaya bi hal oldu bi gun babam dayanamayip kesti atti alciyi sonra korse yaptirdik oda kemiklerine batiyodu kenarlari hani neler cekti bi bilsen... 6 yasindayken ameliyat olmaya basladi. 6ayda bi ameliyat oluyo simdi.Aslinda doktorlar bize secenek sunmustu isterseniz dondururuz ama boyu kisa kalir yada boyunun uzamasini istiyosaniz 6ayda bi ameliyat olur diye.Annemler icimize dert olur sonra felan diye uzatilmasini istediler.Platin takildi iste 12 yasinda simdi ve cok sukur son ameliyatlari oluyo artik en son ameliyati 3-4 ay oncesinde oldu platin cikarildi eger yamulma olursa tekrar platin takilip dondurulacakmis. Riskleri var evet felc kalma bilmem ne ama artik bu hastalik konusunda baya iyi doktorlar. Korkmana gerek yok yani hem sen tek ameliyatla kurtulursun insallah anladigim kadariyla kardesim kadar degilsin... Ben ameliyati oneririm kardesimin o haliyle simdiki halini bi gorsen.. Rabbim herkese sifa versin. Eger doktor ismi istersen de ankara hacettepede gokhan demirkiran cok iyi bi doktor. Korkacak bisey yok en kisa zamanda duzelirsin insallah :)
Selam msj hakkim dolmadigi icin ozel mesaj atamiyorum. Bende cuma gunu ogrendim skolyoz oldugumu derecesi ciddiyeti hakkinda henuz bilgim yok ama egzersiz yapabilirsin dedi doktorum. Siz egzersizle atlattim demissiniz ama bu hastalik icin kalici diyorlar. Agrilarmi dindi yoksa skolyoz heptenmi gecti? Bide egzersizlerinize devam ediyomusunuz simdi hala? Bunlari yanitlarsaniz cok svinicem ve dua edicem. Simdiden saolun:)
ben gecti saniyordum ama gecmemis..bir kere pilatesi hayatiin ortasina oturtmam lazim..en iyi o geliyor..yaparken zorlaniyorsun basta tamamda yaptiktan sonra sirtimdaki rahatlamayi hissediyordum resmen..ramazan sonrasi baslayacagim insallah.pilatesin karin,sirt ve omurga egzersizleri birebir.ebru sallidan yapabilirsin.agrilarimin tekrar nuksetmesinin sebebi pc basinda yamuk oturmam ve kotu yatak.1.5 yildir yurtdisindaydik idareten birsey aldik.en buyuk etkisi ikisi..eski gunlerime dondum deli gibi agriyor bazen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?