skolyoz hastalığım

doktorum bana fizik tedaviye gelip egzersiz yapacağımı söyledi bir süre gideceğim sonra yine yapmam gerecek tabi hiç bırakamayacağım anlaşılan ama bir süre oraya gidip yapmamın daha iyi olacağını söyledi en azından nasıl egzersizler yapmam gerektiğini öğrenecekmişim bende bu egzersiz olayı yüzünden soruyorum ne giyilir eşofman mı giyilir diye yardım kızlar bilgilendirin beni

canım fizik tedavi görürken eşofman giyilir
başka türlü rahat edemezsin zaten
eşofmanla git,gel

giy rahat,esnek şeyleri
hem korkulacak bi şey yok
fizyoterapist bacaklarına egzrsiz yapar,aletli çalıştırır
ilk zamanlar çok yorulursn ama alışırsın

ben fizik tedavi gördüm,hala görüyorum oradan biliyorum
ayrıca 30 seans yetmez,zaten ilk 30 seansta vücut ancak alışıyor

ha bu arada bAzı özel merkezler gerçek fizyoterapist çalıştırmıyor,buna dikkat et
ağrıların olursa kas gevşeticiler al
rahat ol yani

kızlar ben bugün dışarı çıkmıştım ben evde yokken hastaneden aramışlar annem konuşmuş yarın başlıyormuşum tedaviye hiç beklemiyordum böyle birşeyi 10-15 güne ancak çağırırız demişlerdi ama yarın başlıyorum valla çok iyi oldu aslında biliyorum ki fizik tedavide korkacak ya da sorun edecek bir şey yok ama ben niyeyse çok gerildim ben de çok kötü bir huy var bazen ilk defa yaptığım şeylerde çok gerilirim aslında hiçbirşey yoktur korktuğum gibi de olmaz ama ben yine de gerilirim saçma bir şey biliyorum ama engel olamıyorum işte bu yüzden çok sorun etmiştim bunu ve dün dedim ki Allah'ım keşke 15 gün beklemek zorunda kalmasam birinin tedavisi bitse ya da iptal olsada beni hemen çağırsalar diye içimden geçirmiştim çünkü tedavinin ilk günü değil de asıl bu bekleme beni çok yıpratacaktı iyi ya da kötü ne olacaksa olsun bitsin istiyordum ve oldu yarın sabah saat dokuzda başlıyorum hadi hayırlısı inşallah faydasını görürüm düzelmese bile şu beni hayattan bezdiren 20 yaşımda beni yaşlandıran ağrılarımdan kurtulurum

canım benimde tam senin yaşındayken skolyoz çıktı..omurga eğriliği..
fizik tedaviye gittim ve verilen egzersizleri uzuuun süre yaptım kontrollerimin sonunda röntgende omurgam düzelmişti..
ağrıları azaltmak için kas gevşetici hap ve masaj için jel de vermişti onlarıda kullandım..sende dikkat et bunlara inşallah geçer..bir daha yaşamadım o sorunu..çok şükür..ağrısı çok fena,sırtımın kemiklerini kırsalar sanki geçecek gibi hissediyrdum..

canım eğriliğin kaç dereceydi

Aynen katılıyorum. Benim o riskli ameliyatımı yapan doktorum da buydu.. Allah ondan razı olsun..

Rabbimden acil şifalar diliyorum kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz inşallah

sana fizik tedavi vermeleri bence ameliyata gerek yok anlamına gelir.

ayrıca fizik tedaviyle omurga düzelmez.
sadece kaslarını çalıştırıp gevşetir, ağrıları azaltırsın. sürekli fizik tedaviye gitmene gerek yok öğreneceğin hareketleri evde de yapabilirsin. kas gevşetici kremlerle de takviye yaparsın.
egriliğin kac derece anlayamadık ki

Selam msj hakkim dolmadigi icin ozel mesaj atamiyorum. Bende cuma gunu ogrendim skolyoz oldugumu derecesi ciddiyeti hakkinda henuz bilgim yok ama egzersiz yapabilirsin dedi doktorum. Siz egzersizle atlattim demissiniz ama bu hastalik icin kalici diyorlar. Agrilarmi dindi yoksa skolyoz heptenmi gecti? Bide egzersizlerinize devam ediyomusunuz simdi hala? Bunlari yanitlarsaniz cok svinicem ve dua edicem. Simdiden saolun:)

Bir arkadaşımında skoliose si var. Bir kur a gitmişti 4 haftalik. Orada yüzme egzersiz gb bir cok spor dalından yaptiriyorlardi. Ve şimdi 3,5 cm daha uzun ve hiç bisey belli olmuyor. Artık otururken dikkat ediyor o kadar. Hemen ameliyat ı düşünmeyin bence.

Benim kardesim de skolyoz hastasi senelerdir de bu hastalikla ugrasiyoruz.. Bizimkinin 1 yasindayken ogrendik hastaligini ozaman ameliyat icin erken daha felan dediler alciya aldilar vucudunu cocugun aglaya aglaya bi hal oldu bi gun babam dayanamayip kesti atti alciyi sonra korse yaptirdik oda kemiklerine batiyodu kenarlari hani neler cekti bi bilsen... 6 yasindayken ameliyat olmaya basladi. 6ayda bi ameliyat oluyo simdi.Aslinda doktorlar bize secenek sunmustu isterseniz dondururuz ama boyu kisa kalir yada boyunun uzamasini istiyosaniz 6ayda bi ameliyat olur diye.Annemler icimize dert olur sonra felan diye uzatilmasini istediler.Platin takildi iste 12 yasinda simdi ve cok sukur son ameliyatlari oluyo artik en son ameliyati 3-4 ay oncesinde oldu platin cikarildi eger yamulma olursa tekrar platin takilip dondurulacakmis. Riskleri var evet felc kalma bilmem ne ama artik bu hastalik konusunda baya iyi doktorlar. Korkmana gerek yok yani hem sen tek ameliyatla kurtulursun insallah anladigim kadariyla kardesim kadar degilsin... Ben ameliyati oneririm kardesimin o haliyle simdiki halini bi gorsen.. Rabbim herkese sifa versin. Eger doktor ismi istersen de ankara hacettepede gokhan demirkiran cok iyi bi doktor. Korkacak bisey yok en kisa zamanda duzelirsin insallah :)

artık uzayan platinler var
tekrar tekrar ameliyat olması gerekmiyor

Bizimkinin tedavisi 6 yil oncesinde baslamisti ozaman yoktu boyle bisey ilk defa duyuyorum acikcasi sonuna geldik sayilir zaten.. Tesekkurler bilgilendirdiginiz icin :)

ben gecti saniyordum ama gecmemis..bir kere pilatesi hayatiin ortasina oturtmam lazim..en iyi o geliyor..yaparken zorlaniyorsun basta tamamda yaptiktan sonra sirtimdaki rahatlamayi hissediyordum resmen..ramazan sonrasi baslayacagim insallah.pilatesin karin,sirt ve omurga egzersizleri birebir.ebru sallidan yapabilirsin.agrilarimin tekrar nuksetmesinin sebebi pc basinda yamuk oturmam ve kotu yatak.1.5 yildir yurtdisindaydik idareten birsey aldik.en buyuk etkisi ikisi..eski gunlerime dondum deli gibi agriyor bazen..

Tesekkur ederim cvbiniz icin. Umutlanmistim bian derecenizde bi artis oldumu peki yillar icerisinde? Hamilelik veya dogumdada artma oldugunu duydumda. Allah size ve tum hastalara sifa versin ins.

bu hastalık bende evlenme ıcın basvurmaya gıttıgımzıde cıger fılmınde cıktı eskıden staj yaptıgım y erde gosterdıler egrılıgı ama sımdıye kadar bu tarz bı agrım olmadı sadece sırtımda bır rahatsız hıssı bazen duyuyrum otururken
fızık tedavıye hıc bır yere gıtmedım 26 yasındayım 1 dogum yaptım buarada

Canım Allah şifa versin,başka dertte göstermesin.Tıp ilerliyor,dün vereme çare bulunamazken bugün tıp alanında ne ilerlemeler kaydedildi.O yüzden karamsar olma.İstanbul'a git büyük bir araştırma hastanesine görün.Birden fazla doktorla profla görüş.Bu korseyle,ilaçla ya da bizim tahminlerimizle olacak iş değil.Sağlık bu ciddi iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…