- Konu Sahibi damacanasu
-
canım öncelikle geçmiş olsun
benimde çok sık ve daayanılmaz belağrılarım vardıı doktora gittimm böyle bi hastalıktan bahsetti yaklaşık bir yıl önce gitmiştimm doktor çok hafif zaten ve bu saatten sonra ilerlemezz demiştii ama sen ara ara kontrol ettirmeyi ihmal etme dedii açıkçasıı o günlerdenn sonra bel ağrılarımı ve o acıyı yaşamdığımm için ihmal ettim yazdıklarını okuyunca hemen dr gitmeye karar verdim :)
Öncelikle gecmiş olsun..
Bende bebeklikten beri olan bir rahatsızlıktı bu, 6. sınıfta ameliyat oldum, ve biraz daha gecikilseydi felç olabilirmişm.
Ayrıca ameliyatımda %33 felç %33ölüm %33 felç risli vardı ama doktorumdan Allah razı olsun ki sağlam olarak çıktım ameliyattan. Şu an 20 yaşındayım boynumda platin var o sebepten sağa sola 90 derece çeviremiyorum ama buna da binlerce kez şükürler olsun, bu hastalığa sahip o kadar insan varki.. Moralinizi yüksek tutun. Geçmiş olsun tekrardan
sağol canım senin eğriliğin derecesi kaçtı ve niye bu kadar riskliydi
ameliyat risklidir zaten son çare olarak önerilir bir doktorla yetinmedin dimi hepsi ameliyat dediyse en basiy apandist ameliyatıda risklidir önemli işin eylinde olman ameliyatları başarıyla geçmiş çok kişi var
tedavi oldunmu kaç derece ki artık iyileşmez dediler bende 25 yaşından sonra başladı egzersizle ilerlemesini durdurursun hatta düzeltebilirsin doğru şekilde ve atlamadan yaparsan dediler
canım 25 yaşından önce eğrilik olmadığına emin misin çünkü ergenlikten sonra bu eğrilik olmaz diyor doktorlar ve egrezsizle düzeltebilirsin diyorsun bunu sana doktor mu söyledi
Geçmiş olsun , bende de skolyoz var , o ağrıları iyi bilirim.
Türkiye'de 3 kişiden biri skolyozmuş bu arada ama farkında olanlar % 10 gibi az..
Ben de tesadüf eseri öğrendim ve tahmin edersin şok geçirdim desem yeridir..
Senin skolyoz derecen nedir?
Doktor bana da ilerlemeyeceğini söylemişti. Sadece kilo alımı , yanlış duruş , uzun süre masa başında oturma sonucu normal insanın yaşayacağı ağrının 3-4 katını hissedersin demişti , çokta haklıymış..
Korse dediğin konu basit bir çözüm değil bu arada , o korsenin içindeki demirlerle aylarca yaşamak demek..
Eğer derecen fazla değilse buna gerek olmadığını söylüyorlarsa , dinlemelisin..
Benim derecem gözle farkedilmeyecek kadar az , sırtım ufak zorlanmalarda ağrımasa aklıma bile gelmez.
Bu nedenle benim için böyle yaşamak zor diyemem..
İyi bir doktora görünürsen kafandaki sorulara net cevaplar alabilirsin , kaç derece olduğunu , nerede olduğunu sana bildirmesi gerekirdi doktorun..
çok çok geçmiş olsun
tek doktorla kalama araştır fa<rklı doktorlara görün
inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun canım Allah yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?