- Konu Sahibi damacanasu
-
ah canım benım sen baska doktorlarada gıt 1 tek doktorda kalma bakalım o ne dıyecek ,ins amelıyata gerek kalmaz ya da amelıyat olursan basarılı bı amelıyat olur ,dualarım senınle
çok sağol canım yaşım 20 olduğu ve ergenlik dönemim bittiği için ameliyattan başka çare yok demişti gittiğim doktor
Kesinlikle başka bir doktora daha gitmelisin canım. Gerekirse 3-5 doktora daha git. Allah'ım acil şifalar versin sana. Dua edeceğim.
bende 4 ay önce tümör ameliyatı geçirdim
laminektomi yapıldı banada
hastanede skolyoz hastalarda vardı,ameliyatın ertesi günü yürüdüler
doktor ameliyat dediyse ol
korkma yani
hangi ildesin canım,belki doktor önerebilirim
canım ben samsundayım ilk gittiğim doktor ameliyat riskli olduğı için şu an önermiyorum demişti ama o zaman bu kadar kötü değildim daha ilerlemez diye de önemsemedim ama artık dayanamıyorum skolyoz ameliyatı olan birçok kişi biliyorum yani internette forumlarda okuyorum çoğunun ki iyi geçmiş gayet sağlıklılar ama kötü geçen de var ne yapsam bilmiyorum işte
ben de diyorum ki ergenlikten sonra bile omurga hareket edip bozulabiliyorsa korseyle düzelebilir de yani bu benim düşüncem doktor ne der bilmiyorum gidince söyleyeceğim
Geçmiş olsun canım,Allah şifa versin.
Bu söylediğin bana da mantıklı geliyor.Tabii doktorlar en iyisini bilir ama denemekten ne çıkar ? Nasılsa ameliyat acil değil,bir süre korseyi denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum.
Hızlıca aradım,ameliyatla ilgili şu yazıyı buldum:
Ameliyatla düzeltme, 40 derece veya üzerindeki skolyozlarda, eğrilik kemik büyümesi durduktan sonra da artmaya devam edebileceği için gerekir. Hasta, genellikle ameliyatı takiben birinci günde ayağa kalkar, 3-5 gün içinde taburcu edilir.
20 yaşa kadar skolyozun cerrahi tedavi sınırı 40 derecedir. İstatistiksel olarak 20 yaşına kadar, 40 dereceyi bulan skolyozlarda ortalama yılda 1-3 derecelik artış olacaktır. Eğriliğin 80 derece ve üstüne çıktığı durumlar hayati fonksiyonlarla ilgili sıkıntıları da beraberinde getirecektir. Yüksek derecedeki skolyozlarda, ameliyatların hastaya getireceği yüklerin fazlalığı da dikkate alındığında komplikasyon oranlarının en az ve düzeltilme oranlarının %80 civarında olduğu 40-60 derece arasında ameliyatlar daha başarılı olur.
ameliyat risklidir zaten son çare olarak önerilir bir doktorla yetinmedin dimi hepsi ameliyat dediyse en basiy apandist ameliyatıda risklidir önemli işin eylinde olman ameliyatları başarıyla geçmiş çok kişi var
tedavi oldunmu kaç derece ki artık iyileşmez dediler bende 25 yaşından sonra başladı egzersizle ilerlemesini durdurursun hatta düzeltebilirsin doğru şekilde ve atlamadan yaparsan dediler
Kesinlikle kesinlike kesinlikle üstüne basa basa söylüyorum başka doktorlarada görün bir doktorla kalma çok duydum yakın çevremdede oldu doktor hatası yüzünden hayatı kararan insanlar en son genç evlilik hazırlığı yapan bir arkadaşımıza ayağındaki şişlik kanser diyildi bacağını kestiler meğerse darpa bağlı şişlik oluşmuş kanser değilmiş dava açtılar ama bacağı yerine gelmez aman çok dikkatli ol tıp gelişti ama uzmanların elinde tedavini aksatma
canım derecesini hatırlayamıyorum ama bayağı eğrilik benim doktorum bu yaştan sonra düzelmez egzersiz yapki ağrıların azalsın dedi egzersizle düzelir demedi peki senin eğriliğin kaç derece ve ne zaman öğrendin skolyozun olduğunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?