- 12 Temmuz 2006
- 460
- 144
- 648
Merhabalar bende sjogren olduğumu bilmeden doğum yaptım yavrum sağlam sukur hemen moralinizi bozmayin benim size tavsiyem facede sjogren sendromunu takip edin çok güzel yardimlasiyorum ve asla glutenli gıdalar tüketmeyin dahada ilerler hastalığınız sevgilerHenüz kesinleşmemiş olmakla birlikte bu ismini bile zor telaffuz ettiğim alengirli hastalığa sahipmişim sanırım emin olmak için tükürük bezi biyopsisi yapılacak.Tekrarlayan düşüklerim nedeniyle tesadüfen öğrendiğim bilgilerle yola koyularak bu noktaya geldimve ilginç olan onca Prof doç vs doktorun bu düşüklerde genetik tanıyı bile yapıp da bu testleri atlaması oldu.Bundan sonrası için umarım önce kendi sağlığımı biraz olsun toparlarım kim bilir anne de olurum belki umut var mı sizce:)))genelde sanırım gebeliğe izin çıkmıyor
Henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte bu ismini bile zor telaffuz ettiğim alengirli hastalığa sahipmişim sanırım emin olmak için tükürük bezi biyopsisi yapılacak.Tekrarlayan düşüklerim nedeniyle tesadüfen öğrendiğim bilgilerle yola koyularak bu noktaya geldimve ilginç olan onca Prof doç vs doktorun bu düşüklerde genetik tanıyı bile yapıp da bu testleri atlaması oldu.Bundan sonrası için umarım önce kendi sağlığımı biraz olsun toparlarım kim bilir anne de olurum belki umut var mı sizce:)))genelde sanırım gebeliğe izin çıkmıyor
BENDE MERAK EDİYORUM CEVAP VEREBİLECEK OLANLAR VAR MISelam arkadaslar, henüz teşhis konmadi ama son testlerim çıkacak.Romatoloji uzmanı shogren düşünüyorum dedi. ANA testim ++ ve C4 sınırın çok az altında.Bunlara bakarak plaguanil yazdı ama ben daha başlamadım .Son testlerim bekliyorum .
Ben ilk paylaşımı yapan arkadaşların şu anda hastalıklarının seyrini merak ediyorum.Sonucta 7 yıl geçmiş, neler ne gibi degisiklikler oldu.
Bu hastalığın gidişatı nasıl. Ek teşhis aldılar mi, ilaç sonrası ANA normale dönen var mı
MESELA SİZ NELER YEMİYORSUNUZ.NASIL BESLENİYORSUNUZMerhabalar bende sjogren olduğumu bilmeden doğum yaptım yavrum sağlam sukur hemen moralinizi bozmayin benim size tavsiyem facede sjogren sendromunu takip edin çok güzel yardimlasiyorum ve asla glutenli gıdalar tüketmeyin dahada ilerler hastalığınız sevgiler
geçmiş olsun kç yaşındasınız acaba merak ettim.Merhaba arkadaşlar, Sjögren olduğumu öğreneli henüz 4 gün oldu. Plaquenil 200 mg verdi, yanında ağrı kesici ve mide koruyucu ile. Bir tanesi 3.5 yaşında diğeri 11 aylık 2 çocuğum var ve hastalık çok zor ve çok üzülüyorum. Bu hastalıkla baş etmek için yapmam gerekenler neler?
Merhaba, yaklaşık 19 yıldır Sjögren'siniz sanırım. Şimdi nasılsınız?Ben de schögren teşhisi aldım 10 yıl önce...bnm cildimde kırmızı eritemler de çıkıyor.. ağız ve göz kuruluğu asıl belirtiler...
Geçmiş olsun bana da geçen yıl Ağustos ayında konuldu teşhis.merhaba bana da bir kac gun once bu teshis kondu ve tamamen surprizsimdilik kinin ve d vit basladi dr.bi sonra ki kontrolde ilac durumuna bakicak tekrardan.benim kafama takilan lenflerle alakali yazilanlar oldu makalelerde .bu konu da dr tarafindan bilgilendirilen varmi acaba
sagolun sizede gecmis olsun ne gibi skntlarnz var acabaGeçmiş olsun bana da geçen yıl Ağustos ayında konuldu teşhis.
Ben neredeyse on yıldır aşırı bir halsizlik yaşıyordum.O aralar haşimato teşhisi almıştım hep ona bağladım.Ama son iki yıldır yemek yerken gıcık geliyor ve öksürmeye başlıyordum.Geceleri kuru öksürük tutuyor ve uyutmuyordu ve halsizliğim daha da artmıştı.Ağız kuruluğum vardı ve soğuk havalarda gözümden yaşlar akıyordu.Eklem ağrılarım ... Bunun gibi bir çok şey canım.Anlatacak o kadar çok şey var ki ben de sizin gibi araştırıp duruyorum.Yaşadıklarım buraya sığmaz.sagolun sizede gecmis olsun ne gibi skntlarnz var acaba
Geçen yaz Antalya'da yazlıktaydık teşhisim orada konuldu.Doktora sanırım korkulacak bir hastalık değil gibilerinden bir şeyler söyledim.O da bana pat diye sjögren iltihaplı romatizmalar içinde kanseri en çok çağıran türdür özellikle lenfoma olma ihtimalin çok fazla demez mi ! O an dünya başıma yıkıldı depresyona girdim.Sonrasında üç ay destek aldım hipnoterapi ve başka bilinçaltı temizleme teknikleri...İsyan ettim , sebebi ne olabilir diye çok kafa patlattım.Bu arada ben çalışıyorum edebiyat öğretmeniyim.Hastalık çıkmadan 15 gün kadar önce yaşadığım yerdeki Fen Lisesine tayin istemiştim ve tayinim çıktı bu süreçte.Yeni bir okul,çok çalışmam gereken bir okul ve hastalığın getirdiği unutkanlık ,beyin sisi halleri...Çok zor ve sıkıntılı bir sene geçirdim ama Allah'a çok şükür diyorum yine de beterinden korusun.Şimdi daha bilinçliyim ne yapmam gerektiğini az çok biliyorum yabancı sitelere de üye oldum.Oradan da bilgi paylaşımı yapıyorum canım.sagolun sizede gecmis olsun ne gibi skntlarnz var acaba
Aklına takılan bir şey olursa her zaman sorabilirsinsagolun sizede gecmis olsun ne gibi skntlarnz var acaba
Geçen yaz Antalya'da yazlıktaydık teşhisim orada konuldu.Doktora sanırım korkulacak bir hastalık değil gibilerinden bir şeyler söyledim.O da bana pat diye sjögren iltihaplı romatizmalar içinde kanseri en çok çağıran türdür özellikle lenfoma olma ihtimalin çok fazla demez mi ! O an dünya başıma yıkıldı depresyona girdim.Sonrasında üç ay destek aldım hipnoterapi ve başka bilinçaltı temizleme teknikleri...İsyan ettim , sebebi ne olabilir diye çok kafa patlattım.Bu arada ben çalışıyorum edebiyat öğretmeniyim.Hastalık çıkmadan 15 gün kadar önce yaşadığım yerdeki Fen Lisesine tayin istemiştim ve tayinim çıktı bu süreçte.Yeni bir okul,çok çalışmam gereken bir okul ve hastalığın getirdiği unutkanlık ,beyin sisi halleri...Çok zor ve sıkıntılı bir sene geçirdim ama Allah'a çok şükür diyorum yine de beterinden korusun.Şimdi daha bilinçliyim ne yapmam gerektiğini az çok biliyorum yabancı sitelere de üye oldum.Oradan da bilgi paylaşımı yapıyorum canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?