Şizofreni

muzeyyen tosun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
1
0
86
Konya
Doktor hanım bn 22 yıldır şizofrn hastasıyım. İlaçlarımı düzenli kullanıyorum. O yüzden sağlığım şimdi çok iyi. Ama ben ilaçsız yaşamak istiyorum. İlaçların yanında kişisel gelişim kitapları okuyorum. Kurslara gidiyorum . Bu hastalıktan tamamen kurtulmam mümkün mü? Kişisel gelişim kitapların çok yararını görüyorum. Bu konuda beni aydınlatır mısınız?

REyhan, kişisel gelişim ile ilgilenmeye devam edebilirsiniz. Ama ilaçsız yaşama konusunda size katılmıyorum. Elbette ki bu konuda doğru cevabı sizi takip eden doktorunuz verecektir. Ama şu bir gerçek ki şizofrenide düzenli ilaç kullanımının hastalığın kontrol altında tutar. İlaç kullanımını bırakmak hiç önermediğimiz bir durumdur.
Siz lütfen doktorunuz ile düzenli görüşmelerinizi sürdürün ve ilaçlarınızı kullanmaya devam edin. Bir hipertansiyon ya da diyabet hastası nasıl düzenli ilaçlarını kullanmalıysa, sizin de düzenli ilaçlarınızı kullanmayı sürdürmeniz lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…