• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şizofren dayım ve ben..

humyraa

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
9
0
16
İstanbul
58 yaşında ve bir yıldan fazladır bizimle birlikte kalıyor.. İlaçlarını kullanmadığı için onu yanımıza aldık.. ve düşündürücü günler başladı...

haftalık gezmelere başladık onunla..
süleymaniyeye götürdüm dayı mı.
en son ne zaman geldıgını sordugumda '20 yıl olmustur ' dedı..
duraksadım..

eyüp sultana geçtik daha sonra.. oraya geçtiğimizde en son ne zaman geldiğini sordum.. buraya yakın zamanda dedi.. yani yakın dediysem 6-7 sene olmuştur...

istanbul üniversitesinde veterinerlik bölümü 4. sınıf okurken şizofreni hastalığına yakalanmış bir insan benim dayım..

allah şifalar versin...şizofreni ile ilgili kk'da bir kitaptann alıntılar okumuş ve çok etkilenmiştim geçen yıl...serdar adında bu rahatsızlığı yaşayan bir delikanlı ve annesinin mücadelesiydi..okurken göz yaşlarıma engel olamamıştım ve şizofreni ile ilgili fazlaca detay öğrenmiştim..

atak döneminde değillerse ve ilaçlarını düzenli kullanıyorsa durumları daha iyi oluyormuş,dayınızın durumu nasıl?

rahatsızlığı olan içinde onunla ilgilenen kişiler içinde gerçekten zor bir durum..allah yardımcınız olsun..dayınızında sizinde...

allah şifalar versin...şizofreni ile ilgili kk'da bir kitaptann alıntılar okumuş ve çok etkilenmiştim geçen yıl...serdar adında bu rahatsızlığı yaşayan bir delikanlı ve annesinin mücadelesiydi..okurken göz yaşlarıma engel olamamıştım ve şizofreni ile ilgili fazlaca detay öğrenmiştim..

atak döneminde değillerse ve ilaçlarını düzenli kullanıyorsa durumları daha iyi oluyormuş,dayınızın durumu nasıl?

rahatsızlığı olan içinde onunla ilgilenen kişiler içinde gerçekten zor bir durum..allah yardımcınız olsun..dayınızında sizinde...

AMIN... dayım son bır yıldır bızımle beraber kaldıgı ıcın ılaclarını duzenlı kullanıyor bu ara yıne kendı kendıne konusma ve gulme durumu baslamasının dısında herhangı bı sorunu yok.. tabı devamlı yatmak hıc konusmamak asosyal olmak vs.. bı sorun degılse.. evet bahsettıgınız kıtabın bır kac sayfasını burada okudum ve umarım bır gun kıtabın tamamını elde ederım.. cok etkılendım .. dayım ııcn neler yapabılırım dıye bı aastırma ıcın ınternetın basına oturdugumda karsılastım zaten burayla ve o yazıyla ..

Bugün dayımla uzunca sohbet ettik, uzun süredir hiç etmediğimiz kadar.. bir ayağım çukurda bizde erkekler 50 li yaşlarda geçer gider ben 58 e ulaşmakla zoru başardım dahiyim dedi..

Seni öyle iyi anlıyorum ki.. Yazdıkların öylesine içime işledi ki.. Çünkü benimde dayım ne yazık ki bu hastalıgı tasıyor.. Ufacık bir çocuk gibi adeta. İnsan yaşlılıgında akıl saglıgı yerındeyken bıle kımselere muhtaç olmamak isterken onlar ömürleri boyunca birilerine muhtac olmak zorundalar.. Elbette ki onların seçimi değil,Allahın takdiri.. Ama işte içi gidiyor insanın.. Gezmelerden tozmalardan sıkılan benken o kutu gıbı evın ıcınde kalmaya mahkum cogu zaman.
Canım benım Allah acil şifalar versin çok daha iyi oldugu gunlerı gor inşallah..

Back