• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şizofren bir sevgilim var..

en azından şizofren olduğunun farkında. benim eski erkek arkadaşım kendini mit ajanı zannediyordu :52:

bence yol yakınken geri dön. insanlar sonradan rahatsızlanabilir, başına herşey gelebilir. ama şanstır o biraz. bu ise bile bile lades olur.

bu arada şizofrenler zekidir diye bir şey yok..

Belki böyle bir genelleme yapmak yanlış ama benim tanıdığım, hastalık hakkında bilgi ararken yazılarını okuduğum hastaların çoğu gerçekten zeki insanlar.Ve içli,kırılgan belki biraz da takıntılı...
Bir çoğu önemli üniversitelerde eğitim hakkı kazanmış ama hastalık yüzünden devam edememiş.

Benim ağabeyimde şizofren.
Canım onlar hastalıklarını kendileri tercih etmemişler ki.
Kim ister ki böyle birşey hem biliyor musun*
Bence onlar dünyanın en zeki insanları.
Şizofren zeka fazlalığı olan kimselerde olan bir hastalık ve tedavisi var mümkün .
Düzenli bir tedavi ve sosyallik katarak hayatına emin ol onu toparlar ve kazanırsın.
Seviyordun değil mi hastalığını öğrenmeden önce.
O zaman yine sevmeye devam et çünkü hastalığı onun suçu değil.
Ve en önemlisi sevgi hastalıkta olsa ölümde olsa devam eden birşeydir.
Vicdan demişsinde düşünsene şizofren olan sen olsaydın sence o seni bırakır mıydı ?:38:

Aslında benim de gönlümden geçen bu ama arkadaştan bunu yapmasını istemek de çok zor.Uzun bir yola çıkacak ve yeterli sabrı yoksa belki kendi tükenecek.Bildiğim hastaların çoğu tedavisi düzgün giden,pek anormal bir durum yaşamayan insanlar ama böyle olmayanları da var maalesef...İşte öyle bir durum gerçekten sabır gerektiriyor....

Bu arada beritann sana tavsiye ettiğim belgeseli pek dikkate almadın ama orda Yasemin adlı kızın erkek arkadaşı hakkında dediklerini dinlersen bir sevginin,aşkın,dostluğun bu hastalar için ne kadar önemli olduğunu görürsün... :71:

Bu arada beritann sana tavsiye ettiğim belgeseli pek dikkate almadın ama orda Yasemin adlı kızın erkek arkadaşı hakkında dediklerini dinlersen bir sevginin,aşkın,dostluğun bu hastalar için ne kadar önemli olduğunu görürsün... :71:

canım iş yerinde haporlor yok.. olsa bile okdar insnaın içinde nasıl izlicem:S azcık baktım sessiz sessiz.. arkaşıma söyledim.. indircek öyle izlicem:S

kristena ve vivianduygu
o olsa bni bırakmazdı.. bu okudugumdan beri kulagımda çınlayan bi kelime.. hani duygu sömürüsü yapmıyorum inanın bogazım düğüm düğüm.. bugune kdar bi dediği 2 yapmamış... her ay saatlerce yol bnm için geldi.. hemde öğrenciyken.. ah ah okdar çok yazılırkı.. ama bunlar gönül işleri işte.. ya diğer boyutu? ozman sevgiyide unutcak.. hadi bn kendimi geçtim.. yarın öbürgün çocuklarıma haksızlık etmicekmiyim.. sorunlu bi babaları var.. hani bn bugune kdar babamdan bi tat alamadım.. bikez olsun sarılmadım. çocuklarımda böyle olsun istemiyorum:S rabbim yardım edicek bana.. karar vermemede yardımcı olcak..

Canım bence o kendisini öyle görüyor olabilir.. Sen doktorun ağzından duymadan inanma. unutma ki şizofreninin kesin tedavisi yok.. ama savaşmak gerek değil mi aşkımız , sevgimiz için? hazır sana sağlıklı,4-4lük biri gelse ne anlamı kalırdı ki?? Savaşmak gerek(eğer gerçekten hasta ise.. )
Sevgiler..:54:

eğer gerçekten böyle bir hastalığı varsa ki belli eder evlilik düşünme derim hayatın zindan olmasın sonucta seninkide can

Çok zor bir durum .. Siz şimdi ayrılsanız eminim daha da kötüye gider bence sevginizi böyle bir durumda sınayacaksınız ve gözden geçirip ne kadar çok sevdiğinizi şimdi anlayacaksınız .. Yapabileceğiniz tek şey yanında durup yardımcı olmak eğer sırtınızı dönersiniz diğer insanlardan ne farkınız kalır sevginizi böyle durumlarda dile getirmelisiniz bence .. :34:

uzun uzun konuştuk.. ve bana böyle bişi söz konusu olmadıgını söyledi..
eskiden bişeyler varmış.. ama şizofren olarak değilmiş... sinir inden kaynaklanan bişeymiş..
gittikçe daha iiyie gitmiş.. ama bana bi öyle bi böyle dedi:s hani sewgilin hiçmi tanımadın demeyin bana:S ben ona inandım.. iii bi insan hani bana kötülük yapmaz:S ve bn onun hayatına girdikten sonra çok daha iyi olmuş.. ben gidersem yıkılır biliyorum..

demek istediğim şu, bana beraber hastaye gidelim temiz raporu alalım diyor.. bi kaç kez tuaf hareketlerine rastaladım.. hani hayal gören bi insan değil.. en azından bundan eminim.. sanırım doktora gittikten sonra herşey daha iii olcak..
buda çok zoruma gidiyor:S kıyamıyorum nasıl ona hadi hastaneye diyim.gerçi o teklif etti:S

Teşhis konmuş, tedaviye başlanmış, ilaçlarını alıyorsa çevresine,kendine,sana bir zararı olacağını düşünmüyorum.Ancak tedavi görmeyen bir şizofreni hastası tehlikeli olabilir.Tedavi gören ve ilaç dozu hastalığına göre ayarlanmış bir şizofrenin tek sorunu ilaçların yan etkisidir.Onlar da unutkanlık,kilo alma vs. gibi şeyler....

İstersen şu belgeseli izle.Hastaların neler yaşadığını,toplumdan nasıl dışlandıklarını,hastalık hakında merak ettiklerini biraz olsun bunun sayesinde öğrenebilirsin=)

1.Bölüm
YouTube - ‪Biz Siz Onlar / Şizofreni Belgeseli - 1‬‏
2.Bölüm
YouTube - ‪Biz Siz Onlar / Şizofreni Belgeseli - 2‬‏
3.Bölüm
YouTube - ‪Biz Siz Onlar / Şizofreni Belgeseli - 3‬‏
4.Bölüm
YouTube - ‪Biz Siz Onlar / Şizofreni Belgeseli - 4‬‏
5.Bölüm
YouTube - ‪Biz Siz Onlar / Şizofreni Belgeseli - 5‬‏
6.Bölüm
YouTube - ‪Biz Siz Onlar / Şizofreni Belgeseli - 6‬‏

izledim videoları.s yani tebrik edilir:S

şizofreni klinik bi hastalık yani öyle elini kolunu sallayarak gezmesi sakıncalı sevgilinin ağır bi vaka olduğunu düşünmüyorum eğer öyle olsaydı bunu söylemeden sen anlardın zaten bi tuhaflık olduğunu. soracağım, sende farkediyor musun bir şeyler?

Sanırım benim de erkek arkadaşım şizofreniydi burda yazılanları okuduğumda ve kafamda canlanan bir kaç kareden sonra böyle düşünmeye başladım.Çünkü ara ara tuhaf ruh hallerine giriyordu ve o ruh hallerinde tanıdığımdan çok farklı biri oluyordu ve beni kendinden uzak tutuyordu hatta düşmanıymışım gibi davranıyordu ve buna anlam veremiyordum.Ve bazen intihar etmek istediğini bu hayata sığamadığını söylüyordu.Dışarı kendini çok farklı yansıtıyordu onu gerçekten tanımayan insanlara olduğundan farklı gösteriyordu kendini.İçinde çok mutsuz biriydi ama içindeki acizliği mutsuzluğu kimse bilsin istemiyordu ve dışarı hep rahat bir adam mutlu bir adam profili çiziyordu.Ben bunu hastalığıa değil de geçmişte yaşadığı aldatmalara kullanılmalara bağlardım.Ve her konuda yanında oldum çünkü içindeki güçsüz çocuğu yalnızlığını gördükçe kaçamadım daha da sevdim 4 yıl çok emek verdim hem de çok ama ne yaptı arkadaşlar biliyormusunuz.Yine bu ruh haline girdiği dönemde bana sırtını döndü ve gitti ben ki kıyamazdım o beni harcamayı tercih etti.Bitirirken çok şey söyledi kendisiyle alakalı ayrıntılara girmiyorum ama hayatından tamamen çıkarmak da istemedi ama ben bütün iletişim yollarını kestim.2 aya yakındır hiç sesi çıkmadı.Ama olan bana oldu resmen içim kanıyor ve anladımki acırsan acınacak duruma düşüyorsun yolun sonund gördümki ona hep bişeyler katmaktan kendime kalmamışım...

Sanırım benim de erkek arkadaşım şizofreniydi burda yazılanları okuduğumda ve kafamda canlanan bir kaç kareden sonra böyle düşünmeye başladım.Çünkü ara ara tuhaf ruh hallerine giriyordu ve o ruh hallerinde tanıdığımdan çok farklı biri oluyordu ve beni kendinden uzak tutuyordu hatta düşmanıymışım gibi davranıyordu ve buna anlam veremiyordum.Ve bazen intihar etmek istediğini bu hayata sığamadığını söylüyordu.Dışarı kendini çok farklı yansıtıyordu onu gerçekten tanımayan insanlara olduğundan farklı gösteriyordu kendini.İçinde çok mutsuz biriydi ama içindeki acizliği mutsuzluğu kimse bilsin istemiyordu ve dışarı hep rahat bir adam mutlu bir adam profili çiziyordu.Ben bunu hastalığıa değil de geçmişte yaşadığı aldatmalara kullanılmalara bağlardım.Ve her konuda yanında oldum çünkü içindeki güçsüz çocuğu yalnızlığını gördükçe kaçamadım daha da sevdim 4 yıl çok emek verdim hem de çok ama ne yaptı arkadaşlar biliyormusunuz.Yine bu ruh haline girdiği dönemde bana sırtını döndü ve gitti ben ki kıyamazdım o beni harcamayı tercih etti.Bitirirken çok şey söyledi kendisiyle alakalı ayrıntılara girmiyorum ama hayatından tamamen çıkarmak da istemedi ama ben bütün iletişim yollarını kestim.2 aya yakındır hiç sesi çıkmadı.Ama olan bana oldu resmen içim kanıyor ve anladımki acırsan acınacak duruma düşüyorsun yolun sonund gördümki ona hep bişeyler katmaktan kendime kalmamışım...

emek vermişsin geçen zamana yazık ama bence şükretmelisin belkide çok kötü şeyler yaşıcaktın herşeyde bi hayır vardır..

Üzülerek yazayım şizofreni genetik bir hastalık siz yinede detaylı araştırın şuan ablam yüzde 45 babam yüzde 80 şizofren hastası ve annem ile babam 4 sene önce ayrıldı bitmek bilmeyen tedavi süreçleri şok tedavileri ve etkisiz sonuçlar. Yani yapılacak bişey değil eğer ona iyi davranırsanız iyi olur ama kavga da görürsünüz gerçek hastalık derecesini yani ablam normal insanken asla anlamazsın hasta olduğunu abimle bir tartışmada kaynar çay suyunu abimin üzerine döktü :( bu böyle bir hastalık

Back