Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Şizofren bir sevgilim var..
- Konu Sahibi beritann
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?dayanamadım yazıyorum. bir şizofrenle evliydim. 7 yıl çıktım, 3 yıl nişanlı 3 yılda evli kaldım. 13 yıl etti. boşandıktan sonrada kötü geçen bir üç yıl...16 yılım heba oldu gitti. sen devam etsende zaten onlar bir gün terkeder giderler arkalarına bakmadan. onlar bağlandıkları insana düşman olurlar bir süre sonra. gitgide kötüleşirler. tabi tedavi kabul etmeyenlerden bahsediyorum. iyi düşün taşın.
şizofren olduğunu sanmıyorum ben.şizofrenlerin hiçbiri "ben şizofrenim,hastayım" bile demez.hatta etrafındaki insanların ve dr un onu ilaclarla zehirleyecegini bile düşünür.baska bir psikolojik rahatsızlıgı oldugunu düşünüyorum.ikna et bence onu uzmandan yardım alması için.cok ciddi bir sorunu olsa ilişkiniz 10 ay bile sürmezdi.tabi aranızda baska sorunlar var da hep senin cabanla yürüyen bir ilişkiyse bilemem ama şizofren oldugunu sanmadım.:26:
Son düzenleme:
dayanamadım yazıyorum. bir şizofrenle evliydim. 7 yıl çıktım, 3 yıl nişanlı 3 yılda evli kaldım. 13 yıl etti. boşandıktan sonrada kötü geçen bir üç yıl...16 yılım heba oldu gitti. sen devam etsende zaten onlar bir gün terkeder giderler arkalarına bakmadan. onlar bağlandıkları insana düşman olurlar bir süre sonra. gitgide kötüleşirler. tabi tedavi kabul etmeyenlerden bahsediyorum. iyi düşün taşın.
öncelikle gecmis olsun.. Eminim 16yıl cok zor gecmistir. Ben birsey sormak istiyorum müsadenizle. 7 yıl flört dönemi ve 3yıllık nisanlılık döneminde anlamadınız mı hic ? Herhangi bi davranıs bozuklugu asırı sinir vs.
cevaplarınızı okuyunca benmde tüylerim diken diken oluyor.. bal persisene özel bi kaç sorum olcaktı ama msj sayım dolmadıgı için gönderemiyorum. özelden mail aatak arkadşlarda..hakkınızı helal edin.. msj gönderme hakkım yok...
dün olayımız patlak verdi işte.. sevgilim yüksekovada yaşamış.. ve 3 kes ölümden döndüğünü söylüyor.. günlerce yerden kalkmayan cesatler görmüş.. yaşadıgı çevreyle alaksı olabilir belki.. çocukken içine hep kapanık oldugunu hiç gülmediğini söyledi..
ergenlik döneminde sinirle alakalı bişeyler yapamış.. önce vanda sorada istanbul çapada tedavi gödrüğünü söyledi.. tedavi sürecindede çekapmış tahlilmiş tomografyiş.. böyle şeyler uygulandığını söyledi.. bunlar 3-4 yıl önce olan şeyler..ben hayatında olmadan önce.. 1 yıldan fazladır ilaç kullanmadığını söyledi.. doktorla önceden telefonda görüşüyorlarmış.. ama şuan oda yokmuş.. ilaçlarada gerek yokmuş.. çünkü sinirle alakalı kçk bişeymiş.. teşhis konulmamış.. çok kitap ve filim izlediği için bu yakıştırmayı o kendine yapmış...
ben ona inanmadıgımı söyledim.. ailesnin üstüne kuran ın üstüne yemin ettiğini söyledin.. ben yinede inanmadıgımı söyledim.. beraber hastaneye gidip temiz raporu almamı istedi...
bal perisi şuan size bu soruyu sormak istiyorum.. ve yaşamış olan diğer arkadaşlara..
""hastaneden temiz raporunun alınmasıyla herşey halocakmı"" ben şahsen alcagımız raporunda gerçek bi rapor alcagını zanetmiyorum.. onada dedim.. srıu sorcak dana.. düzgün cvb vercen.. temiz raporu alcan.. olay budur die düşünüyorum..
sevgilim aslında çok fazla zeki bi insan.. tabi bu hastalık geri zekalılık değil zaten.. ve hisslei çok kuvvetli olan bi insan..
bizim ailede kızlar dışarı verilmez zaten.. ben okudumda ailemi ikna ederim düşüncediyle çıktım yola.. 23 yaşındayım.. ve kısmetlerim çıkıyor.. yok dedikçe ailemle sorunlarım daha çok büyüyo.. sevgilimle olabilmem içinde okul askerlik iş falan derken en az 3 yıl beklemem lazım.. babam çok sinirli bi insn.. çok çektik ondan.. hani hayatımın geri kalanını huzur içinde yaşamk istiyorum.. çünkü bu benm tercihim
dua ile..
dün olayımız patlak verdi işte.. sevgilim yüksekovada yaşamış.. ve 3 kes ölümden döndüğünü söylüyor.. günlerce yerden kalkmayan cesatler görmüş.. yaşadıgı çevreyle alaksı olabilir belki.. çocukken içine hep kapanık oldugunu hiç gülmediğini söyledi..
ergenlik döneminde sinirle alakalı bişeyler yapamış.. önce vanda sorada istanbul çapada tedavi gödrüğünü söyledi.. tedavi sürecindede çekapmış tahlilmiş tomografyiş.. böyle şeyler uygulandığını söyledi.. bunlar 3-4 yıl önce olan şeyler..ben hayatında olmadan önce.. 1 yıldan fazladır ilaç kullanmadığını söyledi.. doktorla önceden telefonda görüşüyorlarmış.. ama şuan oda yokmuş.. ilaçlarada gerek yokmuş.. çünkü sinirle alakalı kçk bişeymiş.. teşhis konulmamış.. çok kitap ve filim izlediği için bu yakıştırmayı o kendine yapmış...
ben ona inanmadıgımı söyledim.. ailesnin üstüne kuran ın üstüne yemin ettiğini söyledin.. ben yinede inanmadıgımı söyledim.. beraber hastaneye gidip temiz raporu almamı istedi...
bal perisi şuan size bu soruyu sormak istiyorum.. ve yaşamış olan diğer arkadaşlara..
""hastaneden temiz raporunun alınmasıyla herşey halocakmı"" ben şahsen alcagımız raporunda gerçek bi rapor alcagını zanetmiyorum.. onada dedim.. srıu sorcak dana.. düzgün cvb vercen.. temiz raporu alcan.. olay budur die düşünüyorum..
sevgilim aslında çok fazla zeki bi insan.. tabi bu hastalık geri zekalılık değil zaten.. ve hisslei çok kuvvetli olan bi insan..
bizim ailede kızlar dışarı verilmez zaten.. ben okudumda ailemi ikna ederim düşüncediyle çıktım yola.. 23 yaşındayım.. ve kısmetlerim çıkıyor.. yok dedikçe ailemle sorunlarım daha çok büyüyo.. sevgilimle olabilmem içinde okul askerlik iş falan derken en az 3 yıl beklemem lazım.. babam çok sinirli bi insn.. çok çektik ondan.. hani hayatımın geri kalanını huzur içinde yaşamk istiyorum.. çünkü bu benm tercihim
dua ile..
öncelikle gecmis olsun.. Eminim 16yıl cok zor gecmistir. Ben birsey sormak istiyorum müsadenizle. 7 yıl flört dönemi ve 3yıllık nisanlılık döneminde anlamadınız mı hic ? Herhangi bi davranıs bozuklugu asırı sinir vs.
yok güzelim anlamazlar.. çünkü kişi kendine göre bi profil çiziyor.. ve onu oynuyor...
- 31 Ocak 2009
- 2.165
- 777
- 363
Beritancim biraz olsun konu hakkinda konusmussunuz, sevindim.
''Sizofreni'' oldugunun teshisi konulmamis anladigim kadari ile,sanirim sizofreniyi icinde bulundugu kotu psikolojiyi tanimlamak icin kullandi.
Yalniz sunu da soylemeliyim ki psikiyatrik rahatsizliklar oyle checkupla teshis edilmez.Gozlem yolu ile birebir gorusmelerle ve cesitli psikiyatrik,psikolojik testlere teshis edilir.
Belki yasadigi kotu yasam kosullarina bagli henuz atlatamadigi bi travma durumu yasiyor olabilir, anksiyete olabilir..vs Kendisi de bu durumdan kurtulmak,daha kaliteli bi yasam surmek istiyorsa tedaviye baslayabilir,gerek ilac gerekse terapilerle bu durumdan kurtulabilir.
''Sizofreni'' oldugunun teshisi konulmamis anladigim kadari ile,sanirim sizofreniyi icinde bulundugu kotu psikolojiyi tanimlamak icin kullandi.
Yalniz sunu da soylemeliyim ki psikiyatrik rahatsizliklar oyle checkupla teshis edilmez.Gozlem yolu ile birebir gorusmelerle ve cesitli psikiyatrik,psikolojik testlere teshis edilir.
Belki yasadigi kotu yasam kosullarina bagli henuz atlatamadigi bi travma durumu yasiyor olabilir, anksiyete olabilir..vs Kendisi de bu durumdan kurtulmak,daha kaliteli bi yasam surmek istiyorsa tedaviye baslayabilir,gerek ilac gerekse terapilerle bu durumdan kurtulabilir.
bal perisi işte bu yüzden bana yardımcı olmanı istiyorum.. hani beni kaybetmek istemediği için sorularımı geri çevirmiyomu.. ama doğru olmadıgını düşünüyorum söylediklerinin...
şimdi mesala şu vanla istanbul olayı.. yeşhis konmamışsa neden gitmiş bu önemli bi nokta aslında.. bide şunu sorucam..
1)bana beraber gidip temiz rapaoru alabiliriz. bu mümkünmü??
2) bu nun tedavisi nasıl olur
şimdi mesala şu vanla istanbul olayı.. yeşhis konmamışsa neden gitmiş bu önemli bi nokta aslında.. bide şunu sorucam..
1)bana beraber gidip temiz rapaoru alabiliriz. bu mümkünmü??
2) bu nun tedavisi nasıl olur
gerçekten konulmuş tıbbi bir tanısı varsa ilaç tedavisi görmesi gerekir tabi bir süre hastanede gözlemlenmesi için yatması gerekir öyle sinir falan hafif kalır çünkü stres anında hastalığı yeniden tekrarlar genetik olarak çocuğuna geçişi çok yüksek bir ihtimaldir biraz zalimce gelebilir ama huzurlu bir evlilik ve sağlıklı çocuklar istiyorsan o kişiyle birşeylere adım atma
gerçekten konulmuş tıbbi bir tanısı varsa ilaç tedavisi görmesi gerekir tabi bir süre hastanede gözlemlenmesi için yatması gerekir öyle sinir falan hafif kalır çünkü stres anında hastalığı yeniden tekrarlar genetik olarak çocuğuna geçişi çok yüksek bir ihtimaldir biraz zalimce gelebilir ama huzurlu bir evlilik ve sağlıklı çocuklar istiyorsan o kişiyle birşeylere adım atma
bunu bilmiyorum işte.. bana yok teşiş dedi.. ama bunu 2 kelimeyle inancak değilim... kendimi tek düşünüp olumlu bi kara vermicem:S
öncelikle psikiyatrik bozukluklar çok çeşitlidir.. hastalıkların da kendi alt kümeleri vardır
tam olarak şizofreni teşhisi konulmamış olabilir ama buna benzer başka hastalıklar da var ve bu hastalıklar da aynı ilaçlarla tedavi ediliyor hemen hemen
teşhisi bilmediğimiz için kesin bişi diyemeyeceğim..
ama şizofreni gibi önemli bir hastalıkta tedavi süresi ömür boyudur.
ama genelde hastalar tedaviye uyum göstermediği için atakla tekrar hastaneye gelirler.
maalesef genelde bu böyle oluyo..
tam olarak şizofreni teşhisi konulmamış olabilir ama buna benzer başka hastalıklar da var ve bu hastalıklar da aynı ilaçlarla tedavi ediliyor hemen hemen
ama genelde hastalar tedaviye uyum göstermediği için atakla tekrar hastaneye gelirler.
öncelikle psikiyatrik bozukluklar çok çeşitlidir.. hastalıkların da kendi alt kümeleri vardır
bunun içinden uygulancak tedavi için bi bilginiz varmı.. ilk etap için..
- 31 Ocak 2009
- 2.165
- 777
- 363
Sizofreni oldugunu dusunuyor yada supheleniyorsan bu hastaligi iyice arastir,internette fazlasi ile bilgi var.Tedavisini,ataklarini,genetik boyutunu epsini ogrenebilirsin.
Eger sizofreni olsaydi, 1 senedir ilac tedavisi gormuyormus baya dagilirdi.Yani davranislari,oz bakimi,dusunceleri birsekilde farkederdiniz bi anormallik oldugunu.
Psikotik bir bozuklugu olabilir belki, oda sizofreniye benzer belirtiler gosterir.
Biz burdan ne desek ne yazsak, onu doktor gormeden yada o sana acikca anlatmadan sorularina cevap alamayacaksin.
Basit psikolojik problemleri de var olabilir, bilemeyiz.Anlattiklarina bakilirsa cok acik da anlatmamis.Ustu kapali cevaplar vermis.
Sizin vereceginiz bir karar ama aklinizda suphe birakiyorsa,devam edip etmemeyi iyi dusunun derim nacizane
Eger sizofreni olsaydi, 1 senedir ilac tedavisi gormuyormus baya dagilirdi.Yani davranislari,oz bakimi,dusunceleri birsekilde farkederdiniz bi anormallik oldugunu.
Psikotik bir bozuklugu olabilir belki, oda sizofreniye benzer belirtiler gosterir.
Biz burdan ne desek ne yazsak, onu doktor gormeden yada o sana acikca anlatmadan sorularina cevap alamayacaksin.
Basit psikolojik problemleri de var olabilir, bilemeyiz.Anlattiklarina bakilirsa cok acik da anlatmamis.Ustu kapali cevaplar vermis.
Sizin vereceginiz bir karar ama aklinizda suphe birakiyorsa,devam edip etmemeyi iyi dusunun derim nacizane
- 31 Ocak 2009
- 2.165
- 777
- 363
Tedaviyi sormussun, bu tur rahatsizliklarda beyin kimyasi bozulur bunu duzenlemek icin uygun dozlarda ilaclar baslanir.Bazi hastane ve merkezler psikoterapi ile destekler.
Ama sizofreni gibi agir seyreden bi rahatsizliksa omur boyu ilac kullanmak zorundadir.Ilaclar hastaligi %100 tedavi etmez.Sadece szofreninin belirtilerini hafifletir.
Ama depresyon,anksiyete..vs gibi ise ilac tedavisi+psikoterapi ile rahatlikla atlatabilir.Ilaclarini omur boyu kullanmasi gerekmez.
Ama sizofreni gibi agir seyreden bi rahatsizliksa omur boyu ilac kullanmak zorundadir.Ilaclar hastaligi %100 tedavi etmez.Sadece szofreninin belirtilerini hafifletir.
Ama depresyon,anksiyete..vs gibi ise ilac tedavisi+psikoterapi ile rahatlikla atlatabilir.Ilaclarini omur boyu kullanmasi gerekmez.
bunun içinden uygulancak tedavi için bi bilginiz varmı.. ilk etap için..
hastayı görmeden teşhis koymadan kimse ilaç yazamaz, tavsiye edemez. psikiyatrik ilaçlar hele ki bambaşkadır, özellikle şizofreni vb. gibi psikotik bozukluklar mutlaka psikiyatriste gitmeli kontrol altında ömür boyu ilaç kullanmalıdır.
sorumu yanlış sordum sanırım:s
demek istediğim, bana kendini ispatlayacakmış.. hani temiz raporu alabilirim beraber gdip alırız dio.. bnm görmeden inanamam artık ona..
yani bu temiz raporu için nereye gitmek gerekiyo.. piskologamı, psikiyatriyemi yada nereye gitmem gerekiyo..
aslında çok düzgün bi insandır.. hani bigün byk çapta kırdıgı yoktur.. hani dengesiz hareketleri olsa illaki ne tuaf şey derdim.. bilmiyorum hani kafam beynim durmuş gibi
demek istediğim, bana kendini ispatlayacakmış.. hani temiz raporu alabilirim beraber gdip alırız dio.. bnm görmeden inanamam artık ona..
yani bu temiz raporu için nereye gitmek gerekiyo.. piskologamı, psikiyatriyemi yada nereye gitmem gerekiyo..
aslında çok düzgün bi insandır.. hani bigün byk çapta kırdıgı yoktur.. hani dengesiz hareketleri olsa illaki ne tuaf şey derdim.. bilmiyorum hani kafam beynim durmuş gibi
sorumu yanlış sordum sanırım:s
psikiyatriste gitmesi gerek. bu arada tanısı yoksa şizofren olduğunu nasıl çıkarmış? bana biraz melankoli yapmak için yazmış geldi, bunun altından şizofrenidense kişilik bozukluğu çıkacak gibi. ama her halükarda normal hal ve tavırlarda değil, bir psikiyatriste danışmanızı tavsiye ederim, bence önce siz görüşün dediklerini birbir anlatın sonra da sevgilinizin görüşmesini sağlayın.
- 16 Ekim 2009
- 14.445
- 8.143
- 448
Senin için çok zor bir karar ve zor bir dönem. Allah yardımcın olsun öncelikle. Bir arkadaşımız çok güzel yazmış,araştırırsan sen de bulursun. Şizofreni hastaları sevdikleri ile ölmek isterler. Giderken yanlarında sevdiklerini de götürmek isterler. Çok dikkatli olmalısın. Kimse hasta olmak istemez tabi ki ama bu zor bir hastalık. Allahım aklımızdan etmesin hiçbirimizi.
Benim ağabeyimde şizofren.
Canım onlar hastalıklarını kendileri tercih etmemişler ki.
Kim ister ki böyle birşey hem biliyor musun*
Bence onlar dünyanın en zeki insanları.
Şizofren zeka fazlalığı olan kimselerde olan bir hastalık ve tedavisi var mümkün .
Düzenli bir tedavi ve sosyallik katarak hayatına emin ol onu toparlar ve kazanırsın.
Seviyordun değil mi hastalığını öğrenmeden önce.
O zaman yine sevmeye devam et çünkü hastalığı onun suçu değil.
Ve en önemlisi sevgi hastalıkta olsa ölümde olsa devam eden birşeydir.
Vicdan demişsinde düşünsene şizofren olan sen olsaydın sence o seni bırakır mıydı ?
Canım onlar hastalıklarını kendileri tercih etmemişler ki.
Kim ister ki böyle birşey hem biliyor musun*
Bence onlar dünyanın en zeki insanları.
Şizofren zeka fazlalığı olan kimselerde olan bir hastalık ve tedavisi var mümkün .
Düzenli bir tedavi ve sosyallik katarak hayatına emin ol onu toparlar ve kazanırsın.
Seviyordun değil mi hastalığını öğrenmeden önce.
O zaman yine sevmeye devam et çünkü hastalığı onun suçu değil.
Ve en önemlisi sevgi hastalıkta olsa ölümde olsa devam eden birşeydir.
Vicdan demişsinde düşünsene şizofren olan sen olsaydın sence o seni bırakır mıydı ?