• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şizofren bir sevgilim var..

beritann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2011
493
1
46
İstanbul
sevgili arkadaşlar.. sitede emeği geçen herkese tşkler.. bnde tasarımcıyım:) sitenin tasarımınıda begendim.. çoktandır takip ediyodum. üye olmak bugune kısmetmiş..

bişi anlatıcam.. sıkılmadan dinleyeceğiniz yardım olacagınız kanısındayım.. bi arkadaş aracılıgıyla netten tanıştıgım biriyle konuştum bi süre.. bnm iş yerinden arkadaşımın mahalle ve çocukluk arkadaşı.. neyse biz benmkiyle kouştuk işte bi yıla kadar.. daha sonra bana açıldı bni sewdiğini söyledi.. bende hoşlanıyodum ondan..diyarbkırda oturuyodu..izmiite gelip gidiyodu sürekli.. başlıyalı 10ay oldu.. toplam 2yıldır tanıyorum işte..
çok şükür hani çok güzel giden bi beraberliğimiz var.. bnden bişey talep etmiyo.. bişi beklemiyo.. ailemde öğrendi.. kesinlikle istemiyoruz demedi.. ama okulu olduğu için şuan isteme durumu gerçekleşemiycek.. aslında o istiyo. am bn o öğrenciyken bu yükü onun omzunda olsun istiyorum..
bizi kısa anlattım.. soruma gelim:S hasta oldugunu söyledi bana..şizofrem... ilk başladıgımız zamanalarda.. bnden sonra düzeldiğini hani kendini ii hissetiğini söyledi.. arkadaşken biz konuşurduk bazen soğuk olurdu.. bana küstün falan dediğim.. iyi değilim anla falan derdi.. bnde durumu bildiği için bişi demezdim..kötü günler geçirmiş hastalığından dolayı.. üniversiteye 4yıl geç gitmiş.. neyse sonuç olara bn hep onla analt diyorum hani neler yaşadıgı şuan nasıl oldugunu die.. dediki hani buna analtınca ellerini tutmam lazım.. senin bni hissetmen lazım dedi.. ii dedim.. grüştüğümüzde sordum.. 2 kelimeyle geçiştir.. dünde tartıştık.. uyudum bn gece msjlar atmış "" hastayım bn.. şizorfeni.. içimde 3kişi var.. biri sen.. biri ben.. diğeri sewdiğin ben.."" yani bn napcagımı bilmiyorum.. seviyorum ama mantıgımı kullanmam lazım.. mantıgımı kullanırım.. ama bu hastalık onun suçu ve tercihi değildiki.. ona sırtımı dönmem vicdanımı rahatlatmaz...

ama iyileşmez sende psikolojisi bozuk hayata umudunu kaybetmiş biri olursun sürekli kavga sürekli seni suçlama huzursuzluk kafasında kurduklarına inanma çıldırırsın öyle insanlar evlenemezki evlenmemeli bence tamam onun tercihi değil ama canım bu kanser değil veya başka bi hastalık değilki destek olasın bu hastalık senide yer kuzenim düğün günü öğrendi düğün bozuldu niye sakladınız diye kavga çıktı nikah iptali yapıldı çocuk ilaç içiyomuş normal davranıyomuş ilaçları almayı unutunca anlaşılmış allah kimseye vermesin

Acaba gerçekten şizofren mi ? Teşhis edilmiş ve tedavi gören bir hasta mı ?
Yoksa sorunlarını kendisi böyle mi açıklıyor ?
Eğer gerçekten hasta ise,bile bile lades olmaz.
Bu hastalık hakkında araştırma yaparsan,durumla başa çıkamayacağını göreceksin.

Son düzenleme:
Canim merhaba oncelikle kk'ya hosgeldin.Konun ilgimi cekti.
Ben danisman psikologum,su anda esimin yurt disi gorevi ile Tr'de olmadigimizdan dolayi calismiyorum.
Buraya gelmeden once Psikotik bozukluklar-sizofreni hasta grubu ile 1 calistim.
Arkadasinin teshisi konmus tedavisi baslamis mi?Bundan emin misin?Genellikle hastalar gizlemeyi tercih eder.
Oncelikle seninde dedigin gibi hastalik bir secim degildir.Fakat sana ilk etapta onerim lutfen bu hastaligi hafife alma ve iyice arastir.Eger onunla devam edeceksen cok guclu olmali, yasayacaklarini goze almalisin.Hastaligin atak donemleri oldukca zor geciyor,hastane yatisi gerekecek..ne biliyim burda yazmak istemedigim bir suru sorun yasayabilirsin.
Sizofreni malesef %100 tedavi edilebilen bir hastalik degil.En agir seyreden psikiyatrik bozukluk..Eger ilac tedavisine devam ederse belirtileri hafifler.Kendisi bunu ''kafamin icinde 3 kisi var'' mesajinda cok guzel ifade etmis.
Vazgec yada devam et demek bizlere dusmez.Keske boyle bir sorun yasamiyor olsaydiniz ama benim hastalardan ve ailelerinden gordugum oldukca zor ve yorucu bir surec oldugu..
Hakkinizda hayirlisi olsun.
sevgiler

Son düzenleme:
Kimse hasta diye terk edilmeyi hakketmez şüphesiz, ama siz daha yolun çok başındasınız, ilişkini sürdürme konusunu iyice düşün, taşın derim ben.

Ben doktor değilim, ama şizofrenin ancak başlangıç aşamasında iken düzenli olarak ilaç+terapi gibi tedavilerle tamamen düzelebildiğini, ama kronikleşince öbür boyu tedaviyi aksatmadan sürdürmek gerektiğini okuduğumu hatırlıyorum. Sitenin Adım Adım Sağlık köşesinde seni bu konuda aydınlatabilecek doktor arkadaşlar olabilir, bir de oradan araştır istersen.

canım geçmiş olsun, ben tam anlayamadım, teşhis konulmuş mu? kendisi mi şizofren olduğunu düşünüyo?

Allah yardımıcınız olsun..bu hastalık benimde ilgimi çekiyor,en son olasılıksız-adam fawer ' da ana karakter şizofrendi...ve çok mu çok önemli bir rahatsızlık bilmeni isterim..uzman arkadaş bahsetmiş o kadar yetkinliğim yok ama bilgi sahibiyim biraz..bence sende araştır et..gönül tabi istemez böyle bişeyi ama altından kalkmak büyük sorumluluk ve özveri ister...

bak arkadasım,sen şimdi bırak vicdanı micdanı..yarın basına ne gelecegını bılıyomusun..şu dunya uzerınde hıc bır ınsan olmamıskı ömrü boyunca sadece bır kişiyi sevmeye mecbur olmus..yanı sen onu bıraktıgında ona arkanı dönmus olmayacaksın..kendını annenı babanı sevdıklerını dusuneceksın..sen dusunmezsen kımse dusunmez nıtekım..2 yıldır gorusuyosunuz da nıye bu adama sana daha evvel hasta oldugunu soylemedı?

ondan ayrılarak günaha gırmezsın,sırf o ne dusunecek dıye de haraket etme..bır dostum var kocası şizofren..her gun karakoldalar hergun hastanedeler biliyomusun.gece uyurken kadının bogazına bıcaklarmı dayamadı,bıcaklamadı mı..ohooooo aklın durur..adam en basından hastaymıs gun gectıkce ılerleyen bır hastalık...kadının hayatı altüst..ve bılıyomusun sen onla evlendıgınde bır cocugun oldugunda cocugunda genetık olarak olma olasılıgı cok yuksek...

sen sevıyorum onu bu halde bırakamam demeye devam edersen yarın sende acınacak hale düşersin..kendını düşünmek zorundasın..

başkaları için feda edebileceğin bir hayatın olduğunu düşünüyorsan devam et derim..nacizane görüşüm

kendine yazık etme...

korkutmak istemem ama şizofreniler sevdikleriyle beraber ölmeyi tercih edebiliyormuş onlar için doğal bişeymiş hepsimi bilmem ben bir program da duymuştum

teşhisi kendi kendine mi koymuş yoksa raporu var mı.eğer şizofrense tedavi olması gerekir.

dün sakin bugün sinirli olan herkes şizofren değildir.bu hastalığa yakalananların çoğu da kabul etmez şizofren olduklarını.

hepize ayrı ayrı tşk ediyorum. balperisinede bana biraz daha yardımcı olmasını rica edeceğim..

şuan 23 yaşında.. 17 yaşında liseden mezun olmuş. 21 yaşındada okula başlamış.. bu arada 4 yıl kayıp var.. bunu sordum.. neden okula erken başlamadın die.. bana net cevap vermedi geçiştirdi..

babasının ona tedavi için bu yıl(geçen yıl anlatmıştı) seni irana götürcem demiş.. bu kabel etmemiş... bidha o günlere geri dönmek istemiyorum demişti.. nezman sordugumda pat die sorunca cevap vermeiyorum.. zaman içinde olucak anlatıcam bn sana demişti.. sende bni hissedersin anlarsın hemen yargılamazsın demişti... bikere görüştük sıkıştırdım biraz... hastaneye yattım ilaç tedavisi falan.. ve istanbulda bu tedaviyi görmüş.. şuan artık ilaç kullanmıyormuş..

biz arkadaşken bana hiç şaşmaz 2 günde bi gün oluyo böyle demişti.. hatta bi çocuk varmış onların okuldan.. """gelip ona söylemiş bn böyle böyleyim die.. bn kmse söylemiyorum.. o neden gelip bana söyledi anlamadım. demişti"""

şuan iyi gerçkten iyi(bunu olumlu düşünün die demiyorum. olumlu düşüncek bi tarafı yok çünkü) sanırım ona iyi geldim.. ama bu ilerde ona ii gelceğim anlamına gelmez...

o değilde ne fark ettim biliyomusun.. meger ne çok şey biliyomuş onun bu hastalıgı hakkında.. parçalar birleşince nekdar büyük oldu herşey..

şizofreni öyle 3-5 sene ilaç içip, tedavi görmeyle geçebilecek bir rahatsızlık değil. ömür boyu böyle devam eder.

şizofreni öyle 3-5 sene ilaç içip, tedavi görmeyle geçebilecek bir rahatsızlık değil. ömür boyu böyle devam eder.

sanırım başlarda sorunun bukdar büyük oldugunun farkında değildim.. ne oldugunu bile bilmiyodum.. ruhsal sorunlarım var diodu.. şizofren bile demiyoduki.. yeni öğrendim..

teşhisi kendi kendine mi koymuş yoksa raporu var mı.eğer şizofrense tedavi olması gerekir.

dün sakin bugün sinirli olan herkes şizofren değildir.bu hastalığa yakalananların çoğu da kabul etmez şizofren olduklarını.

Evet şizofren, şizofren olduğunun pek bilincinde değildir ki.

Teşhis konmuş, tedaviye başlanmış, ilaçlarını alıyorsa çevresine,kendine,sana bir zararı olacağını düşünmüyorum.Ancak tedavi görmeyen bir şizofreni hastası tehlikeli olabilir.Tedavi gören ve ilaç dozu hastalığına göre ayarlanmış bir şizofrenin tek sorunu ilaçların yan etkisidir.Onlar da unutkanlık,kilo alma vs. gibi şeyler....

İstersen şu belgeseli izle.Hastaların neler yaşadığını,toplumdan nasıl dışlandıklarını,hastalık hakında merak ettiklerini biraz olsun bunun sayesinde öğrenebilirsin=)

1.Bölüm
YouTube - ‪Biz Siz Onlar / Şizofreni Belgeseli - 1‬‏
2.Bölüm
YouTube - ‪Biz Siz Onlar / Şizofreni Belgeseli - 2‬‏
3.Bölüm
YouTube - ‪Biz Siz Onlar / Şizofreni Belgeseli - 3‬‏
4.Bölüm
YouTube - ‪Biz Siz Onlar / Şizofreni Belgeseli - 4‬‏
5.Bölüm
YouTube - ‪Biz Siz Onlar / Şizofreni Belgeseli - 5‬‏
6.Bölüm
YouTube - ‪Biz Siz Onlar / Şizofreni Belgeseli - 6‬‏

Son düzenleme:
Konu içeriği nedeniyle "Aşk Hikayelerimiz/Dertlerimiz" başlığına taşındı.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Sormak istediklerini burdan yada ozelden cevaplandiririm.
Ama su an ilac kullanmadigini yazzmissin,nasil ogrenebilirsin bilemiyorum ama teshis konmus mu,hastane yatisi olmus mu? Onu sikistirmadan ogrenmeye calisin.

Sormak istediklerini burdan yada ozelden cevaplandiririm.
Ama su an ilac kullanmadigini yazzmissin,nasil ogrenebilirsin bilemiyorum ama teshis konmus mu,hastane yatisi olmus mu? Onu sikistirmadan ogrenmeye calisin.

msj sayım yeteri kadar olmadıgı için mail atamıyorum:S aslında paylaşcagım çok şey var:S

Back