Sizin yönteminiz nedir?

Benim kavgalara çözümüm sakinleşmek ve empati kurmayı öğrenmek oldu . Iki taraflı hararetliydik zamanla belki de dinlediğim psikologlar sayesinde nasıl konuşmam gerektiğini öğrendim . Duygularımdan ve ne düşündüğümden bahsediyorum . Arama konusunda da şöyle acikcasi eşim evdeyken çok telefonla birileriyle konuşmuyorum annemle çok konuşurum gün içerisinde ama akşamları değil . Yada hafta sonu bir iş yaparken kulaklığı takar konuşurum ama eşinizin davranış şekli hoş değil kendisi saatlerce telefona bakıp size karışamaz .
Zaten burda çatışıyoruz
Karışma olayı beni sinir ediyor
Ben ona asla karışmam oda kankalarıyla konuşuyor dakikalarca ben ona karışmadığım için empati kuramıyor sanırım

Eskiden yaşadığınız sorunlardan ötürü aranızda soğuk savaş var. Sizin de dediğiniz gibi eskisi gibi kavga etmiyorsunuz susuyorsunuz çünkü kavga etmek dahi içinizden gelmiyor, gerek görmüyorsunuz muhtemelen. Eşiniz de ona karşı olan ilgisizliğin ve kayıtsızlığın farkında. Aslında annenizle iki saat konuşmanızda değil onunla oturup sohbet etmemenize takılıyor. Diğer konulardaki kıskançlığına bir şey diyemem, toksik kıskanç çok erkek var, benim dayanabileceğim bir şey değil. Ama ilişkinizdeki diğer konular da birbirinizden uzaklaşmanızın ve ikinizin de bu konuları hiç konuşmayıp üstüne örtmenizin getirisi. Aslında herkes bir sorun olduğunu biliyor ama adını koyamıyor.
Onla da çok konuşuyorum hatta bazen diyor tüm gün konuşmuyorsun hayatım tüm kelimeleri bana harcıyorsun🥴 hani desem herkesle konuşuyorum bi onla konuşmuyorum o zaman hak vericem ama öyle de değil
Kendisi pek konuşkan değil ailesiyle 2 dk anca konuşur galiba ondan garipsiyor çözemedim adamı

Peki ailemle konuşmamı bu kadar dert etmesi normal mi
O işteyken annemle konuşuyorken arıyor meşgulse sinir oluyor hep ona müsait olayım istiyor
Ya bazı insan vardir ilgi alaka sever. Senin verdigin doz az geliyor olabilir. Demek degil ki annenden rahatsiz oluyor. Belki ona daha cok ilgi gostersen annenle konusmani da sorun etmicek bi de böyle düşün.. sikayet edilen sey bircok kisinin hayali olabilir inan bana, seni de anliyorum ama bu acidan da bakmani öneririm. seven birini,sahiplenen,merak eden birini bulmak öyle önemli ki. Bir de böyle dene derim,ilgini cogaltmani

Benim eşimle iki yılı doldurcagz hala ama hala ilk günkü gibi aşık ve seviyoruz yirmi yıl ve katları yıl böyle olacak bunun sırrını anlatıyorum.

Konu sahibinin sorduğu soru cevabı.
Tartışma hiç olmadı hiç kavga diye birşey olmadı sebebi birşeye kızdığım zaman asla.icime atmam,birşey yok demem,gurur yapmam hangi konu olursa olsun özel anlarimizla ilgili kafama takılan,ailesiyle ailemle ilgili kafama takılan herşeyi güzelce paylaşırım o da.anlayisla beni dinler yorum ve çözüm getirir.
Mesele neyi söylediğin değil nasıl söylediğin yumuşak söylerim hep bazen aşırı kızdan dahi en yumuşak şekilde söylerim,bağırmam bağırmak ve kavga evliliğin asla tuzu biberi değildir bunu anladigi zaman insanlar daha az kavga edecek emin olun.saygisiz kelimeler asla etmem önünde etmemeye çalışırım,o da öyle hakaret hele hiç etmedim etmem o boyuta geldiysek zaten ilişki sallantida demektir.
Başkalarının önünde tartışmam asla onu rencide etmem o da beni öyle en önemli şey bu çevremde eşlerini başkaları yanında rezil rüsva eden yaratık insanlar var hepsinden tiksiniriz ikimizde.

Velhasıl kelam konu sahibi ilaveten küsmekte yok bizde bir konuyu konuşur orada halleder uzatmayiz.

Bunları yaparak çok şükür kavga gürültüsüz iki yılı dolduruyoruz daha nice yıllara inşallah sizlere de tavsiyem budur güzelce konuşularak halledilmeyecek olay yok.

Her halta karışan erkek cidden bayıyor ya.. bence açık açık konuşun. Lüzumlu lüzumsuz her şeye karışmasın. Ama kavga yaratacak şekilde ve ya bir olayın üzerine değil. Bir kahve yapın hadi konuşalım diyin öyle konuşun.

Benim eşimle iki yılı doldurcagz hala ama hala ilk günkü gibi aşık ve seviyoruz yirmi yıl ve katları yıl böyle olacak bunun sırrını anlatıyorum.

Konu sahibinin sorduğu soru cevabı.
Tartışma hiç olmadı hiç kavga diye birşey olmadı sebebi birşeye kızdığım zaman asla.icime atmam,birşey yok demem,gurur yapmam hangi konu olursa olsun özel anlarimizla ilgili kafama takılan,ailesiyle ailemle ilgili kafama takılan herşeyi güzelce paylaşırım o da.anlayisla beni dinler yorum ve çözüm getirir.
Mesele neyi söylediğin değil nasıl söylediğin yumuşak söylerim hep bazen aşırı kızdan dahi en yumuşak şekilde söylerim,bağırmam bağırmak ve kavga evliliğin asla tuzu biberi değildir bunu anladigi zaman insanlar daha az kavga edecek emin olun.saygisiz kelimeler asla etmem önünde etmemeye çalışırım,o da öyle hakaret hele hiç etmedim etmem o boyuta geldiysek zaten ilişki sallantida demektir.
Başkalarının önünde tartışmam asla onu rencide etmem o da beni öyle en önemli şey bu çevremde eşlerini başkaları yanında rezil rüsva eden yaratık insanlar var hepsinden tiksiniriz ikimizde.

Velhasıl kelam konu sahibi ilaveten küsmekte yok bizde bir konuyu konuşur orada halleder uzatmayiz.

Bunları yaparak çok şükür kavga gürültüsüz iki yılı dolduruyoruz daha nice yıllara inşallah sizlere de tavsiyem budur güzelce konuşularak halledilmeyecek olay yok.
Biz de hiç bağırıp çağırıp kavga etmiyoruz. Tuzu biberi değil dediniz ya, insanlar neden böyle düşünüyor anlamıyorum. Bir gün biriyle bunu konuşuyorduk "bilmem biz böyle birbirimize girmiyoruz" dedim. Bizim karşı komşunun eşi de böyleydi sonra aldattı kadını dedi bana😂 ikimizde yetişkiniz, tartışıyoruz konuşuyoruz bitiyor.

Tartışmalar esnasında da önceki şimdiki tutumunuz da pek doğru değil aslında:KK43: ama artık sakin kalabiliyormussunuz bu iyi bi şey bence (içine atmanız kötü tabii ki). şimdide derdinizi sakin sakin anlatmayı başarabilirseniz çok daha güzel olur. Ben de biraz fevri bir insanım. O nedenle aklıma ağzıma ilk geleni demiyorum. 30 sn de olsa düşünüp öyle konuşuyorum. Bazen kafamdan ilk tepkimi versem nasıl olur diye kısa bir film çeviriyorum sonra bakıyorum ki çok mantıksız olur hiç o topa girmiyorum 😅 bunu zaman içinde geliştirdim ben de işe yaradı ama herkes farklı tabii ki. Bi kaç kez deneyip basarabilirseniz sonra otomatiklesiyor zaten. Sevdiğinizi çok söyleyemezsiniz arada onun için yaptığınız şeyleri ben sevdiğimi pek söylemeyemem bilirsin ama davranışlarımla hissettiririm falan diyerek dile getirebilirsiniz belki 🧐

Biz de hiç bağırıp çağırıp kavga etmiyoruz. Tuzu biberi değil dediniz ya, insanlar neden böyle düşünüyor anlamıyorum. Bir gün biriyle bunu konuşuyorduk "bilmem biz böyle birbirimize girmiyoruz" dedim. Bizim karşı komşunun eşi de böyleydi sonra aldattı kadını dedi bana😂 ikimizde yetişkiniz, tartışıyoruz konuşuyoruz bitiyor.
O aldatan içinde varmış tatlım emin ol.
İçinde olan insan ne yaparsan yap aldatır hani derler ya alismisi kırk kilit altına koysan kilidiyle oynasir diye 🤣o misal sana sadık seven insan seni asla aldatmaz.o komşu saçma bir yargıda bulunmuş asla geçerliliği yok.
Siz de çok güzel kavgasız hallediyor mussunuz umarım hep böyle gider ve hep mutlu olun♥️

O aldatan içinde varmış tatlım emin ol.
İçinde olan insan ne yaparsan yap aldatır hani derler ya alismisi kırk kilit altına koysan kilidiyle oynasir diye 🤣o misal sana sadık seven insan seni asla aldatmaz.o komşu saçma bir yargıda bulunmuş asla geçerliliği yok.
Siz de çok güzel kavgasız hallediyor mussunuz umarım hep böyle gider ve hep mutlu olun♥️
Hayır yani aldatmanın kavgayla alakası olacaksa tam tersi olmamalı mı?🤣 çok teşekkür ederim, hepimiz çok mutlu olalım♥️

Sanane dediğim için tartıştık zaten bugün. Onun ailesinden çok çektim yine de karışmıyorum gidiyor mu arıyor mu yardım ediyor mu vs. Dedim bende sana karışayım da nasılmış gör o zaman dedim. Eskiden çok fazla tartıştık o yüzden kavgaya bile mecalim yok susmak işime geliyor
O kadar aynıyız ki... Ama geçen gün bana dedi ki sen hep kavgacısın sinirlisin o an dedim ki demek ki boşuna susmuşum adam sussam bile kavgacısın diyor. Madem öyle kavga edeyim artık hiç değilse içimde birikmez diye düşünüyorum ne yapayım... Gerçekten yordu beni bu evlilik stratejileri ooff off

Bence kucuk kavgalar evliligin tuzu biberi😐 ama buyuk kavgalar bagrislqr cagrislar, kirici sozler, donulmesi zor ve imkansiz durumlar olusturuyor. Her kavgada bir kirinti daha kopuyor.. sonunda bitiyor, iliski tukeniyor. O duruma gelincede konusmak kavga etmek dahi yoruyor oluyor.. bazi seyleri tuketmemek gerek o yuzden..

O kadar aynıyız ki... Ama geçen gün bana dedi ki sen hep kavgacısın sinirlisin o an dedim ki demek ki boşuna susmuşum adam sussam bile kavgacısın diyor. Madem öyle kavga edeyim artık hiç değilse içimde birikmez diye düşünüyorum ne yapayım... Gerçekten yordu beni bu evlilik stratejileri ooff off
Beni de kavgacı bilir ama ben tartışarak bağırarak hiç bi sonuç alamadım
Ne zamanki sustum konuşmadım cevap bile vermedim o zaman sakince hatasını anladı.

Selamlar hayırlı bayramlar dilerim 🌸
Sorum açıkçası belli bir nedene bağlı değil
Evlilik hayatı inişli çıkışlı bazen de çatışmalı bir yol. Benim merak ettiğim eşinizle bir konuda gerildiğiniz zaman bu olayı nasıl yönetiyorsunuz yönteminiz nedir? Ben eskiden bir tartışma esnasında kavgayı daha da büyütürdüm bağırırdım kapıları çarpardım daha da çıkmaza girerdi sonra artık piştim mi bezdim mi bilemiyorum sessiz kalma yöntemine geçtim ama plansız oldu bu. Bu konuyu açmamı tetikleyen konu da; ben yapım gereği çok çiçekli böcekli konuşamam kocişkomm karısının gülüü yiğidimm aslanımm vs diyemem yani 🥲 eşim de bazen bana sen beni seviyo musun ya diye ara ara sorar. Bazen ona kızdığımda sen beni sevmiyorsun ki zaten diye sitem eder. Öylesine gidip sarıldığımda bile seviyon beni dimi der 🤷‍♀️
Annemle telefonda biraz fazla konuşsam bunu bile kıskanır. Biliyorum normal değil bu ama ayrılmayı gerektirecek boyuta getirirse onu o zaman düşünücem. Yine bugün bunun gibi birşey için atıştık. Annemle telefonda dedikodu yapıyorum diye, yapma dedikodu aklını çöp bilgilerle doldurma dedi bende kadınların muhabbeti böyle sen neden bu kadar burnunu sokuyorsun dedim. Benim moralimi bozdu kuzenleriyle denize gitti (15dklık yol) bu şortu mu giyeyim dedi bende olur dedim 1 saate gelirim dedi hiçbirşey demedim🤷‍♀️ Bağırıp çağırdığımda içimi dökmüş oluyorum ama sessiz kaldığımda da diyeceklerim içimde kalıyor. Sizin kavgayı yönetme şekliniz nedir belki kendime örnek alırım 🌸
Galiba ben çözdüm sizin adamı. Her dediği dikkate alınıp yapılsın sözü geçsin istiyor sizi istediği gibi yönetemeyince de yeterince sevmediğinizi, sevseniz tamamen onun söylediklerine göre hareket edeceğinizi düşünüyor. Anne babasının ilişki nasılmış bir taraf çok daha mı dominant?

Galiba ben çözdüm sizin adamı. Her dediği dikkate alınıp yapılsın sözü geçsin istiyor sizi istediği gibi yönetemeyince de yeterince sevmediğinizi, sevseniz tamamen onun söylediklerine göre hareket edeceğinizi düşünüyor. Anne babasının ilişki nasılmış bir taraf çok daha mı dominant?
Annesi baskın olmaya çalışan tip
Baba bıkmış modda başına buyruk evde pek eşiyle takılmaz oturup muhabbet etmez gelir yemek yer tv izler uyur
Görümce de baskın kişilik
Hayır eşim mantıklı olsa buyur meydan senin dicem ama hep senin dediğin mantıklı sen haklıymışsın diyor konuların sonunda. Ona rağmen çatışıyoruz ben ondan 1 adım öndeymişim hep blabla 🥴

Şöyle ama, whatsapp kızlar grubumuz var biraz fazla yazışsam ne konuşuyorsunuz bu kadar der. Gruptan bir kız derdini anlatıyor derim. Boşver hayırlısı geçer yaz bırak diyor kafanı yorma sende etkilenirsin diyor. Etkilenmiyorum ben diyorum sen farkında olmuyorsun suratın asılıyor diyor. Annemi bi sabah ararım bi akşam. Çok sık arıyorsun orda neler oluyor herşeyi bilmek istiyorsun oranın muhtarlığına aday ol diyor 🤔 böyle olunca bende azcık aklının jelatinini aç hava alsın diyorum küsüyoruz 🤷‍♀️
ben bu mesajinizi beğendim çünkü esinizin dediklerini doğru buldum

Eyvah aslan kadını, yönetmek ister, kocaya da pek değer vermez, adamcaz ilgi istiyor.
Aslan kadını kocasının kıyafetine kadar kendi karar vermek ister, onda giyeceği şortu da size sormuş.. Valla kızmayın ama siz aslan kadınları, cömertsiniz, yardımseversiniz, güleryüzlüsünüz ama eş olarak baskınsınız genelde. Koca olarak da hep mülayim yumuşak huylu erkekleri seçersiniz, rahat yönetmek için..

X