hayatinda ev isi yapmamıs adama is verip bir de basinda durmamissiniz.
bu mu normal? keske kuzen o siz ucunuz girişseydiniz siz direktif veren olsaydınız.
benim sevgilim cok temiz titizdir. ama temizlik anlayisi igrenc. yeni aldigimiz buzdolabinin ic dis temizligini yapacaktik. evde temizlik icin kullanalim diye eski bir nevresim getirmistim onu istedim. lavabo tesisati sizdiriyor diye akan su altina koydugu bezi getirmişi bana
diyor ki "temiz su akiyor tesisattan"
bir baska gun yine yeni esya aldik ic dis temizliyoruz. esya teshir ürünü yani disarda sergilenen pis bir sey. adam bezi deterjanli suya degdirip degdirip temizliyor. Dedim "bu temizlik degil, sen kirli bezi gezdiriyorsun. buna temizlik diyemezsin. her seferinde bezi yika ki temiz deterjanla silelim", daha fazla anlatip kimsenin midesini bulandirmak istemiyorum ama bulasik yikama anlayisi da şu;
yeni tasinilan evdeki temizlenmemis (hos temizlense de beter) mutfak lavabosunu sicak suyla doldurup deterjan katip herseyi icinde sungerleyip o kopukleri bir kuru bezle kurulamak. bu bezin temiz oldugunu dusundugu icin haftada bjr yıkanan bir bez
sonra karsima cekip konustum "ben de cok temiz titiz biri değilim ama senin temizlik anlayisini görünce midemden bir sivi bogazima cikiyor fiziksel olarak tiksiniyorum- kusmak istiyorum" dedim
sagolsun beni anladi. o da onun kulturunde böyle oldugunu, annesinden boyle ogrendigini, bu temizlik anlayışıyla bunca sene ne ev arkadaslarindan ne baska birinden hic eleştiri almadığını söyledi. sonra basit kurallar koyduk. mesela tuvalette klozete ve yere degen seyi asla temiz kabul etmemek gibi
simdi astik sorunlari, artik temizlik yaparken bezini her seferinde yikiyor