Sizin çocuklar nasıl ? (5yaş)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üfff abartıya bak. Eve mi zincirlesin kadın bu çocukları
Bi de öyle lanse ettiler ki sanki çocuklar daima böyle ve ben rahatım için yapıyorum falan
Tamamen öneri üzerine onların iyiliğine diye düşündüm yanlış da olabilir ama üsluplar o kadar kötü ki buraya yazdığıma tabii ki yine pişman oldum

5 yasinda cocuklar 3 4 saat yanliz olmamali, muhtemelen o mesafeden ozgurlugu almislar sizi dinlemiyorlar. Hem yanlarinda olup duzgun iletisim kurmanizmi iyi balkondan bagirip onlarin dinlememesimi?
Bizim komsumuzda aynisini yapiyor cocuk ne araba tehlikesinin farkinda surekli disari kaciyor en az 3 kere bende aradim kayboluyor guya oda degistirmis balkondan mutfaga su almis. Hayir cocuk asagida ozgur yanliz ve kontrol edilemiyor oluyor. Arabalara kosuyor duvarlara cikiyor hatta 1 arabayi tasla cizmis resim yaptim diyormus.
Asagi inin ve vaktinde cikin dinlemezlerse 1 gun inmeyin

Komsunuz hep yapıyor sanırım ben hep yapan bir anne değilim ama şuan anlatılanlara göre farkım kalmadı o annelerden
Beraber inince de aynılar daha önceki yorumlarımda da söyledim beraber inmediğim için değil hep öyle biri,
Diğeri de ona bakıp bileniyor

Güvenlikli sitede hiçbir şey olmaz. Bunu onlarca adli olay görmüş bir avukat olarak yazıyorum. Bakmayın buradaki en iyi anne benim diye yarışa giren çok bilmişlere. Bir yerden yakaladılar ya sündürüp dururlar

Bunu da denedim
Aslında biri öyle diğeri de ondan etkileniyor
Biri daima itiraz ediyor ama diğeri daha yumuşak anlaşmaya uyuyor falan
İtiraz ettiklerinde ertesi gün götürmeyeceğimi söyledim ve götürmedim. Kararlılığınızı gördüklerinde onlar da uyum sağlar. Yaşları küçük değil. Benim küçük 3 yaşında o da bu kurala uyuyor. Uymazsa götürmeyeceğimi adı gibi biliyor çünkü.

Ben aşağı inmeden konusuyorum söz dinlemezsseniz siz camdan bakarsiniz cocuklar oynar diyorum oğlum dinliyor ama kizima artik eve gidiyoruz 10 dk daha demem basiyor cigligi.
Ertesi gün cezali oluyor evde kalıyor babayla biz iniyoruz ben sohbet ederken komsumla 9 yasindaki oglumda oynuyor.

Oglumu tek de yolladigim oluyor zaten giris kat evim sorun degil ama 5 yaş çok küçük kızım 6 yaşında yalniz birakmam çünkü çocuk bunlar bir an başka seyle ilgilen yok oluyorlar.

Cezalarinizi arttirin vijdan yapıp ama birdaha anneyi üzme yok hadi buseferlik affediyorum derseniz yanlış .

Anladim bizimki yanliz ciktiginda baska anneyle baska.
O zmn uyumlu olani alip cikacaksiniz.
Cocuklar sinirlarida sinirlari zorlamayida sever. Kolay gelsin

Kafalar böyle calisiyor ilgilenmiyorlar saliyorlar sokaga sonra ayy onlar mikimmil annii ne alaka be komşu şu kacirip istismar etmedimi onca cocugu. Almanyada 16 yasindaki cocuk 10 yasindaki cocugu odunluga goturup bogazini kesti.

Surukleyin goturun eve verin cezayi ogrenecek yeterki anne baba tutarli olsun.

Camdan pür dikkat çocukları izlerken acil durum anında nasıl müdahale etmeyi düşünüyorsunuz. Pes yani. O yaşta çocuğu bir başına bırakırsanız ihtiyaç gidermeye gelmelerine bile şükretmelisiniz.

Mükemmel anneliği geçtim kimse öyle bir şey iddia etmedi zaten de balkondan sürekli aşağı bağıran,seslenen biri olması komşular acısından bile hoş değil. Annemlerin orda var öyle bir komşu ayy fenalık basıyordu sesini duyunca artık.

4-5 saat evde hiçbir şeyle ilgilenmeden balkondan her an çocukları gözleyebiliyor musunuz? Evde hiç mi işiniz olmuyor mu? çok muhtemel gelmedi bana nasılsa site güvenlik var diye güvenmemek lazım herşey olabilir site içinden bile biri olabilir..Allah korusun düşebilirler de çarpabilirler de nasıl hemen müdahale edeceksiniz?

4-5 saat yemek ve su içmeden oynamaları da iyi değil ve aşağı inmeye bile zahmet etmeyip evden gelin demekle çocuklar tabii ki gelmez siz niye inip almıyorsunuz? Bu sıcakta çocuklar parkta nasıl oynuyor? Kusura bakmayın da biraz da rahat etmek için salıyorsunuz gibi geldi o kadar saat elle tutulur yanı yok..etkinlik yapın oyunlar oynayın balkon varsa su oyunları hazırlayın eve çekin bir şekilde

Yani ciddi ciddi soruyorum bu kadar herkes biliyor her şeyi
Uzman bana böyle bir öneride bulunmuş ben de denemişim
Ama benim yaptığım yanlış uzman yanlışçı başı

Siz olsanız çocuğunuzu nasıl bağımsız bir birey olduğunu bazen bağımsız da hareket etmesi gerektiğini anlatır ve UYGULATIRSINIZ
çocuk senle dipdibe sürekli ve birkaç güne okula gidecek ?

Evet asla kalkmıyorum
Hatta eşime de söyledim çok yorucu her şeyi bırakıp onları izliyorum diye

Herkes şu kısmı atladığı için direkt kızıyor

“Ben rahat etmek için değil çocuğum bağımsız hareket etmeyi öğrensin okula gittiğinde zorlanmasın çünkü ben de çalışacağım yanında uyum haftasında bile kalamam diye ve uzman önerdiği için” denedik

Evet parkı görünce böyleler zaten o yüzden benim için dert ve konuyu burda yazdım yoksa bağımlı olmalarına alışığım.

7 yaşında kapı önünde oynarken sapığın biri beni kendi apartmanımıza çekti. Annem camdaydı bir 3 dk falan yoktur. Onu gözlemiş.. dilim tutuldu son gayret korkunç bir çığlık atarak kurtuldm korktu kaçtı çok şükür. Yapmayın.

uzman size güvenli ve bağımsız alanlar yaratmanızı söylemiş. Başta güvenli değil bu yaptığınız. İhtimali dahi yok tek başlarına parka insinler demiş olmasının bu sizin yorumunuz uzmanın kastettiği bu değil.

ve hala özelden yollamadınız adını

Ayy bu defa da buraya takıldınız
Ben öyle bağırıp çağırıyorum demedim ki sesleniyorum burdayım kızım diyorum (arkadaşları da bilsin diye )
Gelmesini de isteyince sesleniyorum “yavrum artık gelin yemek yemeniz lazım” diyorum
Gelmeyince de zaten ikidebir gidip seslenmiyorum bile hem kendimi doldurmamak için hem kimseyi rahatsız etmemek için
Onlar su için çıkar ve evde konuşurum gerekirse kızarım balkondan bugüne kadar hiç bağırmadım evet çok itici insan tipi

Acaba bahsettiğiniz uzman beş altı metre öteden, müdahale edebileceğiniz mesafeden, çocukların oyunlarına, düşmelerine kalkmalarina karışmadan özgürce oynamalarını tavsiye etmiş olabilir mi? Yok cidden sal bahçeye sen evde kal dediyse değiştirin siz onu. 5 saat tuvalete de mi gitmiyorsunuz. Biraz mantık.

Benimde kizim 5 yasinda sitemizde guvenlik ve kameralar var ama asla izin vermiyorum.5 saat disarda kaliyorlarsa siz 5 saat boyunca nasil hic kalkmadan bakabiliyorsunuz.bu yastaki cocuklar bu kadar saat disarda kalmamali.ben kizimla iniyorum en basta anlasiyoruz 1 saat kalip doncez diye.kizim uysal o yuzden sozumu dinliyor.

Hanımefendi bizde pedagoga gidiyoruz tek sizin çocuğunuz yok haybeye konuşmuyoruz.. bize de bağımsız olması gerektiğini söyledi ama gözetimle.biz bankta oturuyoruz o kayıyor oynuyor koşuyor ama gözetimle asla tek bırakmadan ama peşinde de koşmadan..

o zaman niye gelip eve çıkmıyorlar diye şikayetçisiniz ya Allah aşkına balkonda hadi eve diye bağırmakla nasıl etkili olacağınızı düşünüyorsunuz çocuğunuzla tam 4 5 saat birebir ilgilenmiyorsunuz oynamıyorsunuz evde bişey yapmıyorsunuz çay çekirdek çocuk izle hiç kıpırdamadan mantıklı mı ve bu sıcakta? Bağımsız hadi 1 saat olsun ya.. başka çocuklar vardır da ailesi de vardır yanlarında yazık çocuklara..hiç.evde oyun kurmuyor musunuz ben 4 5 saat oynayan 5 yaşında annesiz çocuk sitede dahi görmedim ee şikayet etmeyin balkondan bağırmaya devam..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…