Sizin çocuklar nasıl ? (5yaş)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Muhtemelen site çok katlı apartmanlardan oluşuyordur. Hani çoğu komşunun birbirini tanımadığı..
Sizi çok korkutmak istemem ama arkadaşımın kızının oturduğu sitede tanımadıkları bir komşusu, asansörde ufacık kızı dudağından öpmüştü. Kız sizinkinden daha büyüktü üstelik. Kim olduğunu bulmaları bile sorun düşünsenize. Aile ve çocuk çok kötü etkilendi. Diğer komşular umursayıp tepki göstermediler bile. Çok yalnız kaldılar..

...konu sahıbı her yorumunuzun altına " " sorum dısında her seyı soyledınız " yazmayın artık🙄
Cogu kısı nedenını yazmıs
Ama sız anlamamakta ısrar edıyorsunuz
Sorunuza nasıl bır cebap gelsın ıstıyorsunuz acaba?

Evet 5 yasındakı cocuk annesız asla dısarı cıkmamalı.
Sıte guvenlıklı dıye tehlıkesız gozuyle bakmanız gercekten inanılmaz!

çocukları saksıda yetiştiren tipleri sevmem , amerikanvari çocuk yetiştirme taraftarıyım ama her yer manyak dolu. kaza da cabası. siz camdan yanlarına ışınlanamazsınız ki bi sapık kapsa çocuğu kaçsa, kaysa kafasını yere carpsa, bi arkadaşımı çocuk parkında istanbulun ortasında otururken yerde çimlerde yılan soktu (zehirsizdi gerçi). siz evden oraya müdahale edene kadar neler olur
Evet bu kısmında haklısınız ne bileyim 7 yıldır buradayız hiç sorun yaşanmadı
Ama bize denk gelebilir Allah korusun 🤦‍♀️🙏

Son düzenleme:
...konu sahıbı her yorumunuzun altına " " sorum dısında her seyı soyledınız " yazmayın artık🙄
Cogu kısı nedenını yazmıs
Ama sız anlamamakta ısrar edıyorsunuz
Sorunuza nasıl bır cebap gelsın ıstıyorsunuz acaba?

Evet 5 yasındakı cocuk annesız asla dısarı cıkmamalı.
Sıte guvenlıklı dıye tehlıkesız gozuyle bakmanız gercekten inanılmaz!
Hayır anlıyorum Hatta ben hata yapmış da olabilirim dedim defalarca ✋🏻
Ancak sorum çocuğumun parktan çıkmamasıydı
Ben varken de çıkmıyor diyorum tekrar başa dönüyoruz
Bu normal mi yani okumadan tekrar sormak ?

BEN AYLARDIR ÇOCUĞUNU SOKAĞA YALNIZ SALAN BİR KADIN DEĞİLİM

ÇOCUKLARIMI BU YIL OKULA YAZDIRDIM VE BANA AŞIRI BAĞIMLI OLDUKLARI İÇİN UZMANA GİTTİK NE YAPABİLİRİZ DİYE O DA BİZE “BAĞIMSIZ OLACAKLARI ORTAMLAR SAĞLAYIN” DEDİ
TOPLAMDA 5 DEFA TEK GİTTİLER ONDA DA DİBİMDE OLSALAR O KADAR BAKAMAZDIM BELKİ.

SORUM DIŞINDA HERŞEYİ SÖYLEDİNİZ 😀

BEN ÇOCUĞUMU DÜŞÜNMESEM UZMANA GİTMEM NE HALİ VARSA GÖRSÜN DİYEN ANNELERDEN OLURDUM ✋🏻

ÇOCUKLARIM PARK KONUSUNDA HEP BÖYLEYDİ PARKTAN ÇIKMIYORLAR DİYORUM ✋🏻
Benim kizda bana aşırı bağimli hatta şöyle soyleyeyim klozette bile kucagimda oturur, bize bagimli olmayacaklar da kime olacaklar ?
Hayatlarinin yaklasik 2 senesi pandemiyle gecti baş başa, ögretmende biz olduk annede biz olduk arkadaşda biz olduk.
Yalniz şunu belirteyim bağimli dedigim kizim bensiz sadece babasiyla parka gidiyor.
Ondada zırt pırt eve gelip anne seni cok özledim diyip gidiyor.
İyi bir şeymi durumdan hoşnutmuyum hayır, ama sizinkilerin bu durumu bağliliktan çikmis bagimsizliklarini ilan etmişler evde de disarda resmen.
Kizim sali gunu okula başlayacak kara kara düşünuyorum nasil olacak acaba diye umarim arkadas vs yasitlarini gorunce okul ortaminda benden bagimsiz bir seyler yapmak birazda olsa hosuna gider.
Sizinkilerin parktan gelmemesi falan degisik durum, baglari gevseteyim derken ipleri salmissiniz sanki

Benim kizda bana aşırı bağimli hatta şöyle soyleyeyim klozette bile kucagimda oturur, bize bagimli olmayacaklar da kime olacaklar ?
Hayatlarinin yaklasik 2 senesi pandemiyle gecti baş başa, ögretmende biz olduk annede biz olduk arkadaşda biz olduk.
Yalniz şunu belirteyim bağimli dedigim kizim bensiz sadece babasiyla parka gidiyor.
Ondada zırt pırt eve gelip anne seni cok özledim diyip gidiyor.
İyi bir şeymi durumdan hoşnutmuyum hayır, ama sizinkilerin bu durumu bağliliktan çikmis bagimsizliklarini ilan etmişler evde de disarda resmen.
Kizim sali gunu okula başlayacak kara kara düşünuyorum nasil olacak acaba diye umarim arkadas vs yasitlarini gorunce okul ortaminda benden bagimsiz bir seyler yapmak birazda olsa hosuna gider.
Sizinkilerin parktan gelmemesi falan degisik durum, baglari gevseteyim derken ipleri salmissiniz sanki
🤦‍♀️🤦‍♀️ 5 defada olacak bişey değil
Ne kadar özenle büyüttüğümüzü çevrem bilir bunu anlatmayacağım

Bize de uzman önermese belki hayatta aklımıza gelmezdi,yatmazdı

Çocuklarımla her konuda gayet anlaşırız hırçın değiller ama park konusu daima sorundu
Yani ben varken de sorun, gelmek istemiyorlar

Bazen düşünüyorum da sitedeki çoğu çocuk akşama kadar kalıyor belki onlara bakınca onlara haksızlık ettiğimi düşünüyorlar falan
Ne bileyim
Şaştım kaldım

O bahsettiğiniz tehlikeli hareketleri ben varken de inanın yapıyorlar hatta herkes bana evhamlı olma bırak yapsın düşerek öğrensin der
Hatta ben yanlarındayken sanırım daha rahat hareket ediyorlar nasıl olsa annemiz burda diye
Ama tembihleyip gönderdiğimde daha dikkatliler
Tabii hata diye de düşünebilirsiniz 😊
Düserek ögrenmek 100 cm boyu olan cocugun 2 metre yerden tepe ustu duserek ogrenmesi demek degil, fanusta yetismiyorlar tabiki düşsunler kalksinlar dizleride kanasin vs ama bu durum başka çocugun kafasina bilmem kac tane dikis atilmis, beyin kanamasi olabilirdi boynu kirilip olebilirdi.
Ben sokakta rahat birakan insanim istedigi gibi oynar ama tehlikeli hic bir harekete musade etmem inatla yapiyorsada eve getiririm yalvarana kadar da cikarmam.

Düserek ögrenmek 100 cm boyu olan cocugun 2 metre yerden tepe ustu duserek ogrenmesi demek degil, fanusta yetismiyorlar tabiki düşsunler kalksinlar dizleride kanasin vs ama bu durum başka çocugun kafasina bilmem kac tane dikis atilmis, beyin kanamasi olabilirdi boynu kirilip olebilirdi.
Ben sokakta rahat birakan insanim istedigi gibi oynar ama tehlikeli hic bir harekete musade etmem inatla yapiyorsada eve getiririm yalvarana kadar da cikarmam.
Hayır yahu kastettiğim o değil
zaten kız çocukları korkak olur şahsen benimkiler öyle
Ama dediğiniz de olabilir ne bileyim yapmaz yapmaz dersin yapar o anda

Muhtemelen site çok katlı apartmanlardan oluşuyordur. Hani çoğu komşunun birbirini tanımadığı..
Sizi çok korkutmak istemem ama arkadaşımın kızının oturduğu sitede tanımadıkları bir komşusu, asansörde ufacık kızı dudağından öpmüştü. Kız sizinkinden daha büyüktü üstelik. Kim olduğunu bulmaları bile sorun düşünsenize. Aile ve çocuk çok kötü etkilendi. Diğer komşular umursayıp tepki göstermediler bile. Çok yalnız kaldılar..
Bunu ben de düşündüm içim içimi yedi Hatta servisle okula gidip gelecekler şimdiden kafamda kuruyorum ama bir sürü kötülük var hepsini düşünerek onları da kendimi de yıpratmak istemiyorum
Gördüğüm yerde bişey olmaz ama sizin dediğiniz gibi binanın içi asansör vs tehlikeli ✋🏻

🤦‍♀️🤦‍♀️ 5 defada olacak bişey değil
Ne kadar özenle büyüttüğümüzü çevrem bilir bunu anlatmayacağım

Bize de uzman önermese belki hayatta aklımıza gelmezdi,yatmazdı

Çocuklarımla her konuda gayet anlaşırız hırçın değiller ama park konusu daima sorundu
Yani ben varken de sorun, gelmek istemiyorlar

Bazen düşünüyorum da sitedeki çoğu çocuk akşama kadar kalıyor belki onlara bakınca onlara haksızlık ettiğimi düşünüyorlar falan
Ne bileyim
Şaştım kaldım
Tabiki ozenle bakiyorsunuzdur yanlis anlamayin anneliginizi sorgulamiyorum bu benim haddim degil.
Sadece şunu soylemek istiyorum o yaşta cocugu tek basina disari cikar diyen kisi bir dr dahi olsa ben cikaramam cikarmam.
Farkli yontemler deneyin okula baslayacaklarmis orada toparlarlar.
Bizim sitede de cocuklar her daim disarda, ben kendim de disarda buyuyen cocugum ama simdiki zaman o zaman degil ortam musait degil.
Keske ortam musait olsa, insanlar bu kadar kotu olmasa benim gibi bahceli bir evde buyuyebilseydi cok isterdim ozgurce kosup oynamasini, arkasindan yemek yesin diye tabak dahi kostururdum ama artik oyle degil.

Tabiki ozenle bakiyorsunuzdur yanlis anlamayin anneliginizi sorgulamiyorum bu benim haddim degil.
Sadece şunu soylemek istiyorum o yaşta cocugu tek basina disari cikar diyen kisi bir dr dahi olsa ben cikaramam cikarmam.
Farkli yontemler deneyin okula baslayacaklarmis orada toparlarlar.
Bizim sitede de cocuklar her daim disarda, ben kendim de disarda buyuyen cocugum ama simdiki zaman o zaman degil ortam musait degil.
Keske ortam musait olsa, insanlar bu kadar kotu olmasa benim gibi bahceli bir evde buyuyebilseydi cok isterdim ozgurce kosup oynamasini, arkasindan yemek yesin diye tabak dahi kostururdum ama artik oyle degil.
Çok haklısınız
İnanın Uzman bize kışın sonunda falan söylemişti ben aklıma yatmadı asla yapmam öyle birşey dedim
Ama okulun açılmasına çok az kaldı ve evde lavaboya gidiyorum bana sesleniyorlar deliler gibi
Bunlar okulda ne yapacak diye düşünmeye başladım ki aklıma geldi deneyelim artık dedim 🤷🏻‍♀️

Böyle cevaplar alacağımı biliyordum

Pür dikkat gözüm onlar da öyle arada bakıyorum demiyorum.

Belki çocuklarıyla inen (fiziksel olarak orda ama elinde telefon olan) birçok ebeveynden bin kat dikkatle izliyorum

Yani dediğiniz gibi olsam zaten eve gelin diye de çağırmam rahatıma bakarım.

O kadar dikkatli izliyorsaniz neden onlarla birlikte inmiyorsunuz?

Hayır yahu kastettiğim o değil
zaten kız çocukları korkak olur şahsen benimkiler öyle
Ama dediğiniz de olabilir ne bileyim yapmaz yapmaz dersin yapar o anda
Benim kizim burda belki az cok taniyan arkadaslar bilir inanin hic bir tehlikeli harekete basvurmamis cocuk nerdeyse.
Cani cok tatlidir, balkona tirmanmaz, merdiven cikarken bile ayagini bastigi yere iki kere bakar oyle bir cocukdan bahsediyorum, bugun disarda hanimefendiyi sitenin disina arkadaslariyla birlik olup kacarken yakaladim guvenlik var kadin lavaboya gitmis olabilirdi, isi olabilirdi ona tamamen gozu kapali nasil guvenebilirim?
Cocuk aklina guven olmuyor iste tehlike ne, kaybolmak ne, can yakici hareket ne bilemiyorlar ki.
Soyle dusunun siz balkondan izlerken bugun benim kizin yaptigi gibi kosarak kacsalar hadi diyelim ki siz assagi inenen kadar uzaklasamadilar ama ya araba cikarsa ?
Ya bisiklet carparsa vs herseyi dusunmek lazim.
Konunuzdan bagimsiz ama cocuklar icin cok endiselendim kusura bakmayin sordugunuz bu degil biliyorum 🙂

Benim kizim burda belki az cok taniyan arkadaslar bilir inanin hic bir tehlikeli harekete basvurmamis cocuk nerdeyse.
Cani cok tatlidir, balkona tirmanmaz, merdiven cikarken bile ayagini bastigi yere iki kere bakar oyle bir cocukdan bahsediyorum, bugun disarda hanimefendiyi sitenin disina arkadaslariyla birlik olup kacarken yakaladim guvenlik var kadin lavaboya gitmis olabilirdi, isi olabilirdi ona tamamen gozu kapali nasil guvenebilirim?
Cocuk aklina guven olmuyor iste tehlike ne, kaybolmak ne, can yakici hareket ne bilemiyorlar ki.
Soyle dusunun siz balkondan izlerken bugun benim kizin yaptigi gibi kosarak kacsalar hadi diyelim ki siz assagi inenen kadar uzaklasamadilar ama ya araba cikarsa ?
Ya bisiklet carparsa vs herseyi dusunmek lazim.
Konunuzdan bagimsiz ama cocuklar icin cok endiselendim kusura bakmayin sordugunuz bu degil biliyorum 🙂
Zaten artık yalnız inmeyecekler sağolun ✋🏻

Benim yöntemim geri sayım yöntemi. 30 dk süre verdim deyip salıyorum ikisini de. Sonra 10 dk bir kalan süreyi söylüyorum. Sonra son5. Sonra da gidiyoruz. Şu ana kadar bi sıkıntı yaşamadık park konusunda. Buna alıştılar yani.

Benim yöntemim geri sayım yöntemi. 30 dk süre verdim deyip salıyorum ikisini de. Sonra 10 dk bir kalan süreyi söylüyorum. Sonra son5. Sonra da gidiyoruz. Şu ana kadar bi sıkıntı yaşamadık park konusunda. Buna alıştılar yani.
Bunu da denedim
Aslında biri öyle diğeri de ondan etkileniyor
Biri daima itiraz ediyor ama diğeri daha yumuşak anlaşmaya uyuyor falan

5 yaşında siteye salıyorum demişiniz. Sonrası için yorum yapamayacağım. Binlerce korkunç olsılık var çocukların başına gelmesi muhtemel. ( izleseniz bile) siz de sorumluluğunuzu tam bilmiyorsunuz çocukların laf dinlememesi daha masum..

cevap basit. Salmayın!
Üfff abartıya bak. Eve mi zincirlesin kadın bu çocukları

Amaç çocuğu bağımsızlaştırmak ya
Uzman önerdi dedim ya 😁

Yıllarca beraber inmişim şimd mi gocuncam 🤔😁

Uzmanin öyle önermesi ilginc. Hani ilk okula basladiktan sonra daha cok öneriyorlar burda. Bence ikisi birbirine destek olup inatlasiyor. Benim ikisi de yasca cok yakin. Bazen ikisi de inatlasiyor. Ben hep ikisine ayri ayri anlatiyorum. "Siz benim sözüme güveniyorsunuz, bende sizin sözünüze güvenmek istiyorum" diye. Cünkü anlasmaya en cok ben uymus oluyorum aksi takdirde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back