Sizin çocuklar nasıl ? (5yaş)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
“İzliyorum” dedim okumadınız mı ?
Tv izliyorum demedim çocuklarımı izliyorum
Park hemen balkonumun dibi
20 katlı rezidans değil
2. Kattayım
O zaman bırakın çocuklarınızı hanımefendi. 5 yaşındaki çocuk oynadığını doyduğunu bilmez yukarı da gelmek istemez. Hala üstüne üstüne dikleniyorsunuz. Yaptığınız şeyin yanlışlığını idrak etme şuurundan o kadar uzaksınız ki yazılanın ne olduğunu bile anlamıyorsunuz.

Eve gelmiyorlar çünkü bu disipline sahip değiller. Çünkü küçükler. Çünkü o yaşta çocuk yalnız dışarı gönderilemez. Kendilerini kontrol edemedikleri için tehlikelere karşı korunmasızdır.

Sizin gibiler çocukları dışarı salıp hala iyi bitmiştir yapıyor gibi utanmadan savunuyor ya bu ülke düzelmez.

Merhaba herkese
Bu konuda aşırı dertliyim ne yapsam olmadı
Ceza yöntemini (mahrum bırakarak) asla ben uygulamam diyordum ona bile başvurdum faydası olmadı :KK43:
İkiz kızlarım var 5yaşında sitemiz güvenlikli birkaç defadır tek başlarına iniyorlar ben de parkı gören taraftayım sürekli izliyorum onları
Neyse sorun şu ki hadi artık yeter eve gelin dediğimde gelmiyorlar asla ikna olmuyorlar

-Gelin yemek yiyeceğiz
-Gelin boyama yapacağız
….
-Gelin yoksa bi daha çıkamazsınız diyorum yok asla beni dinlemiyorlar
Ki daha küçükler şimdiden böyle beni dinlememeleri aşırı üzüyor beni :KK43:

Eve nasıl geliyorlar diye soracaksınız,tuvalet veya su ihtiyacı için gelince artık bırakmıyorum (4-5 saat olmuş oluyor)
Ben gidip kollarından tutup zorla getirmek de istemiyorum

Ciddi anlamda canım sıkılıyor ve çok konuşarak hatta artık son zamanlarda bağırarak (ki normalde sakince konuşurum ama artık doldum taştım) konuştuğum için onlar da korkuyor
Ne yapabilirim ne önerirsiniz ?

(Ben de eşim de söz verince yerine getiren insanlarız öyle çocukları kandırdığımız hiç olmadı ama onlar daima tamam deyip asla yerine getirmez tekrar tekrar aynı şeyi yaparlar)
Eve geldiklerinde sizi dinlemedikleri için ertesi günü dışarı çıkamayacaklarını söyleyin ve sözünüzde durun, kesinlikle çıkarmayın . Eğer söylediğiniz halde çıkarırsanız annem nasılsa her istediğimizi yapıyor diyip aynı şeyi tekrarlarlar. Bıktırma yöntemini de kullanabilirsiniz ne kadar etkili olur bilemiyorum denemedim bu yöntemi . Sabahtan çıkarın bıkana kadar oynasınlar yorulduk deseler bile izin vermeyin oyunlarına devam etmesini isteyin . Oyun oynamak işin içinde olduğu için faydası çok olur mu bilemedim

Bence de 5,5 yaşındaki çocukları yalnız göndermek çoooook tehlikeli. Etraf hiç kendini belli etmeyen, ummadığınız sapıklar, bir çok tehlikeliklerle dolu. Kendi adıma 11 yaşındaki kızımı site bahçesine bile yalnız çıkartmıyorum. Hele 5 yaşındaki oğlum o kadar hareketli ki, nereye fırlayacağı hiç belli olmuyor. Bu nedenle 1 dk elini tutmadan rahat edemem dışarıda. Eminim ikiz çocuklar çok yorucudur ama ne olursa olsun yanlarında olmanız, balkondan bakmanızdan çok daha güvenli. Ayrıca çocuklar tabi ki de parktan gelmek istemeyecekler. Sadece yanlarında olup, biraz zaman geçirince kararlılıkla getirmeniz gerekir. Bunun için parka gitmeden önce söz alın. Eğer zorluk çıkarırlarsa bir sonraki sefer götürmesiniz ama öyle balkondan çağırmakla çocuk getirilmez.
🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Yanlarındayken de bu sorunu yaşıyoruz

Yahu hepi topu 4-5 defa tek indiler sorunum bu değil Hataysa benim hatam ✋🏻

Sorum bu değildi
çünkü normalde de hep beraber inerdik
Ama 5 yaşındalar (doğumdan itibaren) yani yazın hergün çıkardığımı düşünün
Ben çıkarırken de böyle inat yapıyor çıkmıyorlar
Özellikle biri yapıyordu buara diğeri de yapıyor :KK43:

Eve geldiklerinde sizi dinlemedikleri için ertesi günü dışarı çıkamayacaklarını söyleyin ve sözünüzde durun, kesinlikle çıkarmayın . Eğer söylediğiniz halde çıkarırsanız annem nasılsa her istediğimizi yapıyor diyip aynı şeyi tekrarlarlar. Bıktırma yöntemini de kullanabilirsiniz ne kadar etkili olur bilemiyorum denemedim bu yöntemi . Sabahtan çıkarın bıkana kadar oynasınlar yorulduk deseler bile izin vermeyin oyunlarına devam etmesini isteyin . Oyun oynamak işin içinde olduğu için faydası çok olur mu bilemedim
Hayır gayet tutarlıyım inanın
Ama olmuyor asla parktan eve gelmek istemiyorlar

Zaten okula yazdırdım ama okulu istemedikleri için böyle bir yola başvurdum,uzman önerisi ile
Çünkü okul başlayınca belki ilk gün beraber oluruz sonra olamam ben de okula gideceğim
Uzman da bize bağımsız olabilecekleri ortamlar sağlayın dedi
Biz de denedik
Neden kimse soruma odaklanmamış onu anlamadım ✋🤦‍♀️
Sorunuzun cevabı : cunku kuçukler ve yeterlı bılınce sahıp degıller!

Sorunuzun cevabını cogu kısı farklı sekıllerde vermıs zaten

Son düzenleme:
O zaman bırakın çocuklarınızı hanımefendi. 5 yaşındaki çocuk oynadığını doyduğunu bilmez yukarı da gelmek istemez. Hala üstüne üstüne dikleniyorsunuz. Yaptığınız şeyin yanlışlığını idrak etme şuurundan o kadar uzaksınız ki yazılanın ne olduğunu bile anlamıyorsunuz.

Eve gelmiyorlar çünkü bu disipline sahip değiller. Çünkü küçükler. Çünkü o yaşta çocuk yalnız dışarı gönderilemez. Kendilerini kontrol edemedikleri için tehlikelere karşı korunmasızdır.

Sizin gibiler çocukları dışarı salıp hala iyi bitmiştir yapıyor gibi utanmadan savunuyor ya bu ülke düzelmez.
Anneliğime laf edecek son insansınız !
terbiyenizi takının

Zaten okula yazdırdım ama okulu istemedikleri için böyle bir yola başvurdum,uzman önerisi ile
Çünkü okul başlayınca belki ilk gün beraber oluruz sonra olamam ben de okula gideceğim
Uzman da bize bağımsız olabilecekleri ortamlar sağlayın dedi
Biz de denedik
Neden kimse soruma odaklanmamış onu anlamadım ✋🤦‍♀️
Okulu istememe sebepleri, size bağımlı olmaları değil de kendi istedikleri her şeyi okulda yapmamaları olabilir mi acaba? Çünkü orada sizin çocuklarınızın alışkın olmadığı bir disiplin anlayışı var. Böyle onların sizi yönetmesine izin verirseniz isterseniz 24 saat sokaklara salın okula alışmaları çok daha zor olacak.

Hayır gayet tutarlıyım inanın
Ama olmuyor asla parktan eve gelmek istemiyorlar
Çok istedikleri bir şeyi yapmasanız , babaları da konuşsa . Siz ertesi günü çıkarmadığınız halde devam ediyorlar öyle mi ? O zaman bir süre hiç çıkarmayın parkı çok çok özlesinler . Yalvardıkları sırada açıklamanızı yaparsınız bu yüzden çıkarmıyorum diye . Etkisi muhakkak olur

Çok istedikleri bir şeyi yapmasanız , babaları da konuşsa . Siz ertesi günü çıkarmadığınız halde devam ediyorlar öyle mi ? O zaman bir süre hiç çıkarmayın parkı çok çok özlesinler . Yalvardıkları sırada açıklamanızı yaparsınız bu yüzden çıkarmıyorum diye . Etkisi muhakkak olur
Dondurma çok severler olmadı yok :(

Okulu istememe sebepleri, size bağımlı olmaları değil de kendi istedikleri her şeyi okulda yapmamaları olabilir mi acaba? Çünkü orada sizin çocuklarınızın alışkın olmadığı bir disiplin anlayışı var. Böyle onların sizi yönetmesine izin verirseniz isterseniz 24 saat sokaklara salın okula alışmaları çok daha zor olacak.
Okulu bilmiyorlar ki
Sizin dediğinizin doğru olması için okulu bilmeliler
Bi de okulu sevmiyorlar demedim hiçbir yorumda
Okula başlayacaklar ama bana bağımlılar dedim ✋🏻

Beş yaşındaki çocuklarinizi sitede olsa tek başına dışarı yollamayın.
Küçükler daha, çok tehlikeliler yapacaklari hareketlerin sonuclarini bilemiyorlar.
Daha bu sabah hic bir ebeveyni yaninda olmayan o yaşlarda cocuk kaydiragin tepesinden kafa ustü düştü gozumun onunde buyuklerin yaptigi hareketi yapmaya calisirken.
Disarda kim ne verse yiyorlar.

BEN AYLARDIR ÇOCUĞUNU SOKAĞA YALNIZ SALAN BİR KADIN DEĞİLİM

ÇOCUKLARIMI BU YIL OKULA YAZDIRDIM VE BANA AŞIRI BAĞIMLI OLDUKLARI İÇİN UZMANA GİTTİK NE YAPABİLİRİZ DİYE O DA BİZE “BAĞIMSIZ OLACAKLARI ORTAMLAR SAĞLAYIN” DEDİ
TOPLAMDA 5 DEFA TEK GİTTİLER ONDA DA DİBİMDE OLSALAR O KADAR BAKAMAZDIM BELKİ.

SORUM DIŞINDA HERŞEYİ SÖYLEDİNİZ 😀

BEN ÇOCUĞUMU DÜŞÜNMESEM UZMANA GİTMEM NE HALİ VARSA GÖRSÜN DİYEN ANNELERDEN OLURDUM ✋🏻

ÇOCUKLARIM PARK KONUSUNDA HEP BÖYLEYDİ PARKTAN ÇIKMIYORLAR DİYORUM ✋🏻

5 yaşında parktan hadi eve gidiyoruz deyince gelen çocuk diye bir şey olmaz bence. Sanmıyorum.
Bizde klasik, kaydıraktan 3 kere daha kay, salıncak durunca gidiyoruz.

Yalnız olmalarına yorum yapmak istemiyorum. Arkadaşlar söylemiş o kısım hiç akla yatmıyor. Kızımın geçen sene 5,5 yaşında bir arkadaşı vardı, annesi her Allah’ın günü bana güvenip kızını serbestçe parkta bıraktı bir dönem. Ne gıcık olmuştum kadına. O da "benimkini beklemene gerek yok evi biliyor" diyordu. Evi bilmesi tüm sorunların çözümü <3

Kaç aylıklar? Okul öncesi eğitimi iyi gelir çocuklara , söz dinleme , sırasını bekleme , sabırlı olma, birlikte hareket etme davranışlarını , değerlerini çok daha kolay bir şekilde orada öğrenirler
Zaten okula yazdırdım teşekkür ederim 🙏
Ancak bana bağımlılar diye böyle bir yönteme başvurduk
Umarım okulda öğrenirler
Zaten artık tek inmeyecekler çünkü dediğiniz davranışlar hala kazanmamışlar demek oluyor 🤦‍♀️

BEN AYLARDIR ÇOCUĞUNU SOKAĞA YALNIZ SALAN BİR KADIN DEĞİLİM

ÇOCUKLARIMI BU YIL OKULA YAZDIRDIM VE BANA AŞIRI BAĞIMLI OLDUKLARI İÇİN UZMANA GİTTİK NE YAPABİLİRİZ DİYE O DA BİZE “BAĞIMSIZ OLACAKLARI ORTAMLAR SAĞLAYIN” DEDİ
TOPLAMDA 5 DEFA TEK GİTTİLER ONDA DA DİBİMDE OLSALAR O KADAR BAKAMAZDIM BELKİ.

SORUM DIŞINDA HERŞEYİ SÖYLEDİNİZ 😀

BEN ÇOCUĞUMU DÜŞÜNMESEM UZMANA GİTMEM NE HALİ VARSA GÖRSÜN DİYEN ANNELERDEN OLURDUM ✋🏻

ÇOCUKLARIM PARK KONUSUNDA HEP BÖYLEYDİ PARKTAN ÇIKMIYORLAR DİYORUM ✋🏻
Neden bağırıyorsunuz? Uzmana gidiyormuşsunuz işte bizden de iyi bilir ona sorun. Ben uzmanı çok takdir ettim şahsen

Beş yaşındaki çocuklarinizi sitede olsa tek başına dışarı yollamayın.
Küçükler daha, çok tehlikeliler yapacaklari hareketlerin sonuclarini bilemiyorlar.
Daha bu sabah hic bir ebeveyni yaninda olmayan o yaşlarda cocuk kaydiragin tepesinden kafa ustü düştü gozumun onunde buyuklerin yaptigi hareketi yapmaya calisirken.
Disarda kim ne verse yiyorlar.
O bahsettiğiniz tehlikeli hareketleri ben varken de inanın yapıyorlar hatta herkes bana evhamlı olma bırak yapsın düşerek öğrensin der
Hatta ben yanlarındayken sanırım daha rahat hareket ediyorlar nasıl olsa annemiz burda diye
Ama tembihleyip gönderdiğimde daha dikkatliler
Tabii hata diye de düşünebilirsiniz 😊

Böyle cevaplar alacağımı biliyordum

Pür dikkat gözüm onlar da öyle arada bakıyorum demiyorum.

Belki çocuklarıyla inen (fiziksel olarak orda ama elinde telefon olan) birçok ebeveynden bin kat dikkatle izliyorum

Yani dediğiniz gibi olsam zaten eve gelin diye de çağırmam rahatıma bakarım.
çocukları saksıda yetiştiren tipleri sevmem , amerikanvari çocuk yetiştirme taraftarıyım ama her yer manyak dolu. kaza da cabası. siz camdan yanlarına ışınlanamazsınız ki bi sapık kapsa çocuğu kaçsa, kaysa kafasını yere carpsa, bi arkadaşımı çocuk parkında istanbulun ortasında otururken yerde çimlerde yılan soktu (zehirsizdi gerçi). siz evden oraya müdahale edene kadar neler olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back