Sizin çocuklar nasıl ? (5yaş)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
5 yaşındaki çocukları siteye bile olsa tek başına bırakıyor olmanız benim için dehşet verici. 5.5 yaşında kızım var tek başına parka göndermeyi hayal bile edemem. Hiçbirşeyide zorla yapmıyor bu arada.
Belki de yanlışım bu konuda,ancak uzman biri önerdi, bağımlılığını azaltmak için arada yapın dedi
Yani beraber inince de durum bu çıkmak istemiyorlar

Benim genel olarak sorum bu eve çıkmıyorlar ✋🏻

Çocuğunuz var mı?
Evet var. Öğretmenim hatta yüzlerce çocuğum var.
Pedagojik eğitimim de var yani. Salın çocukları uzaktan izleyin önerisini veren uzamanın ismini benle paylaşır mısınız? Muhtemelen paylaşmazsınız. Kimse 5 yaşındaki çocuğu evinden izle parka sal 5 saat diye akıl veremez değil bir de uzaman verecek bu aklı.

hep haberlerde duyarız ya 4 yaşındaki çocuk kapı önünde oynarken kaçırıldı vs köy yerlerinde bile.. şoka girerdim nasıl yani. Şansa büyüyor bazı çocuklar.

Bu arada o kadar saat aşağıda oynuyorlarsa demek ki başka çocuklar da var, canları sıkılmıyor, ne güzel. Araba vs gelmiyorsa arada bakabiliyorsanız yabancı da yoksa bence çok problem değil
Hayır sitede araba yok garaj girişi farklı sitede dolaşmaz araçlar
Çocuk var evet zaten yaşıtları da indiği için ben de sanırım olabilir diye baktım ve saldım,arkadaşların deyimiyle

Yani geçen yıl biri bana bunu yapar mısın dese
Asla derdim
Ancak o kadar bağlandılar ki bana arada böyle yapmam da söylenince denedim

Evet var. Öğretmenim hatta yüzlerce çocupum var.
Pedagojik eğitimim de var yani. Salın çocukları uzaktan izleyin önerisini veren uzamanın ismini benle paylaşır mısınız? Muhtemelen paylaşmazsınız. Kimse 5 yaşındaki çocuğu evinden izle parka sal 5 saat diye akıl veremez değil bir de uzaman verecek bu aklı.

hep haberlerde dıyarız ya 4 yaşındaki çocuk kapı önünde oynarken kaçırıldı vs köy yerlerinde bile.. şoka girerdim nasıl yani. Şansa büyüyor bazı çocuklar.
Uzmanın adını özelden veririm
Ama Adem güneş de YouTube videolarında söyler
Bağımlı çocuklar diye bir videosunda var

Dışarı çıkmadan önce sevdikleri bir aktiviteden bahsedip ben çağırınca eve gelmeyen bunu yapamayacak (mesela kek/bisküvi pastası yapmak gibi) deyin ve gerçekten mahrum bırakın. Çağırırken de bunu hatırlatın. Ve dinlemiyorlarsa gerçekten uygulayın..

Benim oğlum da 5 yaşında. Bir yere giderken olmayacak şey için tutturunca "eğer bundan vazgeçmezsen hemen şimdi eve dönüyoruz" veya "dondurma(o an başka bir şey de olabilir) yiyemezsin" diyorum. Seçme şansı onun oluyor. Ve sonucunda gerçekten uyguluyorum. Mesela akşam o dondurmayı ben hatırlatıyorum "sözümü dinlediğin için veriyorum" diye..

Evet var. Öğretmenim hatta yüzlerce çocuğum var.

hep haberlerde duyarız ya 4 yaşındaki çocuk kapı önünde oynarken kaçırıldı vs köy yerlerinde bile.. şoka girerdim nasıl yani. Şansa büyüyor bazı çocuklar.
Yazdığımı okudunuz mu?
Tuvalete bile gitmem onlar gitmeden tuvalete gider namaz kılar suyumu alır kurulurum balkona
Hatta yanlarında iken birileri gelir bişey sorar konuşmaya dalarsın (kendim için) dikkatin dağılır ama balkonda ciddi anlamda pür dikkat izlerim

Ama benim sorum çocuğum eve çıkmıyor,ne yapabilirim?

5 yaşında bir değil hem de iki çocuk 😳
Allah korusun 5 yaşında çocuğum var, güvenlikli sitede oturuyoruz. Parkta oynarken 5 dk gözümün önünden ayrılsa ellerim titriyor. Oldukça da sakin soğukkanlı bir anneyimdir.
Güvenlikli sitede oturuyor olmanız güvensizlik barındıran bütün unsurların sitenin dışında kaldığı anlamına mı gelir? Sitenin içinde sapık, katil, kötü niyetli insanlar yaşayamaz diye bir kural mı var? Ruh hastası bir sapığın “evimde rengarenk kuşlar, oyuncaklar var, gelin göstereyim.” diye çocukları evine çağırması 5 dakikayı almaz. Komşusunun evindeki sandığın içinde ölü bulunan Ecrin’i çoğumuz hatırlıyoruzdur. Tehlike her yerde olabilir.

Çocuklarınız parkta oynamak istiyorsa siz de onlarla inin.Cüzdanınızı, çantanızı, telefonunuzu 5 dk parkta unutsanız koşarak gider alırsınız. Tv programları bu kadar küçük çocukları yalnız dışarı göndermeyin diye bas bas bağırıyor. 5 yaşındaki çocuk nasıl parka gider gerçekten dehşete düştüm.

Ayrıca okul bir mi.. orda bir kuruma ve yetişkine emanet ediyorsunuz çocuğunuzu.. nasıl mantık! Neyse daha bir şey yazma gereği duymuyorum. Sağlıkla büyüsün evlatlarınız.
Yahu okulla kıyaslamadım keşke doğru anlasaydınız ✋🏻
Demek istediğim okula başlayacaklar ve bana çok bağımlılar
Uzman da “sizden ayrı bağımsız olarak hareket edebilecekleri ortamlar sağlayın” dedi
Biz de 4-5 defadır deniyoruz ✋🏻
Yani sorum dışında her şey konuşuldu 😅

Bence de 5,5 yaşındaki çocukları yalnız göndermek çoooook tehlikeli. Etraf hiç kendini belli etmeyen, ummadığınız sapıklar, bir çok tehlikeliklerle dolu. Kendi adıma 11 yaşındaki kızımı site bahçesine bile yalnız çıkartmıyorum. Hele 5 yaşındaki oğlum o kadar hareketli ki, nereye fırlayacağı hiç belli olmuyor. Bu nedenle 1 dk elini tutmadan rahat edemem dışarıda. Eminim ikiz çocuklar çok yorucudur ama ne olursa olsun yanlarında olmanız, balkondan bakmanızdan çok daha güvenli. Ayrıca çocuklar tabi ki de parktan gelmek istemeyecekler. Sadece yanlarında olup, biraz zaman geçirince kararlılıkla getirmeniz gerekir. Bunun için parka gitmeden önce söz alın. Eğer zorluk çıkarırlarsa bir sonraki sefer götürmesiniz ama öyle balkondan çağırmakla çocuk getirilmez.

5 yaşında bir değil hem de iki çocuk 😳
Allah korusun 5 yaşında çocuğum var, güvenlikli sitede oturuyoruz. Parkta oynarken 5 dk gözümün önünden ayrılsa ellerim titriyor. Oldukça da sakin soğukkanlı bir anneyimdir.
Güvenlikli sitede oturuyor olmanız güvensizlik barındıran bütün unsurların sitenin dışında kaldığı anlamına mı gelir? Sitenin içinde sapık, katil, kötü niyetli insanlar yaşayamaz diye bir kural mı var? Ruh hastası bir sapığın “evimde rengarenk kuşlar, oyuncaklar var, gelin göstereyim.” diye çocukları evine çağırması 5 dakikayı almaz. Komşusunun evindeki sandığın içinde ölü bulunan Ecrin’i çoğumuz hatırlıyoruzdur. Tehlike her yerde olabilir.

Çocuklarınız parkta oynamak istiyorsa siz de onlarla inin.Cüzdanınızı, çantanızı, telefonunuzu 5 dk parkta unutsanız koşarak gider alırsınız. Tv programları bu kadar küçük çocukları yalnız dışarı göndermeyin diye bas bas bağırıyor. 5 yaşındaki çocuk nasıl parka gider gerçekten dehşete düştüm.
“İzliyorum” dedim okumadınız mı ?
Tv izliyorum demedim çocuklarımı izliyorum
Park hemen balkonumun dibi
20 katlı rezidans değil
2. Kattayım

Benim de kızım 5 yaşında. Herhangi bir yerde gel dediğimde gelmediğini düşünemiyorum hiç. En başta otorite kuramadığınızı sanıyorum. Düşünüyorum ben çağırsam kızım gelmese ne yapardım diye gider alırdım asla da ertesi gün yollamazdım. Sözümü dinlemezse dışarı çıkamayacağını bilir.

Açın izleyin Adem güneş bağımlı çocuklar ✋🏻
siz olayı çok yanlış anlamışınız. Söylediğiniz şey ve benim söylediğim şey çok farklı. 5 yaşındaki çocuğu parka tek göndererek bu sorunun üstesinden gelme fikri kendi eklemeleriniz sanırım. Güzel bir akıl yürütme olmamış. Özelden de bekliyorum size bu yorumu birebirde yapan uzmanın adını.

Hayır sitede araba yok garaj girişi farklı sitede dolaşmaz araçlar
Çocuk var evet zaten yaşıtları da indiği için ben de sanırım olabilir diye baktım ve saldım,arkadaşların deyimiyle

Yani geçen yıl biri bana bunu yapar mısın dese
Asla derdim
Ancak o kadar bağlandılar ki bana arada böyle yapmam da söylenince denedim
Bence akıllı birine benziyorsunuz, ben yargılamıyorum, sonuçta tehlikeli olup olmadığını deüerlendirmişsinizdir. Bence evde durmalarından daha iyi ama siz kontrolu elden bırakmayın akran zorbalığı vs her şey olabilir

Bence de 5,5 yaşındaki çocukları yalnız göndermek çoooook tehlikeli. Etraf hiç kendini belli etmeyen, ummadığınız sapıklar, bir çok tehlikeliklerle dolu. Kendi adıma 11 yaşındaki kızımı site bahçesine bile yalnız çıkartmıyorum. Hele 5 yaşındaki oğlum o kadar hareketli ki, nereye fırlayacağı hiç belli olmuyor. Bu nedenle 1 dk elini tutmadan rahat edemem dışarıda. Eminim ikiz çocuklar çok yorucudur ama ne olursa olsun yanlarında olmanız, balkondan bakmanızdan çok daha güvenli. Ayrıca çocuklar tabi ki de parktan gelmek istemeyecekler. Sadece yanlarında olup, biraz zaman geçirince kararlılıkla getirmeniz gerekir. Bunun için parka gitmeden önce söz alın. Eğer zorluk çıkarırlarsa bir sonraki sefer götürmesiniz ama öyle balkondan çağırmakla çocuk getirilmez.
5.5 yasinda oğlum var site guvenlikli sitenin dis kapisi sifreli her yerde kamera var ama tek basina asagiya birakmıyorum bazen cok istiyor ama henuz kucuk en fazla ben ya da babasiyla iner oynar.

Sizin çözümünuz basit aslinda asagiya gondermeyin. bana bagimlilar diyorsaniz anaokuluna yazdirin eylulde aciliyor okullar yasları gelmis.
Zaten okula yazdırdım ama okulu istemedikleri için böyle bir yola başvurdum,uzman önerisi ile
Çünkü okul başlayınca belki ilk gün beraber oluruz sonra olamam ben de okula gideceğim
Uzman da bize bağımsız olabilecekleri ortamlar sağlayın dedi
Biz de denedik
Neden kimse soruma odaklanmamış onu anlamadım ✋🤦‍♀️

Anlaşılan 5 yaştada rahat yok 🤦şuan 3 yaşında benim çocuğum ve ben de çok zorlaniyorum çoğu seyde demekki 5 yaşta da değişen birşey yok eyvah eyvah ...

Size cevabım çıkartmayın disari

siz olayı çok yanlış anlamışınız. Söylediğiniz şey ve benim söylediğim şey çok farklı. 5 yaşındaki çocuğu parka tek göndererek bu sorunun üstesinden gelme fikri kendi eklemeleriniz sanırım. Güzel bir akıl yürütme olmamış. Özelden de bekliyorum size bu yorumu birebirde yapan uzmanın adını.
Başınız mı ağrıyor ?
Benle uğraşmaya gelmişsiniz belli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back