size boyle bir cumle yazan erkek ne demek ister

Cok heyecanladim cokk dusunme gucum durdu sanki :))Bende ona mevlanadan bisey bulayim bari :)))
hayir hayir tabii ki mevlana dan yazma,bu mesaja bir hayyam cevabi yakisir,, arkadas dogru aciklamis dertli oldugunu ve derdini anak parcalanmis bir kalbin anlayacagini demek istemis.valla aferin diyorum.sevdigine mevlana dan dizeler sunmak ne guzel meziyet tabii hepimiz biliyoruz ki mevlana hz lerinin kast ettigi bizim bu asklar degil

evet mevlanin bahsettigi ilah-i ask

Hos_seda tesekkur ederim :)) yani bana karsi sevgisini mi ifade etmek istemis :)))

bunun yorumu ancak budur canım.tabi o bunu yazarken yazdığının ne anlama geldiğini bilerek mi yazdı bilemeyeceğim.

eski edebiyatta aşıklar acı çekmekten hoşlanırlar,bunun verdiği acı onların yaşam sebebidir ve bu yüzden vuslatı( sevgiliye kavuşmayı) istemezler.yani aşkta acıyı kendilerine amaç edinirler.insan asıl bu acıyla aşkın ne olduğunu anlayabilir.bu yazıda da bu işlenmiş canım.

ne demek önemli değil :))

hatta onlar için (mutasavvuflar için ki Mevlana da mutasavvuftur) sevgiliye (allaha) duyulan bu aşka ulaşmak için acı çekerler ve nefislerini terbiye ederler. bu nedenle de inzivaya çekilirler. çünkü bu acı aşka ulaştırır onları.

ve asıl aşk da kalplerde ancak bu yolla gerçek varlığını hissettirir

Cok tesekkur ederim kizlar ben mesajimi yazamadan beni telefonla aradi. Su an istanbula gidiyorum is icin , bu aksam icin goruselim dedi :)) bakalim bu aksam nolcak, safa yatip mesaji anlamamis gibi yapicam bir kez daha sozlu biseyler beklicem :))))

"dost ayrılığından paramparça olmuş bir gönül isterim ta ki ona aşk derdinin şehrini söyleyeyim mevlana"
Bana boyle bir mesaj geldi bunun anlamini bir turlu cozemedim. Sizce ne diyorr

Burdaki Mevalananın gerçek aşkıysa, bu Allaha duyulan aşktan bahsediyor. Mevlana Allaha duyduğu aşkın büyüklüğünü insanlara anlatabilmek için kullanmış olduğu bir tabir
Mevlana demek istemişki; benim duyduğum aşkın bağlılığın , büyüklüğünü her kalp anlamaz anca dostundan ayırlırken bile çok üzülebiln , acı çekebilecek kadar yüce bir gönüle sahip olabilen anlayabilir demek istemiş
Size bu mesajı gönderen kişide size duyduğu sevginin büyüklüğünü size anlatmak için anlamlı cümlelere bakarken kendide içeriğini pek araştırmadan size göndermiş gbi geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…