Sizde böyle hissediyormusunuz

oglum46

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2024
18
-6
25
Arkadaşlar merhaba 2yaşında oğlum var gün içerisinde ev temizliği yemek çamaşır bulaşık derken çok yoruluyorum be oğlumla oyun oynayamıyorum kendimi çok bitkin hissediyorum ve kendimi çok suçluyorum oynamaya çalışıyorum kafam kaldırmıyor kafamı dinlemem için tv açtığım oluyor kendimi çok kötü anne hissediyorum onunla oynamadığım için sizde böylemisiniz ☹️☹️

eşimde işten çok geç geliyor yemek yiyip çay içip banyo derken zaten saat 11-12 oluyor ve yanlz büyütüyorum destekçimde yok hiç

Her gün mü temizlik yapıyorsunuz? 1-2 gün temizlik yapmasanız o günü sadece çocuğa ayırsanız?

Bu sizi kötü bir anne yapmaz fakat bunu sorun ediyorsanız bazı şeyleri erteleyip o günü çocuğunuzla vakit geçirmek için harcayabilirsiniz.

Her gün mü temizlik yapıyorsunuz? 1-2 gün temizlik yapmasanız o günü sadece çocuğa ayırsanız?

Bu sizi kötü bir anne yapmaz fakat bunu sorun ediyorsanız bazı şeyleri erteleyip o günü çocuğunuzla vakit geçirmek için harcayabilirsiniz.
Maalesef her gün bir işim oluyor oğlum çok haraketli bulaşık çamaşır dağınıklık bitmiyor pat diye gelenler de oluyor

Maalesef her gün bir işim oluyor oğlum çok haraketli bulaşık çamaşır dağınıklık bitmiyor pat diye gelenler de oluyor
Temizlik işlerini daha kısıtlı yapabilirsiniz birkaç gün. İnsanların pat diye gelmesi de ayrı bir sorun. Bu konuda pasif mi kalıyorsunuz sanki? Pat diye misafirliğe gelinmez haber vermeden. Öyle gelen olduğu zaman müsait olmadığını söyleyip kapıdan çevirmen lazım ki gelmeden önce haber vermeyi öğrensinler.

Oğlunuzla beraber yapın . Çamaşırı beraber atın, beraber asın, bulaşıkları beraber dizin , sofrayı beraber kurun.
Bunların hepsi kaliteli zaman merak etmeyin 👍
Evet elimden geldiğince oğlum bak ben siliyorum al sende sil diyorum onunla ilgilenemesemde yanımda olsun istiyorum ama bazende işim bitince onunla oynamayı çok istiyorum ama kafam kaldırmıyor psikolojim bozuk diye düşünüyorum 😊

Temizlik işlerini daha kısıtlı yapabilirsiniz birkaç gün. İnsanların pat diye gelmesi de ayrı bir sorun. Bu konuda pasif mi kalıyorsunuz sanki? Pat diye misafirliğe gelinmez haber vermeden. Öyle gelen olduğu zaman müsait olmadığını söyleyip kapıdan çevirmen lazım ki gelmeden önce haber vermeyi öğrensinler.
Ooo mümkünmü böyle bişey asla hayır bile diyemem insanlar beni kötü biri sanar diye

Ooo mümkünmü böyle bişey asla hayır bile diyemem insanlar beni kötü biri sanar diye
Kız sana haber vermeden geliyorlarsa asıl karşı taraf düşüncesiz ve kötü :KK70: kendine bu kadar sorumluluk yükleme ve hayır demesini öğren. Çocuklu birisin her zaman müsait olmayabilirsin sonuçta. Bunun için seni kötü bileceklerse doğru karar vermişsin demektir öyle insanlar hayatında olmasa da olur.

O kadar haklısınız ki ahh ah keşke şu kişiliğimi biraz değiştirebilsem zaten çok istiyorum

Kız sana haber vermeden geliyorlarsa asıl karşı taraf düşüncesiz ve kötü :KK70: kendine bu kadar sorumluluk yükleme ve hayır demesini öğren. Çocuklu birisin her zaman müsait olmayabilirsin sonuçta. Bunun için seni kötü bileceklerse doğru karar vermişsin demektir öyle insanlar hayatında olmasa da olur.
Artık diyorum ki kardeşmi yapsam beraber oynarlar ben oynayamıyorum çocuk tek oynuyor yazık diyorum bu kadar bile düşünüyorum ama oğlumla oynayamıyorum ya başlıyorum 1dk sonra sıkılıyorum o kadar çok oynamak istiyorum ki ama yapamıyorum

Beraber boyama, kek pişirme, kıyafet katlama, yemek yapma, banyoda suyun içinde toplarla oynama, hangi ilde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama hava biraz güzelkeb dışarı çıkıp parkta top vs oynayabilirsiniz, beraber kitap okuyun, şarkı söyleyin, dans edin, yani çocuk oyunları sıkıcı geliyorsa size sizin yaptiğınız şeylere oğlunuzu dahil edip oyun haline getirmeye çalışın bence

Artık diyorum ki kardeşmi yapsam beraber oynarlar ben oynayamıyorum çocuk tek oynuyor yazık diyorum bu kadar bile düşünüyorum ama oğlumla oynayamıyorum ya başlıyorum 1dk sonra sıkılıyorum o kadar çok oynamak istiyorum ki ama yapamıyorum
Kardeşi büyüyüne kadar 1 sene vs hamilelik 2 yaşına gelmesi yenidoğanla ilgilenmeniz lohusalık falan derken toplam 3 sene siz iptal olacaksınız oğlunuz yine yalnız kalacak

Beraber boyama, kek pişirme, kıyafet katlama, yemek yapma, banyoda suyun içinde toplarla oynama, hangi ilde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama hava biraz güzelkeb dışarı çıkıp parkta top vs oynayabilirsiniz, beraber kitap okuyun, şarkı söyleyin, dans edin, yani çocuk oyunları sıkıcı geliyorsa size sizin yaptiğınız şeylere oğlunuzu dahil edip oyun haline getirmeye çalışın bence
Tabi bunları yapıyorum beraber çamaşır asarız evi süpürürüz herşeyimiz beraber herşeyimi beraber yapmaya çalıyorum sadece oyuncaklarda oynayamıyorum onuda oynamak istiyorum işte ama

Kardeşi büyüyüne kadar 1 sene vs hamilelik 2 yaşına gelmesi yenidoğanla ilgilenmeniz lohusalık falan derken toplam 3 sene siz iptal olacaksınız oğlunuz yine yalnız kalacak
O zaman ben çökerim oğlumla hiç ilgilenmiyorum gibi olur aslında ikiz di hamileyken 4aylıkken kalbi durdu kızımın şimdi o olsa ne güzel oynarlardı

İlla ki bir isim çıkıyor asla vakit ayiramiyorum diyorsanız muhtemelen aşırı titiz, takıntılı falansiniz. Bütün gününüz nasıl geciyory,illa çıkıyor dediğiniz işler ne mesela merak ettim. Gerçekten ertelenemeyecek şeyler mi? Ben mesela dün eşim evdeyken süpürge yaptım,yerleri sildim,çamaşır yıkadım. Bugün oğlumla yalnızız ve sadece onun öğlen uykusunda yapacağım az bir isim var. Yemek de yapacağım ama onda da yanımda olur. Eşim dün evde olmasaydı bile bu işleri oğlumla yapardım ama yine tüm günümü almazdı. Çünkü çok detay uğraşmıyorum,her seferinde dip köşe girmiyorum. Çat kapı gelen misafire de sunmak için gayet güzel bahaneler var. Bizde tam çıkıyorduk dışarda işlerim var, çocuğun doktor kontrolü var vs diye bişey uydurabilirsiniz gayet. Önceliğiniz misafir ağırlamak,evi kirklamak değil çocuğunuz olmalı. Bu günler geri gelmeyecek.

Ortada bir değil, iki ilgilenilmeyen bebek olsun yani?

Bakın kötü annesiniz demiyorum, lakin dünyaya getirdiginiz, sorumluluğu sizde olan, size muhtaç bir çocuk var,

Eğer bu sorumluluğu aldıysanız;

hayır diyemediginiz misafirlere hayır diyecek, evde her gün yaptığınız temizliğin suresini azaltacaksiniz.

İşlerden geri kalan vakitte bebekle ilgilenmeyecelsiniz,

bebeginizden geri kalan vakitte diğer işleri yapacaksiniz.

İnsanlara münasip bir dilde hayır diyebilmeyi öğrenin, kimse pat diye gelemesin,

ayrıca bu bir gorgusuzluktur, kimsenin evine habersiz gidilmez,

Hem böyle insanlar sizi kötü bilse ne yazar?

Arkadaşlar merhaba 2yaşında oğlum var gün içerisinde ev temizliği yemek çamaşır bulaşık derken çok yoruluyorum be oğlumla oyun oynayamıyorum kendimi çok bitkin hissediyorum ve kendimi çok suçluyorum oynamaya çalışıyorum kafam kaldırmıyor kafamı dinlemem için tv açtığım oluyor kendimi çok kötü anne hissediyorum onunla oynamadığım için sizde böylemisiniz ☹️☹️

eşimde işten çok geç geliyor yemek yiyip çay içip banyo derken zaten saat 11-12 oluyor ve yanlz büyütüyorum destekçimde yok hiç
Onceliginız oglunuz olmalı.. Şöyle kı işten gelıyorum yemeği koyuyorum hadı oyun oynayalım dıyorum bazen lego bazen boyama bazen top her neyse.. Bu ardaa istemiyorum oynamak ama o mutlu olsun dıye oynuyorum😊
Bu arada evı b... götürüyor ama umrum degıl... Sonra yemek bulaşık.. Bazen bulaşıgı bıle tam halledemıyorum... Oturup kahvemı alıp oğlumla puzzle yapıyorum.. Yada babasının yapması ıcın tesvık edıyorum... Mükemmel anne degılım sadece bugunlerının gerı gelmeyecegının bılıncındeyım. Ev ısı hıc bıtmez. SIZ de zorlmaayın oldugı kadar ama çat kapı mısafırde kabul etmeyın yanı... İnsanlara bu yüzü vermeyın.. Kımse benımm evime çat kapı aramadan gelmez mesela

X