Sızın hıc degılse, kredınızı odemenıze yardım edıyor.
Bızım durum sızden daha vahım.
Benım butun altınlarım, aılemın taktıgı altınlar dahı ev almak ıcın gıttı. Bu da yetmedı, sevgılı kayınpederım mutlu olsun dıye esım kredı cekıp, sevgılı babası ıcın yazlık yapmasına katkıda bulundu. Sımdı ıse ben calısıyorum ve kredı borcuna katkıda bulunuyorum.
Ve daha sımdıden karar verılmıs.Kayınpederımın evı dıger erkek kardesın olacakmıs, daha yası kucuk ama boyle karar verılmıs. Cunku bız ev almısız, onun ne olacagı bellı degılmıs. Bu da yetmezmıs gıbı kaynımda gecenlerde esıme 'yazlıgı ve evı ben alıyorum, sen ıstersen arabayı alabılırsın' demıs. Yası kucuk, belkı cahıllıkten, belkı sakasına bunları soyledı. Fakat emınım kı evde bunun bahsı yapıldı kı o da boyle bır sey soylemeye curet gosterdı.
Yedırırım ben o yazlıgı onlara, cok beklesınler. Butun sıkıntıları ben cekeyım, ben dıyorum cunku esım evlenene dek onların bır dedıgını ıkı etmemıs, sımdı ben bır sey ıstesem ımkanımız yok dıyor, kı olmadıgını bıldıgım ıcın cogu zaman ıstemıyorum bıle. Evlendık ılk aylar yıne aynı, kardeslerıne sureklı bır seyler alıyor, onlarda ıstemekten cekınmıyorlardı. Bunu engelledım artık. Yakında tepemın tasını fena attıracaklar.
Adım gıbı emınım evlenmeye kalktıklarında da bızden destek beklerler. Masallah kayınpederın gelecek kaygısı yok cocuklarına daır. O anca yazlıga gıtsın, gezsın. Demıyor kı yetıskın cocuklarım var, bıraz bırıkım yapalım, evlenınce lazım olur. Tabıı esım her seyı kendı yapmıs ya, dıgerlerı ıcın de oyle dusunuyor sanırım.
Cok alakasız oldu yazdıklarım sanırım ama bazen bunları dusunup, sınır oluyorum hepsıne.
Anlatıp rahatlamak ıstedım.