Sevgilin karışmıyor gibi görünüp karışıyor bence.
Kizlar selam sevgilimin ailesi muhafezekar bi aile. sevgilim diyo ki ben senin bu zamana kadar hic birseyine karismadim evlenirsek bundan snrada biseyine karismam. ama bizimkiker smdi bana diyoki siz ilerde geldiginiz zaman esin ustune azcik duzeltip gelecek mi. ya da ilerde cocuk olsa namazini kilacak mi(bizim ailede oyle namaz kilan pek yok). bende dedm ki ben istedigm gelinligi giyerim. sevgilimde diyoki bizimkilerin ne tepki verecegini bilmiyorum . ama bana kalirsa istedigin herseyi giy. zaten evlendikten sonra kimse kimseye karisamaz. sizce kizlar ? suan daha evlilik ve tanisma asamasinda boyle seyler var. ben nasil davranmaliyim
niye çeki düzen veriyosn? normalde çıplak mı geziyosun sanki. ben anlamıyorum yahu muhafazakarsa onlar muhafazakar, sen dğeilsin. istediğin gibi giyin git. sen muhafazakar olsan kaynananın yanına gelirken örtünmesini beklerdin?
ayrıca sevgilin güven vermiyor. sen çeki düzne versen zamanla yeterli gelmeyip bu konuda sorun yaşayacaksın belli ki.
Şimdi böyleyse o iş ilerler. Sen namazını keşke kılsan çok hoş olur. Ama çocukla ne alakası varmış anlayamadım.
Aslinda karsilikli saygi olsa boyle seyler olmaz gibime geliyo
Ailedeki diğer gelinleri gözlemleyin hatta oturup sohbet etme imkanınız varsa hayat tarzlarını anlamaya çalışın az çok.
Eşin olacak kişi, kimse benim eşime karışamaz deyip lafı ağızlarına tıkayabilecek dik bir duruşa sahipse çok sorun etme. Ikiniz aranızda halledin aileylede hiç polemiğe girmezsin.
Ama oda ailesinin gazına gelip sana mırın kırın edecek yapıda biriyse koşarak uzaklaş.
Olmuyor çünkü. Zihniyetler ayrıysa olmuyor.
Cocuk olursa namaz mi kiliniyor ben ciddi manada anlamadim.
Karisip karismama konusu ne ailede ne onda... sizde bitiyor. Benim esim asla karismaz. Cunku karissa alacagi cevabi kaldiramaz. Bosanmak cok kolay. Hayatima mis gibi devam ederim. Cunku biri karisirken ben kendi hayatima degil onlarin hayatina devam ediyor oluyorum.
Cocuk olsa ilerde o da namaz kilcak miymis yoksa kilmaz miymis oyle soruyor
Kizlar selam sevgilimin ailesi muhafezekar bi aile. sevgilim diyo ki ben senin bu zamana kadar hic birseyine karismadim evlenirsek bundan snrada biseyine karismam. ama bizimkiker smdi bana diyoki siz ilerde geldiginiz zaman esin ustune azcik duzeltip gelecek mi. ya da ilerde cocuk olsa namazini kilacak mi(bizim ailede oyle namaz kilan pek yok). bende dedm ki ben istedigm gelinligi giyerim. sevgilimde diyoki bizimkilerin ne tepki verecegini bilmiyorum . ama bana kalirsa istedigin herseyi giy. zaten evlendikten sonra kimse kimseye karisamaz. sizce kizlar ? suan daha evlilik ve tanisma asamasinda boyle seyler var. ben nasil davranmaliyim
işin zor. sevgilin arkanda olmayacak demek ki. ailesinin ağzına bakacak. tercih senin.Evet ben bunubdedigim zaman. yani daha hic tanismadan karaima boyle seylerle geliniyor dedigimde . haklisin diyor. ben seni anliyorum fakat bizimkiler soruyor benim kendi dusuncelerim bunlar degil diyor.
Aynen iyle. namaz kilma soyle ilerde cocuk oldugunda ilerleyen zamanlarda cocukta namaz kilcak mi yoksa kilmaz mi
Sende sevgiline söyle madem öyle onların abuk sabuk düşüncelerini sana aktarıp moralini bozmasın . sadece sevgilinin görüşü önemliyse onların taleplerini duymak zorunda değilsin değil mi ?Yani ben boyle dedigim zaman bana ditor ki zaten suan akillarinda boyle bir sey var. ama evlendikten sonra kimse kimseye karisamaz istedogoni giyersin edersin diyo
Uygulamada öyle olmuyor. Tecrübeyle sabittir.
Anladım da çocuk ne alakaymış ya. Ha şöyle dese anlıycam namazını kılsın yaptığı yemeği yiyebileyim. Böyle bir şey var namaz kılmayanın yaptığını yemiyolar mesela. Ama çocuğu duymamıştım hiç. Bence sen o aileyle mutlu olamazsın tersi bir kültürde yetiştiyssen. Haa şu da var hiç anasını babasını sallamayan erkek bile evlendikten bir süre sonra anacı babacı oluyor. Şimdi böyle demesine bakma hiç.
İstemiyosan tavrını koy ben yapamam de. Haa ilerde bir gün inşallah nasip olur yaparsın ama bu baskılar adamı dinden soğutur allah korusun.
Sende sevgiline söyle madem öyle onların abuk sabuk düşüncelerini sana aktarıp moralini bozmasın . sadece sevgilinin görüşü önemliyse onların taleplerini duymak zorunda değilsin değil mi ?
Sevgilin nabız yokluyor gibi geldi
Bu konularda sana kendi baskı yapnayacaksa şimdiden ailesini terbiye etmeye başlasın bence .
Sonra üzülme
Oyle mi sizde mi benzer durumdasiniz
işin zor. sevgilin arkanda olmayacak demek ki. ailesinin ağzına bakacak. tercih senin.
Dimiben dedim ki yani daha tanismadan bana boyle seylerle geliniyor. ve hic his degil. o da dedi ki haklisin. cidden haklisin benim dusuncelerim degil bizimkilerin sorduklari soru bnde cevap veremiyoeum. ben sana hic bisey demiyirum dememde. zaten evlendikten snra kimse kimseye karisamaz dedi. sizce ne yapmaliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?