Sizce yapabilir miyim (kpss)

Yapabilirsiniz demeye geldim.
Binlerce kisi var (hem de 3 cocukla) evde video izleyerek derece yapmış.
Tabi temelinize de bagli ama denemeye değer bence. O bi sene de zaman kaybı değil tecrübe olacak.
Kendim de hazırlanıyorum ordan biliyorum. Motivasyon cok önemli birakmayin.
Dershane şart değil çünkü tamamen kisiye bagli bu.. gidip 70 alan da var gitmeyip 90 alan da var. Tamamen size bagli. O disiplini sağlayabilirim diyosaniz cok gerekli olmayabilir.

Teşekkür ederim benim için büyük bir motivasyon oldu mesajınız.

Benim bütün arkadaşlarım 30 yaşın üstünde atandı. Hiçbiri de atandığı sene dershaneye gitmedi. Yaparsınız neden yapamayasınız. Bikaçının çocuğu bile vardı üstelik. Sözel dersler okuyarak çalışarak halledilebilir derslerdir.

Üstteki üye gibi bende yapabilirsiniz demeye geldim.

2018-2020 kpss'ye evden hazırlandım; 83 ve 82 puan aldım(mühendisim atama yok gibi). 2020 KPSS'de beni batıran Türkçe oldu ki çocukluğumdan beri düzenli kitap okurum ve 11 yanlışım çıktı. Tarih, coğrafyadan hiç gözünüz korkmasın, 30 yaşındayım yıllar yıllar önce gördüğüm için bilginin kırıntısı bile kalmamıştı buna rağmen gayet iyi yaptım. Konu anlatımlı kitap almadım, hocaların tahtaya yazdığı her şeyi defterime yazdım ve düzenli tekrar ettim.

Genel kültür için; 'hoca webde' YouTube kanalını çok çok öneririm. 2018'de 'benim hocam' kanalından çalışmıştım. İkisinde de eğitim bilimleri var. YDS için 'benim hocam'da 'hakki sahin'i dinleyebilirsiniz.

Son olarak Almanca öğrenmeye çalışıyorum, sizin seviyeniz b2'ymis onun içinde birkaç kanal önerim var ama siz bu konuyu daha iyi bilirsiniz. 'almanca kolay' ve 'deutsch lernen with diyarda'. 'Deutsch cafe' de var ama seviyesini tam bilmiyorum malum ben a1'deyim.

Kpss için dersaneyi ben istemedim; hazırlanmak, yol vsdense evden hazırlanmak daha iyi bence.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Türkçe kötü geçmesine rağmen çok güzel bir puan almışsınız.
Motivasyon için de ayrıca teşekkür ederim. Gidip başlayacağım hatta ders çalışmaya

Aslında önce kpssyi amacım kazanmak sonrasında dgs ile hukuk düşünmek, sayısalım sıfır o yüzden devlette hukuk çok zor en azından atanabilirsem özelde düşünülebilir gibi
Sözeliniz iyi durumdaysa eğer onları tekrar etmek ve matematik kalıyor geriye. Bence matematiği halletmek için de yeterince hatta fazla zamanınız var. Kpss matematiği ağır değil bence isterseniz yapabilirsiniz :)

Sözeliniz iyi durumdaysa eğer onları tekrar etmek ve matematik kalıyor geriye. Bence matematiği halletmek için de yeterince hatta fazla zamanınız var. Kpss matematiği ağır değil bence isterseniz yapabilirsiniz :)
Umarım yapabilirim, eylül ayı sonu işten ayrılıcam kpss çalışabilmek için işim yoğun olduğundan dolayı vakit ayıramıyorum. Siz atanabildiniz mi bu arada :)

Ben kpss gky ve eğitime evden video izleyerek hazırlandım. Video izlemek dersaneden daha faydalı oldu bana. Ayrıca bir arkadaşın eşi de paket program satın aldı. Dershane ortamı gibi ders görüyor, öyle de yapabilirsiniz. Ha bu sene olmadı mı seneye tekrar çalışırsınız, en azından bu sene sizin için temel olur.

Umarım yapabilirim, eylül ayı sonu işten ayrılıcam kpss çalışabilmek için işim yoğun olduğundan dolayı vakit ayıramıyorum. Siz atanabildiniz mi bu arada :)
Bence yapmamanız için neden yok, tabii bölümün atama sayıları iyiyse
Atamamız yok gibi birşey, temmuz'da sadece 1 kişi alındı mesela. Elimden geleni yaptım, olmadi diye başka şeylere yoneliyorum.

Bence yapmamanız için neden yok, tabii bölümün atama sayıları iyiyse
Atamamız yok gibi birşey, temmuz'da sadece 1 kişi alındı mesela. Elimden geleni yaptım, olmadi diye başka şeylere yoneliyorum.
Bende birkaç sene önce denedim olmadı özel sektörde istediğim gibi gitmeyince işten ayrılıp son iki şansım kaldı önlisans için yine bi zorlicam olmazsada napalım sizin gibi farklı seçeneklere yönelsem iyi olucak, bölümünüz nedir başka branşlarda kpss deneyin tabi daha iyi bir fikriniz yoksa :)

Sizi yaniltmis olmayayım, bildiğim kadariyla 35 yaş sınırı var KPSS'de. Hatta öğretmenlik için yaş sınırı kalktı diye biliyorum. Mühendislik mezunuyum, 4001 ataması var ama puanlar çok çok yüksek, zabıt katipligine başvurmuştum ama klavye sınavına girmedim. zaten artık KPSS'de yapabileceğimi yaptım, daha fazlasına olmaz diye diyorum ama büyük konusmus olmayayım. Yüksek lisans düşünüyorum,belki oradan bir şey çıkar diye.

Elbette yaparsınız ama sifirsaniz ilk sene temel oluşturmaya gidiyor
Kac puan almanız gerek ?
Ben evde çalışıp atandım ama öncesinde eğitim için dershaneye gitmiştim onun için de mutlaka dershane lazim bence eğitim zor

29 yaşındayım dediğiniz doğru 35 yaş sınırı var bende katiplik için tekrar girmeyi planlıyorum, nişanı attığım kişide bilgisayar mühendisiydi aslında baya sınav açıldı en son spk kurumu filan onları iyi takip etmek lazım. Bende kpss için işi bırakıcam sonradan maksat pişman olmamak geriye dönüp keşke işi bıraksaydımda çalışıp atansaydım dememek için belki yine atanamicam ama en azından keşke demem. Bi karar vermek yeniden birşeylere başlamakta açıkçası çok zor geliyor ama bakalım sonu ne olucak.

Yaş sınırı kalkmadı mı? Öğretmenlikler de kaldırıldı diye biliyorum.

dilci/sözelci olanların genelde matematiği olmaz

sizin tam aksine tarih coğrafya vatandaşlık çalışmanız gerekiyormuş, bu dersler için dersaneye gitmek şart değil ama tarih filan çok fazla konu içeriyor çooook ayrıntı var yani 1 senem var demeyin eksikseniz konuda, mesela açın şimdiden başlayın notlar çıkarın atıyorum yolda telefondan video izleyin evde arka planda sürekli KPSS kanalı olsun. kardeşim sınav senesi bende kaldı, 3+1 evim vardı her odada ayrı bir ders kampı vardı her yer ders notuydu. balkon masası dahil. hep KPSS videoları açıktı.

kardeşim aynı sene hem örgün eğitimi hem açıköğretimi bitirip hem KPSSye hem ALESe hem YDSye girdi. hepsini evden halletti darbe senesiydi ortalık (hem evimizin dibinde bombalar patlıyordu hem okullarına kayyum atanmıştı, saçma sapan bir son sene geçirdi çocuk) neyse ikisinden de 90+ puanlar aldı, kendi alan sınavını da geçti ve atandı.

işin açıkçası ben 25-30 yaşında insanların 1-2-3 sene evde oturup sınava çalışabilmesine inanamıyorum.

yani yapabilir miyim bir kenara, zaten yapılması gereken bu bence, benim etrafımda herkes böyle en azından. hatta 21-22 yaşındayken son sınıftayken yukrıda anlattığım şekilde çalışıp puanını alıyor en fazla şu oluyor: az ataması olan bir bölümse puan yanıyor, maalesef. ona da yapacak bir şey yok zaten 95 puan almış ne yapsın daha?

YDS için, benim 96-97 gibi YDS puanlarım var, ben bir şey deyinc sen bi sus deniyor bana ama zaten dilciymişsiniz bence alın yaprak testleri haftada 1 deneme yapın, en verimli öyle çalışıldığını düşünüyorum

not: ingilizce de almanca da biliyorum. ama YDSnin dil bilmekten çok soru tipine aşina olmakla alakası var. hatta anadili almanca olan biri gelse ilk girdiği sınavda yüksek alamayabilir. ama 3-4 kere sınavı görse yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…