- 22 Temmuz 2019
- 11.511
- 51.855
Teşekkür ederim benim için büyük bir motivasyon oldu mesajınız.Yapabilirsiniz demeye geldim.
Binlerce kisi var (hem de 3 cocukla) evde video izleyerek derece yapmış.
Tabi temelinize de bagli ama denemeye değer bence. O bi sene de zaman kaybı değil tecrübe olacak.
Kendim de hazırlanıyorum ordan biliyorum. Motivasyon cok önemli birakmayin.
Dershane şart değil çünkü tamamen kisiye bagli bu.. gidip 70 alan da var gitmeyip 90 alan da var. Tamamen size bagli. O disiplini sağlayabilirim diyosaniz cok gerekli olmayabilir.
Siz kpss için mi sordunuz dgs için miKonuyu değiştirmek istemem ama bende aynı şekilde Adalet önlisans mezunuyum evde çalışarak ideal bir puan alınamaz mı
Benim bütün arkadaşlarım 30 yaşın üstünde atandı. Hiçbiri de atandığı sene dershaneye gitmedi. Yaparsınız neden yapamayasınız. Bikaçının çocuğu bile vardı üstelik. Sözel dersler okuyarak çalışarak halledilebilir derslerdir.Merhaba. Derdim kpss’ye hazırlanmak ve yapabilir miyim bilmiyorum. Geçen sene mezun oldum özelde iş bulamıyorum. Bir yerde bulmuştum çok sorun yaşadım. Böylece kpssye girmeye karar verdim. Ancak atanmak için hem kpss hem ydsye hazırlanmam gerekiyor. 1 sene vaktim var, istersem yapabilirim diyorum. Ancak hem yds hem kpss olduğu için korkuyorum. Kpss de tarihim coğrafyam 0. Yani hepsini baştan evde video izleyerek öğreneceğim, vatandaşlık da aynı şekilde. Elimde bir türkçe matematik var, onlara da bakmam lazım az da olsa. Yds ye de ciddi vakit ayırmam gerekir. Bölümümden atanmam için 94 puan falan almam lazım. Öğretmen olarak da atanabiliyorum daha düşük puanla ama onun için bir de eğitim bilimlerine hazırlanmam gerekiyor. Yani hepsi toplanınca bir sürü ders yapıyor. Merak ettiğim de sizce yapabilir miyim? Benim gibi evde sıfırdan hazırlanıp da yüksek puan alabilen var mı? Ya da 90 üzerinde puan almak çok mu zor? Geçen sene bir arkadaşım tüm sene sadece kpssye çalışmıştı ve 80 civarında bir puan almıştı.(Kaldı ki onun tarih ve coğrafyası da iyiydi temeli sağlamdı) Ben bir de yds ve eğitime çalışırsam daha çok zorlanmaz mıyım diye düşünüyorum. Bir de atanamazsam 1 senem gitmiş olucak ve yaşım 27 hiç tecrübem olmadan iş arıyor olacağım. Siz ne düşünüyorsunuz?
Teşekkür ederim motive ettinizBenim bütün arkadaşlarım 30 yaşın üstünde atandı. Hiçbiri de atandığı sene dershaneye gitmedi. Yaparsınız neden yapamayasınız. Bikaçının çocuğu bile vardı üstelik. Sözel dersler okuyarak çalışarak halledilebilir derslerdir.
Aslında önce kpssyi amacım kazanmak sonrasında dgs ile hukuk düşünmek, sayısalım sıfır o yüzden devlette hukuk çok zor en azından atanabilirsem özelde düşünülebilir gibiSiz kpss için mi sordunuz dgs için mi
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Türkçe kötü geçmesine rağmen çok güzel bir puan almışsınız.Üstteki üye gibi bende yapabilirsiniz demeye geldim.
2018-2020 kpss'ye evden hazırlandım; 83 ve 82 puan aldım(mühendisim atama yok gibi). 2020 KPSS'de beni batıran Türkçe oldu ki çocukluğumdan beri düzenli kitap okurum ve 11 yanlışım çıktı. Tarih, coğrafyadan hiç gözünüz korkmasın, 30 yaşındayım yıllar yıllar önce gördüğüm için bilginin kırıntısı bile kalmamıştı buna rağmen gayet iyi yaptım. Konu anlatımlı kitap almadım, hocaların tahtaya yazdığı her şeyi defterime yazdım ve düzenli tekrar ettim.
Genel kültür için; 'hoca webde' YouTube kanalını çok çok öneririm. 2018'de 'benim hocam' kanalından çalışmıştım. İkisinde de eğitim bilimleri var. YDS için 'benim hocam'da 'hakki sahin'i dinleyebilirsiniz.
Son olarak Almanca öğrenmeye çalışıyorum, sizin seviyeniz b2'ymis onun içinde birkaç kanal önerim var ama siz bu konuyu daha iyi bilirsiniz. 'almanca kolay' ve 'deutsch lernen with diyarda'. 'Deutsch cafe' de var ama seviyesini tam bilmiyorum malum ben a1'deyim.
Kpss için dersaneyi ben istemedim; hazırlanmak, yol vsdense evden hazırlanmak daha iyi bence.
Sözeliniz iyi durumdaysa eğer onları tekrar etmek ve matematik kalıyor geriye. Bence matematiği halletmek için de yeterince hatta fazla zamanınız var. Kpss matematiği ağır değil bence isterseniz yapabilirsiniz :)Aslında önce kpssyi amacım kazanmak sonrasında dgs ile hukuk düşünmek, sayısalım sıfır o yüzden devlette hukuk çok zor en azından atanabilirsem özelde düşünülebilir gibi
Rica ederim, ne demekTavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Türkçe kötü geçmesine rağmen çok güzel bir puan almışsınız.
Motivasyon için de ayrıca teşekkür ederim.Gidip başlayacağım hatta ders çalışmaya
Üstteki üye gibi bende yapabilirsiniz demeye geldim.
2018-2020 kpss'ye evden hazırlandım; 83 ve 82 puan aldım(mühendisim atama yok gibi). 2020 KPSS'de beni batıran Türkçe oldu ki çocukluğumdan beri düzenli kitap okurum ve 11 yanlışım çıktı. Tarih, coğrafyadan hiç gözünüz korkmasın, 30 yaşındayım yıllar yıllar önce gördüğüm için bilginin kırıntısı bile kalmamıştı buna rağmen gayet iyi yaptım. Konu anlatımlı kitap almadım, hocaların tahtaya yazdığı her şeyi defterime yazdım ve düzenli tekrar ettim.
Genel kültür için; 'hoca webde' YouTube kanalını çok çok öneririm. 2018'de 'benim hocam' kanalından çalışmıştım. İkisinde de eğitim bilimleri var. YDS için 'benim hocam'da 'hakki sahin'i dinleyebilirsiniz.
Son olarak Almanca öğrenmeye çalışıyorum, sizin seviyeniz b2'ymis onun içinde birkaç kanal önerim var ama siz bu konuyu daha iyi bilirsiniz. 'almanca kolay' ve 'deutsch lernen with diyarda'. 'Deutsch cafe' de var ama seviyesini tam bilmiyorum malum ben a1'deyim.
Kpss için dersaneyi ben istemedim; hazırlanmak, yol vsdense evden hazırlanmak daha iyi bence.
Umarım yapabilirim, eylül ayı sonu işten ayrılıcam kpss çalışabilmek için işim yoğun olduğundan dolayı vakit ayıramıyorum. Siz atanabildiniz mi bu arada :)Sözeliniz iyi durumdaysa eğer onları tekrar etmek ve matematik kalıyor geriye. Bence matematiği halletmek için de yeterince hatta fazla zamanınız var. Kpss matematiği ağır değil bence isterseniz yapabilirsiniz :)
Bence yapmamanız için neden yok, tabii bölümün atama sayıları iyiyseUmarım yapabilirim, eylül ayı sonu işten ayrılıcam kpss çalışabilmek için işim yoğun olduğundan dolayı vakit ayıramıyorum. Siz atanabildiniz mi bu arada :)
Bende birkaç sene önce denedim olmadı özel sektörde istediğim gibi gitmeyince işten ayrılıp son iki şansım kaldı önlisans için yine bi zorlicam olmazsada napalım sizin gibi farklı seçeneklere yönelsem iyi olucak, bölümünüz nedir başka branşlarda kpss deneyin tabi daha iyi bir fikriniz yoksa :)Bence yapmamanız için neden yok, tabii bölümün atama sayıları iyiyse
Atamamız yok gibi birşey, temmuz'da sadece 1 kişi alındı mesela. Elimden geleni yaptım, olmadi diye başka şeylere yoneliyorum.
Sizi yaniltmis olmayayım, bildiğim kadariyla 35 yaş sınırı var KPSS'de. Hatta öğretmenlik için yaş sınırı kalktı diye biliyorum. Mühendislik mezunuyum, 4001 ataması var ama puanlar çok çok yüksek, zabıt katipligine başvurmuştum ama klavye sınavına girmedim. zaten artık KPSS'de yapabileceğimi yaptım, daha fazlasına olmaz diye diyorum ama büyük konusmus olmayayım. Yüksek lisans düşünüyorum,belki oradan bir şey çıkar diye.Bende birkaç sene önce denedim olmadı özel sektörde istediğim gibi gitmeyince işten ayrılıp son iki şansım kaldı önlisans için yine bi zorlicam olmazsada napalım sizin gibi farklı seçeneklere yönelsem iyi olucak, bölümünüz nedir başka branşlarda kpss deneyin tabi daha iyi bir fikriniz yoksa :)
29 yaşındayım dediğiniz doğru 35 yaş sınırı var bende katiplik için tekrar girmeyi planlıyorum, nişanı attığım kişide bilgisayar mühendisiydi aslında baya sınav açıldı en son spk kurumu filan onları iyi takip etmek lazım. Bende kpss için işi bırakıcam sonradan maksat pişman olmamak geriye dönüp keşke işi bıraksaydımda çalışıp atansaydım dememek için belki yine atanamicam ama en azından keşke demem. Bi karar vermek yeniden birşeylere başlamakta açıkçası çok zor geliyor ama bakalım sonu ne olucak.Sizi yaniltmis olmayayım, bildiğim kadariyla 35 yaş sınırı var KPSS'de. Hatta öğretmenlik için yaş sınırı kalktı diye biliyorum. Mühendislik mezunuyum, 4001 ataması var ama puanlar çok çok yüksek, zabıt katipligine başvurmuştum ama klavye sınavına girmedim. zaten artık KPSS'de yapabileceğimi yaptım, daha fazlasına olmaz diye diyorum ama büyük konusmus olmayayım. Yüksek lisans düşünüyorum,belki oradan bir şey çıkar diye.
Yaş sınırı kalkmadı mı? Öğretmenlikler de kaldırıldı diye biliyorum.29 yaşındayım dediğiniz doğru 35 yaş sınırı var bende katiplik için tekrar girmeyi planlıyorum, nişanı attığım kişide bilgisayar mühendisiydi aslında baya sınav açıldı en son spk kurumu filan onları iyi takip etmek lazım. Bende kpss için işi bırakıcam sonradan maksat pişman olmamak geriye dönüp keşke işi bıraksaydımda çalışıp atansaydım dememek için belki yine atanamicam ama en azından keşke demem. Bi karar vermek yeniden birşeylere başlamakta açıkçası çok zor geliyor ama bakalım sonu ne olucak.