Sizce yanlış mı düşünüyorum?

Fruma

Guru
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
285
99
303
Bir arkadaşım var. Aynı zaman da eskiden eltimdi bu kişi neredeyse şuan ayrı şehirlerde olsak da 15 yıldan fazla birbirimizi tanıyoruz. Ben eşimden ayrılsam da o aramızdaki samimiyet bitmedi görüşmeye devam ettik. Bana 1 ay önce biz sana geleceğiz ama günü ayarlayamadık demişti. Dün de gece 2.30 gibi telefonum çaldı açtım eski kayınvalidem. Ne yapıyorsun uyuyor muydun dedi bende evet uyuyordum ama sorun değil hayırdır inşallah dedim oda biz az önce konuştuk yarın sana gelecektik dedi bende işe gideceğimi ve müsait olmadığımı söyleyip haftaya beklerim tabiki dedim. Biraz bozuldu ve kapattık. Daha sonra 3 gibi ise eski eltim olan arkadaşım aradı bizi neden kabul etmedin dedi annem seni aramıştı dedi bende ben sizi bilmiyordum ama onunla ilgisi yok ben kamu da çalışıyorum öyle rapor almadan kafama göre ben bugün işe gelmiyorum diyemem dedim baktım telefon hoparlör de telefon eski kaynım konuşmaya başladı. Annem sorun değil belki onu istemeyebilirsin hakkındır ama biz seni ve çocuğu görmeye gelecektik hemde gezecektik dedi annemde torununu özlemiş sevecekti dedi. İşine saygı duyuyorum ama bende senin için 2 bin tl ayırmıştım yol için ama sorun değil Antep deki arkadaşımı aradım 7 bin tl verip oraya gidicem hiç sorun değil vs dedi kapattık telefonu. Ben tabi sabah kusura bakmayın diye tekrar mesaj olarak izah ettim. Çünkü benim için arkadaşım değerliydi onu kırmak geri çevirmek istmezdim. Ama gece 2 de arayıp eşinin öyle demesi çok görgüsüzce geldi arkadaşımın ise hiçbir şey dememesi biraz zoruma gitti. Üstelik ben ailemle yaşıyorum bir anda onları eve davet edemezdim de. Sizce yanlış mı düşünüyorum?

Gayet doğru düşünüyorsunuz, daha haksız çok az insan gördüm hayatımda, gecenin 3'ünde kendilerini zorla davet ettirme, davet görmeyince de çirkinleşme ne münasebet yani. Arkadaşınız arkadaşınız değil artık, eski eltiniz, olaya öyle bakarsanız daha rahat edersiniz.

Yanlış düşünmüyorsunuz. Gecenin 2.30 unda çalan telefonu açmanız dahi hata olmuş; normal saatlere kıran mı girmiş.

Hadisizliğe bak inanılmaz. Sabahın bı vakti çalışan kadına telefon açıp, zoraki gezmeye gelinecek hem de eski kv, falan. Hiç kibar olmayın delirmiş insanlar saçma sapan iletişimler ve ilişkiler kurmayın ya.

Son düzenleme:
bu ne demek yaaa gecenin körü aramak nedir
dengesiz midir nedir bunlar?

birde ne hakla o saatte arayıp aile ile oturduğunuz eve kalmaya gelmek istemek ne münasebet yani

ayrılmışsınız bitmiş gitmiş.. eski elti de dahil onlarla görüşmeyi kesin

Muhatap olmayin bu insanlarla. Gorusme gunlerinde gorussunler cocukla. Arkadasiniz artik sizin arkadasiniz degil. Belli ki ne yapsaniz, deseniz batacak bundan sonra.
2 bin tl ayirdim bilmem ne falan da asiri sacma laflar. Sanki sizin cebinize koyacaklar parayi, kendi keyfi gezmeleri icin harcayacaklari parayi niye size soyluyorlar?

Daha saçma çok az şey okumuşumdur. Gecenin 2'sinde ölüm haberi verilmeyecekse insan aranmaz. Nasıl bir saygısızlık, aramakla da kalmayıp sanki yan daireden çaya gelinecekmiş gibi biz yarın cümbür cemaat geliyoruz ne demek?
Reddedince de, hırsını alamayıp bir daha arayıp kendince ayar vermek falan, yok para ayırmıştım da, yok çocuğu görecektik de bilmem ne.
Siz sadece eşinizden boşanmadınız, artık eltiniz, kaynınız, kayınvalideniz de yok. Ben olsam görüşmem.

Sizi aramak için saat 2.30 olmamalı
Her şeyin bir vakti var o saat uygun bir saat değil ne kadar terbiyesizce. Keşke ertesi gün msj atmasaydınız. Arkadaşınız olduğu için kendinizi açıklama ihtiyacı hissetmişsiniz ama insanlar sizin kadar zarif değil. Belki de hepsini geri de bırakmalısınız öyle düşünün. Torununu görmek isteyen müsait bir vakitte görüntülü de arar.

Bu nasıl bir saçmalık? Bir de özür mesajı mi attiniz gerçekten?
Kaynım için veya eski kv için değil sadece arkadaşım için mesaj attım özür değil de durum izahi diyelim. Ona karşı asla vaktim yok seni kabul edemem gibi bir şey olmadığını iş durumumu anlattım sadece ama şuan düşününce kendisinin benden eşi adına özür dilemesi gerektiğini anladım.

Fruma

İnsanların had bilmez hallerine gerçekten şaşırıyorum, şaka gibi derler ya aynı onun gibi olmuş.
Ben kendi annemi bile akşam saat 10:00'dan sonra aramayaya özen gösteriyorum.

Hayır gecenin o vaktinde aramanın yanı sıra bir de siz çalışıyorum dediginiz halde ısrarla kendinizi suçlu hissettirmeye çalışmışlar ki bence bunu başarmışlar sabah kendinizi tekrar ifade etmek belki de affetirmek icin tekrar aramissiniz arkadaşınızı.

Cuma sabah teyzem 7.30 da aradı beni , vertigosu tutmuş gece boyu mide bulantısı ve bas dönmesinden perisan olmus , ona rağmen arayıp uykumdan uyandirmamis beni , kızdım kendisine o ayrı bir konu ama insan hastayken bile karşı tarafı gecenin o saatinde aramaktan cekinirken sizinkilerin maşallahı var.
Ama bence sizde de bir sorun var , sınırlar konusunda.
Bu kadar verici olmayın nacizane tavsiyem

Ay yok gece 3'te birini aramam için ölüyor falan olmam lazım ya. Ne münasebet misafirlik falan, ne kadar ayıp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…