Sizce Türkiye’de babası üniversiteye yollamayan var mı

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
Kızlar selam.
Kuzenim almanyada yüksek lisans için burs başvurusu yapıyor. Okul finansal ve kişisel zorluk yaşayanlara burs veriyormuş. Bizimki de okul burs versin diye bir essay yazmış sanarsın ömercik. muhafazakar bir ailede doğdum, ailem benim giydiğime gezdiğime erkek arkadaşıma kadar kısıtladı, babam şehir dışına okumaya yollamadı, zaten doğduğum yerde kadınlar özgür değil çoğunluğu kocasından izin almak zorunda çalışmak için, ben ise üniversite boyunca çalışıp kendimi idare ettim gibi bir şeyler yazmış.
Ben saçmalama çok abartmışsın dedim.
Burda belki bu şekilde burs alan falan vardır diye bir de buraya soralım dedik.
Sizce adamlar inanıp da burs verir mi ? yani bu almanlar her sene antalya beachlerde takılırken türkiyede böyle bir güruh yaşadığını duysa gülerler bence. bana fazlasıyla abartı geldi ama bizim çevremizde yok diye böyle insanlar da yok değil tabii ki.

Burs alacam diye ailesini de bir güzel gömmüş gerçekten de ailesi mi izin vermiyor yani...

Kuzeniniz yalan seyler yazmamıs. Okula göndermeyen aile, erkek arkadaşa karışma, kocasından izin alan kadın, şehir dışına göndermeyen aile maalesef Türkiye gerçekleri. Sadece buna bakmazlar ama diğer yetileri yüksekse kuzeniniz sallamamış, bunlar Türkiye gerçekleri zaten.

Cidden ya kadınlar için hayatın gülpembe olmadığını en çok bizim bilmemiz lazım, yazılan yorumlara bakın.

Konu sahibi buradaki dert kısmı ne?

Bizde geçen hafta ingiltere için büyük bi üniversiteye burs başvurusu yaptık.Sadece kendini finanse edebilecek baska kurum ve kisilerden burs ve yardim anlamayanlara verilecek. Ama sorularda size ülkenizde ne yapıyorlar diye değildi de. Gelecek hedefleri, is deneyimi vs idi. Arkadaşınız soruyu yanlış anlamış olabilir mi?

Benim babam aydın bir adamdı, ben yaşamadım ama anne tarafım aşırı yobazdır. Dayım kızı pantolon giydi diye dövmüştü, erkekle mesajlaşıyor diye eve kapatmıştı, başka bir kente de okumaya göndermedi. Yani evet var. Almanya için başarılı biriyse ve şartları sağlıyorsa kabul ederler.

Bırak üniversiteyi daha 2 sene önce okul pikniğine erkek öğrenciler de gidiyor diye, 5. Sınıf kız öğrencimi ( 10 ya da 11 yaşımda)pikniğe göndermeyen velim vardı. (Okulda kız- erkek sınıfları ayrı)
Daha geçen hafta aileleri tarafından yurtlara gönderilen ama okula gönderilmeyen 6.sınıf kız öğrencilerimi sınav yaptım. (Okula kayıtlılar ama hiç gelmiyorlar)
Seneler önce, çok başarılı bir arkadaşım kız çocukları okumaz diye liseye gönderilmedi.
Ve bunların hepsi Istanbulda..
Ülkede büyük bir kesimin benim velilerin çoğu buna dahil kafalar pırıl pırıl..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…